Tuvalet Eğitimi deneyimli anneler yardimmm

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.570
13.519
248
herkese iyi aksamlar,
yine kizimin tuvalet aliskanligi konusuyla karsinizdayim.bu donem bi bakici bulduk esimin akrabasi.cok guzel anlastik sevdik birbirimizi ayni sekilde kizimda sevdi fakat ailevu bi sorun nedeniyle bu donem bakamayacagini belirtti.bizde anlayisla karsiladik sonucta bakmak zorunda degil.neyse bu donem kizimi esimin is yerinde yeni acilan bi krese gondermeyi planliyoruz.ogretmeni ortami falan cok guzel tek sorun kizimin tuvalet aliskanligi yok.okula 1 ay sonra baslayacak bende bu hafta tuvalet aliskanligi icin adim aticam.daha once denedik malesef kizim istemedi.su durumda 1ay icinde ogrenirse cok iyi olur.cunku bezli olmasi okulda sorun teskil edebilir.sizce 1aylik surede alisir mi bu konuda hic cesaretim yok yine basarisiz oluruz diye dusunuyorum.

herkese iyi aksamlar,
yine kizimin tuvalet aliskanligi konusuyla karsinizdayim.bu donem bi bakici bulduk esimin akrabasi.cok guzel anlastik sevdik birbirimizi ayni sekilde kizimda sevdi fakat ailevu bi sorun nedeniyle bu donem bakamayacagini belirtti.bizde anlayisla karsiladik sonucta bakmak zorunda degil.neyse bu donem kizimi esimin is yerinde yeni acilan bi krese gondermeyi planliyoruz.ogretmeni ortami falan cok guzel tek sorun kizimin tuvalet aliskanligi yok.okula 1 ay sonra baslayacak bende bu hafta tuvalet aliskanligi icin adim aticam.daha once denedik malesef kizim istemedi.su durumda 1ay icinde ogrenirse cok iyi olur.cunku bezli olmasi okulda sorun teskil edebilir.sizce 1aylik surede alisir mi bu konuda hic cesaretim yok yine basarisiz oluruz diye dusunuyorum.
baslik biraz tuhaf oldu ama degistiremedim :KK66:
Kaç yaşında ?
Eğitim için uygunsa neden olmasın ?

Sabırlı olmanız gerek çocuktan çocuğa değişir ama heves ederse 1 ayda öğrenir benim de gözümü korkutuyordu öğretmek ama başladınmı arkası geliyor geceleri beklemeyin saat ayarlayın tuvalete götürn

Altina yapınca bezinden rahatsiz olmuyor mu kendisinin rahatsız olması lazım ki biraksin

Sabırlı olmanız gerek çocuktan çocuğa değişir ama heves ederse 1 ayda öğrenir benim de gözümü korkutuyordu öğretmek ama başladınmı arkası geliyor geceleri beklemeyin saat ayarlayın tuvalete götürn
gunduze alissinda geceyi istemem simdilik ;)kizim hic bir sekildr istemiyor bez acmamizi bende cok korkuyorum.siz nasil yontemler denediniz

2 yaş 9 aylıkken 20 günde öğrenmişti kızım,bence zamanı gelmiş sabırlı olduğunuz bir dönemse başlayın çok zor değil ama biraz fazla hoşgörü istediği kesin..

2 yaş 9 aylıkken 20 günde öğrenmişti kızım,bence zamanı gelmiş sabırlı olduğunuz bir dönemse başlayın çok zor değil ama biraz fazla hoşgörü istediği kesin..
gecen sefer denedigimizde bi kere bile klozette yapmadi hep ustune yapti.bi suru yontem denedik yine ayni

En başta çocuğun ve annenin hazır olması önemli. Ben ilk denediğimde oğlum hazır değildi mesala alışamadı. İkincide hem gece hem gündüz bıraktı. Ayrıca gece bağlayın gündüz açayım işi çocukta kafa karışıklığı yapıyor. Gündüz öğrendikten iki üç gün sonra gece de bağlamamak gerekiyor. Bu şekilde daha iyi adapte oluyorlar

gunduze alissinda geceyi istemem simdilik :KK66:kizim hic bir sekildr istemiyor bez acmamizi bende cok korkuyorum.siz nasil yontemler denediniz

Deneyimli bir anne değilim ama gece bezlemeye devam ederseniz 5-6 yaşına kadar sürer bu alışkanlık. İkisini birden halletmelisiniz.

İlk klozete olmaz ama. Çocukların ayaği yere değmediği için korkuyorlar. Önce lazimligi deneyin. Alaturka tuvaaketiniz varsa onda daha çabuk öğreniyorlar gerçi. Ben ne yöntemler denedim. Şükür şimdi patatesim öğrendi. Lazimligi banyoya koyunca bile kabul etmiyordu. Cizgifilm eşliğinde oturma odasında başladı ilk. Kulağa hoş gelmiyor ama onun için uygun olanı buydu. Sonra yavaş yavaş çişi alıştırdık. Kaka biraz daha sancılı oldu ama onu da bir şekilde denk getirdik. Gözlem sabır ve irade ile çözülüyor. Asla kızmamak gerek. Çocuk bu dönemde sonsuz bir şekilde güvenmeli. Biz gece de baglamadik altını ne zaman altını bağlasam çişini söylemeyi unuttu.

Büyük kızım 1 ayda,ortancam 1 günde oğlum 1 haftada alıştı öıcuğa göre değişiyo sen dene ve 10 günden önce vazgeçme pes edersen tekrar başa sararsın ;) kolay gelsin

gunduze alissinda geceyi istemem simdilik ;)kizim hic bir sekildr istemiyor bez acmamizi bende cok korkuyorum.siz nasil yontemler denediniz
Bu çocuktan çocuğa farklılık gösterir oğlum cümle bile kuramazken bir haftada öğrendi. Geç konuştu zaten tam iki yaşındaydı.kızımda algısı konuşması çok iyi olmasına rağmen aylarca uğraştım çok zor günlerdi ve büyük sabır gerektiriyor

Back
X