- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
gelince bakarim.
ilk yarim saat sadece sarildim sevdim, hosuna gidecek sekilde sirtini sivazladim falan. ama susmayinca artik dayanamadim ne varsa denedim.
hatta sabah onun olmayan kuzenine hediye aldigimiz bir oyuncak icin aglamisti vermemistim belki onun icin agliyordur diye onu bile verdim.
SUsar benim oglusumda oyleydi o an anlk ta olsa acisini unutuyo olabilir sizce bi sikintisi olmasa 1 1 bucuk sat aglarmi tamam cock dedigin aglar ama siz onune bike gecemiyosunuz bence bi kontroke goturun ha bi seyi yoksa ne ala o zaman en azindan iciniz bi nebze rahat eder .bir yeri agridigindan aglasa cikolata verince susup bitince tekrar aglamaya baslar mi?
ben de okudum bunu, hatta sorunun bu oldugunu da dusundum, 14 aylikken falan geceleri uyanip yarim saat bir yeri acimis gibi aglardi.Uyku terörü diye bişey okumuştum ni bakım belki sizinkiule ilgilidir
Hiçbir sağlık sorunu yoksa kesinlikle 2 yaş sendromu, tahmin edebileceğinden çok daha uzun ağlayabilir, öyle bir dönemdeki attığın her yanlış adım sonrasında oğlunun karakterine eklenecek yeni bir huy olarak sana geri dönecek.bu sefer cikolata vermedim zaten.
esim aradi simdi.
disaridayken tamamen susuyormus, merdivene yaklasinca aglamaya basliyormus.
ben hastaliktan oldugunu sanmiyorum dedigim gibi.
atesi de dustu zaten. illaki agrisi rahatsizligi var ama bu sekilde susmadan aglamasinin sebebi o degil.
hasta degilken de yapiyor bazen.
Yaşıtö falan var mı biraz oynasın bunaldı mı acaba evde?bu sefer cikolata vermedim zaten.
esim aradi simdi.
disaridayken tamamen susuyormus, merdivene yaklasinca aglamaya basliyormus.
ben hastaliktan oldugunu sanmiyorum dedigim gibi.
atesi de dustu zaten. illaki agrisi rahatsizligi var ama bu sekilde susmadan aglamasinin sebebi o degil.
hasta degilken de yapiyor bazen.
2 yasinda boyle huzursuz olduklarini biliyordum ama bu kadar saatlerce aglayacagini tahmin etmiyordum.
yapabilecek birsey yok mu sabretmekten baska?
aglamaktan yorgun dustu resmen
mantikli olan bu ama uygulamak cok zoor. arabada tekrar aglamaya baslayinca neredeyse hastaneye goturecektik, simdi tekrar uyuyakaldi.Hiçbir sağlık sorunu yoksa kesinlikle 2 yaş sendromu, tahmin edebileceğinden çok daha uzun ağlayabilir, öyle bir dönemdeki attığın her yanlış adım sonrasında oğlunun karakterine eklenecek yeni bir huy olarak sana geri dönecek.
Mesela asla ağladığında susturmak için her dediğini yapma, pişman olursun zira birde hamilesin bebek doğunca zaten kardeşine adapte dönemi olacak perişan olursun benden abla tavsiyesi.
Sev, şefkat göster, oyunlar oyna ama susturmak için bundan fazlası için kendinden ödün verme, abur cubura yönlendirme, sussun diye istediği şeyi seyretmesine izin verme, biraz katı gibi gözüküyor ama değil, ağladığında senin susturmak için her dediğini yaptığını kafasına kazıyor şimdi, ağlamayı araç olarak kullanır, bu bücürler öyle zeki uyanıklar.
Ağlama krizleri uzun sürdüğünde eğer hasta değilse, karnı tok sırtı pekse oynadığın sakinleştirmeye çalıştığın halde ısrarla ağlamaya devam ediyorsa odasına bırak ve susup derdini ağlamadan ifade edene kadar burda kalmalısın de ve bunu söylerken çömelip onun göz hizasına gel, yüz yüze olun yani.
Bırak ağlasın tepinsin bağırsın bakma 3-5 gün bu şekilde yapmak için dişini sıkarsan ağlama krizleri azalacaktır.
pazar gunu geldiler onlar buradayken cok mutluydu. oyunlar saklabanliklar... simdi hava -1 derece disari cikaramiyorum fazla.Yaşıtö falan var mı biraz oynasın bunaldı mı acaba evde?
nerdee , esim hic dayanamaz.Nickim,
birde eşinle aynı tavırda olun, akşam eve geldiğinde oğlan susmayınca sen ne yapıyorsan eşinde aynısını yapsın, bu sizi kötü anne baba yapmaz, çocuğunuzun her istediğini ağlayarak yaptırmasını istemiyor ve huy değiştirip şımarmasını istemiyorsanız bazı durumlarda kendinizi frenlemek zorundasınız.
Hayri orta kulak iltihabi baslarda ates yapmazmis bizdede yapmadi.peki oglunda ates oluyormuydu ?
kulak iltihabi pis ates yapar.
Hayri orta kulak iltihabi baslarda ates yapmazmis bizdede yapmadi.
Tesekkurler umarim biran once oglunuzun aglama krzleri cozulur karninizdaki bebisinizde rabbim. Saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin.Hmm, anladim.
Gecmis olsun.
Tesekkurler umarim biran once oglunuzun aglama krzleri cozulur karninizdaki bebisinizde rabbim. Saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin.
YaLnslk olmus kusura bkmayinbenim oglum deyil canim, konusahibi, nickimdeyisti.
Umarim cozulur en kisa zamanda sorunlari
sagolun kizlar.
Mune esime bunlari anlatinca bana kitap okuma diyor.
valla ne yapacagimi bilmez haldeyim. en cok da kardesi dogunca ne olacak?
su an babasiyla beraber uyuyorlar.
babasi uyanip aglamasin diye gogsunde yatiriyor.
esime kalirsa aglamasin yeter.
ama 3-4 yasinda aglayarak istedigini yaptiran cocuklarin ailelerine demedigini birakmaz. kendi oglu da aynisi olacak haberi yok.
valla o evdeyken atiyorum. ama gunun cogu zamani iste. yani oglanin tavri ona bir iki saatse bana gun boyu olacak yine kurtulusum yok.Senin adina cok uzuldum.
Ugrasacagin var gibi gorunuyor.
Ama madem esin onu oyle yapiyor, sana tavsiyem at esinin uzerine herseyi.
Anlasin anyayi konyayi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?