Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

herkese merhaba umarm iyisinizdir,aramza katlan arkadaşlarmıza da hşgeldniz diyorum buras gerçekten çok faydal . ben hastalgmdan bile burada kurtulabileceğimi düşünüyorum.. herkes o kadar iyikiiii .. hemen yediklerime ve yaptklarma geçeyim
yaptklarm:
25 dakika plates ve 100 tam mekik,gün içinde 30 dk. yürüdüm
yediklerim
sabah:
1dilim kepekli ekmek
domates
light peynir
1 adet zeytin
öğlen birşey yiyemedim daşarıdaydm
saat 3:
1 dilim mozakik dankek ( ince bir dilimdi kalorisi merak edenler için 100 kalori olduğunu belirteyim)
saat 5 buçuk :
canm çok çekmişti ve karnm aç değildi. 40 gr. bitter çikolata yedim...
yarm saat sonra:
ıspanak
bir dilim kepek ekmeği
yoğurt yiyecğim, ara öğünlerimde meyve yoğurt ve kaysı olarak devam edeceğim .. nasl kızlar?

menünü okuyunca canım tatlı çekti bak eyvahedigeldismile
spor yapmana hayranım tebrık edıyorum tatlım öglen salata tarzı bişey yeseydın guzel olurdu bence güzel yınede ..proteını artırabılırsın hem sporda yapıyorsun ..

menünü okuyunca canım tatlı çekti bak eyvahedigeldismile
spor yapmana hayranım tebrık edıyorum tatlım öglen salata tarzı bişey yeseydın guzel olurdu bence güzel yınede ..proteını artırabılırsın hem sporda yapıyorsun ..
ehehehe bende tatlıya bayılırım,evet evet haftada 3 gün spor yapıyorum,yapmazsam bi eksikmişim gibi oluyor, bir gün evde 2 gün spor salonunda yapıyorum, yürüyüşlerin dışında tabbii :) öğlen evet canım yaa aslında meyve ve yoğurt yiyorum öğlende ya da birazcık form kraker felan ama bugün olmadı işte eve geldiğimde saat 3tü misafir felan vardı eşlik olsun die o hazır keklerden azcık yedim en zararsızından :) protein konusunda aslında iyi gittiğimi düşünüyorum, gün içinde yoğurt yerim, sabah peynir yerim, bi de gece süt içmeye alışsam süper olcak ama yapamıyok iştee:) :1hug:

merhaba kızlar...
detoksumun son gecesi, bakalım yarın belli olacak.
eşimin ve şeytanın yoldan çıkarma çabalarına rağmen, bozmadım, mutluyum :)))))

oluyor canım bazen öyle zamanlar...
Hatta Binbirrenk bana kızacak ama beni motive bile ediyo bazen kaçamaklar...
bundan sonra tam gaz devam :)

.

Patisim artık nasıl yaptıysanız Zambak'ı pamuk gibi yapmışsınız:1:
Bir söylenen ben kaldımkaydirigubbakcemile3 Evet kızıyorum:olmaz:
Çünkü kilo verme dönemi biraz sabır istiyor. Çok istenirse arada bir lokma diyorum.
1 ileri, 2 geri olmasın, hep ileri olsun.
Bu dönem fazla uzarsa bıkkınlık verir.
Koruma dönemine bir an önce geçilirse o zaman arada yenilse bile çabuk gider diyorum vs.vs.:hulya:
Bu yöntem normal uygulanırsa ideali haftada 1kg.dır.
Yani 4 ayda 16kg. demek. Biraz yemeklere dikkat etmeye ve sporla desteklemeye değmez mi?yerimseniben

selam kızlaarr
topik başlığı çok yararlı olmuş
bende kilo vermek istiyorum
bu yüzden akupuntura başladım c.tesi günü
ama doktorun verdiği diyet çok sağlıksız geldi bana
mesela 15 gün her sabah yumurta var :1shok:
ayrıca şeker yok diye yazmış ama tatlandırıcı ve diyet çikolata yenebilir diye ibare var
çok mantıksız geldi
ben biraz burda takılayım zayıflarım kesin
herkes mantıklı davranmış okuduğum kadarıyla :lepi:

Selam sempatikvereliniortak
sanırım başka bir topikte seninle yine konuşmuştuk.
Her gün yumurta abartılı bence de. Nedenini sordun mu?
Tatlandırıcıyı kimyasal olduğundan ben de pek sağlıklı bulmuyorum.
Çikolata çok seviyorsan arada bir kare kadar bitter yemende bir sakınca olmaz sanırım.
Burada günlük menü ve sporlarını yazarsan paylaşımla kolay vereceğine inanıyorum.

Son düzenleme:
Çünkü kilo verme dönemi biraz sabır istiyor. Çok istenirse arada bir lokma diyorum.
Koruma dönemine bir an önce geçilirse o zaman arada yenilse bile çabuk gider diyorum vs.vs.:hulya:
Yani 4 ayda 16kg. demek. Biraz yemeklere dikkat etmeye ve sporla desteklemeye değmez mi?yerimseniben

haklısın canım ya, ama ben şahsen senin kadar iradeli olamıyorum. hemen başlıyorum, e ben böyle mutsuz oluyorum demelere. hatta eşime bile yansıtıyorum bu mutsuzluğumu.
ama çok nadir olmak kaydıyla kaçamak yaptığım zaman daha da hırslanıyorum...
ama dediğin doğru , fazla uzarsa bu süre bıkkınlıkık verir...
çok hassas bi denge var malesef

canımm galiba pes ettimm:çok üzgünüm:
çünkü ben kaçamak yapmayıp sporumu yapsaydımmm ve kilo hiç almadan az azda olsa vermeye devam etseydimmm
kimse beni yumuşatamazdııı:jeyyar::jeyyar:

ama gel görki kendime bifaydam yok çlk az verdim geçen hafta
kii kilo almıştımm

neyse ben bikendime geliyimm herkesii sirkelerim merak etmeee:oklava::oklava:

Bu yazıyı bir ara bir yerden almıştım ama nerden aldığımı unuttum. Esprili anlatmış ama hepsi de doğru bencekaydirigubbakcemile3 daha önce okumayanlara okumalarını öneririm.

Tabiki uzmana danışın ama kelebenk'e de kulak asın.
1. öğünlerinizi atlamayın.
2.sık ve az yiyin.
3.diet ürünlere abanmayın, doğal şeyleri tercih edin.
4.günde 2.5 litre su için.
5."düzenli" spor ve egzersiz yapın.bir ay malak gibi yatıp, iki gün deli gibi mekik çekmeyin.süreklilik önemlidir.
6.kendinize kesin yasaklar koymayın, unutmayın yasaklar cezbedicidir. örneğin haftada bir sütlü tatlı yiyebilirsiniz.
7."1 haftada 5 kilo vercem kurtulcam" tribine girmeyin, hızlı verilen kilolar fazlasıyla geri alınır.
8."oooh spor da yapmicam" tribine de girmeyin, yağlarınız eridikçe etlerinizi sıkılaştırmanız gerekiyor. sarkık bi bedene sahip olmak istemezsiniz değil mi?
9."abi bugün hiç birşey yemiicem kilo vercem" tribine hiç girmeyin, insan "yemeden"de kilo veremez.
10.günde 2-3 bardak yeşil çay için

11.sabah kalktığınızda hiç bir şey yemeden 2 bardak ılık su için.

13.lifli besinleri tercih edin (kabak, ıspanak, kepekli ürünler.)
14.akşam yemeklerinde ağır yemekten kaçının.
15.mucize dietler, sibel ban dieti, hande ikizyatak dieti, 10 günde 5 kilo dieti ve türevlerinden kaçının.
16.sürekli diet yapıp bırakmayın, metebolizmanın içine etmeyin.
17.ciddi acıktığınız zaman kendinizi meşgul edecek birşeyler bulun, oyalanın, su için, domates-salatalık yiyin, arkadaşlarınızı arayın, televizyonu açın, ilginizi başka yöne çekin.
18."diet bitince oohohh gelsin kebaplarrr gitsin chicken royaller, chocolate frappucinolar" hayalleri kurmayın.kiloları 2 katıyla birlikte geri almak istemiyorsunuz değil mi?
19.bunu bir yaşam tarzı haline getirin fakat aynı zamanda kısa vadeli olduğunu düşünün "allah kahretsin 2 ay böyle yaşicammm böhüeea" tribine girmeyin, sadece yarını düşünün. günler öyle daha çabuk geçer.
20.alışverişe asla ama asla aç karna çıkmayın. çıkarsanız da sizi durduracak birini bulun!

21.yemekleri dışarda yememeye çalışın. yemek durumunda kalırsanız ızgaraları veya salataları tercih edin.
22."ay bu sebzeee yemeğiii noluceeaak" demeyin, herşeyi yiyebilirsiniz ama dozunda sebze yemeği diye bi tencere yemeyin.
23."makarna hayatta yiyemem pilav milav ayyy olmaz" demeyin, birçok şeyi yiyebilirsiniz ancak makarnaysa, pilavsa yağsız olmalı etse ızgara olmalı. kendinize ambago koyup, kendinizi pilavdan makarnadan mahrum etmeyin.
24.yemeklerinizin yanına bolbol yeşil salata yapın, büyük tabaklar kullanın. hem gözünüz hem karnınız doysun.
25."ay bu diet kola bişey olmaz, ay kahveden nolcak be kalorisiz, ay çay içebilirim sınırsız" demeyin. dietinizi sağlıklı olmak için yapıyorsunuz lömbür lümbür selülitlere ve sapsarı dişlere sahip olmak istemezsiniz değil mi?
26.ideal kilonuzu öğrenin, manyak gibi "ay 40 kilo olunca bırakcam dübürcan" triplerine girmeyin.
27.yavaş yiyin yavaş, peşinizden haçlı ordusu kovalamıyor. unutmayın ki yavaş ve çiğneyerek yediklerinizi vücudunuz daha kolay sindiriyor.

28.kabızlık için önemler alın. sabah aç karnına ılık sudan sonra yenen 2-3 kuru kayısı veya gün içinde içilen yeşil çay "tuvalet" stresini ortadan kaldırmak için birebir.
29."yaa iki haftadır dietteyim hala bir fark yokk.." demeyin, verdiğinizi bir süre sonra farkedeceksiniz.
30."yeteer laan dombili olucam banane" diye çıldırdığınızda aynanın karşısına geçip yağlarınızı mıncıklayın ve ne kadar iğrenç+sağlıksız olduklarını düşünün.göbeğinize bakıp " kurtulucam ondan!" diyin.
31.kararlı ve sabırlı olun. "ay ne kadar versem de benim tipim bu galibaaa" diye düşünmeyin, kimsenin tipi dobik tip değildir bir derece herkes incelebilir, yağlarından kurtulabilir.
32.zayıflayınca süpper ince, hipper manken görüntüsüne sahip olacağınızı sanmayın, herkesin kemiklerinin inceliği bir değil yahu.

(Alıntı)

haklısın canım ya, ama ben şahsen senin kadar iradeli olamıyorum. hemen başlıyorum, e ben böyle mutsuz oluyorum demelere. hatta eşime bile yansıtıyorum bu mutsuzluğumu.
ama çok nadir olmak kaydıyla kaçamak yaptığım zaman daha da hırslanıyorum...
ama dediğin doğru , fazla uzarsa bu süre bıkkınlıkık verir...
çok hassas bi denge var malesef

Canım diyet psikolojisine girmesen sadece beslenmeni düzene koyduğunu düşünsen çözülecek.
Zaten bu aralar elinden geleni yapıyorsun izlediğim kadarıyla.:nazar:
O aburcuburlar var ya alışkanlıktan başka bir şey değil inan.
Ben de bırakamam diyordum ama şimdi aramıyorum bile.:hulya:
Sen sistemini bir koy bakalım gerisi nasıl geliyor şaşacaksınaklinialirimsmile

canımm galiba pes ettimm:çok üzgünüm:
çünkü ben kaçamak yapmayıp sporumu yapsaydımmm ve kilo hiç almadan az azda olsa vermeye devam etseydimmm
kimse beni yumuşatamazdııı:jeyyar::jeyyar:

ama gel görki kendime bifaydam yok çlk az verdim geçen hafta
kii kilo almıştımm

neyse ben bikendime geliyimm herkesii sirkelerim merak etmeee:oklava::oklava:

Yok canım müdire hanımlar kolay kolay pes etmeez.aklinialirimsmile
Bu avatar değişikliği sana yaramadı mı ne:1:

slm kızlarrr
patisimm yarın tartıl bakalımm bende merak ettim
nekadar gitti
tamam tatlım, sabah ilk işim tartılmak olacak...
Canım diyet psikolojisine girmesen sadece beslenmeni düzene koyduğunu düşünsen çözülecek.
Zaten bu aralar elinden geleni yapıyorsun izlediğim kadarıyla.:nazar:
O aburcuburlar var ya alışkanlıktan başka bir şey değil inan.
Ben de bırakamam diyordum ama şimdi aramıyorum bile.:hulya:
Sen sistemini bir koy bakalım gerisi nasıl geliyor şaşacaksınaklinialirimsmile
çok haklısın canım, bunu yapmaya çalışıyorum ya, başarıcam inşallah...
aburcubur gelmiyor gerçekten aklıma , eskiden olsa var ya o cipsler aklımdan çıkmazdı...

iyi geceler kızlarrr
sabahtan beri misafirlerim vardı şimdi koydum popomu yere

binbirrenkcim herzamanki gibi ne güzel paylaşımlar yapmışsın .okudum çok güzel :)
teşekkürler...

slmmm kızlar nasılsınız,benım beynım kazan gibi hafta sonu sınava girsemde kurtulsam dicem malesef bir işe girene kadar kurtuluş yok..
2 gundur sporda yapamıyorum 1 saat bile olsa zaman ayıramıyorum..yatmadan 50 yarımn mekik çekıyorum az ama napıyım yenı yenı başladıgımdan dayanamıyorum..
binbirrenk çok komik yaklaşmış gerçekten:1:haçlı ordusuna koptum okuyuncakaydirigubbakcemile3
iyi geceler haticimm..bayanlar ben yavaş yavaş çııyorum yarına görüşürüz mirmirmirmir

Binbirrenk canım şahane bi yazıymış :))) sık sık okuyacağım :)

Kızlar ben yatıyorum,hepinize iyi geceler....

Günaydın kızlaaar...
kahvaltı yaptım, eşimi gönderdim, şimdi bilg. başındayım, kucağımda miniğimle adı Tutkal oldu bu arada...
ama ben ona Karpuz ve fare de diyorum :)
sürekli Köpüke yaklaşmaya çalışıyor korka korka, ama bu kez kötü hırpaladı Köpük onu :((((

neyse işte, detoks sonucunda 1 kilo vermişim. başlarken 85.5tim şu an 84.5im... fena deil ama sanki daha iyi olmasını bekliyodum. elma haricinde hiç bi kaçamağım olmamıştı çünkü. gerçi bu detoks türü şeylerin bir amacı da bağırsakları boşaltması değil mi? ben yalnızca dün gittim tuvalete...
acaba az mı sıvı tükettim? ne dersiniz?

Back
X