Deliriyor muyum :(

Tugcetug1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2019
870
329
33
Merhaba kızlar. Ben artık duygularımla baş edemez oldum. Herseyi cok ince düşünüyorum. Herseyi kafama takıyorum. Kafama taktığım şey hallolana kadar baska bir seyle ilgilenemiyorum. Şimdi yaşadığım örneklerden bikac tanesini vereyim.
-Mesela arkadaşlarımla yazisirken en son mesajı ben yazmalıyım.
-Biriyle telefonda konuşurken asla kapatıyorum ben diyemiyorum.
-Biriyle telefonda konuştuktan sonra tekrar o konuşmayı düşünüyorum hadi su söze kirıldıysa diye düşünüyorum ateş basıyor.kendimi suçlu hisseyrum. Ve tekrar o kişiyle konuşup ortada sorun olmadigini anlayınca rahatlıyorum.
-Birine yatılı gidecegim zaman o gece uyuyamiyorum. Onlardada uyuyamiyorum. 2 gun uykusuz geziyorum.
-Eşim annem ve kardeşlerim hariç kimsenin yüzüne makyajsız bakamiyorum. Kendimden utanıyorum.
-Kapıyı kitledim mi diye defalarca kontrol ediyorum.utu fişi ve ocakta dahil.
-Biri benden bir şey istesin o an onu o saniye yapmadan duramıyorum.
- Evime misafir geleceği zaman beni pis sanmasınlar diye günler öncesi kendimi helak edercesine temizlik yapıyorum.normaldede pek takmam temizliği.orta halliyimdir.
- Yine tatili misafir varsa evde beni uyku tutmaz.misafire nasil davrandım diye nasil geçti gün diye düşünür durur .Ve kendimde bir sorun bulurum.
- Hicbirzaman uykum düzenli değil.sabahlara kadar düşünüyorum. Herkesi herseyi ve mutlaka kafaya takacak birsey buluyorum.
-Hiç birseye karar veremiyorum iyi kötü.tum kararlarimi yakınlarıma aldırıyorum. Biri bana bir konuda fikrimi sorduğunda ise benden etkilenme diyorum sen bilirsin diyrum
- Bunlar vb şeyler Kızlar benim sonum ne olacak. Kendimden biktim artik.dusunmekten biktim.

Son düzenleme:
Bazı konularda bende de aynısı var ve bence bunları sebebi kendimize olan güven eksikliği ve kırılganlık. Eskiden aile sevgili es arkadaş vs gibi kişiler tarafından kırılmış olabilir bu duygumuz. Benim lise zamanında sevdiğim çocuk vardı o kırmıştı mesela çok yakışıklıydı ve ben çok güzel değilim orta halliyimben sana bakmam kendine bak bana bak diye dalga geçmişti ve okuldaki herkesin bana bakışı ezik gibiydi o zamandan beri asla kendime guvenmiyorum

Kapıyı kontrol etme ocağı kontrol etme gibi durumlar bende var hamileligim de oluşmuştu sokaktan dönüp tekrar baktığım bile oluyor.Ama diğer kalanlar farklı bir durumu gösteriyor acaba bir şeylerin pişmanlığıni mi yaşıyorsunuz?Bahsettiğiniz durumları zamanında çok haksızlık eden birinde görüyorum da

Yalnız değilsiniz, dünyada sizin bu yaşadıklarınızı yaşayan yüz binlerce insan var.

Rahatsızlığınızın ismi: Obsesif Kompulsif Bozukluk

Psikiyatride tanısı en kolay rahatsızlıklardan biridir. İlaca ve psikoterapiye çok çabuk yanıt verir.

Ben mesela misafirlikte sabah yuzumu yıkadıktan sonra hemen hafif makyaj yapıyorum. Insanların içine makyajsız cikamiyorum. Benimde ergenken cok sivilce vardı belkide ondandr nerden kaldi bilmiyorum.ozguvenim yok zaten .toplumda konuşamıyorum mecbur kalmadikca

Hayatımda 2 3 tane tramva oldi kuzenim bana kırılmıştı bilmeden istemeden bir lafıma ve tüm ailesi bana küsmüştü. O olayı 2 3 yıl rüyamda gordum.aimdi barıştık onunda etkisi Olablr
Başka şeylerde Olablr 5 yıldır yaşıyorum giderek artıyor sanki

Canım çok sacma geleblr ama esim doktora görmemi istemiyor. Neymiş sigortada benim hangi doktora gttim görünürmüş rezil olurmuş. Onun sigortasıyla gidiyorum hastaneye.kitap al oku geçer diyor

Ben kapı içim 10 dk lık yoldan bile dönüyorum.

Canım çok sacma geleblr ama esim doktora görmemi istemiyor. Neymiş sigortada benim hangi doktora gttim görünürmüş rezil olurmuş. Onun sigortasıyla gidiyorum hastaneye.kitap al oku geçer diyor

Giderek arttı diyorsunuz, nasıl bir hastalığı ihmal ettiğimizde giderek hastalanıyorsak psikolojik hastalıklar da öyle.

Ah eşiniz neden bunu yapıyor ki, çok üzüldüm.
Zatürre olan birine kitap al, oku geçer demekten hiçbir farkı yok bu dediğinin. Beden nasıl hastalanırsa ruh da hastalanır. Çok normal bir şey bu.

Siz internette araştırın bu hastalığı. Bir şekilde doktora gitmeye çalışın. Umarım eşinizi ikna etmenin bir yolunu bulursunuz.

Sağol canim.destegin icin .Evet öyle diyor malesef. Birde ben ilaç kullanmayada korkuyorum.ilac içme korkumda var.agri kesici hariç ilaç içince kalbim çarpıyor elim ayağım.titriyor.ilac beni zehirlicek diye evham yapıyorum. Benim konuşarak tedavi olmam lazım sanirim.ataninca inşallh gidecegim

İlaç kullanma korkunuz da bu rahatsızlığınızla ilgili. Kaygı bozukluğu, panik atak, obsesyon... Bunların hepsi birbiriyle ilişkili. Hepsini bir arada yaşıyorsunuz. Annemin arkadaşı bir hanım vardı, onda da ilaç yutma korkusu vardı mesela, tedavi gördü, geçti.

Umarım en kısa zamanda başarabilirsiniz doktora gitmeyi. Buradan birilerinin anlattıkları, kitaplar vs. tek başına hiçbir işe yaramaz.

Bende atanınca kendime yatırım yapacağım.insallh. tedavi olacağım.böyle yaşamak okadar zor ki anlatılamaz.yoruldum artik canim. Çok üzülüyorum.sagol tekrardan

Çogu şey olmasada benzer şeyleri yaşıyorum,
Bazen artıyor bazen azalıyor,
Genelde mutsuzken ve yalnızken artıyor,
Kalabalıkta yada mutlu oldugumda unutuyorum sanki,
Merak ettim Sigortada yazınca ne oluyor ?

Çogu şey olmasada benzer şeyleri yaşıyorum,
Bazen artıyor bazen azalıyor,
Genelde mutsuzken ve yalnızken artıyor,
Kalabalıkta yada mutlu oldugumda unutuyorum sanki,
Merak ettim Sigortada yazınca ne oluyor ?
Bilmiyorum ki istemiyor hemen bir sinir basıyor doktora gidecem dedgimde

Yok öyle bir şey istersen göstermiyorlar ben boşanma aşamasındaydim mahkemede görünmesin istiyordum acilden giriş yapılıyordu görünmüyordu hastaneye görüşün bilgi alın gidebilirsiniz

Yok öyle bir şey istersen göstermiyorlar ben boşanma aşamasındaydim mahkemede görünmesin istiyordum acilden giriş yapılıyordu görünmüyordu hastaneye görüşün bilgi alın gidebilirsiniz
sorarim öyleyse cok sevindim.ama hastaneye ne diyeceğim onlara sacma gelir bu düşüncem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…