Deneyimlere İhtiyacım Var (18ay ve civarı sütten kesme)

Blue0Pink

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2018
1.556
2.866
83
Selam sevgili annelerrr..

Bebeğimi sütten kesme zamanının geldiğini düşünüyorum. Çünkü gece uykusunun bozuk oluşu gündüzü ve sonraki geceyi ve sonraki gündüzü........ Etkiliyor.

Gece uyanması gazdan değil çünkü 2 buçuk ayından sonra çok şükür ki gaz problemimiz kalmadı. Diş hiç değil çünkü bütün dişleride tamamladi maşallah bir tek 2 yaş dişi kaldı onu da kontrol ettim hiç bir belirti yok.

Bende hazır şuan hiç bir sıkıntımız yokken sütten kesmek istiyorum ama önce deneyimli annelerden bilgi edinmem lazım.

Yok mu deneyimli bir anne :))

walla canım senin bebeğin bence daha küçük ama yine de sen bilirsin.ben zorlayarak,acı sürerek biraktirmaya karşıyım. eni sonu bitecek bu süreç ,aranızdaki en güzel bağlardan biri bu.ben 33.aylık oğlumu yeni kestim.daha doğrusu 3ayin sonunda azaltarak kestik.

Ben iki kızımı da tiksindirerek bıraktirdim, çok saçma ama siyah ayakkabı boyası sürmüştüm görünce şok oldular ikiside, sadece 1 gece ağladılar, sonra hiç aramadılar. Büyük 23 ay. Küçük 21 ay emzirdim

Oğlumu 18 aylıkken mecburen sütten kesmek zorunda kaldım. Kendi rahatsizligim vardı kullanmam gereken ilaçlar emzirirken kullanılmaması gerekiyordu. Oğlum sabaha.kadar hiç uyumadan sürekli emmek isterdi memeyi emzik gibi kullanıyordu dediğiniz gibi uykusuzluğu ertesi tüm günü etkiliyordu ve artık yemek yemeyi reddediyordu emerek doymak kolayına gidiyordu.
Kil yapıştırdım ben yara bandıyla göğsüme kıl dan çok tiksiniyordu beh beh diye bir kaç kere ağladı bir iki gece ağlayarak kalktı onun harici çabuk alıştı ama unuttu mu derseniz dört ay oldu hala unutmuyor bazen anne aç diyor goguslerimi dışardan gelip öpüyor..
Bende oğlumda psikolojik olarak etkilendik..

Büyükmüş siz kestiginizde. Benim 2 yasindan sonra ise baslama durumum var. 2 yaş civarında da hem 2 yaş dişi hem 2 yaş sendromu bir de bu olmasın diye hazır şuan sakinken kesmeyi düşündüm.
Bir de artık her şeyi yiyor hiç ayırt etmeden o yüzden de biraz gönlüm rahat

Bir şeyler sürerek kendiliğinden bırakmasın olayını yapan çok fazla kişi var daha kolay ve pratik diyor herkes.
Ben sanırım azaltma yöntemini deniyecegim. Umarım çok zor olmaz

biz 18 aylikken birden bire gunde 2ye dusurduk.sabah kalkinca ve aksam yatarken.gunduz istedikce meyve yogurt kuruyemis verdim bol bol oyun oynadim.gece uyandiginda su verdim opup kokladim aramiza yatirdik (normalde kendi odasinda yatiyor) bir hafta icinde kabullendi gunde iki kere emmeyi.3 aydir bu sekildeydi.simdi 21 aylik oldu.sabah kalkinca enzirmeyi kestim direk kahvaltiya oturduk saat erken bile olsa.gece yatarken bazen emziriyorum bazen yataginin ucuna kafami koyuyorum.gozlerimu kapatiyorum.bi sure sonra uyuyor.park yatak oldugundan alt kademede yatiyor.kademeli azaltmak psikolojik acidan daha iyi.meme cocugun guvenli limani.olmayinca bol bol kucak ister sefkat ister.ben henuz tam kesmedim ama 36 saatte bir ya da 48 saatte bir emiyor su an.deneyebilirsiniz bu sekilde.

Ama o cogu çocukta var. Benim kuzenim 2 yaşında çocuğu emzirkemkten kesti o da sabır taşı kullanmış. Şuan çocuğu hala annesinin ve anneannesinin memesini öpüp sarılıyormuş arada.
Yani sonuçta dünyaya geldiği ilk andan beri 1 buçuk yıl ona bağlı yasiyor ayrılmakta tabii ki kolay olmamalı. Biz de 1 buçuk sene aynı yemeği yesek uzunca süre onu ararız sonuçta.
Beni şuan sadece uyumak için emiyor aslında. Uykusu yokken gün içinde gelip emmek istemez. Onun için uyku araciyim sadece. Bu şekilde bıraktırmak daha mi kolay yoksa daha mi zor emin değilim.

Bir şeyler sürerek kendiliğinden bırakmasın olayını yapan çok fazla kişi var daha kolay ve pratik diyor herkes.
Ben sanırım azaltma yöntemini deniyecegim. Umarım çok zor olmaz
Cok zorlanmadan bitirirsiniz insallah tamamen

Ya benim çocuğum şuan emerek uyuyor onun dışında hiç meme istemiyor uyurken emmek dışında başka araç mi bulsam mesela biberon gibi yoksa başka bir yol mu denemeli ..?
Önce gündüzü bırakıp sonra geceyi komple kesmeyi düşünüyorum. Hızli mi olur ki?

once gunduzu birakip ona bi alissin bence de.alistigini gorunce geceye gecersiniz daha rahat olur bence de.biberon da uzun vadede dis curuklerine sebep olur biseyden vazgecireyim derken sonra da biberondan vazgecirmek zorunda kalmayin :) en iyisi yaninda olup ninni soyleyip oksayarak ya da uyumus gibi yaparak size bakarken uyumasini ogretmek.

Anne anladm da anneanne ne alaka

I zaman akşam yatağa beraber girecez. Uyku düzeni olduğu için bu sorun değil ama gündüz beni endişelendiriyor uykusu son hadde gelene kadar uyumuyacagina eminim..

Vayy beee Ben belli bir yaştan sonra annenin göğsünü açıp elletmesine öptürmesine bile karşıyım millet anneanneye bile öptürttoyr
Daha neler duydu bu kulaklar
Bende çok sevmiyorum sonuçta 7/24 evde değilsin bunun misafirligi (şu dönemde zor ama) var, sokağı var ....

Ay neler duydu cok merak ettim
Bir gün misafirliğe gittik annesi çocuğu emzirmeden keseli bayaga olmuş ama çocuk her misafire 'senin memen var' diyor o utancı anlatamam bir de ergensin yeni yeni çıkıyorlar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…