• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmedim ayaktayım

Abim evli değil. Bizimle yaşıyor. Evli olan kardeşimle aynı apartmandayız. Yemek saatlerinde beraberiz. Yengemin küçük bir bebeği var. Şimdiye kadar temizlik, çamaşır, bulaşık, ütü, elbiseleri toparlayıp katlama vs ben yapıyordum. Şimdi ders çalışıp kendi hayatıma odaklandığım için fıttırdılar.
Abiniz sizinle uğraşacağına biraz kendiyle uğraşıp anne evinden çıkabilecek seviyeye mi getirse acaba kendini.
Görünen o ki kendisi birine ne yapması gerektiğini söyleyecek durumda değil.

Abiniz sizinle uğraşacağına biraz kendiyle uğraşıp anne evinden çıkabilecek seviyeye mi getirse acaba kendini.
Aslında kendine ait evi var, uyumak için evine gidiyor sadece. Herkes kendi kendine yemek yapmayı öğrense ortada sorun kalmayacak gibi. Kendisi gezmiyor diye ben arkadaşlarımla görüştüğümde bana sarıyor. Ona göre ders çalışıp ev işlerini anneme bırakmam vicdansızlık, merhametsizlikmiş :)

Çok üzülerek söylüyorum ki ezik duruyorsun. Daha çok carla daha çok arıza çıkar. Inan kıymete binersin. Biz bile o kadar linçliyoruz saygı duyarım diyip susuyorsun.

Ben de 30 yaşına girdim ve birçok şeye geç kaldığımı düşünüyorum bazen. Neden daha cesur, atılgan,aktif olmadım diye kendimi suçluyorum, kendimi başkalarıyla ( erken yaşta atanıp işini kurmuş ayrı evde yaşayan, özgürce istediği saatte eve dönen, sınırlarını iyi koruyan kişilerle ) kıyaslıyorum. Ama kıyaslama yapmam doğru değil biliyorum. Kimseyi kıskanmıyorum sadece güzel şeylere özeniyorum gıpta ediyorum.Bazı şeyler kafama çok geç dank etti. Bunları da yaşayıp görmem gerekiyormuş. Maalesef ayrı eve çıkmamı bırakmazlar. Bu konuda katılar. Onlara göre bir kadın sadece evlenerek ailesinden ayrı eve çıkabilir. Gelecekte beni neler bekliyor bilmiyorum ama şimdilik böyle idare ediyorum.
Hayat öyle bi maratonki. Geç diye bişey yok neye göre geç, kime göre geç. Geç yok. Hayat herkese altın tepside sunulmuyor en azından bize sunulmadı. Tutunduğun yerden sıkı tut ve bırakma. Ailem başka eve izin vermez diyorsun ama atanırsın tayinin çıkar gık diyemezler. Sen zaten atanınca daha kolay karar alırsın. Şuan sadece sınavını düşün kendine odaklan. Sınava kadar görme, duyma. Önüne bak. Hayatının iplerini eline al.

Çok üzülerek söylüyorum ki ezik duruyorsun. Daha çok carla daha çok arıza çıkar. Inan kıymete binersin. Biz bile o kadar linçliyoruz saygı duyarım diyip susuyorsun.
Yıllardır bastırılmış olmamın özgüven sorunumda büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Birilerine sinir olsam bile kötü cevap vermiyorum çünkü kalp kırmayı sevmiyorum. Burda görüyorum, konu açıp sona doğru beddua ediyorlar herkese hakaret ediyorlar mesela. Benim yapımda o yok. Bunun doğru ve sağlıklı olanı, kimseye hakaret etmeden ölçülü şekilde tepki verip kendini , sınırını korumak farkındayım. Ben daha önceden sert tepki verseydim bu kadar rahat tepeme binmezlerdi. Ama bu saatten sonra ailemin anladığı dilden konuşacağım, gül gibi uyuyan yılanı uyandırdılar :)

Yıllardır bastırılmış olmamın özgüven sorunumda büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Birilerine sinir olsam bile kötü cevap vermiyorum çünkü kalp kırmayı sevmiyorum. Burda görüyorum, konu açıp sona doğru beddua ediyorlar herkese hakaret ediyorlar mesela. Benim yapımda o yok. Bunun doğru ve sağlıklı olanı, kimseye hakaret etmeden ölçülü şekilde tepki verip kendini , sınırını korumak farkındayım. Ben daha önceden sert tepki verseydim bu kadar rahat tepeme binmezlerdi. Ama bu saatten sonra ailemin anladığı dilden konuşacağım, gül gibi uyuyan yılanı uyandırdılar :)
Sen önceden bırak sert tepkiyi, tepki bile vermiyormuşsun ki. Hâlâ da öylesin.

Bence burda da carlayabilirsin zaten sanal ortam. Kırılan olursa ağlayarak günlüğüne yazabilir.

Pardon da çocuğu yapıyorsan sonuna kadar o çocuğa bakacaksın. Başkası bakar nasilsa diye çocuk yapanların ben

Pardon da çocuğu yapıyorsan sonuna kadar o çocuğa bakacaksın. Başkası bakar nasilsa diye çocuk yapanların ben
Yanlış seçimler yapanların, bilinçsizce hareket edenlerin cezasını sadece bir aile değil tüm toplum ödüyor aslında maalesef. Kardeşlerimin dışarda kimseye bir zararı yok, evden işe,işten eve hayatları var. Kendi hallerinde takılıyorlar ama geçmişten gelen travmaları, ninemin ninesinden gelen genetik aktarımları şimdi biz yaşıyoruz. Annemin ve babamın yıllar önce kendi ailesinden sevgi almamasıyla bu kısır döngü zincirleme şekilde devam etti. Bu zinciri birinin koparması gerekiyor. Toplumumuzda ciddi boyutta sevgi eksikliği, özgüven eksikliği sorunu yaşanıyor. Aileler çocuklarını nasıl seveceğini, sarılmayı dahi bilmiyorlar. Sarılmaktan , sevgisini göstermekten çekinen uzak duran çok insan var.

Yıllar önce boşandıktan sonra başka sorunlar da üst üste gelince ağır bir depresyon geçirmiştim. Arkadaşım beni Kırmızı odadaki Alya karakterine benzetmişti o zamanlar. Alya erken yaşta anne ve babasını kaybeden, travmatik bir çocukluk geçiren,insanlarla konuşmayı sevmeyen, kendini herkesten izole eden, odasında oturup tüm gün kitap okuyan, parmağını kesen, bedenine zarar veren, sırf birileri kendisine dokunsun ilgi göstersin diye cinsel ilişkiye giren Hukuk okuyan bir genç kadın. Covid zamanı bu diziyi her hafta izliyordum.

Psikiyatriye gidip birkaç ay anksiyete için ilaç kullandım. Geçenlerde e devletten başvuru yaptım psikolog desteği almak için. Sağolsun psikolog hanım çok güzel bilgilendirdi beni. Yüz yüze ya da online olarak hizmet alabileceğimi söyledi. Büyük ihtimalle online destek alırım, şuan sınav sürecinde olduğum için. Eğer psikolojim düzelsin diye uğraşmasam şuan belki bambaşka bir bataklık içinde olabilirdim. Bu sınavdan yüksek puan alamazsam atanamazsam , özel bir yerde çalışırım. Bu evde bir ömür yaşayamam. Bir şekilde kendi hayatımı kurmam gerekiyor. Kendim için çabalamazsam sonum kkde konu açan evli, mutsuz kadınlar gibi olabilir. Bu sitenin bana çok faydası oldu, bazı üyeler sayesinde gözüm açıldı gerçekten. Burda çok mantıklı düşünen olgun, güçlü karakterli kadınlar var. Hepsi iyi ki var. 🙂💜✨

Back
X