böyle şeyler yapmayın lütfen. bence çocuğun kilosuna müdahale etmeyin. çok hareketli bir çocuksa zaten yavaş kilo alıcaktır. susam yağı balık yağı gibi şeyler ilersi için zararlı maalesef. obeziteye damar tıkanıklığı ve damar sertliğine neden oluyor. bir çocuk yiyor ve yediğini öğütüp normal tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorsa sıkmayın canınızı. mutlaka yemesi artacaktır ilerde. benim büyük kızımda 5 aylıktı. kontrole götürdük kilo alımı zayıf dedi doktor mama başlayın dedi. başladık başlamaz olsaydık. çocuk emmeyi de bıraktı sadece mama yer oldu. diğer yiyecekleri kabul etmedi. ve 2,5 yaşına kadar sadece mamayla beslendi. sonra şükür ki düzeldi yemesi içmesi şimdi herşeyi yer. küçüğünde ise doktora götürdük gene kilo alımı yavaş ek gıdaya geçelim dediler inat ettim 5 aylık olana kadar süt dışında bişey vermedim. 27 ay emdi kızım ve meyveyi sebzeyi ablasına göre daha da çok yer. bence eline elma armut verin kemirsin. hiç yapay bişey vermeyin. o 3 saat olayı da hikaye bence. çocuk iyce acıkıp yerse yiyor. yoksa az daha az daha yedireyim diye uğraştıkça hem siz yorulursunuz hem bebeğinizin miğdesi bulanır kusar. 2 sene çektim o kusmaları allah kolaylık versin ama bence zorlamayın. benim kızlarım sizinkilerden de düşük kilolulardı o aylarda. şimdi diğer arkadaşlarıyla aynılar. hem çok kilolu olmalarına da gerek yok obezite heryeri sarmış zaten.