• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

demir eksikliği ve diyet

hexe_madchen

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2008
5
0
611
Antalya
mrb arkadaşlar ben 3 ayda 15 kilo verdim bu 3 ay içerisinde beslenme düzenim epey değişti iştahım kapandı elim en sevdiğim tatlılara çikolatalara bile gitmez oldu.7 aydır böyle gidiyordu benim beslenme düzenimle ilgili hrhangibi sıkıntım yoktu ama vücudum dirençsiz kaldı sanırım bi iki hafta önce gece acile aşırı çarpıntı nedeniyle gittim kansızlık problemim varmış.ilaçlarımı kullanıyorum ama verdiiğim kiloların bir kısmını aldım ve bu durum epey canımı sıkıyo yakın bi zamanda da nişanım var o gün kendimi iyi hissetmek istiyorum :( bu kiloları vermem lazım diyetisyen lafını evde acamıyorum çünkü aileme göre diyet demek sağlıksız bir yıgın kuraldan ibaret :( diyetisyene giden bu konuda bana yaradımcı olanlar varsa cok mutlu olurum sağlıkklı bi şekilde ayda 4 kilo civarında verebilirmiyim??

kanınızda demir eksikliği varsa lütfen bilinçsizce diyet yapmayın. diyetisyene giden biri size yardımcı olamaz.doğrudan diyetisyene gitmeniz gerek.
ayrıca düğün için çok fazla kilo vermenize gerek yok. ben evlenirken de balıketli idim. öyle kesimler var ki insanı ideal kiloda gösteriyor.
zayıflayacam diye kendinizi harap etmeyin. moral ve fiziksel güç evlilik öncesi çok önemli. hele bir ev döşeme işleri başlasın, yemek yemeye vaktiniz olmaz.
ben de doğum sonrası fazla kilolarımı vermeye çalışıyorum. hedefim 7 kilo vermeki kan değerlerim düşük. bu yüzden sağlıklı bir şekilde zayıflamam gerek. sabahları içeceğin 1 tatlı kaşığı pekmezin ya da öğün aralarında yiyeceğin yarım avuç kuru üzüm ve leblebinin sana hiç bir zararı olmaz. bu kadarı kilo yapmaz. kan yapıcı sebze ve tahıllara ağırlık ver. ekmeğini azalt.
abur cuburu tamamen kaldırdım. eve biskivü, kek sokmuyorum. alsam da yemiyorum. kuru incir, kuru üzüm, badem, fındık, ceviz az miktarda tüketilirse diyette de kullanılabilir.
kan değerlerin düşükse diyetisyene değil, iyi bir dahiliye uzmanına görün. gerekirse ilaç al. yoksa düğün günü oynayacak dermanın bile kalmaz:)
sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

mrb arkadaşlar bende 5 ay içerisnde 60 kilodan 50 kilo indim ve hiçbir diyet programı uygulamadım doktora flnda gitmedim kendi kendimi yönettim sağlıklı yiyicekler yedim meyve çok yedim yürüyüş yaptım ve akşam belli bir saatten sonra yemek yemedim abur-cuburu azalttım ve şu an kilomdan gayet memnunum

mrb arkadaşlar bende 5 ay içerisnde 60 kilodan 50 kilo indim ve hiçbir diyet programı uygulamadım doktora flnda gitmedim kendi kendimi yönettim sağlıklı yiyicekler yedim meyve çok yedim yürüyüş yaptım ve akşam belli bir saatten sonra yemek yemedim abur-cuburu azalttım ve şu an kilomdan gayet memnunum

işte buuu... cnm daha da kolay kolay almazsın.sağlıklı bi şekilde verdiğin için ve 2 senedir de aynı kilodaymışsın..

bu çok güzel ve büyük bi başarı bence..tebrik ediyorum :nazar::nazar::nazar::nazar:

Back
X