Dengesiz is arkadasi

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.154
30.244
548
36
Gunaydin. Calistigim okulda bir ogretmen arkadasim var. Gecen yil atandi buraya. Ben dogum izninde oldugum icin ikinci donem tanistim. Gecen yil zaten sut iznimden dolayi ogleden sonra eve gittigim icin pek muhabbetimiz olmamisti. Bu sene basinda geleneksel olarak bir gun grubu olusturduk. Hem bu sayede hem de okulda daha fazla zaman gecirdigim icin muhabbetimiz az cok oluyordu. Ancak bu arkadasin soyle bir durumu var. Iki gun cok guzel samimi konusup ucuncu gun gormezden gelebiliyor. Bu sadece bana karsi degil daha samimi oldugum bir arkadasima karsi da boyle. Yeni yeni fark ediyorum bu durumu cunku onceden zaten cok samimi degildim. Yani bir gun once bir bos ders boyunca dertlestigin bir insana ertesi sabah neden gunaydin bile demezsin hic anlamis degilim. Normalde insanlari bu kadar onemseyen biri degilim. Samimi oldugum bir iki kisi yeter bana ama kim olursa olsun mutlaka selam veririm. Sonucta ayni okulda calisiyoruz.
Bu durum beni su acidan rahatsiz etti kisacasi. Ben acaba birsey mi yaptim bilmeden diye ikileme dusuyorum. Ister istemez kafami mesgul ediyor. Ama diger arkadaslarla konusunca tek olmadigimi anladim. Bundan sonra iletisimimi minimuma indirmeyi dusunuyorum ama aklina eser de yine samimi olmaya calisirsa sizce nasil davranayim. Kadin benim de dengemi bozuyor cunku.
 
Sizin için çok önemli biri değilmiş zaten.siz de onun gibi yapın sadece selam verdiğinde konuşun.bazılarının karakteri böyle
 
Sizin için çok önemli biri değilmiş zaten.siz de onun gibi yapın sadece selam verdiğinde konuşun.bazılarının karakteri böyle
Cok tuhaf bir durum. Yani yarin oturup bir derdini anlatabilir ya da watsapptan mesajlasabilir. Tatsizlik da yasamak istemiyorum. Sizce neden boyle davrandigini sorayim mi? Belki de farkinda degil, bilmiyorum.
 
Bazı insanlar mesafeleri ayarlayamaz. Hemen sizin hayatınıza girebilir veya çıkabilir. İlişki kurmak karşılıklıdır. Siz eğer bunda rahatsızsanız bir bos ders boyunca hayatınızın detaylarını anlatmazsınız. O anlatacak olursa konuyu değiştirip günlük meseleleri hava durumu, spor, tatil, yaklaşan bir okul etkinliği gibi zararsız sokakta tanımadığınız insanlarla bile rahatça konuşabileceğiniz konulardan bahsedin. Dertlerini dinlemeyin.
 
Aslinda dertlesmekten kastim cocuk istedigi icin bana bazi seyler soruyor bazen. Doktor onerisi, dogum izni vs. Bunun disinda ogrencilerin durumi, okul isleri hakkinda falan konusuyorum en fazla. Yani konusmak istemedigi bir insan olsam bunlari da konusmaz. Dediginiz gibi yapmak en iyisi sanirim.
 
Boşver sende samimi konuşma hiç
Ben hiç sevmem öküz gibi geçerler sorsan ayy moralim bozuktu sabahları ben ben olmuyorum sabah insanı değilim vs asla kabul etmiyorum
 
Boşver sende samimi konuşma hiç
Ben hiç sevmem öküz gibi geçerler sorsan ayy moralim bozuktu sabahları ben ben olmuyorum sabah insanı değilim vs asla kabul etmiyorum
Tabi ki. Gunaydin demek cok zor olmamali. Hadi sabah demedin gun icinde neden nasilsin bile demiyorsun. Artik gorunce gulesim geliyor. Yine gelmisler diyorum icimden :)
 

iş arkadaşlarıyla iş dışında görüşmekten hazzetmeyen bi tek ben miyim acaba bence hiç konuşmayın bu konuyu normal devam edin öyle.
 
Cok tuhaf bir durum. Yani yarin oturup bir derdini anlatabilir ya da watsapptan mesajlasabilir. Tatsizlik da yasamak istemiyorum. Sizce neden boyle davrandigini sorayim mi? Belki de farkinda degil, bilmiyorum.
Siz bişey yapmadığınızdan eminseniz karakter meselesidir.ama içim rahat etsin diyorsanız da sorun ne olacak bari durumu anlar ondan sonra tavır belirlersiniz
 
Siz bişey yapmadığınızdan eminseniz karakter meselesidir.ama içim rahat etsin diyorsanız da sorun ne olacak bari durumu anlar ondan sonra tavır belirlersiniz
Ben de oyle dusunuyorum. Yani birsey yapmadigimdan soyle eminim, oyle bir ortam olmadi. Ayrica cuma gunu okula gelemedim, esimin anneannesi vefat etti. Kim olursa olsun bassagligi dilemek gerek diye dusunuyorum. Onu da yapmadi. Benim asla fark etmedigim birsey mi oldu diye merak etmiyor degilim.
 
Bu şekilde davranan bir komşum vardı...Kapimizin önünde selam verdiğimde bana sarıldığı da olurdu kafasını çevirip gittiği de Ozunde kötü niyeti olmayan ama bu tür davranışları nedeniyle komsuluk ilişkisimizi nasıl ayarlayacagim konusunda kafamı karıştıran birisiydi. Ben de çok samimi olmamaya o selam verirse selam vermeye karar verdim .Başka komşumuzun evinde karşılaştığımız sohbet ettiğimiz olurdu ama genel olarak herkese böyle davrandığını gördüm.Yaptigimiz bir sohbette sıkıntısından ve kullandığı antidepresanlardan bahsettiginde bu tavırlarının biraz ilaçların da yan etkisi olabileceğini düşündüm.
 
iş arkadaşlarıyla iş dışında görüşmekten hazzetmeyen bi tek ben miyim acaba bence hiç konuşmayın bu konuyu normal devam edin öyle.

Bir de ben.. İşi orada bırakıp kendi hayatıma devam ediyorum. Eski iş arkadaşlarımla görüştüğüm olur ama nadir. Beraber çalışırken bütün gün görüp sonra özel hayatta da olunca boğulurum ben. Zaten çok muhabbet tez ayrılık getirir. Buna inandım..

Mesela öğle paydosunda bazen yakındaki avm ye gidip gezerim. Yeni işe giren bir kız "bana da haber ver eşlik ederim" dedi. Ama ben hala söylemedim gel diye. İş dışında kafa dinlediğim bir alan sonuçta. İşyerinde gayet muhabbet ediyoruz zaten..


Konuya gelince ben benimle bir anda muhabbeti kesen kişi önem verdiğim biriyse "hayırdır moralin mi bozuk" diye sorarım. Ama pek önemli değilse onun yaptığı gibi yapar görmezden gelirim.

Dalgın mı oluyor acaba? Normalde her sabah yanımdan geçene günaydın derim bazen bir şey düşünürken o kişiye demediğimi farkediyorum ama çok geç oluyor tabi.

Bundan sonrası için de konuşursa havadan sudan konuşup dağılın. Bir şey paylaşmayın.
Günaydın iyi akşamlar demeyi o pas geçse bile siz geçmeyin. İnsanlık öğrenmiş olur hem..
 
Bu insanla mesafenizi mumkun oldugunca koruyun bence. Boyle bir insanin anlamsiz hareketlerine kafa yormanin hic geregi yok.
 
Benim üniversite döneminde oda arkadaşımda öyleydi. Hemde sınıf arkadaşımdı. Bir gün cok iyi bir gün cok kötü. Sürekli acaba bir şey mi yaptım diyip kendimi suçluyordum tanıdıkça anladım ruh halinin bozuk olduğunu. Asıl sorun aslında kendisi. Kendisi ile mutsuz olduğu icin ilişkilerini ayarlayamayan cok insan var. Eğer mutlu ise çevreyle bağı mükemmel oluyor. Değilse kimseyle konuşmuyor. Ben çözümü karşılıklı davranmakta buldum. Modu dusukse hiç yüz vermezdim. İyiyse konuşurduk. Tabi yüzeysel. Hatta modu kötüyken surat yapardım pesimde dolaşırdı. Anlam veremiyordum o dönemler. Ve bu insan psikolog su an. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama verebileceğim tavsiye o yokmuş gibi hayatınıza devam edin iyiyse konusun surat yapıyorsa hiç konuşmayın. Günaydın demesini ondan bekleyin karşı karşıya kalırsanız. Yoksa toplulukta ortaya günaydın diyin. Cok zor bir durum iyi bilirim.
 
Arkadaşınızın gözü bozuk olabilir mi ben kendimden biliyorum miyop olduğum için lens takmadığım zaman burnumun ucunu görmem belki öyle anlarına denk geliyorsunuz ve sizi görmüyor, tabi görüp konuşmuyorsa normal değil
 
Burcu nedir acaba merak ettim genelde ikizler burcu boyledir burcu ikizler degilse bile mutlaka yukseleni ikizlerdir.. bir bakarsin cok iyi bi bakarsin sanki hic tanismiyomussunuz gibi davranir yuzune bile bakmaz.. nekadar ikizler tanidiysam hepsi oyle..
 
Böyleleri numuneliktir. Her yerde bir tane vardır.
çok anlam yüklemeyin. Psikolojik bir rahatsızlığı bile olabilir bilemezsiniz.
Selam verirse verirsiniz yoksa siz de vermeyin geçin.
 
Hic bilmiyorum burcunu ama ikizler dediginiz gibi, babamdan biliyorum :) terazi de oyle olabiliyor kardesimden biliyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…