• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delireceğim sinirden

canım,
kırılma ama, bana kalırsa ailelerin torunlara bakmak gibi bir sorumlulukları yok.ama bakandan Allah razı ıolsun o ayrı. annenin yaptığı büyüklük, eli öpülesi bir davranış; çünkü annen de bakmak zorunda değil.

kayınvalideni ise sadece politik davranıp,bahaneler üretip dobra dobra bakmak istemıyorm demediği için suçlayabilirz..yoksa gerçekten bakmak zorunda değil.

bence ilgili , özverili olan annenın yeri ayrı olmalı yuvanızda( senin annenin) ama bunun yanında kayınvalidene bu sebepten tavır almanız hatta kadını bu denli çocuk konusunda zorlamanız yanlış gibi..

naçizane..

ınsan torununa bakmazmı ya.....
benim annemin çok rahatsızlıkları vardır.......kendine bakmaya hayrı yoktur ama buna ragmen annem konyadan kalktı vana torununa bakmaya gitti.....
gelinimiz çalışıyordu ve bakıcı sorunu oldu
taki bakıcıyı bulana kadar annemle ben baktık......
hatta yıgenım anne sütü almadan büyüdü mamayla yani.....
aldık minik bebimizi konyaya getırdık.....konyada kaldı kaç ay..

ama gelinimizin annesi bir gün gelipte bakmadı bile vardır büyüklerin böyle terslikleri.....
aman bakmassa bakmasın sonuçta ortada kalmamış bakan biri var..

bide şu geldi aklıma sen annem bakıcak..dedinde acaba kayınvaliden bunu sorunmu yaptı yani bunamı kırıldı
annesi bakıyor baksın bakalım deyip kendince üzüldüde bu yüzden mi soguk davranıyor dıyede aklıma geldi.....?????

Cocuk en azından belli yaşa gelene kadar işine ara versen böyle sabahların nurunda gelirmi gidermi annem 6 da kalkmasın felan dimezdin, hem çalışıp hem anne olmak bu. Benimde çevremde var hepsi birilerinin gözüne bakıyor belki annesi belki komşusu vs. Vs. Vs. Bunun sonucu budur belli yani. Hele çocuğun o isyanı. Istememesi..yollarda sabahları uykusuz kalması. Değer mi ? 3 günlük dünya

kayınvalidene ancak torununa 1 saat bile bakmamak için bahaneler uydurmasından dolayı
kızabilirsin,gerçekten sinir bozucu bir durum,annen daha çok özveride bulunuyor
ama dediğim bakmak zorunda değiller,bakmadı diye küsemessinde,yaşı başı geçmiş insanlar

yazdıklarınızı okudum da bence sınırden delırecek bırsey yok,
siz çocuga annenıze guvenmısınız babannesı bakmak zorunda degılkı aynı sekılde annenızde bakmak zorunda degıl. bir bakıcı tutarsınız sorun ortadan kalkar. kadın yasını basını almıs sogukta nıye gelsınkı sureklı evınıze haa annenız gelırım demıs ne guzel. ama babannesını neden gelmıyor dıye kın tutmanızda garıp geldı bana. belkı sızde rahat edemıyordur, çalıştıgınız ıcın yuk hıssedıyordur kendını yoksa neden gelmesınkı
bende çalışıyorum annem ve kayınvaldemı kendımıze baglamak ıstemedım onlarından boyle bır zorunlulugu yok zaten, bu yastan sonra gezerler tozarlar kedı kopek beslerler tatıle gıderler mısafır olurlar ne bılıyım ne ısterlerse onu yaparlar canları ısteyıncede torunlarını severler, bence bencıllık edıyorsunuz.
sogukta cocugu dısarı cıkarmak zor gercekten ama bence baska cozum yollarını uretmeye calısın

Elbetteki kayınvalide yada annelerin torun bakmak gibi bir yükümlülükleri yoktur. Kimsede zorlayamaz bunun için ebeveynleri. Ama gelin görünki darda kalınan zamanlarda insanlar güvenecek, yaslanacak bir dal ararlar. Kimse demiyorki vay efendim niye bakmıyor, bakmak zorunda, hain kadın Allah belasını versin. Ama arada sırada da olsa birkaç saat bakmıyorsada gocunurum ben şahsen. Sonuçta birbirimize destek olmamız lazım. Aile kavramı budur bana göre.

onun torunları kedılerı galıba boşverrrrr,
emın ol ki böylesı daha ıyı
bırde ben anlatsam aaa dersın evettttt
zırt pırt kapı calıyo ya sürekliiiiiiiiiiiiiiiiiiii
dun bızdede tartısma cıcktı bırdaha kaınıza gelmıcem dedi esımde cıldırdı gelmezsen gelme dedi..
yani sacamalıyorlar bazen.herseye salça olan hıc cekılmez boşver sen annecıgın vrmış ona sukret ya uzakta olsaydın benım gıbımafoldumben
gıtme bır süre cok özlerse gelsın kendı..
yorgunum yogunum vs vs gecıstır.

canım kırgınlığını anlıyabiliyorum ama evine gitmem görüşmem gibi tepkiler bence biraz fazla
eşinin hatrınada olsa gitmelisin az git sık görüşme ama yinede onlara tavır alıp eşini arada bırakma derim ben
bazı yaşlılar böyle çocuk bakmayı sevmiyolar bak burda kimi yazmış annelerininde böyle olduğunu demek ki sen tek değilsin
bunun için bu kadar sinirlenmek görüşmemek ağır bir tepki bence
daha sakin kafayla düşünüp karar vermelisin

Ve sıkı durun bizim hanımefendi gitmiş Büyükçekmeceye. laelaelaelaelae Delirdim ya o an. Bundan sonra dedim bitti ne giderim ne kızımı yollarım. Babaannesi de olmayıversin. Annem yeter ona. Bu ne ya dedim sende evladısın bu da torunu. Bana sevgisi saygısı yok size de mi yok. Gelsinler eve kendileri görsünler özlüyorlarsa ama bitti bundan sonra. Gün gelecek devran dönecek o zaman da benim sağım solum arğıayacak ona göre dedim. Eşim de söylenemesi gereken herşeyi daha önce zaten söyledim zaten elimden bişiy gelmiyor. Lütfen bize yansımasın sen ne yapmak istiyorsan yapabilirsin falan dedi.

Şimdi soruyorum. Sizce abartıyormuyum. Gitmeme konusunda haksızmıyım. Yine de danışmak istedim dışardan akıllara. senağlama
kimsede diyemez zaten Allah belasını versin felan diye
mecburiyet yok,o onun insafına kalmış,diyodur nasıl olsa anneanne var,o bakıyor
onlar baksın başının çaresine,beni bulaştırmasınlar
yukarda kırmızı olan yazılar için diyorum.bakmadı diye bundan sonra biten ne
yada ne giderim nede kızımı yollarım,bu düşünceler bana ters
içten içe kızarım,zor durumda bıraktığı için...
ama bakmadı kızımı göremez demeye hakkım yok

zaten olay da burada düğümleniyor. hiç kimsenin, hiçbirşey yapma mecburiyeti yok. bu arkadaşın kızını k.validesine gönderme mecburiyeti de yok. istiyorsa gelir görür. kaldı ki yaşlı bir kadın bu. her zaman söylerim bakacağın yüze tükürmeyeceksin, tükürdüğün yüze bakmayacaksın. yarın k.valide gerçekten hasta olduğu zaman oğluna,gelinine "bana neden gelmiyorsunuz, ilgilenmiyorsunuz" demeyecek. çünkü onların da böyle bir zorunluluğu yok..

zaten insanlar birbirlerine "mecbur" oldukları için değil sevdikleri için koşarlar, yardım ederler. eğer ihtiyacım olduğunda yanımda değil de gezmedeyse ben bunda art niyet ararım. ne kendim giderim ne çocuğumu göneririm. çok seviyorsa!!! gelip kendi görür ki ben "torunumu neden yollamıyorsun" diyeceğine de inanmıyorum k.validenin. bunu diyecek olan 2 saat bakmaktan gocunmaz...

Elbetteki kayınvalide yada annelerin torun bakmak gibi bir yükümlülükleri yoktur. Kimsede zorlayamaz bunun için ebeveynleri. Ama gelin görünki darda kalınan zamanlarda insanlar güvenecek, yaslanacak bir dal ararlar. Kimse demiyorki vay efendim niye bakmıyor, bakmak zorunda, hain kadın Allah belasını versin. Ama arada sırada da olsa birkaç saat bakmıyorsada gocunurum ben şahsen. Sonuçta birbirimize destek olmamız lazım. Aile kavramı budur bana göre.

BENCEDE DESTEK OLMAK GEREKİR AMA OLMUYORSADA ÇOCUGUMU GOSTERMEM DEMESI HATA. HANI 2-3 GUNLUK BIR MESELE OLSA BENDE IDARE ETSE KESKE DERIM AMA KIS BOYU IDARE ETMIYORSADA BISEY DIYEMEM.
KESKE ANNESI GIBI DAVRANSA AMA DAVRANMIYOR.
EN GUZELI BAKICI TUTMAK BAKICI GELEMEDIGI ZAMANDA ANNESINDEN RICA ETMEK KRESE GIDENE KADAR EN YIPRATICI OLMAYINI BU OLSA GEREK.
BELKI AYNI DURUMDA BEN OLSAM BENDE COK KIRILIRDIM AMA O DURUMDA OLMAK ISTEMEDIGIM ICIN RICA MINNET ETMEK ISTEMEDIGIM ICIN TUTTUM BAKICIMI SABAH OGLUM USUMUYOR, GELDI GELEMDI ISI VARDI YOKTU TASASI GUTMUYORUMyerimseniben

eşin annesi öyle davrandığı için zaten çok üzülüyordur...
gitmicem deyipte eşini daha fazla üzme diye düşünüyorum..

yazdıklarınızı okudum da bence sınırden delırecek bırsey yok,
siz çocuga annenıze guvenmısınız babannesı bakmak zorunda degılkı aynı sekılde annenızde bakmak zorunda degıl. bir bakıcı tutarsınız sorun ortadan kalkar. kadın yasını basını almıs sogukta nıye gelsınkı sureklı evınıze haa annenız gelırım demıs ne guzel. ama babannesını neden gelmıyor dıye kın tutmanızda garıp geldı bana. belkı sızde rahat edemıyordur, çalıştıgınız ıcın yuk hıssedıyordur kendını yoksa neden gelmesınkı
bende çalışıyorum annem ve kayınvaldemı kendımıze baglamak ıstemedım onlarından boyle bır zorunlulugu yok zaten, bu yastan sonra gezerler tozarlar kedı kopek beslerler tatıle gıderler mısafır olurlar ne bılıyım ne ısterlerse onu yaparlar canları ısteyıncede torunlarını severler, bence bencıllık edıyorsunuz.
sogukta cocugu dısarı cıkarmak zor gercekten ama bence baska cozum yollarını uretmeye calısın

Siz galiba yanlış anladınız. Ben anneme yada kayınvalideme zorla çocuğuma baktırmıyorum. Annemede bakacaksın demedim. Ama annem saolsun sırf kızıma bakmak için emekli oldu. Bakıcıya vericem dediğimde kıyamet koptu.
Kimseye bi yaptırım uygulamak gibi bir durum söz konusu değil yani. Ayrıca kimsenin hayatını elinden alma durumuda söz konusu değil.
Benim zoruma giden şeyler bambaşka. Gelmesin gitmesin aramasın sevmesin beni problem değil ama oğluna ve torununa bunları yapmasın. Ha yapıcam diyorsa da kendi bilir o zaman ben devreye girer yaptırmam.
Benim ki bencillikse de artık diyecek bişiyim yok bencilim napayım.
Tekrar söylüyorum ben kimseye zorla bişiy yaptırmıyorum. Annem seve seve kendi isteğiyle bakıyor. Kayınvalidem seve seve kendi isteğiyle bakmıyor. Olay bu.

canım,
kırılma ama, bana kalırsa ailelerin torunlara bakmak gibi bir sorumlulukları yok.ama bakandan Allah razı ıolsun o ayrı. annenin yaptığı büyüklük, eli öpülesi bir davranış; çünkü annen de bakmak zorunda değil.

kayınvalideni ise sadece politik davranıp,bahaneler üretip dobra dobra bakmak istemıyorm demediği için suçlayabilirz..yoksa gerçekten bakmak zorunda değil.

bence ilgili , özverili olan annenın yeri ayrı olmalı yuvanızda( senin annenin) ama bunun yanında kayınvalidene bu sebepten tavır almanız hatta kadını bu denli çocuk konusunda zorlamanız yanlış gibi..

naçizane..

Canım zorlama yok ortada yukarıda da dediğim gibi. Sadece çocuk olayına takılmışsınız. Kayınvalidem ayrım yapıyor evlat ayırıyor. Hamileyken de bi faydasını görmedim. Görmek zorunda değilim yapmak zorunda değil ama ben ona karşı tüm sorumluluklarımı ve görevlerimi yapıyorsam yapmadığım zaman bunları yapmamı bekliyorsa o da yapacak. Yok öyle yaşlıyım yapamam deyip başkalarına herşeyi yapmak.
Teşekkürler şekerim yorumuna.

ınsan torununa bakmazmı ya.....
benim annemin çok rahatsızlıkları vardır.......kendine bakmaya hayrı yoktur ama buna ragmen annem konyadan kalktı vana torununa bakmaya gitti.....
gelinimiz çalışıyordu ve bakıcı sorunu oldu
taki bakıcıyı bulana kadar annemle ben baktık......
hatta yıgenım anne sütü almadan büyüdü mamayla yani.....
aldık minik bebimizi konyaya getırdık.....konyada kaldı kaç ay..

ama gelinimizin annesi bir gün gelipte bakmadı bile vardır büyüklerin böyle terslikleri.....
aman bakmassa bakmasın sonuçta ortada kalmamış bakan biri var..

bide şu geldi aklıma sen annem bakıcak..dedinde acaba kayınvaliden bunu sorunmu yaptı yani bunamı kırıldı
annesi bakıyor baksın bakalım deyip kendince üzüldüde bu yüzden mi soguk davranıyor dıyede aklıma geldi.....?????

Annem bakıcak diye diretmedim. Hatta hiç ortada yokken kendisi e çocuğa da annen bakar emekli olupta genç kadın dedi. Şaşırmıştım o zaman da.

Cocuk en azından belli yaşa gelene kadar işine ara versen böyle sabahların nurunda gelirmi gidermi annem 6 da kalkmasın felan dimezdin, hem çalışıp hem anne olmak bu. Benimde çevremde var hepsi birilerinin gözüne bakıyor belki annesi belki komşusu vs. Vs. Vs. Bunun sonucu budur belli yani. Hele çocuğun o isyanı. Istememesi..yollarda sabahları uykusuz kalması. Değer mi ? 3 günlük dünya

Kızım 6.5 aylık olduğundan beri çalışıyorum ve en zor zamanlarını atlatmışken ayrılmak gereksiz artık. Yine tekrarlıyorum kimsenin gözüne baktığım yok annem bakıyor çünkü en büyük zevk şu an annem için bu. Kızımın ona bebişim diye sarılışıyla tüm yorgunluğu bitiyor. Birde belirtmek isterim ki çalışmaktaki tek amacım maddiyat değil. Hani 3 günlük dünya için mal mülk derdinde değilim yani.

canım kırgınlığını anlıyabiliyorum ama evine gitmem görüşmem gibi tepkiler bence biraz fazla
eşinin hatrınada olsa gitmelisin az git sık görüşme ama yinede onlara tavır alıp eşini arada bırakma derim ben
bazı yaşlılar böyle çocuk bakmayı sevmiyolar bak burda kimi yazmış annelerininde böyle olduğunu demek ki sen tek değilsin
bunun için bu kadar sinirlenmek görüşmemek ağır bir tepki bence
daha sakin kafayla düşünüp karar vermelisin

Yaşanan tüm olaylar üst üste gelince insan tıkanıyor canım. Herşeyi de burda yazmam imkansız takdir edersin ki. Teşekkür ederim yorumuna.

kimsede diyemez zaten Allah belasını versin felan diye
mecburiyet yok,o onun insafına kalmış,diyodur nasıl olsa anneanne var,o bakıyor
onlar baksın başının çaresine,beni bulaştırmasınlar
yukarda kırmızı olan yazılar için diyorum.bakmadı diye bundan sonra biten ne
yada ne giderim nede kızımı yollarım,bu düşünceler bana ters
içten içe kızarım,zor durumda bıraktığı için...
ama bakmadı kızımı göremez demeye hakkım yok

Olay sadece bakmadı kızıma bakamaz olayı değil. Yapılanlar ve yapılmayanlar ağır. Kızıma bakmak zorunda değil. Hastayım demesi ni de anlarım ama hastayım deyip sağda solda gezmesini, diğer oğlunun her ihtiyacına koşmasını anlayamam.

a.s. Tüm yorumlara teşekkür ederim. Anlayan anlamayan herkese sevgiler. Herşeyi burada yazmak imkansız ama belirtmek isterim. Kimseye zorla bişiy yaptırmak gibi bi derdim yok. Kimseyi zorlama gibi bir durum söz konusu değil.
Benim derdim ayrım yapılıyor olması. Benim derdim hastayım deyip başka şeyler yapılıyor olması.
Benim yerime koyun kendinizi birine ihtiyacınız var arıyorsunuz hastayım diyor. Ertesi gün yine arıyorsunuz bi bakmışsınız o kişi geziyor tozuyor. Ne hissedersiniz.

Kararlıyım. Torununu görmek istiyorsa gelecek görecek yada görmeyecek. Hatasını anlayacak. Yanlış anlaşılmasın eşimin ailesi diye değil bu tavrım kendi ailem yapsa onlara da aynı tavır olurdu bende.

Eşim gider gelir annesi babası ama ben gitmeyeceğim. Evime gelirlerse sonuna kadar kapım açık. Ama o kadar.

kırlıcak bir surum fakat,
belli bir yaştan sonra bazı insanlar özgür olmak istiyorlar bunları da çok görmemek lazım
eminim tekirdağda veya b.çekmece de ona ihtiyaç yoktur
dilediği gibi hareket ediyordur
aslında böyle insanlara imreniyorum
bir süre sonra kendileri için yaşıyorlar
bu herkesin harcı değil,
ben ailemden uzakta
tek başıma çocuk büyüten ve çalışan birisi olarak
inan ailemden bu hususda bir talepte bulunmadım
çünkü onlar bizler için yeterince çabaladılar
artık birazda kendi istedikleri gibi yaşamak onlarında hakkı,
bence çocuğu yollamamak yanlış,
inan beklentiler azaldıkça ilişkiler daha güzel oluyor
açıkcası benim hiç bir beklentim yok

Eşimle 3.5 yıllık evliyiz 10 senedir birlikteyiz bu zamana kadar kayınvalidemden manevi anlamda tek fayda görmedim.
Hadi kendimi geçtim oğluna, torununa da bi faydası yok.
Maddi anlamda hep destekler. İyi de benim buna ihtiyacım yada böyle bir talebim yok ki. Aramızda 50 metre var evime 5 kez gelmemiştir. Hep bacakları ağrır, evini yalnız bırakamaz bilmem ne. Ama saolsun Gaziosmanpaşadan kalkıp Büyükçekmece de eltimler var ayda iki kez kesin gider. 2-3 ayda birde Tekirdağda kardeşine gider. Yalnız ve vasıtayla hemde. Gitsin tabi banane ama bana gelince oram buram ağrıyor demesin.

Ayyy bu durumu ben cok iyi bilirim arkadasim benim kaynanamda öyleydi. Hadi seninki iyi gene bahane uydurma zahmetine giriyormus benim ki bahanede uydurmazdi. Evime kendi agizimla cagirirdim, benim ne isim var senin evinde derdi israr edincede yok derdi baska birsey demezdi. Ama diger gelinlerine kizina konuya komsuya sürekli giderdi. Sonra ben iki haftada bir gidiyorum diye beni kötü görürdü hic utanmadan....

Ben çalışan bir bayanım. Hamileyken belliydi kızıma annemin bakacağı ki zaten annem daha genç ve asla bırakmazdı kimseye. Dedik ki arada işin olduğunda kayınvalidem bakar. Söyledik hanfendiye "kedilerim var bakamam ben" dedi. Bende sinirlendim "Sen kedi yavrularına bak aman sakın evlatlarının yavrularına bakma anne" dedim. Konu kapandı.

Kızım 27 aylık toplasan 5 saat bakmıştır. O da zorla falan. Neyse gelelim son olaya.
Eşim her sabah kızımı anneme götürüyor arabayla. Çocuğu uyandırmak büyük sorun. Yavrum uyumak istiyor, üşüyorum dışarda diye ağlıyor. Her sabah büyük bir vicdan azabı eşimde ve bende. Ben erken çıkıyorum görmüyorum ama eşim her sabah mahfoluyor. Dedik ki kayınvalideciğime "anne sen gel sabahları çocuk uyanınca babam gelip alıcak götürücek yine anneme sen bakmıcan bir saat durucan sadece"
Yok efendim hastaymış o, bacakları ağrıyormuş, zaten gece uyuyamıyormuş sabaha karşı ancak uyuyormuş bilmem ne. İyi dedik peki eyvallah. Ama delirdim eşime dedim ki ben bundan sonra gitmiyorum kızımıda yollamıyorum sakın böyle bi talebin olmasın. Napsın baktı sıyırdım tamam dedi o da. Bir hafta sonra kızım başladı babaanne sayıklamaya kıyamadım eşimle yolladım. Hanfendi Tekirdağa gitmiş haftaiçi onu anlatmış bol bol. Neyse benim annem dedi ki "getirmeyin çocuğu ben gelirim sabahları" Ki annemin evi iki vesayit bana. Eşim de dedi ki "söylicem anneme sabah gelsin yarım saat dursun bende gidip anneni alayım kadın soğukta yağmurda kendi gelmesin"
"Yapma dedim hayal kırıklığına uğrarsın. Sabah 6 da gidersin alırsın annemi ben çıkmadan gelirsiniz" "Yok dedi kadın 6 da niye kalksın" vs vs. İyi dedim sor bakalım. Akşam aradı annesini babası çıktı.

Ve sıkı durun bizim hanımefendi gitmiş Büyükçekmeceye. laelaelaelaelae Delirdim ya o an. Bundan sonra dedim bitti ne giderim ne kızımı yollarım. Babaannesi de olmayıversin. Annem yeter ona. Bu ne ya dedim sende evladısın bu da torunu. Bana sevgisi saygısı yok size de mi yok. Gelsinler eve kendileri görsünler özlüyorlarsa ama bitti bundan sonra. Gün gelecek devran dönecek o zaman da benim sağım solum arğıayacak ona göre dedim. Eşim de söylenemesi gereken herşeyi daha önce zaten söyledim zaten elimden bişiy gelmiyor. Lütfen bize yansımasın sen ne yapmak istiyorsan yapabilirsin falan dedi.

Şimdi soruyorum. Sizce abartıyormuyum. Gitmeme konusunda haksızmıyım. Yine de danışmak istedim dışardan akıllara. senağlama

Abartmak ne kelime arkadasim cokda haklisin. Bir süre gelip gitme artik onun size yapdiginin aynisini sende ona yap. Kadin resmen siz ne yaparsaniz yapin sizin icin parmagimi oynatmam diyor gün olur devran döner elbette onunda size ihtiyaci olacak o günleri sabirla bekle canim. Bence kararinda dur, kendini agirdan sat bundan sonra sizi görmek isterse kendisi gelsin. Sen yeterince taviz vermissin.

kırlıcak bir surum fakat,
belli bir yaştan sonra bazı insanlar özgür olmak istiyorlar bunları da çok görmemek lazım
eminim tekirdağda veya b.çekmece de ona ihtiyaç yoktur
dilediği gibi hareket ediyordur
aslında böyle insanlara imreniyorum
bir süre sonra kendileri için yaşıyorlar
bu herkesin harcı değil,
ben ailemden uzakta
tek başıma çocuk büyüten ve çalışan birisi olarak
inan ailemden bu hususda bir talepte bulunmadım
çünkü onlar bizler için yeterince çabaladılar
artık birazda kendi istedikleri gibi yaşamak onlarında hakkı,
bence çocuğu yollamamak yanlış,
inan beklentiler azaldıkça ilişkiler daha güzel oluyor
açıkcası benim hiç bir beklentim yok

Canım tekirdağda kardeşi var. Çekmece de eltimler. Dediğim gibi onların hayatıyla yaşadıklarıyla ilgili bişey yazmak istemiyorum. Ama yazsam burdaki herkes adım gibi eminim az bile yapmışsın der.
Teşekkür ederim vakit ayırdığın için.

chocolate Canım saol desteğin için. a.s. Beklediğin haber kısa zamanda gelir işallah bu arada. Dualarımdasın. olumunekankayizsmile

Olay sadece bakmadı kızıma bakamaz olayı değil. Yapılanlar ve yapılmayanlar ağır. Kızıma bakmak zorunda değil. Hastayım demesi ni de anlarım ama hastayım deyip sağda solda gezmesini, diğer oğlunun her ihtiyacına koşmasını anlayamam.

a.s. Tüm yorumlara teşekkür ederim. Anlayan anlamayan herkese sevgiler. Herşeyi burada yazmak imkansız ama belirtmek isterim. Kimseye zorla bişiy yaptırmak gibi bi derdim yok. Kimseyi zorlama gibi bir durum söz konusu değil.
Benim derdim ayrım yapılıyor olması. Benim derdim hastayım deyip başka şeyler yapılıyor olması.
Benim yerime koyun kendinizi birine ihtiyacınız var arıyorsunuz hastayım diyor. Ertesi gün yine arıyorsunuz bi bakmışsınız o kişi geziyor tozuyor. Ne hissedersiniz.

Kararlıyım. Torununu görmek istiyorsa gelecek görecek yada görmeyecek. Hatasını anlayacak. Yanlış anlaşılmasın eşimin ailesi diye değil bu tavrım kendi ailem yapsa onlara da aynı tavır olurdu bende.

Eşim gider gelir annesi babası ama ben gitmeyeceğim. Evime gelirlerse sonuna kadar kapım açık. Ama o kadar.

biz sadece yazdıklarına yorum yapabiliriz
ayrım yapması olayına bişey diyemem,haklısın
ben sadece bazılarının sanki anne babanın,kayınvalidenin ,kayınpederin; farketmez benim için; çocuğuna bakmak zorunda
olduğunu düşünenlere kızıyorum. yada yıllarca bakar,1.2.çocuğuna bakar
3.bakmaz,yada bir gün bakmaz senden kötüsü yoktur.

Çok haklısın bu tepkiyi vermekte, sevgi emek ister, hazır çocuğu götür sevsin oh ne ala, annen emek versin oda büyük anne bu da büyük anne...

Ama tepkinden bir süre sonra k.validen ağlanmaya başlayacak çocuğu bana getirmiyorlar diye bundan emin olabilirsin... ayrıca kızın da babanesini istemiş yine isteyebilir, bende tepki vermiştim ama bizim arada kırgınlık da vardı... görmek isteyen gelsin görsün dedim kapım açık, bu sefer büyüklüklerini gösteren onlar olsun dedim, 1.5 yıl gelmediler görmeye, ama sorsan gelin getirmedi bize hasretlik çektirdi derler... sonunda ben tıpış tıpış yolladım ama sadece oğlum için biraz büyüyünce babanem nerde demesin diye, bu tutumumdan sonra onlar 1 defa geldiler o kadar, biz gidiyoruz hep onlar yine gelmiyor, senin annen bu duruma nasıl bakıyor bilmem ama benim annem biraz bozuluyor, çünkü en zor zamanlarımda hep annem yanımda oldu, biz büyüttük bu yaşa getirdik onlar hazır torun seviyorlar diyor

Bence çocuğu göndermemen kayınvaliden için yıkıcı bi durum olmayacaktır. Yani çokta üzüleceğini tahmin etmiyorum aman torunumu bana göndermiyo diye. Ama emin ol iyi bi dedikodu malzemesi yapar bunu ve kendini haklı çıkarır. Ha bakmaması kısmına gelince hiç canını sıkma. Bakanlarıda gördük. Sonra karı kocanın arasını açmaya çalışıyolar filan. Uzak dursun daha ii bence.

Çok haklısın bu tepkiyi vermekte, sevgi emek ister, hazır çocuğu götür sevsin oh ne ala, annen emek versin oda büyük anne bu da büyük anne...

Ama tepkinden bir süre sonra k.validen ağlanmaya başlayacak çocuğu bana getirmiyorlar diye bundan emin olabilirsin... ayrıca kızın da babanesini istemiş yine isteyebilir, bende tepki vermiştim ama bizim arada kırgınlık da vardı... görmek isteyen gelsin görsün dedim kapım açık, bu sefer büyüklüklerini gösteren onlar olsun dedim, 1.5 yıl gelmediler görmeye, ama sorsan gelin getirmedi bize hasretlik çektirdi derler... sonunda ben tıpış tıpış yolladım ama sadece oğlum için biraz büyüyünce babanem nerde demesin diye, bu tutumumdan sonra onlar 1 defa geldiler o kadar, biz gidiyoruz hep onlar yine gelmiyor, senin annen bu duruma nasıl bakıyor bilmem ama benim annem biraz bozuluyor, çünkü en zor zamanlarımda hep annem yanımda oldu, biz büyüttük bu yaşa getirdik onlar hazır torun seviyorlar diyor

İlk karar verdiğimde sırf bu yüzden caydım ve bende kızımı yolladım zaten canımcım. Ama bu son damla oldu artık. Değer verse zaten onunda içi elvermez sabah çocuğun çıkmasına. Kendisinin demesi lazım geleyim diye.
Annem de kızıyor ama onlara tepkili olmamı istemiyor. Babaannesi sakın yollamamazlık yapma diyor. İlerde kendi görüşmek ister istemez o ayrı ama şimdi çocuğa bunu yapma diyor. Allah için yap herşeyi gerisini salla diyor.

Bence çocuğu göndermemen kayınvaliden için yıkıcı bi durum olmayacaktır. Yani çokta üzüleceğini tahmin etmiyorum aman torunumu bana göndermiyo diye. Ama emin ol iyi bi dedikodu malzemesi yapar bunu ve kendini haklı çıkarır. Ha bakmaması kısmına gelince hiç canını sıkma. Bakanlarıda gördük. Sonra karı kocanın arasını açmaya çalışıyolar filan. Uzak dursun daha ii bence.

İstediği kadar dedikodu malzemeyi yapsın hiç sorun değil. Umrumda da değil. Zaten alışıktır kendisi. Toplandığımızda eltimle saolsunlar fıs fıs çekilirler bi köşeye ben girince odaya susarlar hemen. Kime ne söylerse söylesin. Aklı başına geldiğinde vijdanıyla başbaşa kalacak olan yine kendisi olacak.yerimseniben

aılenıze zorla baktırdıgınızı soylemedım ne guzel annenız bakmayı kabul etmıs dedım, bu konuda şanslısınız ama dıger taraf kabul etmeye bılır,ozamanda çare başka cozum aramaktır. gelmeme konusunda dıyorumya rahat edemıyordur evınızde yukçül oldugunu hıssedıyordur bılemıyorum sız anlattıgınız olcude yorum yaptım ben
cocugu gondermeme kararı öc almaya çalışmadır ve bana göre yanlış ve gereksız bır davranıstır, kayınvaldenızden cok eşinizi üzer
hersey gonlunuzce olsun

Back
X