• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dengesiz enişte

valla onun bu tavrı ortaklıktan geliyor, kendine mecburmussunuz gibi dusundugu icin boyle yapiyor. esin ne ise yariyor bu ortamda ben onu anlamadim? gelsin yemekler gitsin kavgalar ama es sadece hak mi veriyor? ayrica krese verecek durumun varsa ver yoksa annen falan baksin, cocuga yazik.

Ayrıca burada yazılanlarla gaza gelme, neticede bir ekmek teknen ve bir evliligin var.

İki yaşındaki bebeğin sabah 6dan öğleden sonraya kadar dükkanda olması benim için kabul edilebilir değil her şeyden önce.

Sizin desteğinizi çok istiyorlarsa verin bir kreşe, ücretini de dükkan gideri olarak ortak karşılayın.

Enişte bey pek akıllı geldi bana, gece 3e kadar mantı aç, sabah gel yemek yap, bulaşık yıka vs. Siz baya baya kullanılıyorsunuz. Kendi eşi de en azından sizin kadar iş yapmalı, yapmıyorsa sizin yerinizde olsam sadece canım isteyince "kolay gelsin" demek için girerim o kapıdan.

Gözünüzü açmanızı tavsiye ederim.
Aynen katılıyorum

şimdi kızlar şöyle bi özet geçiyim bizim alagart bi kahvaltı dükkanımız var bir süredir öğle yemeğide veriyoruz ben sabah 6 öğlen 3-4 çalışıyorum yemek servis bulaşık artık aklınıza ne gelirse öyleki börek kesmeyi bile öğrendim:KK70: neyse iki yaşında oğlum 12-6 yaşında ikide kızım var kızlar okula gidiyo oğlanı yanımda götürüyorum kızlar kalkıp kendi gidiyo okula bi on gündür hem eşimin eniştesi hemde ortağımız olan şahıs bi afralarda bi tafralarda her yere bağırıp çağırıyo herşeye kızıp sinirleniyo oğlumada banada çekip alıp yanıma getiriyo neymiş müşteri rahatsız oluyomuş bi şu çocuğa bakıcakmışım bende kahvaltı etmeden dükkana girer girmez mutfağa yemek yapmaya giriyorum haliyle oğlanla çok ilgilenemiyorum bu nekadar dolduysa arık benim onca fedakarlığıma rağmen bana her fırsatta bağırıp duruyo dün en son sabah yine yemek yapıyorum önce iki üç kez oğlumu getirdi çekiştirip bakın şu çocuğa dedi bağırıp sinirle yine sustum sonra ben her gün çorbada yapıyorum ogün dükkanda pişiriyim dedim çünkü mantı günüydü ve gece 3,5 a kadar mantı açtım geldi mutfağa yemek tenceresiyle "bu çorbayı yapıyosun neden ısıtıp kazana koymuyosun müşteri çorba bekliyo" diye bağırdı bende biraz yüksek bir ses tonuyla çorba yok yeni pişiyo o yemek dedim söylenerek çıktı salonda söylenmeye devam ediyormuş eşim dedi bende patladım ben bundan sonra gelmiyorum ne yemek nede çorba yapmıyorum dedim eşimde haliyle hak verdi ve eve geldim akşam görümcemle haber yolluyo ben tencere taşıyamam otobüste yapsın yollasın çorbayı diye daha bi sinir oldum yapıcağım varsada vazgeçtim bu gün ne yemek var nede çorba 5 kere aradı açmadım şimdi size sorum şu nasıl davranıyım sonuçta orası bizim ekmek teknemiz ve yemek müşterisini kaybedicez öğlen gelmeyen sabahta gelmicek buda bize zarar vericek çok kararsızım biraz burnu sürtsün istiyorum anlasın ordaki desteğimi istiyorum :KK43: ben şimdi ne yapıyım ???
Kendi karısı yapsın. Komi misin sen sana bağırıp duruyor? Kaldı ki komiye de bağırılmazz.

O degilde merak ettim siz kendinizi paralarken umarim hakkinizin karsiliginida aliyorsunuzdur?
Yoksa " ekmek teknemiz bizim" adi altinda her sefermi 3 bcuklara kadar kendinizu feda ediyorsunuz?
Sizin ekmek teknenizse ayni oranda gorumcegilinde yani, o kendini bu kdr paraliyormu?

Kendinizi cok ezdiriyosunuz. Yapmayin etmeyin. Sonra seneler sonra tum bunlardan size vucudda agrilar sizilar kalicak, bi muddet sonra esiniz bile dikkate almayacak sizi. Her gun agri sizi cekiceksiniz ve kimsede size minnet duymayacak.

Arkadasimin ailesininde dukkani var.
Her hafta lahmacun vs yapiyorlar. Ben catering dukkani acanlara gercekten aciyorum. Anasi aksama kadar temizlige gidiyor, sonra gelip sabaha kadar lahmacun yapiyor. Ortaklari hastane randevusu adi altinda kaytara biliyor.

şimdi kızlar şöyle bi özet geçiyim bizim alagart bi kahvaltı dükkanımız var bir süredir öğle yemeğide veriyoruz ben sabah 6 öğlen 3-4 çalışıyorum yemek servis bulaşık artık aklınıza ne gelirse öyleki börek kesmeyi bile öğrendim:KK70: neyse iki yaşında oğlum 12-6 yaşında ikide kızım var kızlar okula gidiyo oğlanı yanımda götürüyorum kızlar kalkıp kendi gidiyo okula bi on gündür hem eşimin eniştesi hemde ortağımız olan şahıs bi afralarda bi tafralarda her yere bağırıp çağırıyo herşeye kızıp sinirleniyo oğlumada banada çekip alıp yanıma getiriyo neymiş müşteri rahatsız oluyomuş bi şu çocuğa bakıcakmışım bende kahvaltı etmeden dükkana girer girmez mutfağa yemek yapmaya giriyorum haliyle oğlanla çok ilgilenemiyorum bu nekadar dolduysa arık benim onca fedakarlığıma rağmen bana her fırsatta bağırıp duruyo dün en son sabah yine yemek yapıyorum önce iki üç kez oğlumu getirdi çekiştirip bakın şu çocuğa dedi bağırıp sinirle yine sustum sonra ben her gün çorbada yapıyorum ogün dükkanda pişiriyim dedim çünkü mantı günüydü ve gece 3,5 a kadar mantı açtım geldi mutfağa yemek tenceresiyle "bu çorbayı yapıyosun neden ısıtıp kazana koymuyosun müşteri çorba bekliyo" diye bağırdı bende biraz yüksek bir ses tonuyla çorba yok yeni pişiyo o yemek dedim söylenerek çıktı salonda söylenmeye devam ediyormuş eşim dedi bende patladım ben bundan sonra gelmiyorum ne yemek nede çorba yapmıyorum dedim eşimde haliyle hak verdi ve eve geldim akşam görümcemle haber yolluyo ben tencere taşıyamam otobüste yapsın yollasın çorbayı diye daha bi sinir oldum yapıcağım varsada vazgeçtim bu gün ne yemek var nede çorba 5 kere aradı açmadım şimdi size sorum şu nasıl davranıyım sonuçta orası bizim ekmek teknemiz ve yemek müşterisini kaybedicez öğlen gelmeyen sabahta gelmicek buda bize zarar vericek çok kararsızım biraz burnu sürtsün istiyorum anlasın ordaki desteğimi istiyorum :KK43: ben şimdi ne yapıyım ???
Asla yemek yapma ,geri de dönme ..ya enişte olacak dangoz çeksin gitsin yada ağzına bir ayar versin ..küçücük çocuğu çekiştire çekiştire mutfağa götürmek de ne oluyor ...orda bir bağırırdım, sesim bütün mahalleyi ayağa kaldirirdi. .bir değil iki değil ,neden bukadar tepkisiz kaldın ki ? Çocuk konusunda asla sakın olamam .

Sana yapilanlar da hiç hoş değil ..esin neden bu kadar sessiz ?neden sana saygı duymayı bilmiyor bu adam ? Bağırıp çağırınca elinin lezzeti daha mı artıyor yada işleri süper hızlı mı hallediyorsun ? Bu bir motive şekli mi ?

Bence birlikte çalışmak zorunda değilsiniz ..olmuyor ...bu baskıyla ben calisamazdim. .bırak çalışmayı ,elimi kolumu nereye koyacagimi şaşırırdım ,sen olsam ...ben olsam o enişteyi kapı dışarı eder yada kendim calismazdim. ..

3 kuruş kazanıcam diye çocukları heba etmişsiniz resmen.. 12 ve 6 yaşındakilere ayrı acıdım 2 yaşındakine ayrı.. kızlarınız kahvaltı yapabiliyorlar mı? 12 yaşındaki çocuğa 6 yaşındakinin sorumluluğu fazla değil mi? oğlunuzun gördüğü muameleye hiç değinmiyim enişteyi pataklayasım geldi.
ben olsam asla yemek falan yapmam bir daha . gerçi sizin gibi susmazdım da ilk bağırmasında cevabını alırdı..

Hoşt deseydin havlarken enişteye!
Ayrıca imkan durum varsa defedin o enişteyi ortaklıktan kendi ekmek teknenizi kendiniz yürütün .
Kimsenin hizmetçisi değilsiniz.

Siz el kadar bebeği sabahın 6 sında dükkana sürükleyerek,6 ve 12 yaşındaki minicik yavrularınızı tek başına bırakarak hem kendi burnunuzu hemde çocuklarınızın burnunu yeterince sürttürmüşsünüz aslında.eniştenin yaptıklarına ne hacet????

Teşekkür ederim hepiniz benim düşüncelerimi dile getirmişsiniz ilk olarak eşim pısırık değil ve akşam tartışmışlar bu yüzden eğer kendine çekidüzen vermezse ortaklığı bırakmakla tehtit etmiş 2-eşimin haberi yoktu olaylardan dün öğrendi ve bidaha yemek falan yapma yapmak zorunda değilsin bu nanköre dedi 3- görümcem sinir hastası bayılıyo bu yüzden ben dükkan oturana kadar gönüllü oldum 4- kreşe mermedim oğlumu kreşe vericek bi bütçe olsa zaten kadın tutarız şuan zaten iki işçi var 5-vijdanen rahat değilim ki bunu zaten belirttim orası bizim ekmek teknemiz biraz dinlenip sakinleştikten sonra ve eniştenin burnu sürttükten sonra evde yapıp yollıcam yemekleri düşüncem bu hepinize teşekkür ederim :KK66:)
çocukla alakalı hiç cevap vermemişsiniz
ben en çok sabah 6 da uykusundan kalkıp giden çocuğunuza üzüldüm
bence çocuğunuza kıyıp yine de gitmeyin
beyefendi hem sizi çalıştırıyor hem çocuğu çekiştiriyor

çocukla alakalı hiç cevap vermemişsiniz
ben en çok sabah 6 da uykusundan kalkıp giden çocuğunuza üzüldüm
bence çocuğunuza kıyıp yine de gitmeyin
beyefendi hem sizi çalıştırıyor hem çocuğu çekiştiriyor
O uyuyo giderken arabayla gidiyoruz saat 10 da falan uyanıyo

valla onun bu tavrı ortaklıktan geliyor, kendine mecburmussunuz gibi dusundugu icin boyle yapiyor. esin ne ise yariyor bu ortamda ben onu anlamadim? gelsin yemekler gitsin kavgalar ama es sadece hak mi veriyor? ayrica krese verecek durumun varsa ver yoksa annen falan baksin, cocuga yazik.

Ayrıca burada yazılanlarla gaza gelme, neticede bir ekmek teknen ve bir evliligin var.
Çok teşekkürler asla gaza gelicek bir yapım yok ben sadece biraz burnu sürtsün istiyorum yokluğum farkedilsin zorlansın sonra evden yapıp yollucam yemekleri ama yinede gitmicem

yine de yatağından kalkıyo da
siz bayağı rahatsınız bu konuda ne diyim

derdiniz sadece eniştenin size olan tavrı olmuş
çocuğunuzun perişan olduğunu önesemiyorsunuz
söylenecek bişey yok
Düşüncene saygı duyuyorum çocuğum tabiki önceliğim zaten benim okadar sinirlenme sebebim bukadar fedakarlığa rağmen oğluma olan tavrı

Düşüncene saygı duyuyorum çocuğum tabiki önceliğim zaten benim okadar sinirlenme sebebim bukadar fedakarlığa rağmen oğluma olan tavrı
bilmiyorum buna nerdeyse değinmiyorsunuz
gitmeyin bence bir daha bırakın ne halleri varsa görsünler
görümce hanım evden yapsın göndersin

Bi yandan bahar temizliği yapıyorum cevap yazamıyorum her mesajıda okuyamadım ama haklı yada haksız yorumlar yapılmış hepinize yinede teşekkür ediyorum ben düşüncemin doğru olduğunu okuduğum ilk 3 sayfadaki arkadaşlardan anladım yolumu belirledim konumun kapatılmasını isticem hakkınızı helal edin @Margarikotin konumu kaparmısın canım

Back
X