Duygucuğum biraz geç oldu ama geçmiş olsun.Konu ilgimi çekti.17 Ağustosumerkezinde yaşayan ben Konya'da deprem olduğu sırada,yoldaydım.Konya'ya geliyordum.Oğlumun yemin törenine.Meram'a vardığımızda insanların çok az kısmını parklarda gördüm.Üzüldüm doğrusu.Ama gerçek şu ki,ben Konya'da oturuyor olsaydım evim de sağlamsa eğer,hiç dışarılara çıkmazdım.Çünkü konya'da büyük deprem üretecek fayların olmadığını her zaman söyler uzmanlar.
Biz yemin törenindeyken de iki kez sallandı.Ama çok kimse farkedemedi.Ben hassaslaşmışım ya bu konuda o yüzden anlayıverdim.Saat tam 12 sıralarında da otelimize girdik. "Ben dedim yatacağıım yoldan geldim gece bir damla uyumadım."
Ve kafamık oyduğum gibi sızmışım.Yani deprem falan korkusu olmadı içimde.Çünkü çok güvenli bir bölge olduğunu biliyorum.Sizler de korkmayın canım.
Annene de geçmiş olsun.Ayrıca 40 yıl önce gördüğüm Konya ile bugünkü Konya arasında dağlar kadar fark var.
Meram'a bayıldım.Karatay da öyle.Dutlukırdaki villlar şahaneydi.
Kısacası Konya bir Arupa şehrinden farksız.Üzerine basa basa söylüyorum.Çünkü ben Avrupa şehirlerini de gördüm.
Şehrin planlanması öylesine güzeldi ki .Yaşayabilirim diebildiğim nadir şehirlerden biri oldu Konya.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?