Deneyimlere ihtiyacım var

gizmoo567

Hayallerimde yanık kokusu var.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
1.079
1.092
63
Merhaba hanımlar. Mezun oldum çok şükür şimdi siz sayın büyüklerimden biraz yardım almak istiyorum. Daha önce hiç bir işte çalışmadım. Sorularım var yardimci olursaniz sevinirim.

1- örneğin bir iş başvurusu yapmak istiyorum. İyi derece ingilizce ya da ehliyet vs yazıyor. Bunlardan biri bile eksik olsa basvurum pek dikkate alinmaz mı?
2- her başvuru yaptığım yer olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapar mı?
3- stajyer olarak iş ilanları var muhasebe stajyer insan kaynakları stajyer vs. Bu tip ilanlar da maaş yok mu? Öğrenci gibi staj mi yapılıyor?

Çok cahilim :halay:

1. Dikkate alınır ama öncelik İngilizce bilen ve ehliyeti olandır.
2. Her başvurduğum yer olumlu sa dönüş olur daha olumsuz oldu diye haber edeni görmedim.
3. Stajda cüzi paralar veriliyor canım.

1) İyi derece İngilizce ve ehliyet istiyorlarsa ilanda, büyük ihtimalle ikisinin de gerekliliğindendir, bence başvurunuzu dikkate almayabilirler. Bazı şirketler araç tahsis ediyor mesela çalışana, sağa sola gidecek kişi arıyorlar (satış vs gibi işlerde). Ya da dış yazışmaları oluyor bazılarının (dış ticaret şirketleri gibi). Bunlar özel olarak kriterlerde belirtildiyse çok umutlanmadan yapın isterseniz başvurunuzu, ama asıl başka ilanlara yönelmeye çalışın derim.

2) Olumsuzda dönüş yapana rastlamadım. Sadece cv havuzuna başvuru topluyorlarsa bazen ihtiyaç durumunda dönüş yapacaklarına dair otomatik bir bilgilendirme maili geliyor, o kadar.

3) Stajyer maaşı düşük olsa da sonradan şirkette normal çalışan olma ihtimaliniz çok yüksek olacağından, iş hayatına başlamak için güzel bir yoldur. Çokça ayak işine de koşarsınız başta ama yine de yaşınız küçükse, biraz dişinizi sıkarsanız sonrasında çok rahat edebilirsiniz. Para meselesi acil değilse tavsiye ederim. İyi bir deneyim kazanma yoludur.

Son düzenleme:
Soru 1: ilanı veren ik'nın ifade ediş tarzı çok önemli. Ama kötü de ifade etmiş olsalar zaten önceliği muhtemelen ehliyeti ve dili olana verirler.
2: Olumlu olunca geri dönüp yapılıyor, olumsuzsa umurlarında bile değilsin. Bu yüzden hiçbir ilana takılı kalmamak lazım, bulduğun işe atlayacaksın tabi kafana yattığı sürece. Falanca firmaya başvurmuştum geri dönemediler falan diye ona takılı kalma yani. Bazı firmalar da bi garip, muhasebe departmanı için başvurduğum bir firma bana satışçı olmam üzere görüşmek istediğini söyledi. Başka bir yerin muhasebe stajı için başvurmuştum, hem muhasebe için döndüler hem de kabin memurluğu için de görüşmek isteriz dediler mesela. Bazen dumura uğrayabiliyorsun.
3. Stajın amacı işi öğrenmektir, çoğu yer genelde öğrencileri stajyer olarak alır ama bazı yerler de işi öğretmek üzere birilerini alıyorlar bak o güzel oluyor :) Maaş da düşük olur ya da hiç olmaz, bilemiyorum. Öyle bi haldeyiz ki açıkçası, staj esnasında maaş düşünülmüyor, yeter ki işi biraz kapayım fikrinde olunuyor çünkü bazen staj bulmak bile çok zor.

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim. Inanin kendimi bu konularda korkak hissediyorum sanki hiç bir işe almazlar gibi geliyor. İnşallah basvurduklarim geri dönüş yapar da nasıl giyinsem nasıl davransam diye de size sorarım artık. İyiki varsınız.

Soru 1: ilanı veren ik'nın ifade ediş tarzı çok önemli. Ama kötü de ifade etmiş olsalar zaten önceliği muhtemelen ehliyeti ve dili olana verirler.
2: Olumlu olunca geri dönüp yapılıyor, olumsuzsa umurlarında bile değilsin. Bu yüzden hiçbir ilana takılı kalmamak lazım, bulduğun işe atlayacaksın tabi kafana yattığı sürece. Falanca firmaya başvurmuştum geri dönemediler falan diye ona takılı kalma yani. Bazı firmalar da bi garip, muhasebe departmanı için başvurduğum bir firma bana satışçı olmam üzere görüşmek istediğini söyledi. Başka bir yerin muhasebe stajı için başvurmuştum, hem muhasebe için döndüler hem de kabin memurluğu için de görüşmek isteriz dediler mesela. Bazen dumura uğrayabiliyorsun.
3. Stajın amacı işi öğrenmektir, çoğu yer genelde öğrencileri stajyer olarak alır ama bazı yerler de işi öğretmek üzere birilerini alıyorlar bak o güzel oluyor :) Maaş da düşük olur ya da hiç olmaz, bilemiyorum. Öyle bi haldeyiz ki açıkçası, staj esnasında maaş düşünülmüyor, yeter ki işi biraz kapayım fikrinde olunuyor çünkü bazen staj bulmak bile çok zor.
Geri dönüş süresi 1 haftadan uzun olur mu mesela? Çünkü takılı kalma demişsin ben öyle yapıyorum galiba a yeri aramadi diye sürekli onu bekliyorum dönmeleri 1 ay sürmez değil mi?o_O

1.öncelik olarak ehliyet ve yabanci dili olan aday dikkate alinir
2.bazi kurumsal firmalar olumsuzda olsa geri dönüs yapabiliyorlar ama cogu kez geri dönüs yapmazlar
3.stajerlikte stajer maasi alip en azindan isi ögrenirsin cunku deneyimi olmayan birine pek is vermek istemiyorlar ,tabiri caizse biraz pisersin ortamlarda

Olumlu cevap gelmesi 1 hafta ile 1 ay arasinda degisebilir cunku bazi yerler havuzda cvleri toplayip degerlendirme yapiyorlar, ilanin askida kalmasi icin belli bir süre gerekiyor

İyi karar ver iyi bir iş yerine başvurunu yap mesleğin ne bilmiyorum ama üzülmemek için dikkatli seçim yap. Acele karar verme ve kendini ezik gösterme güçlü dur kendinden emin haraketler ile iş başvurusu yap ve maaşını az yüksekten at verebilecek potansiyel bir şirket ise. Ayrıca geri dönüşler uzun olabiliyor 1 ay kadar

gizarama post: 46987843 .!.:
Geri dönüş süresi 1 haftadan uzun olur mu mesela? Çünkü takılı kalma demişsin ben öyle yapıyorum galiba a yeri aramadi diye sürekli onu bekliyorum dönmeleri 1 ay sürmez değil mi?o_O

Neye göre aramadı diyorsun ama? İlanına başvurduğun mu yoksa mülakatına falan katıldığın mı?

İyi karar ver iyi bir iş yerine başvurunu yap mesleğin ne bilmiyorum ama üzülmemek için dikkatli seçim yap. Acele karar verme ve kendini ezik gösterme güçlü dur kendinden emin haraketler ile iş başvurusu yap ve maaşını az yüksekten at verebilecek potansiyel bir şirket ise. Ayrıca geri dönüşler uzun olabiliyor 1 ay kadar

Maaş dışındaki bütün sözlerinize katılıyorum fakat maaş konusunda tamamen okuduğu bölüm, yapacağı iş gibi faktörler devreye giriyor. Mesela yapacağı iş genelde herkesin yapabileceği bir iş ise, öyle elemanın az olduğu bir sektör ya da iş değilse maaş beklentisi yüzünden işi tamamen kaybedebilir. Çünkü yeni mezunlara genelde hep en düşük maaş verilir. Konu sahibi araştırsın, onun yapacağı işte yeni mezunlar genelde kaç parayla başlıyorlar mesela. Çünkü maaş takıntısı yüzünden uzun süre işsiz kalan tanıdıklarım var benim. Ve şu da bir gerçek, Türkiye'de maaşlar hayat şartlarına göre düşük.

Sorularina herkes cevap vermiş zaten ben baska birşey söylemek istiyorum

Ilk basta maasini asgari ucretle kiyaslayip ya ben bunun icin mi okudum diyebilirsin.
Yada bolumun iyidir bilmiyorum cidden yuksek rakamlar alabilirsin.
Işsizlik sureni uzatma bi yerden basla tecruben olsun zamanla basamakları çıkarsın :kahve::ukala:
Bol şans :)

Sorularina herkes cevap vermiş zaten ben baska birşey söylemek istiyorum

Ilk basta maasini asgari ucretle kiyaslayip ya ben bunun icin mi okudum diyebilirsin.
Yada bolumun iyidir bilmiyorum cidden yuksek rakamlar alabilirsin.
Işsizlik sureni uzatma bi yerden basla tecruben olsun zamanla basamakları çıkarsın :kahve::ukala:
Bol şans :)
Teşekkür ederim canimmmmm

G gizmoo567

İlana başvurduğuna hiç takılma derim bazıları sırf reklam amaçlı o ilanları yayınlıyor. Ve ilanına başvurduğun zaten olumsuzsa geri dönmez, kaç bin kişi başvuruyor.

Back
X