Demek Nerisona aramızda geçen konuşmayı size anlattı.

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.550
448
Sadece dertleşmek istedim. Zira canım gerçekten sıkkın. Öğretmenim, 50 yaşlarında bir öğretmen arkadaşım bana birkaç hafta önce "her Türk annesi oğlu olsun ister, ben de iki kızım olduğu için başlarda çok üzüldüm, ağladım" falan demişti ( sonradan hatırladım bu konuşmaları) Ben de ona "bana göre hiçbir cinsiyet birbirinden üstün değil, her anne ikisine de sahip olmak isteyebilir, ama önemli olan hayırlı evlat olması " demiştim.
Dün iki arkadaş masada oturuyorlarmis, birisi ( iki oglu var) : Benim kocamdan kız çıkmıyor, bir tane daha olsa yine erkek olur demiş. Bu kadın da arkalarından geçiyormuş. "Siz benim yarama basmak için böyle konuşuyorsunuz, nerisona size aramızda geçen konuşmayı anlattı demek ki" demiş. Onlar da "nerisona bize bir şey söylemedi" demişler. Ben bunu hazmedemedim arkadaşlar. Yani ona göre ben arkadaşlarıma "şu kadının yarası bu, burdan vurun ha" diyecek karakterde aşağılık biriyim.

muhabbet etmeyeceginiz kisiler listesine ekleyin gitsin...hic.de kendinizi savunmayin
Normal bir dusunce tarzi yok belli.ki..

Ben Türk annesi değil miyim diye sorguladım kendimi Neden hiç erkek çocuk özlemi çekmedim acaba? Bir kızım var, ikincisi de (önce sağlık tabi ama) kız olsa bırakın üzülmeyi havalara uçarım. Çok seviyorum kız çocuklarını. Bir öğretmen olarak böyle düşünen bir öğretmeni utanç verici buldum.

Sizinle ilgili saçma yargıları bir yana, aranızda böyle bir mevzu olmasa bile insan ayrımı yapan bu zihniyetteki bir şahıstan uzak durun bence

Arkadaşların dediklerini geçtim, 50 yaşında hala bunlarla uğraşmak gerçekten utanç verici bir anne için. Üzüldüm çocuklarına ve öğrencilerine.

Çok üzgünüm, kendim için ve bunu düşündüğümden daha saplantılı bir şekilde yaşadığını gördüğüm için.

Psikolojide yansıtma diye bir durum var. Kişi kendisindeki özellikleri karşısındakinde varmış gibi görüyor. Bi araştırın gugıldan.

Bir de insanlar kendi eksiklerinin/kişilik bozukluklarının ortaya çıkmaması için etraflarındaki diğer kişilerin eksikliklerini göz önüne çıkarmaya çalışıyorlar.

Her iki durumda da bu kadın sağlam değil. Uzak durun ve mesafenizi koruyun. Onun dışında da sakın söylediklerini üzerinize alınmayın. Onun kişilik bozukluğu varmış demek.

İtirazım "sıradan"kelimesine ama kanaatinize saygı duyarım.
Dediğiniz belki çoğunluk için doğrudur ama tüm öğretmenler bunları konuşmuyor tüm gün, ya da bu bakış açısını taşımıyor.
Ben yaklaşık 10 okul değiştirdim, gözlemim böyle.

Öğretmenlerin çoğu böyle olduğu için (sizin de dediğiniz gibi) genelledim.

Konuşmalar bizim toplumuzdaki kadınlar için şaşırtıcı olmamalı ama bunu bir öğretmenin düşünmesi çok üzücü.

Yeni nesil bunların mı eseri olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…