Matmazelcim görüş ayrılıkları olabilir tabii herkesin hayata bakışı, fikirleri, düşünceleri farklı ben sana da görüşlerine de her zaman saygı duyarım.
Ben ne Kürt’üm ne Hdp’ye oy verdim. Ama bu seçim sonrası oluşan Hdp’ye oy verenlere yönelik vatan haini, bölücüler, teröristler vs tavırları o kadar rahatsız edici ve abartılı olmaya başladı ki zannedersin bu insanlar demokratik haklarını kullanmamış da insanlık suçu işlemiş. Hdp’ye oy vermenin birçok sebebi olabilir yazdım daha önce de görüşleri yakın gelmiştir, barış konusundaki tavırları samimi gelmiştir, stratejik hamle olabilir, olabilir de olabilir yani. İlla vatan haini, bölücü, terörist sevici olmak da gerekmiyor.
Kendini Hdp’ye oy veren bir Kürt’ün yerine koy lütfen. En iyi ihtimalle sabah akşam aslında onlar gibi düşünürsen seninle bir derdinin olmadığını söyleyen ama bu şekilde hakaretler yağdıran bir kitle var karşında. Ne tarafa yaklaşırsın? Yok saymak, baskı kurmak bir çözüm değil olmadığını gördük 30 yıldır. Mhp kesinlikle Hdp’yi muhatap almam, çözüm süreci falan da yok diyor. E peki ne istiyor o zaman bu konudaki tavrını anladık ama önerisi nedir diyorum ben de. Ya da siz de böyle düşünüyorsanız ne öneriyorsunuz? Hdp muhatap alınmasın ama ne yapılsın?