Premature Bebekler Delireceğim artık....(hellp sendromu)

• Konu Sahibi Konu Sahibi sld
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşım, aynı problemi bende yaşadım, ilk gebeliğim hellp send ile 27 haftalıkken sonlandı bebeğim 1 gün yaşadı, 2 gebeliğim 13 eylül 2010da 28 haftalıkken yine hellp send ile sonlandı (bu ilkinden daha şiddetli idi,) bebeğim küvezde, eğer evladımı kucağıma alıp eve getirmek nasip olursa bi daha düşünmüyorum, 2, gebeliğimde doğum sonrası yoğun bkımda kaldım , ölüm tehlikem var, varsın oğlum annesiz kalmasın, kardeşden yakın arkadaşları olsun, annenin yerini kimse tutamaz canım, çocuğunla mutlu olmaya bak ben öle düşünüyorum, yaşayanlarımıza haksızlık etmeyelim, elbseye gelince, benim ilk hamileliğimdeki ilk kıyafeti giyememiştim, onu 2, de de giyemedim ama olsun, evladım yaşasın yanımda olsun yeter.

bebeğiniz yaşıyordur inş??

Merhabalar,arkadaşlar size bu HELLP sendromu hakkında danışmak istiyorum. Ben 34+4 haftalık hamileyim. Aynı zamanda diyabet hastasıyım gebeliğimi çok dikkat ederek geçiriyorum. Toplamda 3.8 kg aldım ve diyet yapıyorum inanılmaz dikkatli besleniyorum. Aslında HELLP sendromundan müzdarip olup olmadığımı henüz bilmiyorum. Yeni yeni karnımın sağ üst kısmında şiddetli (bazen etlerim yanarcasına) bir ağrı başladı ve sırtımda inanılmaz ağrıyor hatta o kadar ki ağrıdan midem bulanıyor sadece yan yatarsam bir süre sonra geçiyor. Fakat ayağa kalksam 2 dk yürüsem bu ağrı beni mahvediyor. İşin tuhafı tansiyonum 11 i hiç geçmedi, ödemim de yok. Doktorum mide ilacı verdi ama midemle bir sorunum olduğunu pek sanmıyorum. Pazartesi günü tam kan sayımı ve idrar tahlili yaptıracağım periyodik olarak. Sizce bir ihtimal HELLP sendromundan yakınma olasılığım var mı? Sizin fiziksel olarak belirtileriniz nelerdi?

Merhabalar,arkadaşlar size bu HELLP sendromu hakkında danışmak istiyorum. Ben 34+4 haftalık hamileyim. Aynı zamanda diyabet hastasıyım gebeliğimi çok dikkat ederek geçiriyorum. Toplamda 3.8 kg aldım ve diyet yapıyorum inanılmaz dikkatli besleniyorum. Aslında HELLP sendromundan müzdarip olup olmadığımı henüz bilmiyorum. Yeni yeni karnımın sağ üst kısmında şiddetli (bazen etlerim yanarcasına) bir ağrı başladı ve sırtımda inanılmaz ağrıyor hatta o kadar ki ağrıdan midem bulanıyor sadece yan yatarsam bir süre sonra geçiyor. Fakat ayağa kalksam 2 dk yürüsem bu ağrı beni mahvediyor. İşin tuhafı tansiyonum 11 i hiç geçmedi, ödemim de yok. Doktorum mide ilacı verdi ama midemle bir sorunum olduğunu pek sanmıyorum. Pazartesi günü tam kan sayımı ve idrar tahlili yaptıracağım periyodik olarak. Sizce bir ihtimal HELLP sendromundan yakınma olasılığım var mı? Sizin fiziksel olarak belirtileriniz nelerdi?

Canım bende ileri derecede preeklampsi yaşadım yani help in bir tık öncesi sma tansiyon ödem yok demişsin bunlar çok önemli 2 belirti help olduğunu düşünmüyorum ne oldu çıktı mı sonuçların?

Canım bende ileri derecede preeklampsi yaşadım yani help in bir tık öncesi sma tansiyon ödem yok demişsin bunlar çok önemli 2 belirti help olduğunu düşünmüyorum ne oldu çıktı mı sonuçların?

Çok şükür çıktı sonuçlarım. Hiçbir problem gözükmüyor ne idrarda ne de kan tahlillerim de:KK74: Nasıl rahatladım anlatamam hala ağrılarım devam ediyor ama takmamaya çalışıyorum sadece yatıyorum yarın doktora da gidicem bütün tahlillerimi tekrar göstericem. (Telefondan yollamıştım) Sanırım diyabetli bir anne adayı olmanın da getirdiği ekstra huzursuzluk ile çok panik yaptım ama böyle bir konudan şüphelenince de mutlaka emin olmak gerektiğini düşünüyorum çok ciddi bir durum.

Back
X