Dengesiz kocam ! Hasta mı bu adam ?

Eşiniz küçük yaşta babasını kaybetmiş, annesi desen başkasıyla evlenmiş. Evet anne var ama maddi olarak, manevi olarak bir aile ortamı gormemis ve akrabalik iliskilerini doğru düzgün yasayamamis. O nedenle sizi anlayamıyor olabilir. Bu demek değil ki o yaşayamadı diye sizde yasamayacaksiniz . Elbette yaşayın fakat bebeginizi kendinizden ayirmayin. Neden bırakıyorsunuz onu anlamadım? Insanın canı kanı kendine yük veya ayak bağı olmaz diye düşünüyorum. Ya bebeğinizi de götürün yada eşinizi de dahil edin. Kendi gelmek istemiyorsa kendi bilir
Oğlum malesef ki sürekli ilgi istiyor dışarıda hep ağlıyor,rahatsız oluyor. yalnızken götürüyorum ama başkası varsa rahatsız olacağın düşünerek almıyorum ,ki bu sayılıdır.

Neden eşinizi ve çocugunuzu program dışında tuttunuz?
Anne babanız çocuga baksaydı eşiniz de sizinle gelseydi olmazmıydı?

merhabalar hanımlar,eşimle boşanma aşamasındaydık,8 ay ayrı yaşadık ben ev tutup bebeğimi Alıp çıkmıştım.Bebeğe bakmak için annemle babam Yanıma geldiler beraber yaşıyorduk.Eşimin ve annemin bitmek bilmeyen ısrarları üzerine tekrar denemeye karar verdim,biraz da bebeğim için denedim.Eski eve bebeğimle beraber döndüm annem babam kendi tuttuğum evde kalıyorlar.

Eşim 2 Yaşında babasını kaybetmiş annesi bırakıp gitmiş başkasıyla evli.Babaannesiyle büyümüş.Annesiyle resmi bir ilişkileri var.Anne maddi destek Sağlar ama gelmez hiç 3 Yıldır Evliyiz oğlumuz 1 Yaşında ama hiç gelmedi,neyse konu bu değil.

Ayrılma sebebimiz hakaretleri,aldatılma şüphelerim,evi kendine ait görüp beni 3-4 kez kovmasıydı.

Bunları anlatıyorum ki daha doğru yorumlar alabileyim,uzattıysam özür..

Gelelim konuya : İki hafta önce bir Cumartesi günü annemleri gezdirmek istedim,bugün de bir haftadır bize gelen erkek kardeşimle gelinimizi.İkisinde de ilk söylediğimde pürüz çıkartmadı,çocuğa bakmayı ds kabullendi ama hazırlanmaya başladığımda çocuk için bir hafta sonumuz var onda da ona vakit ayırman gerekiyorken çıkıyorsun dedi.Bugünkünde çıkarken resmen Söylediklerimi duymuyormuş gibi yaptı küstü yani.Neyse gittim ara ara çocukla ilgili mesajla sorular sordum asla cvp yok Aradım açmadı apar topar eve geldim bişey mi oldu diye..bir sorun yoktu.Tele niye bakmadın dedim üstelik mesajlardan sonuncusu "niye cevap vermiyorsun " du.ne bileyim tel orda dedi baktım teline mesajlar okunmuş Çağrı ekranda.nasıl bir sorumsuzluk bu merakta kaldığımı bile bike o kafar şeyden birine de bakmaz mi insan..kaç saattir dışarda olan sendin dedi.Olmicak en iyisi tekrar toplanıp gitmek dedim sen bilirsin dedi ve çocukla lay lay lom oynamaya başladı nisbet yapar gibi.çocuğun odasına geldşm çocukla ve ohhhh Çay içiyor kendisi keyifler tıkırında.Eşyalarımı poşetlere koydum Sabahı bekliyorum.

Hasta mi bu adam ne zamsn akrabalarımla görüşsem burnumdan getirir madem kolayca vazgeöebilirordu benden niye düştü Peşime bir yorum getirin hanımlar benim kafam durdu ..
Hasta kacin durmayın zaten halı hazırda anne babanızın olduğu kaçıp gideceğiniz bir eviniz varmis

Birçok şeyi Değişti ama ailemle de birer gün takılmak zorundaydım hele ki erkek kardeşim eşiyle yeni gelmiş sıkılmalarını izleyemezdim
Kardeşinizle vakit geçirmek de hak; suç değil.boylr tiplerin en iyi yaptığı şey suçlu hissettirmek.kendj ailesi ile ilişkisi olmayınca sizin yolunda giden ilişkinizi suç kabul eder.

Eskısını bılmem ama bu konuda esınız haklı bende esımle tartıssam bıdaha deneyelım desem ve o zamanda konusmak beraber zman gecırmek yerıne annesını daha sonra kardeslerını alıp gezmeye cıkarsa bende bu benı deneyelım dıe cagırdı benı umursamayıp gıtmıs bıde gezıyor demekkı duzelmemıs derım kı adam cocuguda bakmıs yanı benımkı hayatta yapmaz oyle bı durumda. Aynısını sana yapsaydı sende umursanmadıgını dusunurdun ve evden gıdecem dıyınce tepkı vermezdın bence. Kımse kabul etmez boyle bırseyı. Keske coxugunuzu ve esınızıde alsaydınız yada aılenız gezme olayını sonraya bıraksaydı keske sızın daha onemlı sorunlarınız varken

Eşiniz hasta , ben psikiyatrist değilinmama kesinlikle annesiz babasız büyümesiniznetkisi bar onun psikoloğa psskşyatriste gitmesi gerek aile terapistinden önce. Kendi aile sıcaklığı görmemiş şsize de veremez

Sadece bu olay nezdinde eşiniz cokta haksız sayılmaz
Bulustugunuz kişiler yakın akrabalarınız cocugunuz icin sadece haftasonunuz var pnuda götürebilirdiniz onlada vakit geçirmeniz gerektigi konusunda haklı
Benimde eşim böyle biiey yapsa sanırım bende cevap vermezdim madem o kadar düşünüyorsun cocugunu gitmeseydin derdim
Birde hemen eşyaları toplamıssınız baya lackalasmıs ilişkiniz
Oturup sorunları cözmek konusmak yerine esya toplamak cekip gitmek daha kolay olmus
Evlilik terapistine gitmeden tekrar biraraya gelmeyin derim zira aynı dili konusmuyorsunuz

Bütün yaşadıklarıma ragmen 8 ay ayrılığa rağmen dönüp gelmişsem daha sabırlı olurdum sanırım. İlk tartışmada dönüp gitmeyi düşünmezdim. Sizde belki 8 ay boyunca rahatlığa alıştınız ve artık bu adamı çekmek istemiyorsunuz haksız da sayılmazsınız bir yönden. Ailenizle bu kadar sorunlu olan bir adamla sürekli yaşayacak bir sıkıntı bulursunuz çünkü.

Sadece bu sebepten gitmeye karar vermeniz saçma. Bnm eşimin de böyle tripleri olur. Diğer sorunları bilmiyorum ama bu sorunda alınmış belli ki

Bir daha deneyelim derse önce terapist deyin siz de.
Terapiste gitmem, konuşmayalım hatamı biliyorum, böyle olmaz.

Şöyle konuşabilirdiniz bence ;Bugün ailemin yanında vakit geçirmek istemiyorsun anlıyorum ben bugün gideyim yarın da Ailecek programımızı yaparız gibisinden bi konuşma yapsaydınız ailesi olmamasının burukluğunu içinde yasayıp böyle tepki vermiş olabilir hemen kesitirip atmayın ilerisini düşünün aylr sonra tekrar biraraya gelmişsiniz yıkmaktan önce ikinizde toparlamaya çalışın sabırla metanetle denemeye çalışın o normal değilse siz ortamı yumuşatıcı kelimelerle yaklaşımlrla sürdürün birde o kadar ay ayrı kaldıktan sonra tekrar şu boşanma kelimesini ağzınıza almayın

Back
X