Deneme tahtası mıyım ben ?

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.488
408
Merhaba arkadaşlar...
Hemen konuya geçmek istiyorum...
5 yıldır bebek özlemi çekiyorum..
2 negatif tüp bebek deneyimim var..
En sonki negatif ile sonuçlanan tedavim 8 temmuz.. daha 1 ay bile geçmedi..
Ben bu durumu ilk hafta çok ağır yaşadım cok üzüldüm bu kez çok umutluydum ama olmadı.. embriyolar kaliteli ve çok iyi neden tutmadığını bilmiyoruz...
Ailem ve eşim sürekli baskı halinde bidaha başlayın tedaviye diye..
Daha 1 ay bile olmadi dondurulmuş embriyo da yok sıfırdan başlayacağım bu şuan benim için çok ağır zamana ihtiyacım var..
Bu süreci yaşayanlar bilir zor hele transfer sonrası bekleyiş daha zor.. o kadar ilaçlar iğneler... offff ne bileyim...
Bugün annem ve babamla telefonda konuştum.. ısrar ettiler yine git bidaha tedavi ol naptınız randevu aldınız mı..
Her telefonda randevuyu soruyorlar ben hazır hissetmiyorum şuan kendimi dedim...
Bunun olacağı yok çok yıprandım dedim..
Başladılar bana bağırmaya yok insanlar 5 kez bile yapıyor 'da neden pes ediyormusum..
Bisürü şey saydılar.. bende oturdum ağladım zaten kendimi sıkıyorum ağlamamak için...
Zor bir zamandayim ailem ve eşim hadi hadi diyerek beni iyice zora sokuyorlar..
Bende ağladım bugün çok ağladım..
Vermiyorsa zorla mı alacaksınız ben deneme tahtası mıyım yeter artik..bırakın beni rahat olmuyor işte napalim elimizden hiç bir şey gelmiyor...
Sonra telefonu suratıma kapattılar...
Allahım sen bana sabır ver ben hiç iyi değilim...
Napicam ben kimse beni anlamıyor...

Önce sakinleşin ve olumsuz düşünceleri aklınızdan atın,Ağlayın rahatlayın. kendinizi mutlu edecek şeylerle meşgul edin ve Asla ümitsiz olmayın dua edin.

Gerçekten büyük anlayışsızlık etmişler. Bence kırgınlığınızı belli edin bu kadar zor zamanda da insanın üstüne böyle gidilmez ki be. Sanki keyfinizden olmuyor. Bence seni ne kadar üzdüklerini anlayana kadar kendini geri çek. Ve ben tedaviye başlamama kararını çok mantıklı buldum. Hem manen hem madden hazır olmalı insan. Vücudun kendini toplasın bi düzeni tekrar otursun da öyle başla tedaviye.

Bende tup bebekle ikizlerimi kucagima aldım darısı size inşallah imkan varsa bi tatil yapıp zihninizi bosaltmanizi öneririm rabbim büyük sizinde kucaginizi doldurur insallah

Şu an umudunuzu yitirmiş olmanız çok normal çünkü daha çok yeni negatif durumla karşılaşmışsınız. Zamanla siz de tekrar denemek isteyeceksiniz. Olmuyor işte demeyin. Biraz zaman isteyin ama bunu ailelerden değil eşinizden istemelisiniz.

Beni bilen bilir çok zor bebek sahibi oldum ,kardeşim 1 olumsuz aşılama 2 olumsuz tüp bebek sürecinden sonra bebeğine kavuştu.
Kısaca sizi en derinden anlayan biri olarak şunu yazıyorum;
İlk olarak zihninizi temizliceksiniz aklınızdan ,tüp bebek yapıyorum tutması gerek düşüncesini çıkarıp , sanki ufak bi problem için tedavi oluyor gibi süreci götürmeye çalışcaksınız.
Beyninizi buna odaklıcaksınız tutmasına değil.
İkincisi , eğer ilk 2 denemeyi aynı yerde yaptırdıysanız,ve olumsuz olduysa,şahsi fikrim daha iyi bir merkez bulabilirsiniz.(özelden yazarsanız tavsiye verebilirim burda reklam olmasın)
Son olarak , yaşadıklarımdan çıkardığım tek özet , siz istediğinz zaman değil , bebek istediği zaman geliyor.yani Allah nezaman gönderirse ozaman.nasip dedikleri şey bebek olayında en geçerli kelime.en yakın arkadaşım tüp bebek yaptı tutmadı 2.denemeye hazırlanırken kendi kendine hamile kaldı.lütfen bu yaşadığınız süreçleri sadece siz yaşamıyorsunuz yani yalnızım düşüncesine kapılmayın.
Ben kendi kendime hep şunu söyledim , evet olabilir birinciyi kaybettim ikincide olumsuz olabilir , ikincide ölümden döndüm ama başıma gelmesi gerekiyormuş geldi.bunları yaşayan bisürü insan var yalnız değilim.Allah verirse illaki olacak diyin hep kendinize.etrafınızdakileri birgün toplayın eve ve düşüncelerinizi burda paylaştığınız gibi onlarlada paylaşın.
Unutmayın Rabbim ol derse olur.

Anlayış gostersinler.Uyarin kendinize güvenli durun bir daha yapmasınlar.

Canim ben 2 negatiften sonra nor.al yolla gebe kaldim. Gecen sene temmuzda transfer oldum negatif sonucunu Agustosta aldim. Seni cok iyi anliyorum. Benim sikintim Amh degerim dusuk yani yumurta rezervim düşük. Tuplerim kapali degil.
Kasim ayinda dogal yolla hamile kaldim. Nasip olursa agustosta kucagima alacagim. Yani negatiftwn 3.5 ile 4 ay sonra gebe kaldim. Tup bebek tedavisinin etkisi olabilir dedi doktorlar.
Esine mesajimi okutabilirsin. Zaten hemen yeni tedaviye baslamayo onermiyorlar vucut en azindan 3 ay bir kendini toplasin o kadar hormon alip ignelerle delik desik oluyoruz. Bunu yasamayan bilmiyor. Zaten stres ayri bir dert. Baska sorununuz yoksa eger en az 3 ay ile 6 ay arasi bekleyin 3. Tup bebek tedavisini. Kafaya takmamak da cok onemli. Insallah bebegine bir an once kavusursun. Ben 3 yil ugrastim.

Önce yardım alın bebek olsa bile bu ruh halıyle zor lütfen kendinze haksızlık edilmesine müsade etmeyın.Umarım beklemedıgınız anda hamıle oldugunuzu öğrenırsınız saglıklı hayırlı bir evlat olur size

Kaç gündür aynen böyle söylüyorum kendime..
Rabbimin bir bildiği mutlak vardır..
Vermediyse demekki böyle hayırlıdır..
Daha zor sınavlardan koruyor belki beni belkide hayırsız evlattan..
O biliyor zamanını saatini verirse alırız vermezse kabul eder sabrederiz.. içimden bunlar geçiyor sürekli..
Ailem ve eşim ısrar ediyor zorla mı alacaksınız dedim bağırarak artık tahammül edemiyorum kimseye.. yeterince ağır zaten..
Bide zor bir tedavi onlar için sorun yok ama hormonlardan kafamda saç kalmadı.. üzüntü den de gözümde yas kalmadı...
Kimseye anlatamıyorum..
Anlatsam da anlamıyorlar..
Bende insanım makina mıyım duygularım var benimde olmadı bidaha dene olmadı bidaha...
Zamana kabullenmeye ihtiyacım var...

Siz kendinizi bu konuyla ilgili çok geriyorsunuz ve çok kafaya takıyorsunuz. Burada açtığınız tüm konular bunun üzerine. Böyle kendinizi gerdiğiniz için de etkileniyorsunuz ve olmuyor muhtemelen. Stresli olduğunuz için vücudunuz da etkileniyor ve bebeği taşıyamıyordur. Bir şeye ne kadar çok kafayı takarsanız o genel olarak olmuyor zaten. Demesi kolay ama ben bunun için psikoterapi almanızı tavsiye ederim; buna kendinizi iyice takıp üzmeden hayatınıza bakabilmeniz, duyarsızlaşabilmeniz için.

Kesinlikle siz hazır oldugunuzda olmalı.
Bu süreçte hafif sakinleştirici alabilirsinz tabiki doktorunuza danışarak.
Merak etmeyin hepsi geçecek

Bencede tekrar dene amaaaaa güzel bir tatilden sonraaaa....
Mutlaka tatile git ISSIZZ
Çocuk fikrinden uzak eşinle romantik güzel eglenceli bir tatil yap sanki sevgiliymişşiniz gibi ❤
Sonra o gücü kendinde bulursan eger ara ve randevunu al. Ama şu stresi atmadan tup bebege tekrar başlama

Ahhhh pink ne tatili..
Tüp bebek tedavisinden önce gittim tatile birdaha gidemem çok zor...
Işe başladım yıllık iznimi almıştım canım...
Izin kalmadı...

Tup bebek fiyatı nedir canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…