Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Başladığı kilo..........Geçen haftaki..........Şu anki..........Hedef kilo
HATİÇ22........59.8....................58.8........................58.3.............55...500 GR VERMİŞ
ZAMBAK.......86.3.....................75.6........................76.4............70...800 GR ALMIŞ
NURAKSOY..72........................71.5........................71.0............60...500 GR VERMİŞ

Sabah yediklerim
1 dilim kepekli ekmek
biraz peynir
4 zeytin
domates ve salatalık ,biber
1 çay kaşığıda bal

yaaaa ben çok yiyorum
benim bünye zayıflamaz böle
yani çok yiyorum dediğim yazdıklarımın dışına çıkmıyorum ama bn kendimi biliyorum böle sadece kilo korunur adı üstünde dengeli beslenme
bu hafta daha sıkı yapacam bakalım ne olacak

slmlar, ben diyetisyen kontrolünde kilo veriyorum kahvaltıdan yarım saat önce geceden suda bekletilmiş 2 cevizi önce suyu içip cevizleri yedim sanırım yağları yakmaya yardımcı bilginize ..

slmlar, ben diyetisyen kontrolünde kilo veriyorum kahvaltıdan yarım saat önce geceden suda bekletilmiş 2 cevizi önce suyu içip cevizleri yedim sanırım yağları yakmaya yardımcı bilginize ..

aa ilginçç teşekkürler canım kaydirigubbakcemile5

çokda fazla değil canım aldığın kilo normal:hulya:
tabi doğumdan sonra süt olsun diye aşırıya kaçmassan
kolaylıkla verebilirsinaklinialirimsmile
tabi öncelik bebeğinin

Moral oldu walla söylediklerin. Umarım aşırıya kaçmam. İştahımda artış hissediyorum son zamanlarda. İnşallah bu artış doğum sonrası devam etmez. Ben de rahatça veririm aldıklarımı. Sizlerin tecrübelerinden faydalanırım artık bol bol kilo verme konusunda.

Ben de diyetisyene gitmek istiyorum ama merak ettiğim diyetisyenin verdiği diyet listeleri şu internette gördüğümüz gibi pek uygulanamaz listeler mi oluyor? Ya da bağlı kalabiliyor musunuz diyet listenize? Sizi nasıl yönlendiriyor bunun gibi konular hakkında bilgi verebilir misin canım?

Cevizin suyunu sen yazdıktan sonra internette araştırdım. Kolestrolü düşürmeye yardımcı olduğunu yazıyor canım. Ahmet Maranki de kilo vermeye yardımcı olduğunu söylemiş.
Okuduğum yazıyı aşağıda kopyalıyorum.

ALINTI!
Ceviz Suyu İle Zayıflama Ahmet Maranki

Aynı keten tohumu gibi zayıflama ve kilo verme faydaları olan ancak Ahmet Maranki tarafından tavsiye edilmeden önce pek bilinmeyen bir zayıflama formülüydü. Artık zayıflamak istiyenler için eskisi gibi bir sır değil ceviz suyu..

Pek çok zıyaretçimiz ceviz suyu zayıflatırmı diye soruyor. Elbette ceviz suyu zayıflama ve kilo verdirici özelliklere sahiptir: ancak Ceviz suyunun yararları hakkında sizleri daha fazla bilinçlendirirsek eminim ki ceviz suyunu içerken sadece zayıflatma amacı ile değil çok değişik sağlıklı yaşam gayeleri ile de içeceksiniz.

İşte Ceviz Suyunun Faydaları:Ceviz suyu adet sancılarına ve aybaşı ağrılarına iyi gelir. Ceviz suyu kolesterol sorununa da iyi gelir ve kolesterol düzeyi yüksek olan kişilerde bitkisel şifa sunar. Ceviz suyu topuk dikeni tedavisinde de bitkisel çözümdür. Tiroid tedavisinde ceviz suyu doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.
Ceviz suyu gibi Ceviz kabuğu suyu da içerisinde bulunan bazı faydalı bitkisel maddeler nedeniyle türlü hastalıkların tedavisinde ve ayrıca kilo verme amacıyla da kullanılmaktadır.
Cevizin içerisinde bulunan faydalı enzimler, cilt lekeleri sorunu bulunan kişilerde ceviz suyu iyi yönde etki yapar ve cilt lekelerine bitkisel kesin çözüm sunar.
Bir litre ceviz suyu ile uygulayacağınız 3 günlük zayıflama kürü sayesinde 3 günde 2 kilo vermek mümkündür.

ceviz suyu nasıl hazırlanır ve yapılır
Ceviz suyunu elde etmek için 1 litre suya bütün 6-7 cevizi kırılmadan ve kabuğu soyulmadan üst ve alt tarafından karşılıklı iki delik açılmak suretiyle çaydanlığa atacaksınız. içerisine az miktarda elma sirkesi veya üzüm sirkesi atarak ( 2 yemek kaşığı ) 15 dakika kadar kaynatıyorsunuz. Elma sirkesini kaynadıktan sonra atarsanız daha etkili olur. Bu bitkisel karışımı sabah ve akşam günde 2 kez olmak üzere aç karnına bir su bardağı içeceksiniz. Çaydanlıktaki ceviz tanelerini de ceviz suyu ile birlikte yiyiniz. Bu sayede hem iştah kesilecek hem de zayıflama sağlayacaksınız.Deneyin faydasını görün.
Alıntıdır.

kızlar herkese merhabalaaaarr a.s.
umarım hepiniz iyi ve sağlıklısınızdırrr
şimdiye kadar yediklerimi ve yaptıklarımı paylaşıp hemen sizlerden yorum almak istiyorum,ara ara yedikce yazacagım yine :asigim:
geç kalktığım için kahvaltı 11.45 e kaydı
* 1 dilim kepek ekmeği,
* üçgen şeklinde olan light beyaz peynirlerden 1 adet,
* 1 adet zeytin
* 3-4 dilim domates
saat 12.40 ta
20 dakika egzersiz
( 100 yarım mekik,50 yan mekik,10 tam mekik,50 bacak kası hareketi,50 kol kası hareketi,50 göğüs kası hareketi,10 kalça kası hareketi ve diğer ısınma hareketleri )
hepinizi sevgiyle kucaklıyorum :1hug:

cnm faydalı olduysam sevindim. nette gördüğümüz diyetler gibi değil önce kan tahlili yapıyorlar, benim kansızlık ve çok aşırı demir eksikliğim çıktı ilk ay demir hapı kullandım diyet veremem dedim daha sonrasında diyete başlattı herşey yiyorsun 5-6 öğün ve çok keyifli tedirgin olma. birkaç öğrendiğim şeyde oldu karpuzu yemektne sonra değil önce yemeliymişiz ve et,balık,tavuk yanında yoğurt yok diyete yeni başladıysan yardımcı olabilirim ama önce tahlilolumunekankayizsmile

Canım diyete henüz başlamadım. Allah nasip ederse Bu ay sonunda doğum yapacağım ve doğumdan hemen sonra başlamayı düşünüyorum. Daha önce hiç diyet yapmadım çünkü hep zayıftım hiç 55 kilonun üzerine çıkmamıştım ama şimdi durum farklı tabi kiloları aldık vermek sorun olacak gibi. Tahlil şuan sürekli yapılıyor Allah'a şükür bütün kan değerlerim iyi ama tabi doğum sonrası tekrar yaptırmak lazım. Sen diyetisyene gitmekten memnunsun sanırım ben de boşa para vermiş olmaktan korkuyordum.
Et, balık, tavuk yanında yoğurt yok demişsin, neden yoğurt yok acaba? Yoğurdu ara öğünlerde tek mi tüketmemiz lazım?
Tatlıları da yemekten önce yemek gerekliymiş bunu duymuşmuydunuz?

hayırlı sağlıklı doğum olur inş inş:ecrin_bebek: et ürünlerinin yanında neden yoğurt yok bilmiyorum. tatlıları yemeklerden 2 saat sonra veriyor diyetisyenim. galeta eşliğinde yoğurda biraz keten tohumu ekleyip yiyorum. süt sevmediğim için yoğurt yiyebiliyorum. ilk ay 50 tl, 2 ay 40 tl verdim 10 kilo verdim bundan sonrasını artık kendim halledicem yoğun spor aktiviteleriyle 10 kilo daha versem çok iyi ola:1rolleyes:cak

Merhaba,

Sağlıksız diyet deneyimlerinden ve şok diyet listelerinden sonra spor destekli zayıflamaya karar verdim. İnternette birçok liste var, hangisini uygulayacağını şaşırıyor insan. Diyetisyene gitmiyorum. Diyetisyene giden arkadaşlardan aldıkları tavsiyeleri ve kendilerine önerilen diyet listelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Hepimiz faydalanırız. Ayrıca diyetisyene giden arkadaşlar ne kadar zamanda ne kadar kilo verdiklerini yazarlarsa sevinirim.

Amin, inşallah canım.
Çok pahalı değilmiş buna sevindim :) 2 ayda 10 kilo vermen de mükemmel. Devamını dilerim. Diyet yapınca mutlaka spor da yapmak gerekiyor çünkü sarkmalar oluyor. Sıkı bir vücut hepimizin hayali tabi boshayallersmile İnşallah 10 kiloyu da böyle kolaylıkla verirsin canım.

bazen yürüyüş yapıyorum diyetisyenimde yürüyüş yap dedi. ideal kiloma kavuşacağım neredeyse çok heyecanlıyım. sende bebeğini hayırlısıyla doğur beraber püf noktaları paylaşırızkaydirigubbakcemile5 ne zamn doğum canım?

Ben henüz diyete başlamadığım için diyetisyene gitmedim ama Forma Girme Rehberi diye bir kitap var elimde. Onun içinde bazı diyetisyenlerin hazırladıkları diyet listeleri var elimde. Mesela bir tanesini örnek olarak yazayım. Daha sonra isterseniz diğerlerini de paylaşırım.

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez ve Diyetisyen Didem Beşerikli'nin Listesi:
SABAH
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kibrit kutusu peynir (1 kibrit kutusu kadar peynir bir yumurtayla değiştirilebilir.)
  • 1 yemek kaşığı pekmez veya bal veya reçel
  • 5 adet zeytin
  • 1 ince dilim ekmek
  • Domates, salatalık, taze nane, maydanoz, taze biber çeşitleri

ARA
  • 1 orta boy taze meyve veya 4-5 adet kuru meyve

ÖĞLE
  • 1 küçük tabak etli sebze yemeği
  • 1 kase yoğurt
  • 1 ince dilim ekmek
  • Salata (az yağlı)

ARA
  • 1 parmak kalınlığında 1 ince dilim kek veya 1 avuç içi kadar börek veya 1 kase karışık meyve salatası veya 1 kase kurumeyve kuruyemiş karışımı

AKŞAM
  • 1 porsiyon yayla veya tarhana veya domates çorbası
  • 2-3 köfte kadar et veya balık veya tavuk veya 1 küçük tabak kurubaklagil yemeği
  • 4 yemek kaşığı kadar pilav veya makarna veya kuskus
  • Salata (az yağlı)

ARA
  • 1 su bardağı süt veya 1 küçük meyveli yoğurt

Ben uzun zamandır ağırlaştığım için yürüyüşlere çıkamıyorum. Paylaşırız tabi süper olur canım.
Vaktinde doğarsa 26 gün sonra canım ama sanırım daha erken gelecek nasipse bu ay sonu diyor doktorum.
Ben daha önce evde kondisyon bisikletine biniyordum bacaklarımı sıkılaştırmak için. Çok faydasını görmüştüm böyle bir imkanın varsa tavsiye ederim. Bir de göbeği sıkılaştırmak için mekik harika bir yöntem.
Günde kaç litre su içiyorsun? Su içmek de çok faydalı zayıflama konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…