- 4 Temmuz 2013
- 1.286
- 1.701
- 168
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
-
- #7.321
çok sağolun ilginiz ve önerileriniz için :) ben de öyle yapıyorum şimdilik bakalım hayırlısı
Mavidelisimm kuzum nasilsinn, cok az kalmiss, isim dusundunuz mu. Cok opuyorum seni, esin yanindadir artik. Bizi de haberdar et dogumdan sonra e mi.
Arkadaslar mrb yeni uye oldum sirf buraya sikintimi yazip bi cozum yolu sunan olur die. Sevgilim 2. Kaptan evlenmek istiyoruz aileme soyledim ama evlenmemize karsi cikiyorlar denizci die. Sebepleri yasayanlar bilir zaten ben
sadece burda ayni bu durum basina gelmis olan warsa ailesini nasil ikna etti onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sewinirim zor durumdayim simdiden tesekkurler.
Selam kızlar benimki kısı karada gecirdi yazı da denizde geçirecek gibi..ve az kaldı. Nisan mayis gibi gitmeyi planlıyor...
Sefere gitmesini hem sevmiyorum hem seviyorum :))) tazeleniyoruz.
Merhaba fıstık ne haber ya..
Valla insan cok alışınca da zor oluyor gercekten..şimdiden allah saglikla gidip gelmesini nasip etsin
İyiyiz...kisin calistik calistik tam dinlenip gezip tozucaz dedigimiz anda isler degisince sefer yolu gorundu gibi...kesinlesmis sirket filan yok ama benimki zort diye gemi bulurgeçtiğimiz yaz karadaydi iyiydi...
Benimkine uzaklaşmak iyi geliyor...bana da... :))) bajakum hhayırlısı belki özel yatta is bulur kaptanlık yapar o zaman ya TC içi gezerler yada güzel marinalara benimde içim rahat eder...
Bir önceki sene gittiği liman Nijerya,Togo, kongo vb... ömrümün yarısı gitti kaçırdılar mi soydular mi yi.düşünmekten
özel yatta kaptanlık için liman başkanlıgına gidiyor ve yat kaptanı ehliyueti alıyor :) denizcilik fakultelerinden mezun ve belli bir mevkiiye gelmiş gemiadamlarına otomatik olarak sınavsız yat kaptanı ehliyeti veriliyor.Aman kuzum ya bize ayrı dert oluyor o işler zaten.. hadi simdi gemide internet oluyor genelde de rahat oluyoruz ama biz evlenince ilk zamanlar oraya gitti esim. E telefon da çekmiyor bazen falan aman aman.. yine şükür internet koydular..
İnsallah gönlünüzce bir iş bulunur tatlim..
Özel yatta iş bulmak için ne yapıyor? Şirketten bağımsız mi oluyor o olay?
Anladım tatlim çok açıklayıcı yazdın çok Sagolözel yatta kaptanlık için liman başkanlıgına gidiyor ve yat kaptanı ehliyueti alıyor :) denizcilik fakultelerinden mezun ve belli bir mevkiiye gelmiş gemiadamlarına otomatik olarak sınavsız yat kaptanı ehliyeti veriliyor.
sonra yabancı bayraklı ve ticari özel yatlarda ( motoryat veya yelkenli tekneler) TC ehliyeti gecerli degil. Bize geliyorsunuz IYT (MCI onaylı ) master of yacht limited derslerine katılıyorlar. Sonra ister yurtiçi ister yurtdışı 200grt tona kadar ger teknede kaptanlık yapabiliyorsun.
iş bulmak ister bir şirkete başvur coklu tekneleri olan charter yapan firmalar oluyor yada şahıs teknelerine başvur. zaten uluslararı eğitimleri benim eşim verir.
eğitimler kış veriliyor yazın okul kapalı. o da sefere gidiyor. böyle..
http://www.yenivira.com/pages.asp?id=126
ahh keşke foruma daha önce girseydimRica ederim. Umarım bir yerlere varırım bu çalışmalarım sonucunda...Pazartesi gününe metin halinde sunacağım hocaya bakalım tepkisi ne olacak bunun için. Bir de düşünürken aklıma şöyle bir soru geldi hani dediniz ya sizde bu işin sürekliliği için ya parayı çok sevecek ya da işine aşık olacak diye. Çoğu çalışanın işine aşık olduğunu düşünmüyorum ben. Para kısmına gelirsek de alt kadro için bu da geçerli değildir herhalde.... O halde neden bu mesleği seçiyor olabilirler? Dahası bir çok zorluğuna rağmen kimsenin bunun için bir araya gelmiyor olmasının sebebi nedir? Düşündüm ki acaba bu denizcilikte (özellikle okulunu okuyanlar için ) öğretilmiş bir davranış mıdır? Kabullendirilmişler midir yani bir şekilde? Ne düşünüyorsunuz? Eşinize de iletebilirseniz çok sevinirim hatta bu sorumu.
MerhabaMerhabalar :)
Ederim kuzum etmem mi... denizci aile olunca oğlumuzun adını da deniz koymaya karar verdik.. denizler bizi ayırıyor ama bu deniz hep birleştirecek bizi dedik :)
Doğum 20 nisan gibi görünüyor. Esim de şansa ilk 3 ay yanımdaydı simdi de mart 20 ye kadar gelecek insallah.. onu bekleyen çok iş var zaten çok... gelsin de saglikla ama..
Ben de bol öpüyorum seni sen nasılsın valla başlıkta çıt çıkmaz oldu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?