• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Çerezlerin kalori tablosu
(Alıntı)

Ceviz: 651 kalori
Fındık: 634 kalori
Badem: 598 kalori
Şamfıstığı: 594 kalori
Kabak çekirdeği: 588 kalori
Yer fıstığı: 582 kalori
Patlamış mısır: 368 kalori
Kestane: 210 kalori
1 kase cips: 175 kalori
Amerikan fıstığı: 90 kalori

Kaloriler 100 grama göredir.​

İçinde leblebi yok ama kaydirigubbakcemile3

Uzmanlar, metabolizmanın zayıf düşmemesi için besinlerin yanı sıra vücuda vitamin takviyesi yapılması gerektiğini belirtiyor.

1- Tahıl grubu: Tahıllar, ekmekler, makarna, pirinç, günlük 6 - 11 porsiyon (1 porsiyon 1 dilim ekmek ya da yarım tabak pirince eşit)

2- Sebze grubu: Koyu yeşil, lifli, yapraklı, sarı ya da turuncu sebzeler günde 3 - 5 porsiyon alınmalı (1 porsiyon 1 kap çiğ, yapraklı sebze - 4 büyük yaprak - ya da 170 gram sebze suyu)

3- Meyve grubu: Turunçgiller, domates ya da C vitamini yönünden zengin diğerleri günde 2 - 4 porsiyon tüketilmeli (1 porsiyon 1 orta meyve ya da 170 gram taze meyve suyu)

4- Süt grubu: Süt, peynir, yoğurt, diğer süt ürünleri günde 2 - 3 porsiyon (1 porsiyon 1 kap yoğurt ya da süt ya da 30 gram peynir)

5- Et grubu: Sığır, dana, kuzu eti, balık, kümes hayvanları, karaciğer, yumurta, kurubaklagiller, kabuklu yemişler gün başına 2 - 3 porsiyon (1 porsiyon 100 - 120 gram et ya da çeyrek kap yemiş)

6- Yağlar: Az kullanılmalı

Alıntı

Bir de dikkatimi çeken çekirdekli üzüm suyu. Bu da zayıflamaya yardımcıymış. Küçük bir paragraf alıntı yaptım.

Üzümün bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği, böbrek ve karaciğerin işlevini artırdığını, karaciğer hastalıkları ve kansızlığın tedavisinde yardımcı olduğu kaydedilen araştırmada, üzüm suyunun aynı zamanda kanın temizlenmesine, vücutta yağların erimesine, vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasına, yağlı bileşiklerin kılcal damarlarda birikmesini engelleyerek ve kanı sulandırarak kalp damar sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olduğu vurgulandı.

Birara üzüm çekirdeği tozu vardı. Onu kullanmıştı annem ama etkilerini pek net hatırlamıyorum. Belki suyu daha faydalıdır.

Çerezlerin kalori tablosu
(Alıntı)

Ceviz: 651 kalori
Fındık: 634 kalori
Badem: 598 kalori
Şamfıstığı: 594 kalori
Kabak çekirdeği: 588 kalori
Yer fıstığı: 582 kalori
Patlamış mısır: 368 kalori
Kestane: 210 kalori
1 kase cips: 175 kalori
Amerikan fıstığı: 90 kalori

Kaloriler 100 grama göredir.​

İçinde leblebi yok ama kaydirigubbakcemile3

Ablam diyetisyene giderken kuruyemiş olarak aralarda beyaz leblebi yiyebilecegini söylemişti doktoru..1 avuç kadar fazla abartmadan yani .bende bi sakınca görmüyorum.aralarda yiyorum.

Bir başka şey daha dikkatimi çekti. Hemen paylaşayım. aklinialirimsmile Şok diyetler, vücut derhal kıtlık moduna girdiğinden ilk önce saçtan malzeme çalıyormuş. Şimdiye kadar hiç fark etmedim; çünkü şok diyet yapmadım. kaydirigubbakcemile3 Bazen şeytan yoklamıyor değil ama sağlıklı kilo verebilmek önemli.a.s

Ablam diyetisyene giderken kuruyemiş olarak aralarda beyaz leblebi yiyebilecegini söylemişti doktoru..1 avuç kadar fazla abartmadan yani .bende bi sakınca görmüyorum.aralarda yiyorum.

Dün ve bugün 1 küçük kase dolusu yedim valla :kedi: Şimdi vicdan azabıyla bol bol su içiyorum. Ben 4 5 taneyle durduramıyorum :1no2: o yüzden hiç ellemiyim :çok üzgünüm:

merhaba kızlaar ben geldim opuyorumnanaktan bugün çok yorucu birgündü acayip yoruldum spor yapamıycam senağlama bugün yediklerim:
sabah:bir dilim kepekli ekmek
1 tane domates, 2 zeytin, bir bardak şekersiz çay

ara:bir fincan kuşburnu çayı, mavi yeşilin 2 tane tarçınlı bisküvisini yedim..

öğle:bir kaşık kuru fasülye (çok yağlıydı yiyemedim)
3-4 kaşık pilav, cacık

ara:bir tane yeşil elma

akşam:bir parça teflonda yapılmış yağsız kırmızı et
bir tabak patatesli bezelye yemeği
bir tabak salata gamyoncuiremsu

merhaba kızlaar ben geldim opuyorumnanaktan bugün çok yorucu birgündü acayip yoruldum spor yapamıycam senağlama bugün yediklerim:
sabah:bir dilim kepekli ekmek
1 tane domates, 2 zeytin, bir bardak şekersiz çay

ara:bir fincan kuşburnu çayı, mavi yeşilin 2 tane tarçınlı bisküvisini yedim..

öğle:bir kaşık kuru fasülye (çok yağlıydı yiyemedim)
3-4 kaşık pilav, cacık

ara:bir tane yeşil elma

akşam:bir parça teflonda yapılmış yağsız kırmızı et
bir tabak patatesli bezelye yemeği
bir tabak salata gamyoncuiremsu

Ooooh!... afiyet olsun kaydirigubbakcemile3

kızlar ben en geç 5 gb akşam yemeğimi yiyorum, sonra 7 gb bir porsiyon meyve yada bir bardak süt içiyorum..akşam 8 gb de yeşil çay içiyorum...sonrada başka birşey yemiyorum....sizce yaptığım doğru mu :hulya: forumda gördüm bazıları akşam 7 gb akşam yemeği yemekten bahsetmiş bu ne kadar doğru sizce ???

Kızlar bu arada bugün buralarda son hoplayıp zıplayışım. 1 ay kadar pek sık giremeyeceğim; çünkü 1 ay sonra sınavlar var. Cuma günleri gelirim bildirime inşallah yerimseniben

Dün ve bugün 1 küçük kase dolusu yedim valla :kedi: Şimdi vicdan azabıyla bol bol su içiyorum. Ben 4 5 taneyle durduramıyorum :1no2: o yüzden hiç ellemiyim :çok üzgünüm:

Bir küçük kase de 1 avuç gelmezmi acaba dahamı fazlaydı yediğin.Bende yiyorum o kadar.. Her zaman değilde bazı günler hani bazen kıtlıktan çıkmış gibi olur ya o zaman yiyorum canım atıştırmayı çok istediğinde.o zaman kendimi doymuş hissediyorum.

kızlar ben en geç 5 gb akşam yemeğimi yiyorum, sonra 7 gb bir porsiyon meyve yada bir bardak süt içiyorum..akşam 8 gb de yeşil çay içiyorum...sonrada başka birşey yemiyorum....sizce yaptığım doğru mu :hulya: forumda gördüm bazıları akşam 7 gb akşam yemeği yemekten bahsetmiş bu ne kadar doğru sizce ???

Bence seninkisi süper. Ben dayanabilsem öyle ne güzel olur. Bende meyveyi 21.00 gibi yiyorum bazen yoğurt. Akşam belli bir saatten sonra hiçbir şey yemeyin diyorlar. Seninkisi çok iyi gibi geldia.s

Kızlar bu arada bugün buralarda son hoplayıp zıplayışım. 1 ay kadar pek sık giremeyeceğim; çünkü 1 ay sonra sınavlar var. Cuma günleri gelirim bildirime inşallah yerimseniben

Ne sınavına gireceksin? şimdiden başarılar...zemuszemusAma sen dayanamaz gelirsin günlük:))

Bir küçük kase de 1 avuç gelmezmi acaba dahamı fazlaydı yediğin.Bende yiyorum o kadar.. Her zaman değilde bazı günler hani bazen kıtlıktan çıkmış gibi olur ya o zaman yiyorum canım atıştırmayı çok istediğinde.o zaman kendimi doymuş hissediyorum.

Benim kase, 2 belki 2,5 avuçluk gibi. kaydirigubbakcemile3 Ama tam da dediğin gibi kıtlıktan çıkmış gibi hissediyorum bazen ve durduramıyorum :sinifsinif:

Ne sınavına gireceksin? şimdiden başarılar...zemuszemusAma sen dayanamaz gelirsin günlük:))

Bu sene inşallah mezun olucam. 1 sene uzattım okulu, az dersim var diye buradaydım ama 1 ay sıkmam lazım dişimi. Valla ne diyeyim bana da dayanamayıp gelirmişim gibi geliyor. kaydirigubbakcemile3 Ama o zaman sınav zamanı sıkıntı olur benim için :1no2:

bence de en güzelini yapıyorsun akşamı erken yemek daha makbul çünkü.

Back
X