Ya en başında hata eşimde. Bebeğin cinsiyetini soran herkese erkek demek yerine “x geliyor” dedi. İstisnasız soran herkese ama! Ezelden beri istediği bi isimmiş. Ben de bu ismi istemediğimi, benim ailemde zaten bu isim olduğunu, söylemekte zorlanacağımı belirttim. Çok da diretmedim. olur, bakarız demeye getirdim. başlarda benim ailem de aman çocuklar ne gerek var, ailede 2 aynı isim olmasın filan derken zamanla onlar da alıştı, babam telefonda konuşurken bile torunum nasıl demek yerine “x nasıl” diye soruyor. abim “yeğenim nasıl” demiyor da “x napıyor, tekmeliyor mu” diyor. Ben geçenlerde annemle telefonda konuşurken o ismi de pek istemiyorum ama bilmiyorum filan dedim, babam duymuş. arkadan “o çocuğun adı x olacak. olmazsa kapımı kapatırım onlara” filan dedi. Yani kapatmaz tabii de gurur meselesi yaptılar.
neyse, kv tarafıyla son 3-4 aydır problemliydik. geçen akşam şöyle 1 saatliğine oturmaya gittik. Biliyorsunuz Bu 6 ayda pek çok kez hastaneye gittim, hastanede yattım filan. Kv kp 1 kez olsun ne aradı ne sordu ne hastaneye geldi. hadi kovid dedik, gelmesinler diye hak verdik, zaten birer gece kalmıştım diye kendimizi teselli ettik Ama aramadılar bile. Eşim saf gibi arayıp Alsem hastanede, bebek şöyle diye bilgi verdi hep. Sonrasında nasıl oldunuz diye geri dönüş yapmadılar bile. neyse, oturmaya gittiğimizde kv çocuğun adını düşündünüz mü diye sorunca eşim de x koyucaz dedi. Kp bir parladı ki anlatamam. “x mi?! Bu işler aileye sorulmadan olmaz, ben dedenin ismini sana koydum. Onun ismine hürmeten sana 1 fiske vurmadım. ailelere danışın. ne demek x koyucaz” filan diye bağrındı. İlk defa kp öyle gördüm. Kızardı resmen sinirden. Eşim de sakince biz böyle karar verdik, çocuğun ismi bu olacak filan dedi, kp de neyse daha 3 ay var doğuma onun ismi değişir diyerek kıvırdı. Ama ilk etapta bayağı bağrındı. kv de bana “sen ona 2. isim koy” demeye başladı. Olayın üstüne kalktık eve geldik.
benim tabii moralim bozuldu. eşim de bana diyor ki “ben senden 7 senedir bir şey istemedim, sana sormadan adım atmadım. Tek bi şey istiyorum oğlumuzun adı x olsun. Sen benim aileme bakma. O kadar hastalıkta 1 kere aramadılar, şimdi mi gelmiş akıllarına isim sormak. Bir ip almadılar çocuğa. İlk torun olacak ama merak bile yok içlerinde” (benim ailem çocuk odası aldı, sürekli de bi şeyler alıyorlar bebeğe. Doğumu karşılayacaklarını da söylüyorlar. Ona atıfta bulunup kendi ailesine kızdığını dile getiriyor)
bi yandan Eşimi kırmak istemiyorum, bi yandan asla iki isim koymak istemiyorum. kv kp zaten saçma saçma davranıyorlar. 1 kez ya 1 kez arayıp “Alsem, canın bi şey çekti mi yapalım mı” diye sormadı kv. 7 kat el bildiklerim ayda 2 kez aradılar nasılsın hamilelik Nasıl, aşeriyorsan yapalım getirelim dediler. Şimdi kalkmışlar, isim konusunda bize hak iddia ediyorlar. Biliyorsunuz Zaten 4 senelik evliliğimde hayırlarını görmedim.