• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DELiRMEK ÜZEREYİM

sultannazik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
615
140
73
51
Slm Arkadaslar
6 yıllık evliyim.Yurtdisinda yaşıyorum.Ailemin hiç bir ferdi burda değil, hepsi türkiyedeler. Bir kızım var ve cok hareketli sürekli doğal olarak benimle oynamak istiyor onun enerjisine yetişemiyorum. Akşama kadae oynamal istiyor. Ana okuluna başladı fakat oda yetmiyo eve girer girmez oynamak istiyor evde okuyorum.. Her dönem 15 dersim var.. Yetemiyorum. Mesela sabah cok erken kalkıp yatĞıma koşuyor ve annr bak ben bunu yaptım anne sen niye dün şunu yapmadım gibi üstüme atlayıp bişeyler anlatıyor. Ondan önce uyanmak imkansız gibi..cok yorgunum. Eşimle birşey yapamıyoruz. Bir yemek vs. Tek başımıza. Yalnız kaldığımızda ise ikimizinde pili bitmiş oda bende tek bir sese bile tahammülümüz kalmıyor. Ben hakketmedim anneliği yetemiyorum cok soğudum hayattan.. Bana bir akıl verin. Eşimin ailesi hiç bir kere bir saat bile almak istemüyorlar tahammüledemiyorlar buda beni cok üzüyor. Sadece biraz yalnız kalöak istiyorum gerçekten abarmıyorum her anne gibi bende kızımı cok seviyorum elimden geleni yapıyorum mesela 5 yaşında yazı yaxmayı göstermiştim biraz bir ara a harfini falan kendi kendibe adını, benim adımı, babasının adını yazmayı ögrendi.bir kere sordu gösterdim benim adımın ve babasının adının nasıl yazıldığını okadar. Hatta bu sabah niloya yazmış.. gerçi o harfini unutmuş ama kendisi yazdı. Cok ilginç bir cocuk. Ona hep sakin kalıyorum yeni şeyler öğretiyorum beraber okadar zaman geçiriyoruzki şuan çalışşam bir sürü para kazanacakken işe bile gitmiyorum. Tek şunu anladım biraz bile aile desteği şartmış beni kimse anlamıyor.ben kendimi unuttum.

Son düzenleme:
Belli bi düzen yapman lazım. Bi liste hazırla ve kızına anlat her saate bişeyler koy ve ona bunu anlat. Bundan sonra bu duzene uymamız gerekiyor de. Mesela uyku saati oyun saati ders saati yemek saati. Uymadığı Zaman sende inatlaş pes etme. Onun uykuda olduğu Zaman sende ya ders çalış ya uyu. Okulunu erteleyebilirsen ertele. Yaptığı şeyler için ödüllendir . Heveslensin .

Sırf bu yüzden isyân etmeniz tuhaf.. O sizin çocuğunuz ve en hareketli dönemleri.. Keşke önceliklerinize daha önceden karar verseydiniz.
Meehaba yanlış anlaşıldım sanırım...önceliğim cocuğum..oyüzden kendime hiç zamanım yok.neyse saygılar

Kitabini cocuk yanindayken okuyabilirsin. Seni dinler. Kuafore gidebilirsiniz beraber. Yalniz kalmak istiyosan cocuk zaten okula gidiyomus. O yokken napiyosun?

Belli bi düzen yapman lazım. Bi liste hazırla ve kızına anlat her saate bişeyler koy ve ona bunu anlat. Bundan sonra bu duzene uymamız gerekiyor de. Mesela uyku saati oyun saati ders saati yemek saati. Uymadığı Zaman sende inatlaş pes etme. Onun uykuda olduğu Zaman sende ya ders çalış ya uyu. Okulunu erteleyebilirsen ertele. Yaptığı şeyler için ödüllendir . Heveslensin .
Hepsini yapıyorum ama belli bir saati yok zaten oynuyoruz oyun biti diyoruz iki dk sürüyo tacız ediyor. Aksam gerçekten bitiğim ama ders çalılıyorum erteleyemem okulu keşke öyle yapabilsem meslek için yaşım geçiyot

Kadın çocukla ilgilenmekten kendime zaman bulamıyorum, sabahtan akşama oynuyoruz demiş zaten :D

Ufff, ille bir şeyi ters anlamak isteyeceksiniz

Konu sahibine nasıl vursak

Hmm, vuracak bir şey yok

İyisi mi ters anlayalım, ortada olmayanı yaratalım da biraz dokunduralım :D

Meehaba yanlış anlaşıldım sanırım...önceliğim cocuğum..oyüzden kendime hiç zamanım yok.neyse saygılar

Bende yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle
Sadece konu başlığı dahil bayağı sitemkâr buldum sizi :KK31:
Inşh en kisa zamanda atlatırsınız bu dönemi. Allah yardımcınız olsun

Hepsini yapıyorum ama belli bir saati yok zaten oynuyoruz oyun biti diyoruz iki dk sürüyo tacız ediyor. Aksam gerçekten bitiğim ama ders çalılıyorum erteleyemem okulu keşke öyle yapabilsem meslek için yaşım geçiyot
Bak işte oyun bittiği Zaman tekrar başlama. Sözünü geçir. Ağaç yaşken eğilir . Başka şeyler yapın kaç yaşında

bence babayla dönüşümlü yapın günde 1 saat ona bırakın dışarı çıkın gezin ya da başka odada uyuyun vs

biraz yaşına uygun oyuncak alabilirsiniz puzzle gibi oyun hamuru gibi kendi kendini zorlayacak şeyler.

sesli kitaplar masallar var çizgi filmleri zaten biliyorsunuz

eskiden ingilizce öğreten programlar vardı tvde çocuklar dido muydu neydi o tarz bişi de olabilir madem zeki onu zorlayın biraz.

Bir çocuğunuz var ve üstelik herkesin ailesi yok yanında. O sizin aileniz aslında.
Sadece biraz daha sabır etmek zorundasınız.
Anladığım kadarıyla fazla hareketli bir çocuk. Yüzmeye yazdirin. Butun enerjisini emer su.

Kadın çocukla ilgilenmekten kendime zaman bulamıyorum, sabahtan akşama oynuyoruz demiş zaten :KK70:

Ufff, ille bir şeyi ters anlamak isteyeceksiniz

Konu sahibine nasıl vursak

Hmm, vuracak bir şey yok

İyisi mi ters anlayalım, ortada olmayanı yaratalım da biraz dokunduralım :KK70:
bu sonuç annenin aşırı ilgisinden ilgisizliğinden değil bana kalırsa

Slm Arkadaslar
6 yıllık evliyim.Yurtdisinda yaşıyorum.Ailemin hiç bir ferdi burda değil, hepsi türkiyedeler. Bir kızım var ve cok hareketli sürekli doğal olarak benimle oynamak istiyor onun enerjisine yetişemiyorum. Akşama kadae oynamal istiyor. Ana okuluna başladı fakat oda yetmiyo eve girer girmez oynamak istiyor evde okuyorum.. Her dönem 15 dersim var.. Yetemiyorum. Mesela sabah cok erken kalkıp yatĞıma koşuyor ve annr bak ben bunu yaptım anne sen niye dün şunu yapmadım gibi üstüme atlayıp bişeyler anlatıyor. Ondan önce uyanmak imkansız gibi..cok yorgunum. Eşimle birşey yapamıyoruz. Bir yemek vs. Tek başımıza. Yalnız kaldığımızda ise ikimizinde pili bitmiş oda bende tek bir sese bile tahammülümüz kalmıyor. Ben hakketmedim anneliği yetemiyorum cok soğudum hayattan.. Bana bir akıl verin. Eşimin ailesi hiç bir kere bir saat bile almak istemüyorlar tahammüledemiyorlar buda beni cok üzüyor. Sadece biraz yalnız kalöak istiyorum gerçekten abarmıyorum her anne gibi bende kızımı cok seviyorum elimden geleni yapıyorum mesela 5 yaşında yazı yaxmayı göstermiştim biraz bir ara a harfini falan kendi kendibe adını, benim adımı, babasının adını yazmayı ögrendi.bir kere sordu gösterdim benim adımın ve babasının adının nasıl yazıldığını okadar. Hatta bu sabah niloya yazmış.. gerçi o harfini unutmuş ama kendisi yazdı. Cok ilginç bir cocuk. Ona hep sakin kalıyorum yeni şeyler öğretiyorum beraber okadar zaman geçiriyoruzki şuan çalışşam bir sürü para kazanacakken işe bile gitmiyorum. Tek şunu anladım biraz bile aile desteği şartmış beni kimse anlamıyor.ben kendimi unuttum.

Çocuğunuz 5 yaşında veya daha büyük. Sizin sorumluluklarınız olduğunu anlayacak yaşta. Her istediğinde oynayamazsınız. Bazen kendi kendine de oyalanması, oynaması gerektiğini bilmeli. Otoritenizi koyun. Saatin küçük kolu şuraya gediğinde oynayacağız, şuraya gelene kadar. Sonra ben ders çalışacağım. Sonra saatin küçük kolu şuraya geldiğinde yine oynayabileceğiz vs diyebilirsiniz.

Ayrıca o yaştaki çocukla illa oyun oynamanız gerekmez. Artık yavaş yavaş kendi normal eğlencenize dahil edebilirsiniz. Hep beraber tüm aileye uygun filmleri veya yarışmaları izleyebilirsiniz. O yaşta çocuklar tiyatro, konser vs. izlemeye bile gidiyor. Hayatın merkezine çocuğu koymayın. Biraz da o sizin yaşamınıza uyum sağlasın.

Bir de tek başına yapabileceği şeyler bulup eşinizin ailesine öyle bırakabilirsiniz. Kabul etmezlerse her hafta birkaç saat bakıcı tutun. Kendinizi mutlu edin ki çocuğunuza da faydanız olsun.

tam gün anaokuluna gönderseniz? günde kaç saat okulda, kaç saat uyuyor? bunlara bir ayar çekmenizin zamanı gelmiş sanki.

Iyi de tüm çocuklar eve gelince hep oynamak istiyor

O zamanı ona ayırmak lazım

Okulda olduğu zaman çalışın evde babası varken çalışın ev işini oyuna çevirip birlikte yapın

Muhtemelen sizden yaşça büyüğüm oğlum 6 yaşında bire gidiyor ödevi, okuması vs var

Çalışıyorum ikinci üniversite okuyorum derslere de işe de gidiyorum haftaya vizelerim var

Şimdi bir yandan oyun oynayıp bir yandan oğluma börek yediriyorum vs vs

Oğlumu babası dışında kimseye bu güne kadar bırakmadım tüm dışarı işlerini onunla yaptım ya da okul saatine göre ayarladım

Beklentiye girmeyin program yapın

Ders çalışmanız gerektiğini kızınıza anlatın siz ders çalışın o puzzle yapsın vs vs

çocuklar kendi başlarına oynamayı bilmiyor uyumayı bilmiyor yemeyi bilmiyor annneler aslında çocukları bağamsız olarak büyütemiyoruz
Evet.. Uyku saatinde uyuyan bir cocuk ama kendi kendine oynaması sıkıntı. Burası hep soğuk asosyal bir ülke elimde olsa eve getimem
Cocuk demek ömür boyu sorumluluk demek. Evet insan slkllabilir daralabilir ama o senin cocugun. Isteyerek yaptin. Kv anne bakmak zorunda degiller. Bunu da bilmelisin.
Ben cocuğumu bakmak için kimseye vermem ilgilenecek ki ailenin twk torunu. Bixim kültürümüx öyşemi. Bende anne anne babaanne ile büyüdüm. Kızım yalnız. Ben sadece cok üzgünüm

Back
X