Demir eksikliği yaşayan var mı?

hpelinh

Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2014
37
7
13
52
Merhabalar, deneyimlerinize ihtiyacım var arkadaşlar. Yaklaşık 2 ay önce yoğun halsizliğim, kas ağrılarım oldu. Büyütmemek için hemen doktora gitmedim. Sonra yürüyemeyince mecburen gittim. Ferritin düşük çıktı ve demir bağlama kapasitesinde sorun varmış. Doktor her sabah aç karna olmak üzere fer.... Sa... verdi. 24 gündür kullanıyorum. Çayı ve kahveyi hayatımdan çıkarttım. Her akşam et yiyorum. Kuru üzüm, pekmez vs. Ama tamamen düzelmedim. Baş dönmelerim başladı. Ve artık çook endişeleniyorum. Demir eksikliği ne zaman düzelir? Bunlar normal mi?

geçmiş olsun demir eksiliği tedavisi uzun bir süreç. ilk önce demir depolarınız dolacak sonra vücudunuz kan hücresi üretmeye başlayacak. moral bozmadan tedaviye devam :)

Çok beter bir şey. Siz de mi benzer şeyleri yaşadınız?
hiç sormayın bendede kronik anemi var kendime dikkat etmediğim zaman vücudumda demir kalmıyor neredeyse. en son tedavim üç ay sürmüştü :( bir tavsiye daha ilacı aldığınız zaman c vitamini içeren bir meyve yiyin peşinden emilimi arttırıyor. süt ve süt ürünlerinide bir saat sonra tüketin ki aldığınız organik kalsiyum inorganik olan demiri bağlamasın.

hiç sormayın bendede kronik anemi var kendime dikkat etmediğim zaman vücudumda demir kalmıyor neredeyse. en son tedavim üç ay sürmüştü :KK43: bir tavsiye daha ilacı aldığınız zaman c vitamini içeren bir meyve yiyin peşinden emilimi arttırıyor. süt ve süt ürünlerinide bir saat sonra tüketin ki aldığınız organik kalsiyum inorganik olan demiri bağlamasın.
Çok teşekkür ederim. Bunlara dikkat edeceğim. İlk defa yaşıyorm. Beter bir şeymiş hakikaten.

Bende de wardı canım aynı sorun bi süre uğraştım aynen yazdığın ilaç ı kullandım bende hemde günde 1 tane alınması gerekirken 2 tane ye çıkardı doktorum yeterli gelmiyor diye düzeliyor ilaç kullandığım da bi süre sonra yine düşüyor du benimki üstelik şuan iyiyim uzun zamandır test yaptırmadım ama.kalp çarpıntısı gözlerim kararıyodu başım dönüyodu iştahsızlık zayıflamıştımda ıyce ama önemsemen gerekiyo geçmiş olsun canım tedaviye aynen devam.

İyileşme sürecinde bir gün iyi diğer gün kötü hissettiğiniz oldu mu?
Walla canım sıkıntılı bi süreçten geçtiğim bi zamanda bide bu çıkmıştı zaten iyi hissettiğim bi zaman değildi o yüzden onun ayırımı nı yapamadım şimdi:KK43:

arkadaşlar 2 aydır demir ilacı kullanıyorum. geçen hafta iyileşiyorum diye düşünürken bu hafta yataktan kalkamadım. doktoru aradım, ısrarla 3 ayda kontrol edeceğini söylüyor. 3 ayın dolmasına daha 1 ay var. bir hafta iyi, diğer hafta kötü hissettiğiniz oldu mu? ne kadar sürede toparlar acaba bu? etrafımda demir eksikliği yaşayanlara sordum, onlar 2 ayda toparlamışlar. artık sinirlerim bozuluyor. korkuyorum.

arkadaşlar 2 aydır demir ilacı kullanıyorum. geçen hafta iyileşiyorum diye düşünürken bu hafta yataktan kalkamadım. doktoru aradım, ısrarla 3 ayda kontrol edeceğini söylüyor. 3 ayın dolmasına daha 1 ay var. bir hafta iyi, diğer hafta kötü hissettiğiniz oldu mu? ne kadar sürede toparlar acaba bu? etrafımda demir eksikliği yaşayanlara sordum, onlar 2 ayda toparlamışlar. artık sinirlerim bozuluyor. korkuyorum.
Yıllar geçmiş ıns görürsünüz. Şuan naslsniz. Topladınız mi kendinizi. Aynılarını bende yaşıyorum. Nasıl oldunuz ?

Back
X