• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deneyen var mı ?

Lvbglm

Esma kılıç
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
173
30
13
Kızlar çok oldum ama kusura bakmayın :( gecen konumdan bellı malum rahim iltihabı olduğu için doktorun saçma sapan verdiği ilaçları kullanmıyorum çocuğumu gördüğü halde verdiği ilaçlar yüzünden. Bende doğal yolla gecmesını istiyorum soğan suyu etkili mi ? Siz neler yaptınız paylaşır mısınız

''çocuğumun durumu'' derken? Gebe misiniz? Eğer öyleyse iltihap ciddi sonuçlar doğurabilir, ilaçları kullanmalısınız. Tahminen gebelikte kullanılabilen antibiyotik vermiştir. Niçin kullanmıyorsunuz?
Hayır hayır çocuğumla gittim yanındaydı gördü, ama verdiği ilaçları emzirenler kullanamıyormus

Hayır hayır çocuğumla gittim yanındaydı gördü, ama verdiği ilaçları emzirenler kullanamıyormus
Genelde prospektüslerde ''emzirenler kullanamaz'' der, ya da ''doktorunuza danışın'' yazar. Doktora emzirdiğinizi söylediniz mi? Riskleri hesaplayarak vermiştir sanırım. Ben de bir antibiyotik kullandım prospektüste üstte verdiğim örnek yaZıyordu ama çocuk doktoru ve dahiliye uzmanı kullanabilirsin demişti. Kullandım. Bir sorun yaşamadık.

Hayır değilim rahimde iltihap vardı ama çocuğumu gördüğü halde verdiği ilaçları emzirenler kullanamıyormus
Doktorunla konustun mu tekrardan .Bazi doktor boyle gercekten bir sorsaydin hastam uygun mu degilmi mi diye.Acil sifalar dilerim

Çocuğu görmek nedir yaaa,ağzın yok mı senin,doktor sen söylemeden sormadan aklını mı okuyacak...ayrıca tüm ilaçlarda yani yüzde doksanında zaten emziren kullanamaz yazar ama doktor kullan derse de kullanılır...bilinçli olayım derken saçmalayan sizsiniz bence

Hiçbir doktor tanımıyorum ki "saçmasapan" ilaç yazsın hastasına. Doktorun yanında da aynen konunuzda oldugu gibi detay vermeden durmuşsunuz belli ki. Hanımefendi, doktorun yanına cocugunuzla gitmiş olmanız, onun sizin cocugunuzu emziriyor olmanızı bilmek zorunda oldugunu göstermez. Onun yanında soracaktınız, edecektiniz, ona göre çıkacaktınız yanından.

Kızlar çok oldum ama kusura bakmayın :KK43: gecen konumdan bellı malum rahim iltihabı olduğu için doktorun saçma sapan verdiği ilaçları kullanmıyorum çocuğumu gördüğü halde verdiği ilaçlar yüzünden. Bende doğal yolla gecmesını istiyorum soğan suyu etkili mi ? Siz neler yaptınız paylaşır mısınız
Maydanozu çay gibi demle iç. İyi geldiğini dıymuştum.

Yanınızda bebeginizin olması emzirdiginiz anlamına gelmez ki. Sizin bu hususu belirtip ilaçların bir sakıncasının olup olmayacağını sormanız gerekirdi. Ben mesela mide rahatsızlığımı ve varsa o an kullandığım ilaçları muhakkak belirtirim.

Doğal yöntemlerle çözüm bulmaya çalışabilirsiniz ama doktorun saçma ilaçlar yazdığını iddia etmek biraz haksızlık olur.

ilaçların çoğunda yazar öyle.
ama suda yazar.dokturunuz fayda zarar durumuna göre uygun görüp değerlendirecektir.
yani ilacsiz zor geçer boşuna ihmal etmeyin. alternatif olarak araştırıp bitki çayları içebilirsiniz.geçmiş olsun..

Rahim iltihabı saçma sapan bir hastalık değildir. Dolayısıyla ilaç vermesi saçmalık değil yerinde bir davranıştır.

Enfeksiyonun bebeğine vereceği zarar daha büyüktur.

Gerekirse bir hafta mamayla beslersiniz. Doktorla konuşun.

Saçma olan bir davranış var ise o da sudur; doktor hanım/bey malum bebeğimi emziriyorum ilaçları nasıl kullanmaliyim? Dememektir.

Bir de bebeğim dediğiniz ek gıdaya geçmiş ve su tavrı gösteriyorsanız...

L Lvbglm
Sanılanın aksine emzirirken asla kullanılmaması gereken ilaç sayısı çok azdır.
Prospektüsteki uyarı doktora danışmadan kullanmamanız için yazılır.
İltihap tehlikeli bir hastalık ilerlerse üstteki dokularınıza da geçebilir.
Doktorunuzun verdiği "saçmasapan" ilaçları kullanın da iyileşin.

Yapmayın şöyle lütfen, kafanızdan doktorun verdiği ilacı kesmek nedir? Doğal yolları denerken doktorunuza danışıp ilaçlarınızı kullanın. Rahim iltihabı öyle hafife alınacak bir durum değil. Geçmiş olsun çok..

Doktor müneccim cunku çocuğu görünce anlayacak emdiğini...

Tekrar doktorunuza gidin.
Emzirdiğinizi söyleyin, ilaçlarda bir değişiklik yapmazsa kullanın.
Emin olun kar-zarar hesabı yapabiliyorlardır.

Eğer ilaç vermesini yada verdiği ilaçları saçma sapan buluyorsanız bir dahakine doktora gitmeden evden kaynattıgınız otlarla, baharatlarla falan şifa arayın.

Ayrıca içeceğimiz o doğal dediğiniz yöntemlerin de bebeğinize zararı olabilir. Zira ilaçların hammaddeleri de o bitkiler...

Back
X