Delirdigimi dusunuyorum olmek istiyorum artik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sudeeeh2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
17
2
1
24
merhaba. bunu buraya yazmamin nedeni artik kendi icimde yasamaktan cok bunalmis olmam. bunu konusabilecegim bir arkadasim yok cunku cok utaniyorum. sebebini okursaniz anlayacaksiniz.
bundan seneler once asik oldugum bir adamla inisli cikisli aylarca arali ve asla gercek bir iliski sayilamayacak bir munasebetim oldu. kendisi melek gibi gorunuyordu ama elinde cevirip duruyordu beni. ondan kucuk olusumu avantaj bilerek defalarca ezikleyip hakaretler etti, yari yolda birakti. yalan soyledi ve aldatti beni. her seferinde bunun suclusu benmisim gibi davrandi ve bunu bana inandirtti. ondan sonra buyuk aci dolu bir travma gecirdim. kimseye guvenim kalmadi acikcasi. onu sevmeyi birakmak cok zor oldu, bunun icin cok zorlandim. kotu olan bu degil, bunun bana getirdikleri.
hayatima gercek anlamda giren kisi sadece o oldugu icin herkesi onun gibi sandim. onun davranislarindan kucuk birini yapan kisi onun yasattiklarini yasatacakti bana sanki. bir mimik, bir soz benzerligi hep onu getirtti aklima. dogru durust insanlarla tanisamadim hic. ta ki bu yaz tatiline kadar.
yaz tatilinin basinda ortak arkadasimizin oldugu biriyle tanistim sosyal medyadan. basta her sey arkadaslikti. sonra evlerimizin arasinda 5 dakika oldugunu ogrendik, her gunumuz beraber gecer oldu. bana cok nazik davrandi. aldatilmaktan deli gibi korktugumu soyledigimde anlayisla karsiladi cunku o da aldatilmisti. telefonunu hep onume koydu, her zaman bakabilirsin dedi. ona guvenmem icin elinden geleni yapti.
iliskimiz ilerledikce artik cok ciddi bir boyut almaya basladi bu kisa surede. bazi aile bireylerimiz bile tanisti. hayallerimiz yasantimiz her seyimiz ortak oldu. her sey ilk ay benim icin cok guzel ve kusursuzdu. hala bazi korkularim vardi ama masum korkular. iliski ilerlemeye basladikca paranoyak oldum.
telefonunda kucuk bir seye olay cikardim, bakisi bir yere kaysin gunlerce kavga ettik. keske bununla sinirli kalsaydi. ilerledikce iliskimiz, korkularim utanc verici olmaya basladi. sanki baskasi varmis gibi hissetmeye basladim, ilgisi ve sevgisi asla azalmayip hatta artmasina ragmen. kafamda kurmaya ve buna inanmaya basladim. "gece disari cikiyor ve birileriyle bulusuyor" dedim hep kendime. "baskasiyla yazisiyor suan" dedim. bunlara inandim. arkadaslarimla tanistirdigimda konusurken onlara bakinca onlari benden daha cok begendigini dusunmeye basladim. baska sebepmis gibi gosterip arkadaslarimin telefonunu karistirdim. sanki arkamdan is ceviriyorlarmis gibi bir ses yankilaniyordu kafamda. BOYLE BIR SEYIN KANITI OLMAMASINA RAGMEN buna inaniyordum. telefonuma bakarken, bir seyler sorarken onlar icin soruyor cunku onlari begendi, gizlice konusuyorlar diyordum. -dum diyorum ama kimi zaman sacmalama artik desem de, inandirici geliyor. olan seyler bunlar hayatta, diyorum benim basima neden gelmesin ? onun bunlardan zerre haberi yok. guvenmedigimi soyledigimde karsimda ben sana ne yaptim beni bu kadar sucluyorsun artik dayanamiyorum diye aglayan birisi bu. asla acamam bunlari ve beni asla affetmeden terkeder. deliriyorum. intihar etmek istiyorum kafami susturamiyorum. mukemmel sevgi dolu bir gun gecirdigimizde bu sacma supheler gunlerce yok oluyor. gorusmediysek tum gun aklimda. bunlari dusunmekten utaniyorum. ne yapacagim ? delirdim mi ben ? bu korkularimi kuruntularimi nasil gecirecegim ? ayrilamam ondan cunku deli gibi asigim. ayrilmak bir care degil cunku bu korkular hep olacak benim icin. istesem de ayrilmaz benden biliyorum ayrica. nolur ayril demeyin yalvaririm.
 
Bir uzmandan yardım alırsan bu tarz düşüncelerin üstesinden gelebilir, mutlu olabilirsin...
 
Profesyonel destek şart. Kimse başkasının psikolojik takıntılarıni (heleki baskalarin sebeb olduğu) çekmek zorunda kalmamali.
 
Yarisini okuyabildim cunku daraldim acilen psikolojik destek al. Cocuktan ayril demicem cunku seni hala terk etmediyse gercekten seviyor demk ki.bi dahaaynisindan bulman zor. Tedavi ol lutfen. Bu kadar paranoyaklik akla zarar
 
Eğer bir gün bu korktuklarını yaşarsan bil ki bu düşüncelerinden dolayı sebebi. Her eylem düşünceyle başlar sen düşünerek böyle bir şeyi kendin yaratıyorsun. Temkinli kendine güvenen her şeye hazırlıklı biri olmak ayrı pesimist paranoyaklik ayrı bir şey.
Şundan emin ol insan yasayacaklarini kendi hazırlar her şey düşünmeyle başlar sen bu korkulara enerji veriyorsun eyleme dökülmesi için. Kendini sevgilinin yerine koy böyle paronoyak sürekli bir şeyleri olay yapan biriyle neden omrunu geçiresin ki ? Sevgide bir yere kadar.

Öncelikle şunu kabullen her şeyden öte bir kader vardır. Yaşanması gereken yaşanır çok sevdiğin insanlar değişir sahip olduklarını yitirebilir sonra başka şeyler kazanabilirsin hayatin akışını kabullen korkularını bırak artık ölümden başka her şeyin çaresi var. Ne kadar kotu şeyler yasasan bile sonunda bir şekilde toparlanicaksin bunu bil. Önce kendine güven kimseye tamah etme. Hayatında ki insanlarıda üzme suphelerinle. Herkesin bir hayat mücadelesi var herkesin güvenini kaybettiği zamanlar var o yüzden anlayışlı ol.
 

cok haklisiniz. suanda mesela bu kuruntularim cok mantiksiz geliyor,saglikli hissediyorum fakat bir kac gune tekrarlayacaklarini biliyorum. cok zor gercekten. en cok korktugum sey de enerji olayi. kafayi yiyorum stresten.
 
İntihar etmeyi düşünmek yerine, psikolojik yardım almaya ne dersiniz???
 
Gerçekten profesyonel yardım almalısınız. Hem karşıdaki kişiye hem size yazık. Durulmayan kafa nedir bilirim. Kendinize de erkek arkadaşınıza da hatta arkadaşlarınıza da bunu yaşatmayın.
 
Yaşadığın kötü şeyler beyninde yer etmiş, kurtulmaya çalıştıkça daha çok yerleşmişler. Anladığım kadarıyla hassas birisin, en ufak sorunu günlerce düşünür dert edersin kendine. Sadece kendine değil arkadaşlarına, ailene, sevgiline yansıtırsın. Ben de öyleyim maalesef, bir haftadır kafama taktığım şey yüzünden sözlümle kavga ediyoruz. Bu hem beni hem de onu çok yoruyor.
Zaten kim ister ki birilerini kırmayı. Hele ki ömrünü geçirmeye söz verdiğin adım attığın insansa bu.
Öncelikle yaşadığın kötü şeyleri kabul et. Önceki ilişkinde ciddi manipülasyona uğramışsın, psikolojik şiddet görmüşsün ve kendine güvenin kalmamış. Bunu en sevdiğin insandan gördüğün için de her sevdiğin kişiden aynı şeyi görme korkusu sarmış.
Aynı şeyleri yaşar mısın bilemeyiz tabi ki. Belki her şey çok güzel olacak belki de olduğundan daha kötü. Peki şu an yaşadığı güzel anıları bütün olumsuzlukları düşünerek, eyleme dökerek mahvetmek hem sana hem de erkek arkadaşına haksızlık değil mi?
Belli ki başa çıkamıyosun bu paranoyayla. Yaptığın şey senin suçun değil, seni bu hale getirenler. Ve sen de önce kendin sonra ilişkin için bunun üstesinden gelmelisin. En kısa zamanda bi psikoloğa danış. En doğru şekilde yönlendirecektir seni.
Erkek arkadaşına karşı da bi mahçupluk hissediyorsan onunla da konuşabilirsin, konuşmaya meyilliyse tabi ki. Endişelerinin sebebinin o olmadığınu anlatıp destek almak istediğini, onu sevdiğini anlatabilirsin. O zaten sen iyi hisset diye her şeyi yapmaya hazıe gibi görünüyo anlattıklarından. Güzel anılarını mahvetme :)
 
Sizin adınıza üzüldüm ama sevgiliniz adına daha çok üzüldüm. Acil profesyonel destek almalısınız.
 
Kendini çok ezikleştirmişsin. Güçlü ol biraz. Karşındaki insanda dediklerine göre çok güvenilir birine benziyor.ama yine de psikolojik destek alman lazım. Burdan kimse sorununu çözemez
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…