delirmek üzereyim

kaynanamla yaşamayacağım aslında aynı binada oturacaktık.
evet baktığın zaman maddi durumumuz iyi ama elimizden hiç bir şey gelmedi babam için
bende öyle düşünüyorum oraya sonuçta benim için ailemle konuşabilmek için geldi ama onlara göre yanlış yaptı erkek arkadaşımda haklı olarak bundan sonra olmaz diyo ne onu kaybetmek istiyorum nede ailemi yarın doğum günü birşey yapmak istiyorum vereceği tepki bile beni korkutuyor
ailem öyle davrandıysa benim ne suçum var ben seni çok seviyorum dersin sevgilinde yumuşar canım

İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur. Çocuk çalışkan ise, o azim varsa zamanla bir yere gelebilir bence.

Aile binasında oturacağınız daireyi kiraya verip oradan alacağınız parayla sizin kiraya çıkmanız mümkün olmaz mı?

Ama vebalı gibi, masadan topluca kalkılma olayı kötü olmuş hakkaten.

evet çalışkan sürekli ne yapabilirim nasıl daha iyi kazanabilirim diyerek birşeyler yapmak için çabalıyor
ailesinin buna ne diyeceğini bilemiyorum bu konuyu biz kendi aramızda konuştuk yani onların haberi varmı bu duruma ne derler bilmiyorum
evet bu çok kötü oldu ve onun gururu kırıldı öleceğimi bilsem girmem o aileye diyor ve bitirdi .
bunu kabullenemiyorum çünkü istemeden yaptıgını adım gibi biliyorum beni zor durumda bıraktıgını ve onlarsız mutlu olamıyacagımı düşünüyor

ailem öyle davrandıysa benim ne suçum var ben seni çok seviyorum dersin sevgilinde yumuşar canım

ailemin istememesi onu baya etkiledi bana karsı biliyorumki yumuşamayacak annesiyle konuşup sabah gitsem diye düşünüyorum evlerine ama bu konuyu ailesinin içinde açarmı yada benim ailemin yaptıgını yapıp çekip gidermi diye düşünüyorum

ailemin istememesi onu baya etkiledi bana karsı biliyorumki yumuşamayacak annesiyle konuşup sabah gitsem diye düşünüyorum evlerine ama bu konuyu ailesinin içinde açarmı yada benim ailemin yaptıgını yapıp çekip gidermi diye düşünüyorum
yok tatlım erkekler öyle tripkolik değildir. sen onun evine gidip onunla ve annesiyle konuşsan onun çok hoşuna gider

yok tatlım erkekler öyle tripkolik değildir. sen onun evine gidip onunla ve annesiyle konuşsan onun çok hoşuna gider

o kadar yorulup sıkıldımki bu arada kalmaktan hele benim mutsuzluğumla çevremdeki insanların mutlu olması çok canımı yakıyo haklısın belkide ama erkek arkadasımıda tanıyorum az çok bir kere bunu dediyse dönüşü olmaz gibime geliyor bir yandanda yapmazsam eğer hep içimde kalıcak keşke diye

Yaşınız evlenmek için küçük bana göre. Olayları akışına bırakın. Sevgilinize de söyleyin bunu. Kafesini açsın o sizde kendi kariyer yolunuzu çizin. Çok seviyorsunuz ama ailenizide kaybetmek istemiyorsunuz. Bırakın olayları sevgilinizle sevgili kalmaya devam edin nolur. Su akar yolunu bulur. Size çok sert ve acımasız gelebilir söylediklerim, 32 yaşındayım 23 yaşındayken kimi sevdiğimi hatırlamıyorum bile. Ben babamı 19 yaşımda kaybettim ve ilişkilere bakışım hep çok rahat oldu. Ölümden başka herşeyin bi yolu, oluru, tesellisi olduğunu düşünür hale geldim.

benimde isteğim bu yani aradan yıllar geçsede ayrılmamak o zaman belki ikimizinde vazgeçmediğini düşünüp ailem pes edip ikna olur ama şöylede bir durum var görüşeceğimi düşünerek şimdi bile kısıtlamalar başladı oraya gidemezsin buraya gidemezsin ne yaparsam onlarlayım iş ev arasında görüşmeden sadece telefonla bir ilişki yürürmü böyle bi ilişkiyi kim ister

Yaşınız evlenmek için küçük bana göre. Olayları akışına bırakın. Sevgilinize de söyleyin bunu. Kafesini açsın o sizde kendi kariyer yolunuzu çizin. Çok seviyorsunuz ama ailenizide kaybetmek istemiyorsunuz. Bırakın olayları sevgilinizle sevgili kalmaya devam edin nolur. Su akar yolunu bulur. Size çok sert ve acımasız gelebilir söylediklerim, 32 yaşındayım 23 yaşındayken kimi sevdiğimi hatırlamıyorum bile. Ben babamı 19 yaşımda kaybettim ve ilişkilere bakışım hep çok rahat oldu. Ölümden başka herşeyin bi yolu, oluru, tesellisi olduğunu düşünür hale geldim.

benimde isteğim bu yani aradan yıllar geçsede ayrılmamak o zaman belki ikimizinde vazgeçmediğini düşünüp ailem pes edip ikna olur ama şöylede bir durum var görüşeceğimi düşünerek şimdi bile kısıtlamalar başladı oraya gidemezsin buraya gidemezsin ne yaparsam onlarlayım iş ev arasında görüşmeden sadece telefonla bir ilişki yürürmü böyle bi ilişkiyi kim ister
babamdan sonra bende öyle düşündüm yani bundan sonra ne daha çok canımı yakabilir diyordum halada onun acısı geçmiş değil daha çok yeni çünkü ama işte kalbede söz geçmiyor maalesef

babamdan sonra bende öyle düşündüm yani bundan sonra ne daha çok canımı yakabilir diyordum halada onun acısı geçmiş değil daha çok yeni çünkü ama işte kalbede söz geçmiyor maalesef
Ben iki tarafıda haksız buldum. Babanızın acısı bu kadar tazeyken hem sevgiliniz hem aileniz sizi rahat bırakmalı bence. Eskisi kadar görüşemezsiniz ama görüşürsünüz isterseniz. Aileniz baskı yaparsa görüşmek için evlenmek zorunda bırakmayın diye tehdit edin. Çalışan insanım herşeyimi haber vermek zorunda mıyım falan deyin. Eli maşalı olun biraz. Hayatı sevgilinizin veya ailenizin isteklerine göre yaşamayın. Kendi isteklerinizi, hayallerinizi,doğrularınızı bulmak için kendinize zaman verin. Bu keşfi evlendikten sonra yapmanız çok zor. Maddi açıdan sıkıntımız yok yazmıştınız. Herkesi bırakıp tek başınıza tatile çıkın çok bunalmışsınız.

ailem baskıcı ve sıkı bir aile yani şimdiye kadar her konuda onlarla zıtlaştık ama yinede onların dediği oldu. ailemde herkes kapalı açık olan sadece ben varım bunuda artık bunalıp evdeki bütün ilaçları içip hastaneye yatmıştım ancak öyle bu baskıdan yıllar önce vazgectiler yani ben öyle sandım şimdi tekrar aynı baskıda başladı bununla birlikte bi arkadaşımla dışarı çıkmam için kabul ettirmem günlerimi alıyor evet çok bunaldım çünkü başkalarının benim için istediği hayatı yaşamaktan sıkıldım . okuluma işime giyimime sevgilime ilerde evleneceğim insana ailemin karar vermesi kendime öz güvenimi kaybettirdi bunun erkek arkadasımda farkında ve bana en sonunda ben sana söyleyeyim seni kapatacaklar evden dışarı çıkarmayacaklar telefonu elinden alıcaklar sonrada işte kendi istedikleri biriyle evlendirecekler sende o zamanda onlar üzülmesin aman bişey olmasın diye susucaksın dedi haklıda oyle olucak adım kadar eminim. tatile çıkmakmı hemde tek başıma servisle eve geldiğim işten 5 dk geç kalsam nerdesin diye arayan insanlar beni tek başıma tatilemi yollayacak raava raava

Cok benzer seyler yasamisiz. Ben de esimle annemi kaybettigim zamanlarda flort ediyordum. Daha sonra ailem istemedi. Ben esimi sectim asla da pisman degilim. Cunku bahaneler cok sacmaydi. Eger sen de sevdigin adama guveniyorsan birakma sirt cevirme. Aileni karsina al demiyorum. Ama kararlarinin arkasinda dur. Orta yol elbet bulunur.

o kadar yorulup sıkıldımki bu arada kalmaktan hele benim mutsuzluğumla çevremdeki insanların mutlu olması çok canımı yakıyo haklısın belkide ama erkek arkadasımıda tanıyorum az çok bir kere bunu dediyse dönüşü olmaz gibime geliyor bir yandanda yapmazsam eğer hep içimde kalıcak keşke diye
keşke dememek için bence yap canım. ben sevgilini kötü görmedim çünkü. ailem seni istemesin ben seni herkesten daha çok seviyorum yetmez mi diyebilirsin. kaynananda iyiyse sana kötü lafı yoksa mutlu mesut yaşayıp gidersiniz

Dusmez kalkmaz bir Allah! Ayni sizin durumuzda bildigim birileri vardi yani oglanin durumu kotu egitimi cok yukarilarda degil ama hayatta sansi yaver gitti simdi Bagdat Caddesinde ev aldilar sen dusun. Nereden baksan 700-800 bin lirasi vardir...

Ozetle; sorun sirf maddiyatsa kimin ne olacagini bilemezler...

Ailelerin ongurusu daha acik oluyor hakli olduklari yerler vardir elbet. Kimse icin aileni karsina alma derim. Allah korusun yarin obur gun adamin bir yanlisini gorsen ailenin ben demistim laflarindan kurtulamazsin

Cok benzer seyler yasamisiz. Ben de esimle annemi kaybettigim zamanlarda flort ediyordum. Daha sonra ailem istemedi. Ben esimi sectim asla da pisman degilim. Cunku bahaneler cok sacmaydi. Eger sen de sevdigin adama guveniyorsan birakma sirt cevirme. Aileni karsina al demiyorum. Ama kararlarinin arkasinda dur. Orta yol elbet bulunur.

peki sizin aileniz ikna oldumu kaçtınızmı ? aileme bi kere daha acı yaşatmak istemiyorum açıkçası o yüzden cekip gidemiyorum onunla oda zaten rızayla olsun isterdi hep . bahaneler onlara göre cok mantıklı olabilir ama sonuçta bu hayatı biz yaşıyoruz dedikleri şey sevgi bitince ne olucak biz senin mutlu olmanı istiyoruz maddi sıkıntı çekmeni istemiyoruz ama şunu unutuyolar sevmediğin bi adama sırf durumu cok iyi diye katlanamazsın ama sevdiğin insanla sıkıntıda ceksen bu seni mutlu eder diye düşünüyorum bilmiyorum ben çok duygusal düşünüyorum belki ama seve seve ayrılmakta istemiyorum

Ailelerin ongurusu daha acik oluyor hakli olduklari yerler vardir elbet. Kimse icin aileni karsina alma derim. Allah korusun yarin obur gun adamin bir yanlisini gorsen ailenin ben demistim laflarindan kurtulamazsin
haklısınız ailelerin tecrübeleri yasamışlıkları çok ileride bir gün bunu deme olasılıklarıda yüksek diyelimki peki ben sevmediğim ama onların istediği bi insanla evlenip onun bi yanlışını gördüğüm zaman ne olacak o zamanda biz yaptık demiycekler evlilik bu her insan aynı evin içine girince değişebilir belki benm sevdiğim insan yada ileride ailemin istediği insan

Dusmez kalkmaz bir Allah! Ayni sizin durumuzda bildigim birileri vardi yani oglanin durumu kotu egitimi cok yukarilarda degil ama hayatta sansi yaver gitti simdi Bagdat Caddesinde ev aldilar sen dusun. Nereden baksan 700-800 bin lirasi vardir...

Ozetle; sorun sirf maddiyatsa kimin ne olacagini bilemezler...

bende boyle düşünüyorum sonuçta 24 25 yaşındaki bir insan ailesinden kalmadığı pis işler yapmayıp aylık düzenli çalıştığı zaman nasıl cok zengin yada evi arabası olabilir lise 18 yaşında bitti dersek 6 yılda ne yapabilir bizim durumumuz iyi diyorum ama babama dededen kalacak seylerle boyle yoksa babamın değil yani işin özeti kimin ne olacagı belli olmaz bu hayatta

ben eşimle görüşmeye başladığımda yaşım 20 di eşimde 28 di üniv.mezunuydu bi şirkette çalışıyordu maaşı iyiydi ama aile apt.nı yaptırmışlardı borçları vardı ben asgari ücretle çalışıyordum ve ailemin durumuda iyi değildi yani evlensek borç borç üstüne olacaktı ailelerden destek yoktu yinede gelip istediler babam vermedi kızım daha küçük falan gibi bi sebeple vermedi benimde ailem mutasıp olduğu için hiç öyle kafelerde dışarıda falan buluşamazdık iş yerine gelirdi ve telefonla görüşürdük oda belli bi saate kadar sonrasını hayatta aratmazdım akşam eve gidince ben mesaj yazmadıktan sonra yazmazdı böylelikle 5. yılımızda ilk istediklerinden de 2 yıl sonra yani eşim ve aileside çok baskı yaptı artık gelip isteyelim tekrar diye tabii benim ailemden kimse bilmiyordu görüştüğümüzü ama tahmin ediyolardır işyerine gelip gittiğini çünkü çalıştığım yerle alakalıydı işi ve işyerinde tanışmıştık zaten, anneme söyledim o isteyenler yine gelmek istiyolar diye bende istediğimi belirttim ilk geldiklerinde babamda sert tepki vermişti ben ağzımı bile açamamıştım ama iyikide ağzımı açmamışım iyiki o zaman olmamış diye bende eşimde şimdi öyle söylüyoruz çünkü yaşım küçüktü ailemde durum yoktu onun ailesi bina yaptırmış ellerinde ne var ne yok verip üstelik krediler çekmişler, ha noldu o iki sene içinde eşim birikim yaptı ben taksitle çeyizlerimi aldım düğün için 20 bin kredi çekti eşim takıları eşyaları hep o parayla yaptık evlendik düğün bitti evimize girdik cebimizde 5 kuruş paramız kalmamıştı takılanlarla düğün salonu parasının geri kalanını ve en acil borcunu kapatmamız gerekenleri verdik aileden nerdeyse maddi olarak destek görmedik, çok şükür şimdi eşimin maaşında iyileştirme oldu bende çalışıyorum 4.5 senelik evliyiz arabamızı aldık takılarımla onu sattık tekrar kredi çektik ev aldık 2 tanede çocuğumuz oldu Allaha çok şükür hala seviyorum seviliyorum ama hep sabır ve dua ile oldu bunlar.... çok uzun yazdım nolur kusura bakmayın benimde yaşadıklarımı yazasım gelmiş ha bu arada aile apt.da oturuyoruz kv.çocuklarıma bakıyor yememiz içmemiz ayrı Allah razı olsun bana hep destek oldular ben eltimle kv.le aynı binada oturduğum için hiç zararlarını görmedim aksine çocuklarıma bakarak bana en büyük desteği sağlıyor kv. öyle çat kapı gelip gitmezler kimim geldi kimim gitti biz nereye gittik karışmazlar o dengeyi çok şükürki sağlıyoruz saygı ve sevgiyle alakalı yalnız erk.ark.na çok ailenin tepkilerini yansıtma çünkü onlar tanımıyor mantıklı konuşmaya çalışıyolar erkek ark.nı tanıyo olsalardı tepkileri bu kadar olmazdı daha sonra evlendiğinizde senin ailene gidip gelmeni aileninde sana gelip gitmesine karışabilir erkek arkadaşın ...karşındaki insana güveniyorsan onu yarı yolda bırakma aileni de zamanla sabırla ikna ederek bunun üstesinden gelebilirsiniz

Sen intihar edince cehenneme transit geçiş yapıyosun canım.baban kıyamam çok acılar çektiği için Allah katında en güzel yerdedir.yani ona kavuşamazsın.asıl meseleye gelince ; ben ailelerin hislerine hep önem veririm.ama tavır yanlış.bu şekilde eminim erkek arkadaşına daha çok yaklaşıyorsundur.şahsım adına ailenin hislerine güven derim.

ben eşimle görüşmeye başladığımda yaşım 20 di eşimde 28 di üniv.mezunuydu bi şirkette çalışıyordu maaşı iyiydi ama aile apt.nı yaptırmışlardı borçları vardı ben asgari ücretle çalışıyordum ve ailemin durumuda iyi değildi yani evlensek borç borç üstüne olacaktı ailelerden destek yoktu yinede gelip istediler babam vermedi kızım daha küçük falan gibi bi sebeple vermedi benimde ailem mutasıp olduğu için hiç öyle kafelerde dışarıda falan buluşamazdık iş yerine gelirdi ve telefonla görüşürdük oda belli bi saate kadar sonrasını hayatta aratmazdım akşam eve gidince ben mesaj yazmadıktan sonra yazmazdı böylelikle 5. yılımızda ilk istediklerinden de 2 yıl sonra yani eşim ve aileside çok baskı yaptı artık gelip isteyelim tekrar diye tabii benim ailemden kimse bilmiyordu görüştüğümüzü ama tahmin ediyolardır işyerine gelip gittiğini çünkü çalıştığım yerle alakalıydı işi ve işyerinde tanışmıştık zaten, anneme söyledim o isteyenler yine gelmek istiyolar diye bende istediğimi belirttim ilk geldiklerinde babamda sert tepki vermişti ben ağzımı bile açamamıştım ama iyikide ağzımı açmamışım iyiki o zaman olmamış diye bende eşimde şimdi öyle söylüyoruz çünkü yaşım küçüktü ailemde durum yoktu onun ailesi bina yaptırmış ellerinde ne var ne yok verip üstelik krediler çekmişler, ha noldu o iki sene içinde eşim birikim yaptı ben taksitle çeyizlerimi aldım düğün için 20 bin kredi çekti eşim takıları eşyaları hep o parayla yaptık evlendik düğün bitti evimize girdik cebimizde 5 kuruş paramız kalmamıştı takılanlarla düğün salonu parasının geri kalanını ve en acil borcunu kapatmamız gerekenleri verdik aileden nerdeyse maddi olarak destek görmedik, çok şükür şimdi eşimin maaşında iyileştirme oldu bende çalışıyorum 4.5 senelik evliyiz arabamızı aldık takılarımla onu sattık tekrar kredi çektik ev aldık 2 tanede çocuğumuz oldu Allaha çok şükür hala seviyorum seviliyorum ama hep sabır ve dua ile oldu bunlar.... çok uzun yazdım nolur kusura bakmayın benimde yaşadıklarımı yazasım gelmiş ha bu arada aile apt.da oturuyoruz kv.çocuklarıma bakıyor yememiz içmemiz ayrı Allah razı olsun bana hep destek oldular ben eltimle kv.le aynı binada oturduğum için hiç zararlarını görmedim aksine çocuklarıma bakarak bana en büyük desteği sağlıyor kv. öyle çat kapı gelip gitmezler kimim geldi kimim gitti biz nereye gittik karışmazlar o dengeyi çok şükürki sağlıyoruz saygı ve sevgiyle alakalı yalnız erk.ark.na çok ailenin tepkilerini yansıtma çünkü onlar tanımıyor mantıklı konuşmaya çalışıyolar erkek ark.nı tanıyo olsalardı tepkileri bu kadar olmazdı daha sonra evlendiğinizde senin ailene gidip gelmeni aileninde sana gelip gitmesine karışabilir erkek arkadaşın ...karşındaki insana güveniyorsan onu yarı yolda bırakma aileni de zamanla sabırla ikna ederek bunun üstesinden gelebilirsiniz

iyikide bu kadar uzun yazmışsınız çok doğru zaman ve sabır ama benim erkek arkadasım cok sabırsız ve bir kere yapar yani sizin erkek arkadasınız en azından bi kere vermediklerinde tekrar istemişler. geçenlerde o masaya geldi dediğim zaman ben bir şey yapmayıp gittiğim için bana çok kızgın suanda tek basıma savas veriyorum diyor ama oyle değil aslında ben sabırla zamanla ailemi ikna etmeyi denemeyi düşünüyorum o ise herkesin onayı olsun seni kısıtlamasınlar en azından haftada bir birşeyler yapabilelim liseli asıklar gibi işten kaç buluş nereye kadar diyor ve tanımadan boyle yapmaları onu daha cok sinirlendiriyo bende hata yaptım birlikte aşabiliriz diyerekten anlattım evde olan biteni çünkü bana sürekli annenle konuş annenle konuş diyordu soyledim boyle boyle diye evlensek birikim yapmamız gerekir bunun içinde en az 2 yıl beklemek gerek e zaten ailem istemiyo bu uzun süreçte onu yıpratmış olmaktanda korkuyorum yarın doğum günü annesiyle konuşup evine gidicem uyanmadan yoksa konuşmaz hayatta dışarda belki onların yanında yapamaz .

Back
X