yazdıklarınızı okudum da bence sınırden delırecek bırsey yok,
siz çocuga annenıze guvenmısınız babannesı bakmak zorunda degılkı aynı sekılde annenızde bakmak zorunda degıl. bir bakıcı tutarsınız sorun ortadan kalkar. kadın yasını basını almıs sogukta nıye gelsınkı sureklı evınıze haa annenız gelırım demıs ne guzel. ama babannesını neden gelmıyor dıye kın tutmanızda garıp geldı bana. belkı sızde rahat edemıyordur, çalıştıgınız ıcın yuk hıssedıyordur kendını yoksa neden gelmesınkı
bende çalışıyorum annem ve kayınvaldemı kendımıze baglamak ıstemedım onlarından boyle bır zorunlulugu yok zaten, bu yastan sonra gezerler tozarlar kedı kopek beslerler tatıle gıderler mısafır olurlar ne bılıyım ne ısterlerse onu yaparlar canları ısteyıncede torunlarını severler, bence bencıllık edıyorsunuz.
sogukta cocugu dısarı cıkarmak zor gercekten ama bence baska cozum yollarını uretmeye calısın
Siz galiba yanlış anladınız. Ben anneme yada kayınvalideme zorla çocuğuma baktırmıyorum. Annemede bakacaksın demedim. Ama annem saolsun sırf kızıma bakmak için emekli oldu. Bakıcıya vericem dediğimde kıyamet koptu.
Kimseye bi yaptırım uygulamak gibi bir durum söz konusu değil yani. Ayrıca kimsenin hayatını elinden alma durumuda söz konusu değil.
Benim zoruma giden şeyler bambaşka. Gelmesin gitmesin aramasın sevmesin beni problem değil ama oğluna ve torununa bunları yapmasın. Ha yapıcam diyorsa da kendi bilir o zaman ben devreye girer yaptırmam.
Benim ki bencillikse de artık diyecek bişiyim yok bencilim napayım.
Tekrar söylüyorum ben kimseye zorla bişiy yaptırmıyorum. Annem seve seve kendi isteğiyle bakıyor. Kayınvalidem seve seve kendi isteğiyle bakmıyor. Olay bu.
canım,
kırılma ama, bana kalırsa ailelerin torunlara bakmak gibi bir sorumlulukları yok.ama bakandan Allah razı ıolsun o ayrı. annenin yaptığı büyüklük, eli öpülesi bir davranış; çünkü annen de bakmak zorunda değil.
kayınvalideni ise sadece politik davranıp,bahaneler üretip dobra dobra bakmak istemıyorm demediği için suçlayabilirz..yoksa gerçekten bakmak zorunda değil.
bence ilgili , özverili olan annenın yeri ayrı olmalı yuvanızda( senin annenin) ama bunun yanında kayınvalidene bu sebepten tavır almanız hatta kadını bu denli çocuk konusunda zorlamanız yanlış gibi..
naçizane..
Canım zorlama yok ortada yukarıda da dediğim gibi. Sadece çocuk olayına takılmışsınız. Kayınvalidem ayrım yapıyor evlat ayırıyor. Hamileyken de bi faydasını görmedim. Görmek zorunda değilim yapmak zorunda değil ama ben ona karşı tüm sorumluluklarımı ve görevlerimi yapıyorsam yapmadığım zaman bunları yapmamı bekliyorsa o da yapacak. Yok öyle yaşlıyım yapamam deyip başkalarına herşeyi yapmak.
Teşekkürler şekerim yorumuna.
ınsan torununa bakmazmı ya.....
benim annemin çok rahatsızlıkları vardır.......kendine bakmaya hayrı yoktur ama buna ragmen annem konyadan kalktı vana torununa bakmaya gitti.....
gelinimiz çalışıyordu ve bakıcı sorunu oldu
taki bakıcıyı bulana kadar annemle ben baktık......
hatta yıgenım anne sütü almadan büyüdü mamayla yani.....
aldık minik bebimizi konyaya getırdık.....konyada kaldı kaç ay..
ama gelinimizin annesi bir gün gelipte bakmadı bile vardır büyüklerin böyle terslikleri.....
aman bakmassa bakmasın sonuçta ortada kalmamış bakan biri var..
bide şu geldi aklıma sen annem bakıcak..dedinde acaba kayınvaliden bunu sorunmu yaptı yani bunamı kırıldı
annesi bakıyor baksın bakalım deyip kendince üzüldüde bu yüzden mi soguk davranıyor dıyede aklıma geldi.....?????
Annem bakıcak diye diretmedim. Hatta hiç ortada yokken kendisi e çocuğa da annen bakar emekli olupta genç kadın dedi. Şaşırmıştım o zaman da.
Cocuk en azından belli yaşa gelene kadar işine ara versen böyle sabahların nurunda gelirmi gidermi annem 6 da kalkmasın felan dimezdin, hem çalışıp hem anne olmak bu. Benimde çevremde var hepsi birilerinin gözüne bakıyor belki annesi belki komşusu vs. Vs. Vs. Bunun sonucu budur belli yani. Hele çocuğun o isyanı. Istememesi..yollarda sabahları uykusuz kalması. Değer mi ? 3 günlük dünya
Kızım 6.5 aylık olduğundan beri çalışıyorum ve en zor zamanlarını atlatmışken ayrılmak gereksiz artık. Yine tekrarlıyorum kimsenin gözüne baktığım yok annem bakıyor çünkü en büyük zevk şu an annem için bu. Kızımın ona bebişim diye sarılışıyla tüm yorgunluğu bitiyor. Birde belirtmek isterim ki çalışmaktaki tek amacım maddiyat değil. Hani 3 günlük dünya için mal mülk derdinde değilim yani.
canım kırgınlığını anlıyabiliyorum ama evine gitmem görüşmem gibi tepkiler bence biraz fazla
eşinin hatrınada olsa gitmelisin az git sık görüşme ama yinede onlara tavır alıp eşini arada bırakma derim ben
bazı yaşlılar böyle çocuk bakmayı sevmiyolar bak burda kimi yazmış annelerininde böyle olduğunu demek ki sen tek değilsin
bunun için bu kadar sinirlenmek görüşmemek ağır bir tepki bence
daha sakin kafayla düşünüp karar vermelisin
Yaşanan tüm olaylar üst üste gelince insan tıkanıyor canım. Herşeyi de burda yazmam imkansız takdir edersin ki. Teşekkür ederim yorumuna.
kimsede diyemez zaten Allah belasını versin felan diye
mecburiyet yok,o onun insafına kalmış,diyodur nasıl olsa anneanne var,o bakıyor
onlar baksın başının çaresine,beni bulaştırmasınlar
yukarda kırmızı olan yazılar için diyorum.bakmadı diye bundan sonra biten ne
yada ne giderim nede kızımı yollarım,bu düşünceler bana ters
içten içe kızarım,zor durumda bıraktığı için...
ama bakmadı kızımı göremez demeye hakkım yok
Olay sadece bakmadı kızıma bakamaz olayı değil. Yapılanlar ve yapılmayanlar ağır. Kızıma bakmak zorunda değil. Hastayım demesi ni de anlarım ama hastayım deyip sağda solda gezmesini, diğer oğlunun her ihtiyacına koşmasını anlayamam.
a.s. Tüm yorumlara teşekkür ederim. Anlayan anlamayan herkese sevgiler. Herşeyi burada yazmak imkansız ama belirtmek isterim. Kimseye zorla bişiy yaptırmak gibi bi derdim yok. Kimseyi zorlama gibi bir durum söz konusu değil.
Benim derdim ayrım yapılıyor olması. Benim derdim hastayım deyip başka şeyler yapılıyor olması.
Benim yerime koyun kendinizi birine ihtiyacınız var arıyorsunuz hastayım diyor. Ertesi gün yine arıyorsunuz bi bakmışsınız o kişi geziyor tozuyor. Ne hissedersiniz.
Kararlıyım. Torununu görmek istiyorsa gelecek görecek yada görmeyecek. Hatasını anlayacak. Yanlış anlaşılmasın eşimin ailesi diye değil bu tavrım kendi ailem yapsa onlara da aynı tavır olurdu bende.
Eşim gider gelir annesi babası ama ben gitmeyeceğim. Evime gelirlerse sonuna kadar kapım açık. Ama o kadar.