- 15 Mart 2012
- 1.297
- 3.424
- 358
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
Süzme mercimek çorbasıHanımlar merhaba..
20 günlük evliyim bu hafta sonu kv leri yemeğe ilk defa alıcam..
Stres yaptım ne yemek yapıcam nasıl ağırlıycam vs..
Kvdem cok becerikli bi kadın yemekleri cok güzel oluyor..
Bende üniydi kpssydi derken çokda bu işlerden anlamıyorum..
Yemek yapmayı herkes kadar biliyorum fakat öye cok agır yemekleri yapamam..
Şöyle lezzetli bi menü verecek olan var mı çokta sıradan olmayan..
Bide misafir ağırlamak adına güler yüz tatlı dil dışında dkkat etmem gereken tüyolar ..
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çookk teşekkür ediyorum..
Öncelikle, evin temiz olsun.. Tabi, misafir gelince, güler yüzünü tatlı dilini eksik etmezsin..
Menüye gelince, bence çok becerikli olsan dahi ağır yemekler yapma.. Çok eşitte olmasın. Az ve öz olsun. Yoksa, diğer türlü beklentileri çok yüksek olur. Beklentilerini minimuma indir.
Mevsimlerden kış. Bence balık menüsü seçebilirsin. Önden, mercimek çorbası. Ana yemek olarak balık. salata ve mezeler.. Tatlı olarak da fırın da helva..
firinda helvayı ilk defa duyuyorumÖncelikle, evin temiz olsun.. Tabi, misafir gelince, güler yüzünü tatlı dilini eksik etmezsin..
Menüye gelince, bence çok becerikli olsan dahi ağır yemekler yapma.. Çok eşitte olmasın. Az ve öz olsun. Yoksa, diğer türlü beklentileri çok yüksek olur. Beklentilerini minimuma indir.
Mevsimlerden kış. Bence balık menüsü seçebilirsin. Önden, mercimek çorbası. Ana yemek olarak balık. salata ve mezeler.. Tatlı olarak da fırın da helva..
En mantıklısıÖncelikle, evin temiz olsun.. Tabi, misafir gelince, güler yüzünü tatlı dilini eksik etmezsin..
Süzme mercimek çorbası
Fırında tavuk patates-yada fırında köfte patates
pirinç pilavı
zeytinyağlı yaprak sarması eğer yapabilirsen yada zeytinyağlı taze fasülye
Peynirli börek
salata çeşitleri.Köz patlıcan salatası yapabilirsin sarımsaklı ve yoğurtlu yine yanına çeşit fazla olsun diye marul salatası yapabilirsin.
tatlı olarakda irmik helvası.
Güler yüz tatlı dil zaten işin sırrı . Gelen sevilen biri ise ne kadar yorgun olsak da niye geldin , kalk git hadi suratı hoş olmaz :) Sevilemeyen biri ise biraz yapıyorum ne yalan söyleyeyim
Evinde derli toplu olsun .
Yemek kolay .
Çorba ( ne istersen yap ama çorba olsun mutlaka , mercimek , yayla, düğün , şehriye . )
Ara sıcak olarak paçanga / avcı böreği benzeri bir börek yemeğe uygun oluyor .
Soğuk meze / zeytinyağlı da olmalı . Şuan mevsimi enginar çanakları yapabilirsin ya da portakallı kereviz .
Yoğurtlu salatan olabilir .
Çok uğraşırım diyorsun ara sıcaakta içli köfte , zeytinyağlıda kuru patlıcan dolma favorimdir.
Ana yemeğin et/balık/tavuk tercih edebilirsin . ( Fırında beşamelli tas kebabı , sebzeli fırın palamut , tavuk sarma ....vs )
Garnitürü patates püresi ya da fırında baharatlı patates olabilir. Pilavla beraber .
Tatlıda yemekten sonra hafif bir sütlü tatlı .
Daha ne olsun .
Bencede balık ilk kez gelecekler için olmaz çünkü herkes sevmiyor eğer seviyorlarsa bir daha geldiklerinde yaparsın.arkadaşlar eşim ve ailesi doğulu enginardır kerevizdir bilmezler pek balık çeşidi de yine öyle bilmiyorum sevmezlerse mahcup olmak istemiyorum..
daha çok et tarzı şeyler seviyolar..
şeyy acaba fırında sebzeli köfte yapsam çorba pilav dışında hafif mi olur..
bide tatlıyı dışardan alsam olmaz mıı..ayıp mı olur.?
Yok olmaz niye olsun benim favori menülerimdir hem basit hem doyurucu.bende buna benzer bi menü düşünüyorum.. tatlıyı kndim yapmasam dışardan alsam ayıp olur mu peki ?
Deneyimli değilim ama tembelim
Tembel olduğum için pratik ama lezzetli tariflerim var.
Çorbanı düdüklü kullanmayı biliyorsan mercimek çorbasi bilmiyorsan da en kolayı olan tarhanayla yap.
Sonrasında fırında poşet içine sebze ve tavuk koyarsin kori gibi lezzet katan baharatları koyup calkalarsin. Torbayı deler bağlar fırınlarsin mis gibi pratik ana yemegin olur.
Ortaya da mutlaka kremalı patates yap. Her yiyen bayılır tarif ister ama bildiğin dünyanın en basit mezesi. su marketteki minik hazır kremadan al 200 ml. Dogradigin patatese tuz karabiber dök ve ustune kremayi dök firinla yarım saat kırk dk sonra pişer en son kasar rendesi döküp on dakika daha pişir, bu kadar.
Ortada salatan, yogurtlu semizotu gibi yine pratik yoğurlu bir meze olduktan sonra zaten masa zengin durur.
Bence pilav fln riske girmek istemiyorsan yapmana gerek dahi yok. Patlat bir makarna oldu bitti.
bu dedikleriniz sanki zor yada ben yeteneksizim
zaten doğulular kerevizdi enginardı yemezler çorba pilav börek kolayda kuru dolmalar vs zor gibi ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?