Premature Bebekler Delireceğim artık....(hellp sendromu)

• Konu Sahibi Konu Sahibi sld
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
135
0
96
Diğer
ilk hamileliğimde hellp sendromu nedeniyle 34 haftalıkken doğum yaptım. bebeğim 1500 gramdı. şimdi 5 yaşında. 2. çocuk düşünmek istiyorum ama öyle çok korkuyorum ki...ya ben ölürsem bebeğim annesiz kalırsa. ölmesem de kalıcı bazı problemlere neden olabiliyor bu durum. siz olsanız ne yapardınız. bu konu beni yiyip bitiryior. 2 çocuğu olanları kıskanmaya başladım artık.

boşver napcaksın ikinci çocuğu keyfine bak olmadığını düşün kuzucuğuda anasız bırakma riske atma ikinizin de mutluluğunu bence.Allah sana da bebeğine de sağlık versin.

yawrucum zor bi durum mutlaka ama bak benim bebeğim oluyor ama hasta... ilk bebeğimi kaybettim, bundan sonrakileri bilemiyorum... diyeceğim, bir tanesine bile sahip olamayan çoook ama çook insan var. sendede böyle bir risk varsa sakın ha derim ben. yawrunla mutlu ol, bundan güzel mutluluk var mı zaten yaa...

düşünmekten kafayı yiyeceğim. bebek kokusunu özledim. yeniden hamile olayım istiyorum. zaten ilkinden birşey anlamadım. hamile kıyafeti bile giyemedim. onun için hiç bir hazırlık yapamadan apar topar doğurdum. herşey içimde kaldı. bebeğimin bir kerdeşi olsun istiyorum. belki durumum riskli olduğu için bunu istiyorum. doktorum aynı durumu tekrar yaşama ihtimalim olduğunu söyledi. sorular beynimi kemiriyor artık. ya bir şey olmadan sağlıkla doğurusam ya da bana bir şey olursa...

düşünmekten kafayı yiyeceğim. bebek kokusunu özledim. yeniden hamile olayım istiyorum. zaten ilkinden birşey anlamadım. hamile kıyafeti bile giyemedim. onun için hiç bir hazırlık yapamadan apar topar doğurdum. herşey içimde kaldı. bebeğimin bir kerdeşi olsun istiyorum. belki durumum riskli olduğu için bunu istiyorum. doktorum aynı durumu tekrar yaşama ihtimalim olduğunu söyledi. sorular beynimi kemiriyor artık. ya bir şey olmadan sağlıkla doğurusam ya da bana bir şey olursa...

zaten bunu eşinin isteyeceinide sanmıyorum canım. boşuna canını sıkıyorsun... sana bişey olması söz konusuysa geride kalanları cezalandırmak doğru mu? ileride demezler mi annesiz büyüdük biz diye.... sakın ya sakın... giyemediysen giyemedin kıyafet, o günleri yaşadın ama...karnın kocaman oldu, doğum yaptın...bunlar güzel şeyler... şimdi o bebek gözünün önünde kocaman oluyor, onu izleeee. hayat onda gizli bence... :asigim:

canım bebegın saglıgı nasıl pekı anlamadım ben yanı saglık konusundada sıkıntın varmı yokdsa sadece hamılelıkmı sıkıntılı gecıyoo.......eger sıkıntın varsa belkı emr ıncelenır mesela saglıklı emr verılebılır tup bebekle ..........bunu konustunmu bıkac kısı var öle ıkıncı bebeklrı bu sekılde saglılı dogmus ........elbette ıstemekte haklısın ıkıncıyı ama ıyıce arastır canım rabbım yardımcın ols ınşşş

canım korkmakla bi yere varamazsın.. kendini yiyip bitirirsin.. eğer senin canından kanından bir bebeğin dünyaya geleceği varsa istesen de istemesen de o zaten gelir ve rızkını alır.. o yüzden kendini hiç yorma.. rahat bir yaşam sürmeye gayret et..

bende palette te katılıyorum... senin için hayırlısı ne ise o olsun... zaten kaderinde varsa ikinci bebeğin gelip seni bulacaktır :)

cnmmm benim hiç bebeğim yokk.2yıldırr bütün uğraşlarıma rağmen.bence herşeyi allah bilirrr sen iyi bi doktor gözetiminde gebe kal.

arkadaşım, aynı problemi bende yaşadım, ilk gebeliğim hellp send ile 27 haftalıkken sonlandı bebeğim 1 gün yaşadı, 2 gebeliğim 13 eylül 2010da 28 haftalıkken yine hellp send ile sonlandı (bu ilkinden daha şiddetli idi,) bebeğim küvezde, eğer evladımı kucağıma alıp eve getirmek nasip olursa bi daha düşünmüyorum, 2, gebeliğimde doğum sonrası yoğun bkımda kaldım , ölüm tehlikem var, varsın oğlum annesiz kalmasın, kardeşden yakın arkadaşları olsun, annenin yerini kimse tutamaz canım, çocuğunla mutlu olmaya bak ben öle düşünüyorum, yaşayanlarımıza haksızlık etmeyelim, elbseye gelince, benim ilk hamileliğimdeki ilk kıyafeti giyememiştim, onu 2, de de giyemedim ama olsun, evladım yaşasın yanımda olsun yeter.

Rabbim cümlemize sabır versin ve sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin...

riskleri göze alınacak gibi değil...ama içinizdeki bebek özlemini ve yaşanamamışlıkların burukluğunuda hissedebiliyorum..hakkınızda hayırlısı diyelim..Rabbim gönlünüze göre versin,evlatlarınızı size,sizide onlara bağışlasın..çok iyi düşünüp,çok iyi araştırıp verin kararınızı..

yeni duydum hellp sendromunu.çok ciddi bir durummuş.
ben olsam cesaret edemezdim.kabullenip tek çocuğumla mutlu olurdum

uzun zamandır bakamamıştım topiğe. çok kararsızım. yapmazsam ömrümce yapsamıydım diyeceğim. yaparsam hamileliğim çok stresli geçecek. nete okuyorum bu konudaki forumları. dehteşe kapılıyorum. bir tane çocuğum olmasına rağmen gerçekten yeni bir bebek özlemiyle yanıyorum. belki de durumum riskli olduğu için böyle hissediyorum. ilk çocuğuma hamile kalmadan aylar öncesinde bebek düşünüyorum diye sigarayı bırakmıştım. şimdi de bırakmaya çalışıyorum. duyanlar bebek mi düşünüyorsun diyorlar. ah keşke diyorum. ayrıca eşim ve çocuğum hiç istemiyor. eş,im ben bir daha seni kaybetme korkusu yaşayamam diyor.

arkadaşım, aynı problemi bende yaşadım, ilk gebeliğim hellp send ile 27 haftalıkken sonlandı bebeğim 1 gün yaşadı, 2 gebeliğim 13 eylül 2010da 28 haftalıkken yine hellp send ile sonlandı (bu ilkinden daha şiddetli idi,) bebeğim küvezde, eğer evladımı kucağıma alıp eve getirmek nasip olursa bi daha düşünmüyorum, 2, gebeliğimde doğum sonrası yoğun bkımda kaldım , ölüm tehlikem var, varsın oğlum annesiz kalmasın, kardeşden yakın arkadaşları olsun, annenin yerini kimse tutamaz canım, çocuğunla mutlu olmaya bak ben öle düşünüyorum, yaşayanlarımıza haksızlık etmeyelim, elbseye gelince, benim ilk hamileliğimdeki ilk kıyafeti giyememiştim, onu 2, de de giyemedim ama olsun, evladım yaşasın yanımda olsun yeter.

senin adına çok üzüldüm. neler yaşadığını anlayabiliyorum ben daha 1 yıl öncesine kadar o günleri hatırladıkça ağlıyordum. asla 2. yi düşünmüyordum ama nedense bugünlerde bu düşünce geldi beynimin ortasına oturuverdi. gitmek bilmiyor.

Geçen sene 30 temmuzda 29 haftalıkken şiddetli preeklamsi+helpp sendromu+rahim içi gelişme geriliği+amnios sıvısının tükenmesi sebebiyle erken doğum yaptım. Ama bebeğimi kaybettim. 8 ay sonra tekrar hamile kaldım. şu an 29. haftamdayım. Çok şükür bu defa tansiyonum çok iyi gidiyor. Ödem yok, idrardan protein atımı yok,rahim içi gelişme geriliği olmadı artı bebeğim iki hafta önden gidiyor. İnşallah 7-8 hafta daha böyle idare edebilirsem sorun olmayacak. ( Maşallah deyin kızlar:) )
Ben hamile kaldığımdan beri bebe aspirini kullanıyorum. Tansiyon ilacına hiç başlamadık. Tuz, tuzlu gıdalar ve sodadan uzak duruyorum. 5. ayımdan beri sürekli dinleniyorum. Bir de fazla kilo almamaya dikkat ediyorum o kadar. Haaa söylemeyi unuttum en önemlisi de stres. Bence bu illetin ilk sebebi o.

bende seninle aynı duyguları paylaşıyorum.kızım 30 haftalık doğdu.2. bebek istiyorum korkuyorum tekrar yaşarmıyım diye

canım benim yanlış anlama beni ama bebek kokusu özlemini dindereceksin diye hamile kıyafeti giyeceksin diye bu tehlikeyi yaşamaya deyermi. Dogum esnasında annesi ölen bir öğrencim var. Dogum esnasında annesinin ölümüne neden oldugu için babası çocuga bakmıyor. abileri ablası sahiplendmiyor. çocuk halasının yanında büyüyor. annesiz yaşamanın ne demek oldugu anlamak için o çogun gözlerinin içine bakmak yeterli. gözleri o kadar çok şey anlatıyorki. her gün o çocugu gördükçe içim yanıyor.
diger tarafta çocukta bi sakatlık olursa onun pişmanlıgını ömür boyu yaşayacaksın. bir yandan o çocugun bakım yükü bir yandan pişmanlıklar hem kendin biteceksin hemde ailende mutluluk diye birşey kalmayacak. şükret Rabbin bir tane vermiş. onun için en iyisini yapaya çalış.

Son düzenleme:

canım aynı bende senin gibiydim.Bebek düşüncesini aklımdan hiç atamıyorum.Benimde ilk gebeliğim şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğdu.Çok şükür ki kızım yaşıyor.Uzun uzun düşünmelerden sonra 2. ye hamile kaldım.Bu sefer bilinçli başladık.Gebelikten önce coraspin folik asit gebe oluncada clexan 06 lık iğne kullandım.Ama yine olmadı.8 haftalık kalbi durmuştu.Kürtaj oldum.Ha bu arada tansiyonum daha 2 aylık olmasına rağmen sınırlarda seyrediyordu.Doktorum kesin yasak koydu benim için bu sefer bu kadar şanslı olamayabilirsin dedi.Eşimde sana birşey olursa diye istemiyor ama bende senin gibi aklımdan çocuk fikrini atamıyorum.Benimde hamile kıyafetlerim hep duruyor hiç giyememiştim.Karnım yeni çıkmaya başlamıştı ondan sonra hastaneye yattım 1.5 ay hastanede kaldım sonuçta 780 gr ağırlığında kızım dünyaya geldi o kadar küçüktü ki allahım kızımı bana bağışladı.Bile bile ölüme atlamak gibi bir şey bizim düşündüklerimiz.Bir kardeş yapalım derken ya onları annesiz bırakırsak.Değer mi....

olumlu düşünmek gerek bence ben birinci gebeliğimde böle çok okuyordum gebelik zehirlenmesi felan olurum diye korkuyordum nihayetinde oldum ve ölümden döndüm.birdaha ahmile kalırsam asla olumsuz düşünmücem elimden gelen önlemi alacam fakat olumsuz düşünmeyecem.

Back
X