• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dengeli beslen, spor yap diyola ama..

oblomovunhirkasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
3.629
5.606
248
Öyle derler.
Peki düzenli yapabilen var mı?
Varsa beri gelsin, zira ben yapamadım.
Gün günden daha da kilo aldım, bıraktım kendimi , daha var daha sınırda değilim.
Değildim.
Ama artık öyleyim.
25 yaşında, 1. 60 boyunda 67 kiloyum.
Geçen sene gittiğim diyetisyen yağ oranımın %30 vücut yaşımın 31 olduğunu söyledi.
İşte bu sebeplerden, iradesi güçlü, her gün yediğini-içtiğini- yaptığı sporu paylaşabilecek, güç moral kaynağı diyet ekürisi ya da ekürileri aranıyor.

WANTED!!! En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

ben ben ben
merhaba canım ben her hangi bir diyet grubundayım şu an ama senınlede paylaşabilirim bu serüveni. hoşgeldin aramıza

Kizlar bende varimmmm diyet topigim pek aktif değil size katilabilirim.167 boy 69 kgyin şuan dogum yaptim bebis 4.5 aylik bu sebepten ani diyetler yapamam emziriyorum sporunda vakit buldukça yuruyus yapabiliyorum
Doğum öncesi 63 kgdim 60 olmak istiyorum.

Genelde normal kahvalti
Aralarda meyve / türk kahvesi/ leblebi findik yiyorum duruma gore
Öğlen ve aksam çorba olmasına dikkat ediyorum mesela tavuk suyu çorba sutumude arttiyor
Yemek olarak ta evde ne pistiyse az yagli yapiyorum .öğünlerde birer dilimde ekmek yiyiyorum.

11 temmuzda basladim 72.2 ydim bu hafta bahçe evinde kaliyoruz tartilamadim gecen cuma 69.2 dim pazartesi eve dönüyorum tartilip yeni bir baslangic yapacagim bu hafta biraz kaynadi

ben ben ben
merhaba canım ben her hangi bir diyet grubundayım şu an ama senınlede paylaşabilirim bu serüveni. hoşgeldin aramıza

Kizlar bende varimmmm diyet topigim pek aktif değil size katilabilirim.167 boy 69 kgyin şuan dogum yaptim bebis 4.5 aylik bu sebepten ani diyetler yapamam emziriyorum sporunda vakit buldukça yuruyus yapabiliyorum
Doğum öncesi 63 kgdim 60 olmak istiyorum.

Kızlar yarın sabah itibari ile yediklerimizi yazalım lütfen.
Ben yarın sabah Şeyda Coşkun'un listesine başlamak istiyordum fakat listedeki besinlerin pek çoğunu yakın çevremde bulamadım, yarın biraz daha uzaklaşacağım :KK76:

Sabah erken kalkacağım güzel bir el yüz temizliği yapıp hemen 2 bardak su içeceğim, evden çıkıp yürüyüş yaparak listedekileri arayacağım böylelikle sabah sporum tamamlanmış olacak, sonrasına yarın devam ederim.

Lütfen aktif yazalım, size ihtiyacım var En Büyük KK

tamam canım sen merak etme. :)
emziriyorsun merak ettim. güzel besleniyormuşsun devam arkadaşımmmm :)

Günaydın kızlar. regl oldum:KK43:. sancım çok. nabersinizz :KK19:
ben kahvaltımı paylaşayım.
1 dilim çavdar 2 dilim peynir 1 domates 1 bardak bol şekerli nescafe(kafein ve şeker karın agrısını alıyor diye)
sizide bekliyorum canlı tutalım burayıı :) birde bişeyler yapsak ya. ne bilim. en çok kilo verene ödül ya da en az verene ceza gibi % sistemiyle.:KK50:

Gunaydin valla bebis 07.00 de uyandi.daha kahvaltiya oturamadim maaleseffff
Bu arada nescafedeki seker cisss olmuş .

Arada bir ipin ucu kaçmış olsa da hamilelik sürecinde sağlıklı beslenmeye çok dikkat edilir. Sonrasında ise “Sütüm yetecek mi?” ve “Hamilelik kilolarından kurtulabilecek miyim?” endişeleri başgösterir.

Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu hamilelik sonrasındaki süreçte beslenme konusunda önemli bilgiler verdi.

Hamilelik sürecindeki beslenme hem anne adayının hem de bebeğin sağlığı için ne kadar önemliyse doğum sonrası süreç de bir o kadar önemlidir.

Emzirme döneminde aslında iki hedef vardır;

• Bebeği en iyi şekilde beslemek
  • Hamilelik kilolarından bir an önce kurtulmak

Emzirme döneminde doğru beslenme ile süt kalitesini artırılabilir ve emzirme sayesinde daha hızlı ve fazla kilo verilebilir.

Emzirme sırasında vücudun harcadığı enerji, normal dönemden daha fazladır ve emzirilen her gün başına fazladan 500 kalori harcanır.

Sütünüzü artırmak için
    • Zayıflamak için uğraşmayın. Günde en az 1800 kalori almanız gereklidir.
    • Günde 3-4 litre sıvı tüketerek sütünüzün miktarı ve kalitesini artırabilirsiniz.
    • Sıvı olarak süt, su, ıhlamur, bitki çayları, meyve suyu, az şekerli kompostoları tercih edin. Özellikle de kabızlığa iyi gelen üzüm, erik ve kayısı kompostolarının tüketin.
    • Artan protein ve demir ihtiyacınızı her gün bir adet kayısı kıvamında haşlanmış yumurta, peynir ve yoğurtla karşılayın.

Emzirme döneminde bunlardan uzak durun!
      • Demir emilimini engelleyen çay ve kahveden uzak durun.
      • Aşırı tuz tüketiminden kaçının.
      • Hamur işi, tatlı, börek, çörek, pilav, makarna, ekmek gibi kalorisi yüksek yiyecekleri yemeyin

ALINTIDIR!

gunpircim senin için alıntıladım. umarım işine yarar canımm

TSK ederim tatlim.zaten şuan adiri diyet yapmiyorum.ayda 3kg vetsem öpüp basima koyarim.zaten 9 kg vermek istiyorum.inşallah gider bakalim...

en mantıklısı canım:))
bu arada kafein ve şeker regli sancısını kestiğinden içmek zorundaydım. çok şiddetli ağrıyor benim karnım..

evet günün şarkısı: bu kızı yeniden büyütmeliyim , farkındayım -sezen aksu :KK75:

WWopzq.jpg

WWopzq.jpg
[/url][/IMG]
zamanı boşa harcamamak adına bozmadan ilerlemeliyiz
geçip giden bir salise bile geri gelmeyecek.
hepimize bu yeni başladığımız birliktelik ve zayıflama inanacında sonsuz irade ve başarı diliyorumm :KK55:

Günaydın kızlar :KK24:
Uyanır uyanmaz bir bardak su içtim vücudum da uyansın diye.
Şimdi küçük bir kasede müsli yiyorum.
Sonrasında dışarı çıkıp biraz yürüyüş biraz alış veriş yapacağım.
Sık sık ve küçük öğünler tüketmeliyiz.
Gelince hemen bir elma yiyeceğim.
İnşallah Şeyda Coşkun diyetinin eksik parçalarını tamamlayabilirim.
Bu arada regl döneminde de bol bol su tüketmek gerekiyor, malum vücut su kaybediyor, bardaklarımız ellerimizden düşmez İnşallah :nazar:

Back
X