• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deliricem yaaa

gerekirse bekle 1 sene daha nolacak
ama halkımız anlamaz
Hadi beklemiyorsun diyelim.
Gidin iki kişi kıyın nikahınızı gelin evinize.

Bu nedir yani nikaha gidilecek düğün yapılacak. İnsanlar gözü kapalı gidiyor bı de.
Ama bunların derdi taktıkları altınların paraların geri gelmesi...
Gebermeleri kimsenin umrunda değil.

Sivri zekalı biri evinde mevlüt yapacak kusura bakma gelemicez dedim.
O kadar cahil ki... Bilinçli olan kimse gitmedi baya insanlar daveti geri çevirdi. Bozulmuş şişirmiş dalağını. Sadece kv'si, görümce, annesi felan geldi galiba.
Aramızda yapıyoruz dışardan gelen olursa maskeyle oturtcam dedi.
Çok zeki olduğu için muhattap olmadım.

annem aracı huyu hic yok dedim ben nasıl denir sen gelme bide dedigim gibi 1 haftadır esime iste sen kullan arabayı ben gece kullanmam zaten bilmem ne laf yaptın simdi sen gelme biz tutulan arabayla gidicez ya diyorum bırak arabayı biz zaten 1 saat sonra gelicez yok o araba bize tutulmus esim gelmesede olurmus bana 1 lira vermez babam arkamda olsa zatn elli kere bosarım sanki cok bana meraklı babaylmıs gibi durduk yere kavga edicem esimle zaten arabayı vermezse gitmem ayıp denen bisey var ben bu isin sonrasını düsünüyorum hepimiz ön arka nerydese aynı sokak ta oturyoruz eee esim demezmi ayıp ettiniz bana bunu diyerek diyorum ya bana bunu esimin ailesi yapsa ooooo yıkar ortalıgı bidaha görüsmez fırsat bilirdim valla
Yazdıklarınız karman corman tam anlayamasam da ben olsam kocami bahane ederdim, gitmezdim. Biz esimle.sonradan geliriz derdim, ısrar mi edildi "baba biz gelmiyoruz kusura bakma ben kocam yoksa gelemem, ona bağlı gidip gitmemem" diyip kestirip.atardim.

bence toplum olarak anlamadığımız şey şu: maske çözüm değil, çözüm "mesafe"..
bu taktığımız maskelerin sandığımız gibi uzayüssü yetenekleri yok. mesafeyi koymadığın, yiyeceğinin içeceğinin paketini dezenfekte etmediğin, elini kolonya-sabun ile temizlemediğin sürece, cıx, kaparsın.
Iste bunu anlatamiyorsun insanlara
Benim tek basina aldigim önlem yetmez ki. Karsilikli olacak, o mesafe korunacak. Bir de insanlarin sınırlara ne kadar saygısız oldugu bu surecte daha iyi anlasildi. Ben toplu tasimada bile birinin koluma degmesinden rahatsız olurum, insanlarda bu yok aman nolcak canim kafasi. Eee sonra gelsin tacizler, rahatsız etmeler...
Sayet disari cikmam gerekiyorsa, bir insan gördüğümde ellerimi acarak kendime alan yaratiyorum mecburen uzaklaşıyorlar :)) bir de karsidaki tenha kaldirimda yürürken gelip.dibimden gecenler var. Insanlar baskalariyla sokakta bile temas kurmaya o kadar merakli ki...
artı eğlence ve tatil mekanları...
Kis geliyor tatil mekanlarina da yasak gelir nasilsa giden gitti gidemeyen oturdu evinde ama is isten gecti
farhrettin koca nın yerinde olsam gerçekten çıldırırdım ya, yazık adamcağıza, surekli maske uyarısı yapıyor 5 yaşında çocuğa anlatır gibi, sosyal mesafe diyor, kalabalık olmayın diyor, vaka sayımız çok diyor, diyor da diyor, bizim millet neden böyle ısrar ediyor anlamıyorum. bu yıl da duğunsuz evleniverin ne olmuş yani. ayıp olmasın diye gidiyor akraba eş dost. duğun sahibi olsam benim yuzumden bir kişi hasta olsa ölse vicdan azabı duyarım, duğunu batsaydı diye.
toplumumuz yasaklarla nasihatlarla anlamaz hersey aslinda toplumsal. Küçükken nasil ogrendiysen buyuyunce de o gecerli. Bizde kurallar cignenmek icindir seklinde bir ogreti var dolayisiyla insanlar da takmiyor aman bana bisey olmaz mantalitesi fazla
Twitter de tag açmışlardı.
Düğün ve nikâhlar bı saat olacak dendi.
Tag şöyleydi inanılır gibi değil " düğünüme nikahıma dokunma" gibi biseydi.
Twitter de bu tag i açanın beynini aradık fakat hak getire nerden bulunacak beyin göçü çoktan gerçeklesmiş.
Aman Allahım! Hadi nikah okey en yakini anne baba kardes toplarsin mesafeye dikkat ederek nikahını kiyarsin max 15 dk surer zaten. Ama bizim.toplumda nedir şu dugun meraki anlamis değilim
Inanin yillardir hayalimde olan evlilik seklidir sade bir nikah, bunda sadece maske olmasin isterdim o kadar (fotoğraf çekilirken vs) ama onun haricinde iki evet at imza bitti oh millete hava atma derdi yok, kisa, sade, az insanla... ne guzel
Sonuçta maksat yuva kurmak ve mutlu olmaksa günümüz kosullarinda gerekli olan sey de bu. Ama biz illa dugun isteriz bilmem kac tane altin burma bilezik isterizlere girince isin icinden cikilmiyor Allah akıl fikir versin

Son düzenleme:
Ya neden asıl konuya odaklanmıyorsunuz, 70 yaşındaki enişte karısını düğünlerde yalnız bırakmıyor da konu sahibinin kocası neden bıraksın. Aman piremses hanımhatunhazretlerini kaparlar kaçarlar falan 😅 ailecek gidip alkış tutup halaya dönmezlerse halasının çocuğu gerdeğe giremez falan Allah göstermesin, corona bak işine kardeşim 🤣

canını bile vericegim kişi seni sürekli yaralarsa ama sürekli atamazsın babam dersin ama zamanla dersin ki ben bunu kendime niye yapıyorum cevremdekilerde baba da benim kimi baba degil yapıcak bisey yok bizim sınavda babamız demekki birinden vazgecmek degil ama kendi bagları zedeleme derdinde ben onlar için esimi ccokkkkk kavga ettim

sallamadım diyim ama babamın yaptıgı ayıp araban var olmasa tamam yani kızını yarım saat arabanı vericem gercekten merak ediyroum gencligimde beni her türkü yanlız bırakanlar yaslılı nasıl olucak nasıl yardım isticeksin

bak ben ne zaman yardıma yada onlara ihtiyac duysam banane bebekmisin sen der iyide ana babalık cocuk evlenince bitmez ki her zaman her kosulda hadi maddiyi gectik tonla altını var parası var azcık ucundna koklatr vermez insam manevi gösterir kendini esine arkanda biri var gözüksün diye
acil Turkce dersleri almalisiniz. İletisiminiz bu denli kotu oldugu icin belki de bunlari yasiyorsunuz

Benim babamın malı çok kıymetlidir, hatta malı bizden daha değerlidir, o derece.
Adamın huyunu biliyorum, ne diye kötü olayım ? Ne diye ona minnet edeyim ? O da böyle, ne yapalım..
Böyle bir durumda hiç tenezzül dahi etmem ille de gideceksem atlarım taksiye giderim. Ve eğer salon kapalı ve klimalıysa hiç uzatmayın, takınızı takın ve dönün derim..

Ben mi yanlış hatırlıyorum limoncu değilmiydi altın, para vs. takıntısı olan. Sürekli eşinden gizli birikim yapan. Yanlışsa kusura bakma konu sahibi. Eğer o sensende altın takmaktan yırtarsın. Gitmeyin düğüne:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Hadi beklemiyorsun diyelim.
Gidin iki kişi kıyın nikahınızı gelin evinize.

Bu nedir yani nikaha gidilecek düğün yapılacak. İnsanlar gözü kapalı gidiyor bı de.
Ama bunların derdi taktıkları altınların paraların geri gelmesi...
Gebermeleri kimsenin umrunda değil.

Sivri zekalı biri evinde mevlüt yapacak kusura bakma gelemicez dedim.
O kadar cahil ki... Bilinçli olan kimse gitmedi baya insanlar daveti geri çevirdi. Bozulmuş şişirmiş dalağını. Sadece kv'si, görümce, annesi felan geldi galiba.
Aramızda yapıyoruz dışardan gelen olursa maskeyle oturtcam dedi.
Çok zeki olduğu için muhattap olmadım.

derdi takı olan beklesin o zaman
valla sinir oluyorum

Ben mi yanlış hatırlıyorum limoncu değilmiydi altın, para vs. takıntısı olan. Sürekli eşinden gizli birikim yapan. Yanlışsa kusura bakma konu sahibi. Eğer o sensende altın takmaktan yırtarsın. Gitmeyin düğüne:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
Niye düğüne gitmesende takini vericeksinin sana bilezik takan halama para asicak halin yok siz heralde kâr zannediyosunuz koronodan dolayı düğüne gitmesen bile o insan nikah bile yapsa takısını vericeksin öyle uyaniklik olmaz

limoncu28 limoncu28
Hanımefendi
Ben sizi bekar sanıyordum ne zaman evlendiniz bilmiyorum
Ama ailenizle iliskiniz de sağlıklı gelmedi
Genel olarak sizin mesajlarinizi okurken garipsiyorum
Yasiniza göre cocuk gibisiniz ve takıntılı
Bence bir uzmandan destek alin
Esinizle ilgili de garip söylemleriniz olmuş aralarda uyeler yazmis
Aileniz size bakmiyorsa /arkanizda durmuyorsa sınır koyun, iç içe olmak zorunda mısınız?
Evli biri olarak önceliğinizi esiniz ve evliliğinize çevirin
Ayrica aileniz de size maddi destek vermek zorunda degil
Hep derim ailem beni bu yasa getirip meslek sahibi yapmis, simdi ayaklarim uzerinde duruyorsam onlar sayesinde ama onlardan beklentim yok
Siz de babanıza seker hastasi oldugu icin riskinin büyük oldugunu soyleyin
Korona yüzünden hala hastanede yatan bir ablam var seker hastasi kendisi, ölümden döndü yani o kadar yabana atilacak bir durum değil bu koronavirus.
Lütfen siz de kararli durun gitmek istiyor musunuz? Istiyorsaniz esinize gore hareket edin ama tavsiyem gitmeyin ne riske girin ne de kendinizi yorun.
Bu arada bir soz tutulmadiysa ben de olsam kizardim siz es ailesi icin ne facei ne instagrami kalirdi demissiniz. Aile ilişkilerini sosyal medyadan yasamak da garip. Bu kadar basit degil dedigim.gibi garip bir ruh haliniz var

limoncu28 limoncu28
Hanımefendi
Ben sizi bekar sanıyordum ne zaman evlendiniz bilmiyorum
Ama ailenizle iliskiniz de sağlıklı gelmedi
Genel olarak sizin mesajlarinizi okurken garipsiyorum
Yasiniza göre cocuk gibisiniz ve takıntılı
Bence bir uzmandan destek alin
Esinizle ilgili de garip söylemleriniz olmuş aralarda uyeler yazmis
Aileniz size bakmiyorsa /arkanizda durmuyorsa sınır koyun, iç içe olmak zorunda mısınız?
Evli biri olarak önceliğinizi esiniz ve evliliğinize çevirin
Ayrica aileniz de size maddi destek vermek zorunda degil
Hep derim ailem beni bu yasa getirip meslek sahibi yapmis, simdi ayaklarim uzerinde duruyorsam onlar sayesinde ama onlardan beklentim yok
Siz de babanıza seker hastasi oldugu icin riskinin büyük oldugunu soyleyin
Korona yüzünden hala hastanede yatan bir ablam var seker hastasi kendisi, ölümden döndü yani o kadar yabana atilacak bir durum değil bu koronavirus.
Lütfen siz de kararli durun gitmek istiyor musunuz? Istiyorsaniz esinize gore hareket edin ama tavsiyem gitmeyin ne riske girin ne de kendinizi yorun.
Bu arada bir soz tutulmadiysa ben de olsam kizardim siz es ailesi icin ne facei ne instagrami kalirdi demissiniz. Aile ilişkilerini sosyal medyadan yasamak da garip. Bu kadar basit degil dedigim.gibi garip bir ruh haliniz var
Insagram faceyi şundan yazdim yani o derece kizar rezil ederdim bana kaynanam. Sunu dedi diye bu iş bunla bitmicekli ee yarin yuz yüze nasil bakican hadi beni bosver esine ne dicen yani biliyorjm eşime merakli degil küfür ediuo ee iyide sen hem bosanmami istiyon yaptigin hareketlere bakinca hemde bana 1 lira yarfim yapmaz boşansam hani kizini istiyosan hem geldiginde kucak açmaz hemde esimi istemez boyle sorunlarla uğraş ta gör

Benim babamın malı çok kıymetlidir, hatta malı bizden daha değerlidir, o derece.
Adamın huyunu biliyorum, ne diye kötü olayım ? Ne diye ona minnet edeyim ? O da böyle, ne yapalım..
Böyle bir durumda hiç tenezzül dahi etmem ille de gideceksem atlarım taksiye giderim. Ve eğer salon kapalı ve klimalıysa hiç uzatmayın, takınızı takın ve dönün derim..

Babamın da arabası kıymetlidir

Sadece çok az kişiye verir

Bir gün eşimle acile gittiler hasta babam ama arabayı da babam kullanmış

Eşimin kendi arabası da vardı ama babam babaminkiyle gitmiş eşim yolu bulamazsa diye

Konu sahibinin babası zaten elini sevmez mecburen arabayı kullansın gidelim demiş alternatif olunca da caymış

Biz bile biliyoruz limoncunun babasını ama kendisi halen kabullenemiyor

Bir de eşine kahveye git, aman gelmesen de olur diyor şeklinde şikayet ediyor da benim babam da diyebilir bunu

zira kendisi düğün sevmez, eşimin de mecburen katlandığını düşünüp ona iyilik yapmış olduğunu düşünür

gerçekten mi yaaa çok üzüldüm

allah şifa versin
evet gecenlerde belirtilerinden bahsetti yakin bir arkadasinin dugunune gitmis gelin ve/veya damatta korona varmış yakinlar diye sarilmislar falan Kazen de belirtileri görünce hastaneye gidiyor test yapmak istemiyorlar sonra israr kiyamet yapmislar pozitif çıkmış doktor hastaneye yatis istemis. Öyle yani...
Niye düğüne gitmesende takini vericeksinin sana bilezik takan halama para asicak halin yok siz heralde kâr zannediyosunuz koronodan dolayı düğüne gitmesen bile o insan nikah bile yapsa takısını vericeksin öyle uyaniklik olmaz
Ben sahsen taki hesabi yapmam bir de kendim gidip takmadigim takinin da ailem takti diye dönmesini beklemem altin olmuş bilmem kac, isteyen taksin istemeyen takmasin zaten seven,değer veren durumu varsa ustune duseni yapar
Bu islerde bence gönüllülük esastir, ben ona bilezik taktim o da bende taksin mantığı takas/ticaret gibi bisey olur gözümde

Biz öyle değiliz zaten. Limon isimli başka biriyle karıştırdım sizi sanırım. Çok paragözdü o üye. Asıl uyanık oydu

Iste bunu anlatamiyorsun insanlara
Benim tek basina aldigim önlem yetmez ki. Karsilikli olacak, o mesafe korunacak. Bir de insanlarin sınırlara ne kadar saygısız oldugu bu surecte daha iyi anlasildi. Ben toplu tasimada bile birinin koluma degmesinden rahatsız olurum, insanlarda bu yok aman nolcak canim kafasi. Eee sonra gelsin tacizler, rahatsız etmeler...
Sayet disari cikmam gerekiyorsa, bir insan gördüğümde ellerimi acarak kendime alan yaratiyorum mecburen uzaklaşıyorlar :)) bir de karsidaki tenha kaldirimda yürürken gelip.dibimden gecenler var. Insanlar baskalariyla sokakta bile temas kurmaya o kadar merakli ki...

cidden tuhaf insanlarımız, sürekli temasa meraklılar. ben iş yerinde en ufak ihlalde kıyamet koparıyorum. ki bizim burda ihlal halinde disiplin cezası var. ona rağmen bazen sapıtanlar çıkıyor.
sağlık bu ya, şaka değil. ve ölümcül. özen göstermemek için ciddi zeka sıkıntısı lazım

Aman Allahım! Hadi nikah okey en yakini anne baba kardes toplarsin mesafeye dikkat ederek nikahını kiyarsin max 15 dk surer zaten. Ama bizim.toplumda nedir şu dugun meraki anlamis değilim
Inanin yillardir hayalimde olan evlilik seklidir sade bir nikah, bunda sadece maske olmasin isterdim o kadar (fotoğraf çekilirken vs) ama onun haricinde iki evet at imza bitti oh millete hava atma derdi yok, kisa, sade, az insanla... ne guzel
Sonuçta maksat yuva kurmak ve mutlu olmaksa günümüz kosullarinda gerekli olan sey de bu. Ama biz illa dugun isteriz bilmem kac tane altin burma bilezik isterizlere girince isin icinden cikilmiyor Allah akıl fikir versin
Valla ben evlenirken nikah kıydık.
Sadece en yakın aile bireylerini ki onların da en iyi kalplilerini ve çok samimi olduğum arkadaşlarımı çağırdım.
Mis gibi biliyomusun.
Hatta gelenlerden özellikle arkadaşlarımdan takı felan istemedim. Çünkü gerçekten varlıkları yetecek insanlardı hepsi.

Nikah bitti boğazda sevdiklerimize yemek verdik.
Mis gibi bı balayı.

Baya bı altın vardı onunla da arabamızı yeniledik.

Hele şimdi kesinlikle bu mantığı anlamıyorum. Dünyanın savaştığı virüs kol geziyor.
Millet şakır şakır ölüyor.
Millet düğünden düğüne koşuyor.

Son düzenleme:
Insagram faceyi şundan yazdim yani o derece kizar rezil ederdim bana kaynanam. Sunu dedi diye bu iş bunla bitmicekli ee yarin yuz yüze nasil bakican hadi beni bosver esine ne dicen yani biliyorjm eşime merakli degil küfür ediuo ee iyide sen hem bosanmami istiyon yaptigin hareketlere bakinca hemde bana 1 lira yarfim yapmaz boşansam hani kizini istiyosan hem geldiginde kucak açmaz hemde esimi istemez boyle sorunlarla uğraş ta gör
Ee tamam iste babanızla mesafeyi açın, daha az görüşün
Esinize ve evliliğinize yönelin
Ben evli olmadığım icin esinizin iyi mi kötü mu oldugunu bilemem ayni evde yasamanin verdigi zorluklar illa ki olur da, önemli olan siz ne kadar cabaliyorsunuz?
Bosanma fikri neden? Adam anladigim kadariyla eziyet etmiyor sizin de pek geçinmeye gönlünüz yok gibi zaten iletişim sorunlarınız oldugu asikar

markete gidiyomusun evett
fırına gidiyomusun evet
fatura yatırmaya gidiyomusun evet
maske takıyomusun evet
okey
Evet evet evet de arada noktalama işareti kullanın. Koca gidi sayfa yazmışsınız noktası virgülü olmadığından mundar olmuş. Kullansanız fena olmaz, okey?

Back
X