• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deneyimliyim sanirdim / 2. bebek

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.587
88
Merhabalar,
37 haftalik dogmus ve suan 3. haftasinin icinde olan bi kiz bebegim var,bu benim 2. cocugum.
oglum kolikti cok aglardi ama ilik dus aldirip kundaklayinca rahatlardi..

sunu ekleyim yarim kundak yapiyorum,oglumu da ayni sekilde kundaklardim ellerini yuzune surekli vurmasin diye
Kizimin aglama krizleri yok fakat mizir mizir,surekli homurdanma halinde :KK46: hatta homurdanmaktan uykuya gecemiyor son 1 haftadir..ne banyo ne baska bisey bu yavruyu rahatlatmiyor.
Gaz icin damla ve diger rahatlatma yontemlerini kullaniyorum,oyle boyle cikariyoruz gazini.
Rahatlatici sarkilar dinleteyim dedim,onlardan resmen gicik kapiyor,rahatlayacagina daha cok agladi halbuki oglumda cok ise yarardi.
Doktora da gittim bisey mi var diye gayet saglikli bi sIkinti yok dedi.
3 haftalik ama bu nasil mumkun olur bilmiyorum sagina soluna donuyor,kenara koseye koyamiyorum :KK35:asla kundak kabul etmiyor,emzik almiyor..ben bu minik cadiyi nasil sakinlestirecegimi sasirdim..besikte sallanmaktan hoslanmiyor,uyuyacagi varsa da gozunu acip etrafi seyrediyor.
herkes 2.yi daha kolay buyutursun diyordu ama ben hic zannetmiyorum.
onerisi olan varsa cok sevinirim.

Merhabalar,
37 haftalik dogmus ve suan 3. haftasinin icinde olan bi kiz bebegim var,bu benim 2. cocugum.

sunu ekleyim yarim kundak yapiyorum,oglumu da ayni sekilde kundaklardim ellerini yuzune surekli vurmasin diye
Kizimin aglama krizleri yok fakat mizir mizir,surekli homurdanma halinde :KK46: hatta homurdanmaktan uykuya gecemiyor son 1 haftadir..ne banyo ne baska bisey bu yavruyu rahatlatmiyor.
Gaz icin damla ve diger rahatlatma yontemlerini kullaniyorum,oyle boyle cikariyoruz gazini.
Rahatlatici sarkilar dinleteyim dedim,onlardan resmen gicik kapiyor,rahatlayacagina daha cok agladi halbuki oglumda cok ise yarardi.
3 haftalik ama bu nasil mumkun olur bilmiyorum sagina soluna donuyor,kenara koseye koyamiyorum :KK35:asla kundak kabul etmiyor,emzik almiyor..ben bu minik cadiyi nasil sakinlestirecegimi sasirdim..besikte sallanmaktan hoslanmiyor,uyuyacagi varsa da gozunu acip etrafi seyrediyor.
Allah yardımcın olsun ben hep derim her annelik ilk anneliktir çünkü her bebeğin karakteri farklıdır bocalarsın afallarsın şaşar kalırsın öyle oynarlarki senle offf ;)) bende oğlumla çok uğraşmıştım bu arada oğlum benim üçüncü çocuğum sanırım senin ufak zilli ayak uyduramadı henüz elektrik süpürgesi fön sesi dene bide onlarda susturur çünkü bebekler anne karnında sesleri öyle duyarmış btün sesler süpürge fön sesine benzermiş

Merhabalar,

maşallahh daha 3 haftalık ama kıpır kıpır. valla çocuğum yok benim içinde koklayın diyip gidiyorum allah kolaylık versin :KK54:

benim ucuncu cocugum 2,5 aylik oda cok fena bol bol masaj yap aglayinca sinirlendirmeden kucagina al benimkide banyo yapip sakinlesmiyo tam tersne basiyo yaygarayi bos ver evlatlarimiz saglikli olsunlarda huysuz olsun

benim ucuncu cocugum 2,5 aylik oda cok fena bol bol masaj yap aglayinca sinirlendirmeden kucagina al benimkide banyo yapip sakinlesmiyo tam tersne basiyo yaygarayi bos ver evlatlarimiz saglikli olsunlarda huysuz olsun

Benim kızım da çok kolaydı ,2. De yani oglumda ben de ilk kez çocuk buyuttum diyorum.inan her çocuk farklı oluyor.benim de aynen ilk zamanlardan çok hareketliydi oglum ve çok gazlı bir bebekti.gaz tam da 3 haftalıkken falan başladı ve artarak devam etti.eger gaz çoksa yok damlaymis,yok fon sesi yok ovuşturma hiçbiri ise yaramıyor öncelikle bunu bil.benim oğluna hiçbirinin en ufak bir etkisi olmadı en sonunda hepsini de bıraktım sadece zaman gerekiyor.insallah çok zorlanmasınız ama anlattiklariniz bana oğlumu hatırlattı.

Merhabalar,

Valla öyle anlatmışsın ki hiç sıkıntı gibi gelmedi, tam tersi çok sevimli geldi. :) Bir önerim yok ama okuyunca o bebeği alıp sevesim geldi. Çok akıllı bir kız olacak belli. baksanıza şimdiden etrafını sorgulamaya başlamış.

Allah kolaylık versin. Benim yerime de öpün prensesi.

aynen benim yerimede sev o tatlı cadıyı .benimde 2 çocuğum var oğlum ilk bebekti çok ama çok zor bir bebekti inanılmaz gazlı hep hastanelerde soluk alıyorduk ..kızım da çok rahattı hiç bebek büyütmemiş gibiydim..ama şimdi oğlum 9 yaşında çok uslu akıllı kızımda şimdi 5 yaşında inanılmaz cadı .yani büyüdüklerinde çok farklı oluyolar

Maşallah Allah sağlıkla büyütsün.
3 haftalık olmasına rağmen belli ki cin gibi... :KK46::nazar:
Benim de ilk oğlum kolikti ve 2 sene uyumadık desem yeridir.

İkinci de bakalım ben neler yaşayacağım.
Allah acısın halime diyorum artık.. :dua:

Gozumu korkuttun simdi....☺rabbim saglik sihhat versin.isler dursun bebisler kaptan.ne guzel ins hepimiz kucagimza sag salim alalim
Boyle konular acalim diyesim geldi.kolay gelsin canim

ayy benim oğlumu anlatmışsın resmen :D günde maksimum 6 saat uyurdu. eşim gececi olduğunda annem gelirdi. ikimiz de korkardık krizi tutacak diye ki tutardı. karşı olduğum herşeyi yaptım, yaptırdı. emziğine pekmez batırım verdim malesef . pekmezi yalayıp emziği atıp ağlardı. asla tutmadı emzik. battaniye de sallardım biraz sakinleşir sonra gene kıyamet kopardı. ayakta sallardım ama o da biraz sakinleştirip tekrar eski haline gelmesine engel olmuyordu. rezene çayı, kimyon falan da etki etmedi. gaz damlasından nurse harveys birazcık sakinleştirdi. ama o da çok etkili sayılmazdı. biz eşimle arabada çare bulduk. araba varsa inş. onu deneyin. eşim birkaç saat arabayla gezdirirdi o ara oğlan da ben de uyurduk. eve gelince uyanırdı sıpa eşim dinlenirdi ben de oğlana bakardım. yalnız böyle bebekler hep zorluk çıkarıyor. biraz büyüyünce avmlerde bebk odasına gidip gömleğimi çıkarıp salladığımı bilirim. ha sallanmayı seviyor mu dersen yok onu da sevmezde biraz sakinleşirdi eve gelirdik. ne diyelim Allah sağlık versin inş bir süre sonra anne-bab duruma alışıyor. şu an 3 yaşında oğlum Allah ömür versin inş. uyku ve yeme problemimiz yok. çözdük onları.

Daha küçük ve erken doğmuş

Ten teması ile kucağa alsanız

Emzik vs çok yapay gelir bana ver memeyi ağzına bir süre dünyaya alışsın

Allah yardımcın olsun ben hep derim her annelik ilk anneliktir çünkü her bebeğin karakteri farklıdır bocalarsın afallarsın şaşar kalırsın öyle oynarlarki senle offf :KK66:) bende oğlumla çok uğraşmıştım bu arada oğlum benim üçüncü çocuğum sanırım senin ufak zilli ayak uyduramadı henüz elektrik süpürgesi fön sesi dene bide onlarda susturur çünkü bebekler anne karnında sesleri öyle duyarmış btün sesler süpürge fön sesine benzermiş
Benim ki de öyle çokk hareketli az önce az kalsin dusecekti zor tuttum daha 50 günlük..

annemde öyle düşünüyordu. ve erkek kardeşimi doğurdu.kabus gibi büyüttü illallah etti.hatta seni daha rahat büyütmüşüm dedi.kardeşimle çocuk doğurmaya tövbe etti :)

Allah yardımcın olsun ben hep derim her annelik ilk anneliktir çünkü her bebeğin karakteri farklıdır bocalarsın afallarsın şaşar kalırsın öyle oynarlarki senle offf :KK66:) bende oğlumla çok uğraşmıştım bu arada oğlum benim üçüncü çocuğum sanırım senin ufak zilli ayak uyduramadı henüz elektrik süpürgesi fön sesi dene bide onlarda susturur çünkü bebekler anne karnında sesleri öyle duyarmış btün sesler süpürge fön sesine benzermiş

tesekkur ederim,bilmiyorum supurge sesi filanda sevmedi,tlfumda program var ninni makinasi diye,onda butun ev aletlerinin sesi var,aciyorum daha cok agliyo.
bnde ayni seyi dusunmustum uyum saglayamadi anne karnini ozledi diye ama..buzuki orhan dinletiyorum arada.

bnmkide banyo yapinca mayisip uyuyayim demiyor,tam tersi gozler iyice aciliyor ve gece boyu kendi kendine soylenip duruyor

maşallahh daha 3 haftalık ama kıpır kıpır. valla çocuğum yok benim içinde koklayın diyip gidiyorum allah kolaylık versin :KK54:

Valla öyle anlatmışsın ki hiç sıkıntı gibi gelmedi, tam tersi çok sevimli geldi. :) Bir önerim yok ama okuyunca o bebeği alıp sevesim geldi. Çok akıllı bir kız olacak belli. baksanıza şimdiden etrafını sorgulamaya başlamış.

Allah kolaylık versin. Benim yerime de öpün prensesi.

tesekkur ederim :KK200:
amin insallah her anneye Allah kolaylik versin sagolun

Maşallah Allah sağlıkla büyütsün.
3 haftalık olmasına rağmen belli ki cin gibi... :KK46::nazar:
Benim de ilk oğlum kolikti ve 2 sene uyumadık desem yeridir.

İkinci de bakalım ben neler yaşayacağım.
Allah acısın halime diyorum artık.. :dua:

Allah kolaylik versin simdiden,her cocuk farkli her cocuk suprizmis.
insallah saglikla kolaylikla buyutursunuz

Gozumu korkuttun simdi....☺rabbim saglik sihhat versin.isler dursun bebisler kaptan.ne guzel ins hepimiz kucagimza sag salim alalim
Boyle konular acalim diyesim geldi.kolay gelsin canim

insallah amin cok tesekkurler.
saglikla dogup buyumesi nasip olsun insallah

Back
X