Dengesiz ve beni çok yoran bi koca

Evdeki tüm sorumlulukları neden kadın yapmak zorunda??
Çalış veya çalışma.
Yemeği yap, ütü, çamaşır, bulaşık, ev düzeni, çocuk bakımı ilgisi, dip köşe temizliği saymıyorum bile. Her erkek ufak ta olsa yardımcı olmak zorunda ama Türk erkeklerinin çoğu kadın yapsın mantığında. Yardımcı olanında var tabi de olmayan daha çok

Merhabalar.

Eşim çalışıyor mesai yapmıyor 10 saat çalışıyor 2 saat yolda geçiyor yani 12 saat evde değil.
1 ay aralıksız Oruç tutuyor. Ama kalp de kırıyor sinirleniyor sövdüğü de oluyor!!!

Ona göre illa kadın sofra kurar yemek yapar iftar sahur hazırlar bunların hepsını kadın yapar . Kendisi hiç yardım etmez.

Birşeyi 10 kere söyleyınce yapar. Yemek olmadıgı zaman söylenir kavga çıkartır.
Ben de o laf yapmasın diye sahura kadar uyumuyorum.
Çay demliyorum her gece ne isterse hazırlıyorum önüne koyuyorum o yiyor yatıyor. Tabi bana kalsa en gec 02.00 de yerim yatarım.

Bir de 02.30 da yemiyor illa 03.30 da yiyecekmiş. Bızım burda 04.00 de okunuyor imsak.

Neyse bugun son günmüş işi. İşyeri şimdi 14 gün yine izin verdi corona sebebıyle.

Hem evde kafamı ütülücek söylenecek.

Ha faydası şöyle oluyor çocugun altını değiştiriyor onu terasa çıkartıyor çöpleri atıyor alışverıse gıdıyor o kadar.
Nankör değilim.

Zaten sahura kadar uyumuyorum duruyorum dedim.

Durmasaydın diyor
Sen masayı hazırla yat diyor öyle olur mu sızce

Bu aksam şöyle bır tatışmamız oldu. Onun banka kartını almıstım alısverıs yapmak için netten.
Kartı çekmeceye koydum.

Çocuk uyanınca o kartı çekmemeden alıp kaybetmıs.
Eşim işten geldi bu aksam kızdı kart nerde falan
Bağırdı.
Ya sakin ol bulunur evde dir nereye gıdecek dedim.

Baktı buldu sobanın altındaymıs. Ama hâlâ söyleniyor. Çok yorgunum bılmemne tartışıyor. Camlar açıktı komşular duyacak diyorum.
Tamam kart bulundu dedım daha ne uzatıyorsun?

"Sen insan olsaydın böyle davranmazdın yorgunum anlamıyon mu" dedi

Ben yorgunken sinirli oluyorum dedi

Tamam yorgunluğunu anlıyorum ne yapabılırım dedim.

Sen git anneannene kal 1 ay dedi .
"İyi tamam gidicem

Kızını da görmüceksin o zaman " dedim

En fazla 1 hafta kalırsın hem korona var dedi.

"Ee o zaman niye kovuyorsun
Ben sahipsiz değilm anneme de anneanneme de giderim kalırım merak etme "
Dedim.

Anlayacagınız bu son zamanlar hep böyle tartışıyoruz ufacık bırseyden.

Beni ruhen çok yoruyor
dedigi gibi esyalarimj hazırlar giderdim anneme kapımda yatana kadarda dönmezdim.bu oruc vurmasi falsn degil karakteri boyle biraz ayar vermek lazim

Sorunu anlamadım tam olarak. Adam 10 saat çalışıyor 2 saat yolda. Çalışanlar bilir o yol adamın canını çıkarır. Siz çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla sahuru hazırlayın yatın.

Hanımefendi siz ne istiyorsunuz tam olarak çalışmıyorsunuz ev hanimisiniz ve adam oruçlu işten geliyor bi iftar sofrası hazirlamak ne kadar zormus. Arkadaşınızın kocasına mi imrendiniz herkes farkli farklıdır belki size oyle anlatıyordur mesela eşinizde size bir arkadaşımın hanimin birkac cocugu var hem onlara bakiyor hem ev de islerini yapiyor hemde cesit cesit yemek yapiyor şöyle sahur hazırlıyor diye onları örnek gosterse ne dersiniz başkalarının kocasını örnek gosteriyorsunuzya
Ben çocuk bakıyorum diyip durmuşsunuz hepimiz çocuk bakıyoruz hemde bi tane degil bu kimseye lutuf değil kendi çocuğunuz üstelik ne var bu kadar yuksunecek insanin esine bir sahur bir iftar hazırlaması bu kadar mi zor sevdiği yemekleri yapiverin birde kucumsemissiniz 12 saat çalışmasını evde durduğunuz yerde daha cok yoruldugunuzu idda edip ev işlerini de adama yıkmak istiyorsunuz benim mi vazifem diye kimin vazifesi acaba adam geri kalan 12 saatinde de uyumasin ev islerini yapiversin
Evet bende anlamadım ne istediğini. Adam hem dışarda hem evde çalışsın istiyor heralde. Dışarda çalışmayanlar halden anlamaz malesef.

Tuttuğun orucunda pek sevabı kaldı hay odun ... önce kibarlığı öğren herkes oruç tutuyor tabiki aç olunca biraz daha herkesin tahammül seviyesi az bunun ki değişik . Giderim anneme şuna buna gitte aç kalsın bulunmuş Nolmus yani bir kart neymiş bana kaybolursa çıkartılır ... keyfinden de ödün vermiyor paşa 3.30 da yiyecekmis güzel bir masajda ister mi meyve kokteyl falan ? :halay: :sinirli:

Tuttuğun orucunda pek sevabı kaldı hay odun ... önce kibarlığı öğren herkes oruç tutuyor tabiki aç olunca biraz daha herkesin tahammül seviyesi az bunun ki değişik . Giderim anneme şuna buna gitte aç kalsın bulunmuş Nolmus yani bir kart neymiş bana kaybolursa çıkartılır ... keyfinden de ödün vermiyor paşa 3.30 da yiyecekmis güzel bir masajda ister mi meyve kokteyl falan ? :halay: :sinirli:
Adam o sahurla ise gidip çalışacak bütün gun farkında mısınız? Birde dalga geçmişsiniz.

Adam o sahurla ise gidip çalışacak bütün gun farkında mısınız? Birde dalga geçmişsiniz.

Farkındayım hanımefendi oruç tutuyoruz diye bu kadar kaba olmak zorunda miyiz peki? Eşimize kötü davranmak bağırmak çağırmak normal mi ? Kadın yapmaktan usanan biri değil belli ki bağırması ufak şeyde sizin moralinizi bozmaz mı orucuz herkesin tahammül seviyesi farklıdır ama böyle davranmak iyi birşey mi . Kocası için bu kadıncağıza uyumuyor adama dört dörtlük sofra hazirliyir gördüğü muamele güzel mi ?

Farkındayım hanımefendi oruç tutuyoruz diye bu kadar kaba olmak zorunda miyiz peki? Eşimize kötü davranmak bağırmak çağırmak normal mi ? Kadın yapmaktan usanan biri değil belli ki bağırması ufak şeyde sizin moralinizi bozmaz mı orucuz herkesin tahammül seviyesi farklıdır ama böyle davranmak iyi birşey mi . Kocası için bu kadıncağıza uyumuyor adama dört dörtlük sofra hazirliyir gördüğü muamele güzel mi ?
Burda bir konu daha var konusahibinin eşi hiçbirşeyi beğenmeyen, tam bir ruh hastası mesela o konu sahibi kesinlikle haklı. Ancak ben bu konuyu anlamadım açıkçası. Konu sahibi neden şikayetçi eşi nasıl birisi? Koni sahibi sahura kadar uyumuyorum demiş sadece. Ben mi eksik okudum acaba.

Burda bir konu daha var konusahibinin eşi hiçbirşeyi beğenmeyen, tam bir ruh hastası mesela o konu sahibi kesinlikle haklı. Ancak ben bu konuyu anlamadım açıkçası. Konu sahibi neden şikayetçi eşi nasıl birisi? Koni sahibi sahura kadar uyumuyorum demiş sadece. Ben mi eksik okudum acaba.

Canım konunun mesajlarını oku eğer yanlış değilse bir arkadaşımız konu sahibinin eski konusu biliyormuş onuda okuyunca kadına hak veriyorum 12 saat çalışmak elbet ki kolay değil ne zorluklar çekiyordur ama eşine de kaba olması olacak şey değil bağırması vs

Ben ölünce bile kıymetli olmam bence ona karşı. Sadece yemek yapayım çamaşır bulaşığını yıkayım dıye evlenmiş bence.

Birde buluşuyorduk görüşüyorduk onun da yaşı geçiyordu evlendik ama evlilik çok zormuş.

Anamın evinde ne rahatmışım:KK43:
Evden gitsen rahat eder misin çocukla başka yerde ?

ederim diyorsan git bi nefes al

Valla ne guzel. Bnm de 2 yasında kızım var. Çocuğu uyutup 04.00 e kadar duruyorum.
Beyefendi laf söylemesin die
boyle seyler cok uzucu.. ask mesk hepsı bır yere kadar. merhamet de oyle onemlı bırsey kı evlılıkte.. benım kızım sabah 6,30 gıbı kalkar. esım sahur dan sonra uyumaz kı, 8 e kadar kızıma bakar ben 8 e kadar uyuyabılım dıye. sonra kızı ben alırım o uyur ıstedıgı saate kadar. e o bu sekılde yaklasınca merhamet gosterınce, yukumu azaltınca, benden de aynı sekılde gorebılıyor. aksı halde neye ne kadar yetısebılrım kı?

Haklısınız. Sofra masada boş boş beklemesin diye olmaz demiştim.
Masayı hazırlayıp da herifi uyandırıyorum birde
Bekleme diyor.
Ben beklemesem o kalkamaz yıyemez
Dağılan mutfağı hayatta da toplamaz

Dağılan mutfak sabaha kalsın, Ne var bunda .

Sen uyu Neden bekliyorsun ki " diyen birini neden bekliyorsunuz anlayamadım.

Bu kadar kontrolcu olmayın. Anne değilsiniz ki siz.

boyle seyler cok uzucu.. ask mesk hepsı bır yere kadar. merhamet de oyle onemlı bırsey kı evlılıkte.. benım kızım sabah 6,30 gıbı kalkar. esım sahur dan sonra uyumaz kı, 8 e kadar kızıma bakar ben 8 e kadar uyuyabılım dıye. sonra kızı ben alırım o uyur ıstedıgı saate kadar. e o bu sekılde yaklasınca merhamet gosterınce, yukumu azaltınca, benden de aynı sekılde gorebılıyor. aksı halde neye ne kadar yetısebılrım kı?
Valla bnm herif 2 hafta evde mesela. Hıcbırseye elini sürmez mesela bugun yerdeki oyuncakları topla da ben duşa gireyim dedim. Oyuncakları toplarken söyleniyor.

Birdaha ELİMİ SÜRMEM diyor

EV ÇİNGEN EVİ GİBİ DAĞINIK BU NE YAA

diyor.

Yardım etmiyor ki ben nasıl yetişeym destekçi olmayınca birde 2 yasında kızım var

Valla bnm herif 2 hafta evde mesela. Hıcbırseye elini sürmez mesela bugun yerdeki oyuncakları topla da ben duşa gireyim dedim. Oyuncakları toplarken söyleniyor.

Birdaha ELİMİ SÜRMEM diyor

EV ÇİNGEN EVİ GİBİ DAĞINIK BU NE YAA

diyor.

Yardım etmiyor ki ben nasıl yetişeym destekçi olmayınca birde 2 yasında kızım var
Benim ki de ev kusudur. Sen firina git ben evi supurim der. Ben kizimla firina alisverise giderim. O yerlestirir. Kizimi yikar. Camasirlari kurutmaya atar. Yani ogremdi benden, damacanayi silip iceri alir.

Ammaaa... bazsn de kos kos yatar. Sen annesin yorulmamalisin der. Yine de cokca raziyim kendisinden.

Herif😁😁 sivaslimisiniz? Biz de de herif derler sivasta🙈

Ev işi yapmayan koca net boşanma sebebidir bana göre. Asla kabul edebileceğim bir durum değil ama siz evdesiniz eşiniz 12 saat çalışıyor. Geldiğinde sıcak yemek beklemek en doğal hakkı. Sahur konusunda da haklı size söylemiş bekleme diye. O sizin çocuğunuz değil koca adam. Kendi sahurunu kendi hazırlayamıyor madem ki koyacağı masaya iki kahvaltılık onu bir insan nasıl yapamaz aklım almıyor ama neyse siz hazırlayın bir tabak streçleyip koyun dolaba çıkartsın yesin. Beklemezsem kalkamaz yiyemez demişsiniz. Kendi sorunu sizlik bir şey yok. Mutfağı da toplamasın ne olmuş sabah toplarsınız. Kendinize zorlaştırmayın bu kadar

Ek olarak sizi evden kovmak gibi bir hakkı asla yok.

Son düzenleme:
Burada ki sorun direkt yardım edip etmemesi de değil bence eşinizin üslubu,kaba tavrı, evde ki her işin size ait olması gerektiğini düşünmesi o an için olmayan şeyleri de eleştirmesi.

Evde olduğu gün oyuncak toplamaktan aciz bir eşten babadan bahsediyoruz, evde ki tek varlığı işe gidip gelmek.
Canı sıkılınca da sizi ailenizin yanına gönderebiliyor aklınca.

Sizde sahura kadar beklemeyin, hazırlayıp yatın. Mutfağı da sabah toplarsınız. Eşiniz haricinde birde kendi kendinize hayatı zorlaştirmayın.

Ev işi yapmayan koca net boşanma sebebidir bana göre. Asla kabul edebileceğim bir durum değil ama siz evdesiniz eşiniz 12 saat çalışıyor. Geldiğinde sıcak yemek beklemek en doğal hakkı. Sahur konusunda da haklı size söylemiş bekleme diye. O sizin çocuğunuz değil koca adam. Kendi sahurunu kendi hazırlayamıyor madem ki koyacağı masaya iki kahvaltılık onu bir insan nasıl yapamaz aklım almıyor ama neyse siz hazırlayın bir tabak streçleyip koyun dolaba çıkartsın yesin. Beklemezsem kalkamaz yiyemez demişsiniz. Kendi sorunu sizlik bir şey yok. Mutfağı da toplamasın ne olmuş sabah toplarsınız. Kendinize zorlaştırmayın bu kadar

Ek olarak sizi evden kovmak gibi bir hakkı asla yok.
Yok bir de sıcak yemeksiz bırakmıyorum asla. 2 çeşit her gün taze yemek yaparım mutlaka. İnsan takdir bekliyor. İnsan değilsin de ne demek.

Yorgun diye ağzına gelen her lafı söylüyor

Burada ki sorun direkt yardım edip etmemesi de değil bence eşinizin üslubu,kaba tavrı, evde ki her işin size ait olması gerektiğini düşünmesi o an için olmayan şeyleri de eleştirmesi.

Evde olduğu gün oyuncak toplamaktan aciz bir eşten babadan bahsediyoruz, evde ki tek varlığı işe gidip gelmek.
Canı sıkılınca da sizi ailenizin yanına gönderebiliyor aklınca.

Sizde sahura kadar beklemeyin, hazırlayıp yatın. Mutfağı da sabah toplarsınız. Eşiniz haricinde birde kendi kendinize hayatı zorlaştirmayın.
Aynen. Öyle malesef. Kaba sinirli vs.

Hazırlayıp yatarım o da ne yaparsa yapsn

Yok bir de sıcak yemeksiz bırakmıyorum asla. 2 çeşit her gün taze yemek yaparım mutlaka. İnsan takdir bekliyor. İnsan değilsin de ne demek.

Yorgun diye ağzına gelen her lafı söylüyor

Eşinizin zaten üslup sorunu var orası belli. Allah yardımcınız olsun. Ona göre muamele edin siz de yormayın kendinizi fazla. Her türlü takdir göremiyormuşsunuz nasılsa

Back
X