Kayinvalide becerikli olabilir, sen olmak zorunda değilsin. Önce bunu bir kabullen...
En iyi yaptığın yemeği yapabilirsin.
Ama ben evde misafir ağırlayacaksam genelde balık söylerim. Pisirir getirirler. Hem ev korkmaz hem balık menüsü güzel görünür göze hem de ben yorumlamış olurum ki bu da misafirimle daha verimli zaman geçirmem için şart. Yanına salata meze yaptım mı tamamdır. Gelen de bi zahmet tatlı alır gelir, eli boş gelmez. Benim en kolay ve keyifli menüm bu.
Bazen de eğer canım isterse et menüsü yaparım. Değişik bir pilav, patates puresi ve biftek. Migrosta soslu biftekler var çok lezzetli. Yağsız tavada ya da ızgarada 15 dakikada hazır. Yanına çorba, salata, bir minik zeytinyağlı al sana mis gibi yemek.
Misafir ağırlarken benim için en önemli şey misafirle vakit geçirmek. O insanlar yemek yeme amacıyla değil birlikte zaman geçirme sosyalleşme amacıyla geliyorlar evinize. Yemek işin bonusu. O yüzden mutfak salon arası mekik dokuyan, sürekli servis yapan, koyan kaldıran, düzelten, yerleştiren bir ev sahibi olmam asla. Önemli olan sohbet muhabbettir benim için. Misafirliğe gittigimde de aynı şeyi beklerim.