delirmek üzereyim

o zaman gerekeni yap, anladığım kadarıyla aileni haklı bulamıyorsun
bu şekilde yaşamak acıdan başka bişey vermiyor demişsin ama hayatına son verdiğin zaman asıl tarifsiz acılar başlar, yazık etme kendine

ailemi haklı buldugum noktalar elbette var ama onlar kadar katı değilim bu konularda birlikteyken herseyi aşabileceğimizi düşünüyorum gerekeni yapmak cok zor işte aile bir daha bulunmaz ama bu kadar sevip sevildiğin bi adamıda yarı yolda bırakmak istemiyorum

belli bir miktar var biriktirdiği üstüne kredi çekip çok büyük bi yer düşünmüyor zaten az maaliyetli ama insanların kendilerini dinleyebileceği bir yer

bakın aileniz sırf maddiyat yüzünden istememekte haksız. bunu belli etme şekilleri de çok çirkin. ama lafla peynir gemisi yürümez. mekan açma bilmem ne şu bu. hayatta herşeyi düşünün. batarsa ne olacak. veya siz düğün yapacaksınız bi ton masraf yapacak, neye dayanarak kredi çekicek. sizin de yaşınız küçük zaten daha.

Başınız sağ olsun.

Hangi parayla açmayı düşünüyor?
Ben böylesi şeylerde biraz paranoyaklaşıyorum açıkçası. İnsanoğlu hiç belli olmaz, belki sizi dışarıdan takip etti de maddi durumunuzun iyi olduğunu öğrendi de öyle yaklaştı yanınıza? Üzerine zor zamanlar geçirmeniz de bal kaymak oldu, size manevi destek olarak artı puan yakaladı, gözünüzü boyadı? Bu bi varsayım tabi ki...

Ailenizin endişesi salt maddiyat ise haksızlar, tutum olarak da haksız hale gelmişler zaten.
Ama eğitim - kültür farkı da var gibi sanki... Böylesi durumlarda aşk sevgi çoğu kez yetmiyor.

Yalnız çok eksik var anlatımında, dümdüz, ya da ben göremiyorum. Nedenler niçinler havada...

saolun
bunu bilmesi imkansız gibi bir şey biz çok tesadüfen tanıdık bir birimizi
ailemin istediği maddi olarak daha rahat edebileceğim bir eş sıkıntı çekmeden yaşayabileceğim evi arabası işi iyi olan bir insan
nedeni bu işte sunuç olarak her neden maddiyata bağlanıyor

ailemi haklı buldugum noktalar elbette var ama onlar kadar katı değilim bu konularda birlikteyken herseyi aşabileceğimizi düşünüyorum gerekeni yapmak cok zor işte aile bir daha bulunmaz ama bu kadar sevip sevildiğin bi adamıda yarı yolda bırakmak istemiyorum
o zaman aileni ikna etmeye çabalayacaksın

herşey maddiyat da değil aslnda. kültür ve yaşam tarzı olarak nasıl ailesi? daha doğrusu ailesinden öte nişanlınla bu konularda aynı çizgide misiniz? tamamen farklı yaşam tarzları ve alışkanlıklara sahip bir eş ve ailesiyle ömür geçmez. bir de o açıdan değerlendir.

o şuan bi cafede çalışıyor ve kendi cafe tarzı bi yer açıp işleticek ben bi şirkette yönetici asistanlığı yapıyorum .23 yaşındayım oda iki gün sonra 25 olacak
Aileniz çok mu zengin hakketen? Mal, mülk, arsalar mı üzerinize? Siz ne okudunuz?

Buradan bakınca o cafe de çalışıyor, siz de sekretersiniz gibi duruyor. Çocuğa bu kadar kin besleyecek, sizi 2 gömlek fazla görecek bir durum yok gibi.

O da açık öğretim okuyabilir. Ama bu raddeden sonra bu evlilikten iyi bir sonuç çıkmaz bence de. Herkesin yoluna bakması en doğrusu olur.

evet ben ünv mezunuyum okumayada devam ediyorum
aile apartmanında oturmayı bende istemiyorum ama en azından borçlarımız bitene kadar idare edebilirdim boyle olmasaydı
lise mezunu birisiyle ünv mezunu birisi olmaz gibi geliyor bana nedense
hani adam kendini çok geliştirmiştir tabi istisnalar olur ama
diğer türlüsü zor
aşk gözünü kör etmesin bence o kadar
sonra üzülürsün...

Aynı binada oturma fikri bile yeterince itici... Parada önemli tabi ama bişiler yapabilir çabalayabilir, yani meslek edinebilir, üniversite okuyabilir , yada kpss ne biliyim yani böyle boş boş ailenin karşısına çıkmasın zaten. Sen belliki bulutların üstündesin. Yaşadığın acının tarifi yok başınsağolsun.. ama bu kaybını bu çocukla biraz olsun doldururum düşüncesi varsa sil at. Sevgi herşey değil biraz gerçekçi bak olaylara. Ailen bu şartlarda haksız değil. Kesip atmasalardı daha iyidi ama zaten bu yaşta evliliği düşünmüyorsun heralde? Çok seviyorsa çabalasın yani yapcak bişey yok.

Öncelikle basın sağolsun.
ailenin kendince haklı nedenleri var öte yandan karşılıklı birbirini seven iki insan emek hayaller zor bir durum evlilik olayını o telefon bir süre belki herşey düzelir allah yardımcınız olsun.

kızlar eminimki bu durumlar cogu insanın başına gelmiştir siz nasıl üstesinden geldiniz o kadar uzunki anlatıcaklarım nerden başlasam bilmiyorum yorum bırakmayı unutmayın belki benim kurtuluşum olur;
1 bucuk senedir süren bi ilişkim vardı hersey cok güzel ilerlerken 6.ayımızda babamıın rahatsızlığı ortaya çıktı(kanser) ve sancılı bir süreç başladı ben üniversitedeydim o zamanlar babamın hastalığı boyunca bana hep destek oldu yanımda oldu tanışmak için elinden geleni yaptı ama ben onları tanıştırmaktan bunu aileme söylemekten hep kaçtım. korktum çünkü babamı kaybetmekten yada o hastalığıyla savasırken benim ona boyle bişeyi söylememin yanlış olacagını düşündüm 1. yılımızda evlenme teklifi aldım asıl o gün başladı hersey sendelemeye mutluluktan ayaklarım yere basmadığı anda teyzeme yakalanmıştık (teyzem mutluluğun parayla doğru orantılı oldugunu düşünen ve sadece mantıkla hareket eden bi insan ) o günden sonra babama söylemekle tehtit edildim bu korkuylada olsa ilişkimize devam ettim bu sürede ailedeki herkes öğrendi babamın dışında. ayırmak için herseyi yaptılar fakat biz ilişkimize devam ettik bir süre sonra kabul ederler ümidiyle 2ay önce babamı kaybettim dünya başıma yıkıldı hiç birşeyden zevk alamaz duruma geldim içimde ömür boyu kapanmayacak bir boşluk oluştu ama elden ne gelirdi dua etmekten başka günden güne eridiğini görmek daha zordu. bu süreçte uzaklaştım sevdiğim adamdan babamı kaybedince hiç kimseyi istemedim yanımda. Bu durumdan herkes memnundu tabi benim ondan uzaklaşmama ta ki onu tekrar görünceye kadar tekrar eskisi gibi olmaya başlamıştık ilk günlerdeki gibi acımı biraz olsun hafifletmeye yetiyordu geçirmesede ailem tekrar görüştüğümüzü öğrenince kıyametler koptu ya biz ya o durumuna geldik konuşmak istedi herkesle ama kabul etmediler artık sadece serumla ayakta durabiliyordum ne yemek ne uyku tüm düzenim altüst oldu sevdiğim ikinci adamıda bu sekilde kaybettim en son ailece dışarda otururken bi anda masaya oturdu ne yapacagımı bilemedim donup kaldım ne yapacagımı bilemeden bizimkiler kaltı apar topar dinlemeden ben ikisinin ortasında bi ona bi ona bakarken istemeyerekte olsa arabaya binip onu orda bıraktım şimdi o benim için savaşan adamda bir daha öleceğimi bilsem o aileye girmem diyor ailemde git istersen ama biz yanında yokuz diyor ne yapacagımı bilmez bi şekilde yaşamaya çalışıyorum ne ailemi ne onu kaybetmek istemiyorum bi çözüm yolu bulmak için düşünmekten delirmekten korkuyorum
ailemin istememesinin nedeni durumlarının bizim kadar iyi olmaması aynı binada oturacak olmam işini beğenmemeleri ve üniversite okumaması peki ben sırf bu maddi seyler yüzünden beni bu kadar seven ve sevdiğim adamı bırakarak onun ahını almış olmazmıyım ailemede sırtımı dönemem bi çıkmazın içindeyim belkide babama kavuşmak tek çağre...
sadece kaynananla yaşayacak olman sorun. eğer üniversite okuyosan başka şehire atanma durumun olur bu derttende kurtulursun. çalışırsın para kazanırsın. seni üzmek istemiyorum ama dünya kadar paran olsa babanı geri getirebilirmisin. aşkı sevgiyi bulmuşken asla bırakma. ailende biraz küser ama zamanla seni affeder hatta eşini çok severler. sevgilinde adam gibi adammış masaya kadar gelmiş

Gitmeyeceginizi bildikleri icin boyle yapiyorlar.
Tavrını koy o adamdan eminsen.
Yanlisi ile dogrusu ile bunun senin hayatin oldugunu ve bazi seyleri yasamadan bilemmeyecegini soyle.
Cok tepkisiz kalmişşin.

sadece kaynananla yaşayacak olman sorun. eğer üniversite okuyosan başka şehire atanma durumun olur bu derttende kurtulursun. çalışırsın para kazanırsın. seni üzmek istemiyorum ama dünya kadar paran olsa babanı geri getirebilirmisin. aşkı sevgiyi bulmuşken asla bırakma. ailende biraz küser ama zamanla seni affeder hatta eşini çok severler. sevgilinde adam gibi adammış masaya kadar gelmiş

kaynanamla yaşamayacağım aslında aynı binada oturacaktık.
evet baktığın zaman maddi durumumuz iyi ama elimizden hiç bir şey gelmedi babam için
bende öyle düşünüyorum oraya sonuçta benim için ailemle konuşabilmek için geldi ama onlara göre yanlış yaptı erkek arkadaşımda haklı olarak bundan sonra olmaz diyo ne onu kaybetmek istiyorum nede ailemi yarın doğum günü birşey yapmak istiyorum vereceği tepki bile beni korkutuyor

Gitmeyeceginizi bildikleri icin boyle yapiyorlar.
Tavrını koy o adamdan eminsen.
Yanlisi ile dogrusu ile bunun senin hayatin oldugunu ve bazi seyleri yasamadan bilemmeyecegini soyle.
Cok tepkisiz kalmişşin.

haklısın gidemeyeceğimi biliyolar ve bu yüzden baskı yapıyolar
tepkisiz kalmam kimseyi kırıp üzmemek babamdan sonra bide bununla onları üzmemek içindi ama bunu yaparak sevdiğim adama zarar verdim oda pes etti sonunda

Öncelikle basın sağolsun.
ailenin kendince haklı nedenleri var öte yandan karşılıklı birbirini seven iki insan emek hayaller zor bir durum evlilik olayını o telefon bir süre belki herşey düzelir allah yardımcınız olsun.

tesekkür ederim.
evvet bu kadar zaman birlikte geçirilen anılar zorluklar bunları silip atmak bi anda çok zor
onunda suan vazgeçmiş olması beni üzüyor ama bi yandanda hak veriyorum ailemle arama girmek istemiyor bende aynı durumda olsam ailesi istemese belki bende aynı seyi yapardım ama bu kadar severken ayrı kalmak canımı çok yakıyo

Aileniz çok mu zengin hakketen? Mal, mülk, arsalar mı üzerinize? Siz ne okudunuz?

Buradan bakınca o cafe de çalışıyor, siz de sekretersiniz gibi duruyor. Çocuğa bu kadar kin besleyecek, sizi 2 gömlek fazla görecek bir durum yok gibi.

O da açık öğretim okuyabilir. Ama bu raddeden sonra bu evlilikten iyi bir sonuç çıkmaz bence de. Herkesin yoluna bakması en doğrusu olur.

çok aşırı zengin diyemem ama evet durmumuz iyi çok şükür
ilişkimizin başından beri biz kendi imkanlarımızla evlenmeyi planladık ne o ailesinden ne ben ailemden maddi anlamda bir şey beklemedik istemedik haklısınız sonuçta benimde suan kazandıgım asgari ücret ve baktıgınız zaman o benden daha fazla kazanıyo durumda yani ortada üst görecek bir durum yok ama gelde bunu anlat boyle söylediğim zaman sen zaten herseyi göze almışsın onu savunuyosun gözün kör olmuş diyorlar

Aynı binada oturma fikri bile yeterince itici... Parada önemli tabi ama bişiler yapabilir çabalayabilir, yani meslek edinebilir, üniversite okuyabilir , yada kpss ne biliyim yani böyle boş boş ailenin karşısına çıkmasın zaten. Sen belliki bulutların üstündesin. Yaşadığın acının tarifi yok başınsağolsun.. ama bu kaybını bu çocukla biraz olsun doldururum düşüncesi varsa sil at. Sevgi herşey değil biraz gerçekçi bak olaylara. Ailen bu şartlarda haksız değil. Kesip atmasalardı daha iyidi ama zaten bu yaşta evliliği düşünmüyorsun heralde? Çok seviyorsa çabalasın yani yapcak bişey yok.

aynı binada oturma fikrine bende cok hevesli değilim şuan hala aynı binada oturdugumuz için ama borçlarımız bitene kadar kira vermekte kolay olmayacaktı ve oda bende çalıştıgımız için bi şekilde geçecekti . bulutların üzerindeyim evet çünkü daha önce hiç böyle sevmedimde sevilmedimde belkide çok haklılar yanlış bir insan ama bunu bi kendin görüp vazgeçmek var birde buna mecbur bırakılmak var

çok aşırı zengin diyemem ama evet durmumuz iyi çok şükür
ilişkimizin başından beri biz kendi imkanlarımızla evlenmeyi planladık ne o ailesinden ne ben ailemden maddi anlamda bir şey beklemedik istemedik haklısınız sonuçta benimde suan kazandıgım asgari ücret ve baktıgınız zaman o benden daha fazla kazanıyo durumda yani ortada üst görecek bir durum yok ama gelde bunu anlat boyle söylediğim zaman sen zaten herseyi göze almışsın onu savunuyosun gözün kör olmuş diyorlar
İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur. Çocuk çalışkan ise, o azim varsa zamanla bir yere gelebilir bence.

Aile binasında oturacağınız daireyi kiraya verip oradan alacağınız parayla sizin kiraya çıkmanız mümkün olmaz mı?

Ama vebalı gibi, masadan topluca kalkılma olayı kötü olmuş hakkaten.

Back
X