- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
-
- #7.521
Uluslararasi gecerliligi olan ticari veya kisisel tekneler icin gemi personeli, kaptani ve denizde calismak icin gerekli yeterliliklerin egitimini veriyor. Canada baglantili bir okulun ogretmeni.Yanlış anlamazsanız merak ettim karada nasıl bir işle uğraşıyor acaba
Bizde öyle düşünüyoruz zaten 31 32 yaşına kadar çalışmak istiyo bende onun destekliyorum süvari olmasını çok istiyorum daha sonra karaya gelecek inşallah Allah nasip ederseBak karada calismasini istemen normal ama denizde de eli ayagi tutuyorken hayatini duzenkeyene kafar calisip suvariligini ve carkciligini almasini beklemek hep en iyisidir
canım merhaba denizci eşi olma ihtimalim var.çok sıkıntılı bir süreç mi bekleme? çocuk da olunca nasıl oluyor nasıl üstesinden gelebiliyorsunuz? bir şekilde geçiyor mu? kaç ay çalışıp kaç ay izin alıyorlar?ve karaya geçme meselesini konuşmuşssunuz karada ne iş yapabilir?Blaa blaa buulluu buulll sıkıldim...ne yapsam acaba...
bak ben sevgili iken bunları düşünenleri pek sevmem. işini gücünü denizde kalmayı kalmamayı bırak cocukcagız kendi düşünsün.canım merhaba denizci eşi olma ihtimalim var.çok sıkıntılı bir süreç mi bekleme? çocuk da olunca nasıl oluyor nasıl üstesinden gelebiliyorsunuz? bir şekilde geçiyor mu? kaç ay çalışıp kaç ay izin alıyorlar?ve karaya geçme meselesini konuşmuşssunuz karada ne iş yapabilir?
Ğek
Peki bir şeyi merak ediyorum hiç yorulduğunuz, bunu ben kendim tercih ettim diye kendinize kızdığınız oldu mu kısacası pişmanlık. Benimki bahriye değil sivil o yüzden seferler 4-6 ay arasında sürecek ve sadece bir ay kalacak ben kendime güveniyorum yeter ki o haketsin kendini bozmasın ben her türlü fedakarlık yaparım ama bazen ister istemez öyle düşünceler geliyo acaba ileride der miyim diyorum sonra tekrar gidiyor.
Kızlar sözlüm çiçeği burnunda zabit yeni mezun oldu. Hiç istemiyorum çıkmasını ben de onunla gidebilsem çok isterim çıkmasını ama yeni ise baslayanlarin esleri gidemiyor diye okudum internette... eminim sizler de istemiyorsunuzdur çıkmasını gemiye ama ben çok yorgunum. Babam hep uzaklarda çalıştı hep baba hasreti çektim sonra uzaklastim ondan sevmez oldum. Tam babam geldi bundan sonra gitmeyecek dedim annem vefat etti bu sefer anne hasreti çektim tam alışmaya başladım biraz biraz bu sefer de bi kaptana aşık oldum. Oyle akrabam falan cok yok teyze hala falan hic yok . Cok kimsesiz hissediyorum bi de o giderse bi basima kalicam.Allahin izniyle iş bulur bulmaz evlenecegiz ama kahretsin ki karada is bulamıyor yok yani ne yapabilir ki tek caremiz gitmesi mi yani. Yine mi kimsesiz kalacağım. Benim annem de babam da sevgilim de akrabam da ailem de sensin demisken yine mi kimsesiz kalacağım. Mezun oldu iş yok beni bırakıp gitmek istemiyor da gemiye hiç mi yolu yok:'(
Merhaba canım,
Benim de sevgilim kaptan.. Bir defa uzak yola gitti -Portekize.. Ciddi anlamda sadece acı çekiyorduk.. Sözlün güverte mezunu mu? Ve istanbulda mı yaşıyorsunuz? Eğer İstanbul da yaşıyorsanız,Roro gemileri var İtalya-Türkiye çalışan.. 2 hafta da 2 gün gemiden inebiliyor.. Ayrıca kontratlı çalışan olacağı için 3 ay sürecek bu durum.. Kontrat bitince en azından 1 ay yanyana olabilirsiniz..
Kızlar benimde sevgilim gidiyor Gemiden haber bekliyoruz işime odaklanamıyorum 2 gündür türkiye italya arası.. Napıcam bilmiyorum burdaki mesajları okuyunca biraz iyi geldi iyi ki varsınızz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?