Demir eksikliği damardam serum

sezen94

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2024
124
230
23
30
kızlar merhaba. 30. Haftama girdim gebelikte kan değerlerim çok düşük normalde de çok düşüktü bir kaç kez damardam demir serumu almıştım özelde. Ancak çok faiş fiyatlar var şu an devlette almak istiyorum nasıl alabilirim? Bir tavsiyeniz var mı ? Direk hematologiden mi randevu almam lazım süreç nasıl ilerliyor alanlar var mı devlette bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim çünkü değerim 3e kadar düştü gözümü açamıyorum..

kızlar merhaba. 30. Haftama girdim gebelikte kan değerlerim çok düşük normalde de çok düşüktü bir kaç kez damardam demir serumu almıştım özelde. Ancak çok faiş fiyatlar var şu an devlette almak istiyorum nasıl alabilirim? Bir tavsiyeniz var mı ? Direk hematologiden mi randevu almam lazım süreç nasıl ilerliyor alanlar var mı devlette bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim çünkü değerim 3e kadar düştü gözümü açamıyorum..
Alerji riski var gebelikte vurulmaz

Ben gebelikte (3 sene önce)kadın doktorumum gözetimi altında iki kür birer hafta araylaydı sanırım aldım çok çok iyi gelmişti şükür yan etki yaşamadım. Sanırım devlette ancak 10un altındaysa veriliyor. Tam 2 hafta evvel demirim b12 vitaminim ve d vitaminim düştüğü için doktor ilaç yazdı(bir kaç senede bir düşüyor benim) , ama ben demir ilacı mideme kramp yaptığından ötürü kullanamadığımı söyleyince 1 defalık serum yazdı(devlete gittim) 15 dakikalık bir serum o şekilde aldım,diğer vitamin ilaçlar da bitince üç au sonra gel dedi.Yani devlette 10 seviyesinin altında ise serumu yazıyor diye duydum(doktorumdan değil başka bir tanıdık kişi söylemişti ne derece doğru bilmiyorum). Benim de 9 çıktı.

(Hatırladıkça yazıyorum kusura bakmayın)10 sene önce lohusalık sürecimde de serum olarak özelde almıştım ilk gebeliğim sonrasıydı. Demir eksikliğinden ben çok çektim sanırım vücut gıdalardan emilim yapmıuor bilmiyorum

(Hatırladıkça yazıyorum kusura bakmayın)10 sene önce lohusalık sürecimde de serum olarak özelde almıştım ilk gebeliğim sonrasıydı. Demir eksikliğinden ben çok çektim sanırım vücut gıdalardan emilim yapmıuor bilmiyorum
evet benimde mide ameliyatım sonrası maalesef demiri emmiyor midem bende cok aldım ama devlette ilk kez alıcam , hematoloji bölümüne mi gittini direk yoksa öncesinde baska doktora gisip mi yönlendirilmesi yapılıyor ? Cok gecmis olsun

Ben genel kan ve vitaminlerine baktırmak için dahiliyeye gittim ordaki doktor yazdı. Ben 3 sene önceki gebeliğimde ne zamanki 25.-30. Haftalar arasındayken vücudumda halsizlik yorgunlyk iç titremeleri hissettim anladım ki kan değerlerim düştü, o zaman kadın doğum doktoruma anlatınca tahlil verdirdi demir düşük çıkıp serum yoluyla istediğimi söyleyince benim gözetimimde yaptırman gerekiyor dedi ve gerçekten de serumum takıldığında iki kere kendisi bir kaç kez de hemşire kontrol edip öyle tamamladım

Doğumda olası kan kaybetme durumları için de zaten değerlerin düşük olmamasına dikkat etmek önemliymiş. Hani kan kaybetmek derken her halukarda bir nebze kan gidiyor vücutta,bu normal birşey ama kanı düşük olan için sıkıntı,bir sürü halsizlik vs ile mücadele etmek gerekiyor. Vğcudun en çok güce ihtiyaç hissedeceği doğum sonrasında o gücü kaybetmektense doğumdan önce gerekli tedbiri almak her bakımdan iyi olacaktır.

Vurulmaz derken bahaettiğim şey iğne değil serum. Aksine gebelikte değerleriniz düşükse alınması gereken bir serum :)
O serumla beraber vurulması gereken ale3ji i9nesi çok güvenilir değil

Doğumda olası kan kaybetme durumları için de zaten değerlerin düşük olmamasına dikkat etmek önemliymiş. Hani kan kaybetmek derken her halukarda bir nebze kan gidiyor vücutta,bu normal birşey ama kanı düşük olan için sıkıntı,bir sürü halsizlik vs ile mücadele etmek gerekiyor. Vğcudun en çok güce ihtiyaç hissedeceği doğum sonrasında o gücü kaybetmektense doğumdan önce gerekli tedbiri almak her bakımdan iyi olacaktır.
Evet kesinlikle bende öyle düsünüyorum teşekkür ederim sağolun

4 kere serum aldım hiçbirinde iğne vurulmadı
Özelde mi devlette mi bu serumlarda alerji riski olduğu için kimse riske atmaz serumla beraber yapılıyor zaten 1 kere de olsa 5 kere de 6.da slerji göstermeyeceği bilinmez çünkü o alerji için yapılan iğne de gebelikte güvenli değil çok

Özelde mi devlette mi bu serumlarda alerji riski olduğu için kimse riske atmaz serumla beraber yapılıyor zaten 1 kere de olsa 5 kere de 6.da slerji göstermeyeceği bilinmez çünkü o alerji için yapılan iğne de gebelikte güvenli değil çok
Hayır hiçbir serumumda almadım alerji iğnesi özelde. Arkadaşım alerji oldu bir de iğneye rağmen, bünyeyle alakalı sanırım

Bana hamileyken kimse damardan vermedi o ilacı. Sezeryan sonrası pert oldum. Oturduğum yerden kalkmam üç hamlede idi. Ay aman diye diye 80 yaş gibiydim. Diz ağrılarımda berbattı. Sonra vücut toparladı kendini.parasına bakmadan f..jet i al:) . Dahileye dr u bana rapor çıkartıyor ilacı uyguna alıyordum. Ama serum için özele para ödüyordum bu seferde.

Back
X