Deniz Astsubaylığı Yaşamı

cicekbahcesi99

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2020
4
16
3
25
Merhaba, sevgilim deniz astsubaylığı sınavına girdi, büyük ihtimal kazanacak. Kendisi iki senelik güverte bitirdi. Evlilik düşünüyorduk, onun için herşeyi feda edebilirim ama bu konuda konuşmamıza izin vermiyor. Kısacası ona soramıyorum. Ben psikoloji okuyorum şu anki gayem bir klinik açmak, yani stabil bir bölgede olmam gerek isim açısından, klinik açmasam bile. Bana eş durumundakiler bir yerde çalışıyorsa eğer farklı şehire hiç bir zaman tayin çıkmadığını söyledi, kendine söylenen buymuş. Doğru mu? Ve ortalama kaç yaşına kadar iki günde bir evde olmayacak merak ediyorum, yani hayatımız boyunca düzenli bir hayatımız olmayacak mı. Şu an bu mesleği yapan ya da eşi yapan birisi varsa ve bana tüm herseyi gerçekleriyle yazarsa ÇOK minnettar olurum. Çünkü ben Kıbrıslıyım, zaten yurdumdan ailemden uzaklaşarak fedakarlık yapacağım ama bu seçeceği meslekte hayatımız boyunca bende çocuğumda genellikle yalnız mı kalacak merak ediyorum, neyi ne kadar etkileyecek herşey?

Son düzenleme:
Merhaba, sevgilim deniz astsubaylığı sınavına girdi, büyük ihtimal kazanacak. Kendisi iki senelik güverte bitirdi. Evlilik düşünüyorduk, onun için herşeyi feda edebilirim ama biraz gaddar davranıyor bu konuda, sanki hayat sadece onunkiymiş gibi bu konuda konuşmamıza izin vermiyor. Kısacası ona soramıyorum. Ben psikoloji okuyorum şu anki gayem bir klinik açmak, yani stabil bir bölgede olmam gerek isim açısından, klinik açmasam bile. Bana eş durumundakiler bir yerde çalışıyorsa eğer farklı şehire hiç bir zaman tayin çıkmadığını söyledi, kendine söylenen buymuş. Doğru mu? Ve ortalama kaç yaşına kadar iki günde bir evde olmayacak merak ediyorum, yani hayatımız boyunca düzenli bir hayatımız olmayacak mı. Şu an bu mesleği yapan ya da eşi yapan birisi varsa ve bana tüm herseyi gerçekleriyle yazarsa ÇOK minnettar olurum. Çünkü ben Kıbrıslıyım, zaten yurdumdan ailemden uzaklaşarak fedakarlık yapacağım ama bu seçeceği meslekte hayatımız boyunca bende çocuğumda genellikle yalnız mı kalacak merak ediyorum, neyi ne kadar etkileyecek herşey?
Benim tanıdığım biri düzenli olarak yurtdışına çıkıyor bu iş gereği. Sevgilinde de böyle bir durum olur mu bilmiyorum. Madem kendisi kariyeri hakkında sana hiçbir şey danışmıyor demek ki onun için her şeyi feda etmeni de haketmiyor. Ciddi bir ilişki yaşanıyorsa alınan her karar iki kişilik düşünülmeli.

Evet o kişi sanırım benim. Eşim deniz kuv. deniz subayı. Virüs döneminde önce en fazla 62 günlük seyirlere gidiyordu. Dönünce bir, bir buçuk ay kalıp yeniden 30 45 günlük gidiyordu. Virüs başlarken en son 8 martta 45 gün diye gitti haziranda sadece 7 gün izne geldi. Sonra yeniden gitti hala yok. Belki bayramdan sonra gelir diye hayal kuruyorum. Ağustosta 5 aydır yüzünü görmemiş olacağım. Ve sadece 1 yıllık evliyim. Bu evlilik süresince en fazla 4 ay birlikte vakit geçirmişizdir. Hep bölük bölüktü. Bence inanılmaz zor eşimi çok sevmeseydim bu meslekte olan biriyle evlenmezdim. Çünkü koskoca evde her gün yalnız olmak çok zor. Ne doğum günü ne bayram ne evlilik yıl dönümü hiçbirini tam gününde kutlayamadık :(

Yarin obur gun cocuklariniz olursa onlarin yukunun cogunu da siz sirtlanmak zorunda kalacaksiniz. Isin bu kismini da dusunun. Eger dogustan gelen bir yeteneginiz yoksa (benim yok mesela) bebek bakmak asiri zor. Yaninizda aileniz olmadan, esiniz olmadan, hele bir de bebek kolik cikarsa cildirmanin esigine gelirsiniz.

Evet o kişi sanırım benim. Eşim deniz kuv. deniz subayı. Virüs döneminde önce en fazla 62 günlük seyirlere gidiyordu. Dönünce bir, bir buçuk ay kalıp yeniden 30 45 günlük gidiyordu. Virüs başlarken en son 8 martta 45 gün diye gitti haziranda sadece 7 gün izne geldi. Sonra yeniden gitti hala yok. Belki bayramdan sonra gelir diye hayal kuruyorum. Ağustosta 5 aydır yüzünü görmemiş olacağım. Ve sadece 1 yıllık evliyim. Bu evlilik süresince en fazla 4 ay birlikte vakit geçirmişizdir. Hep bölük bölüktü. Bence inanılmaz zor eşimi çok sevmeseydim bu meslekte olan biriyle evlenmezdim. Çünkü koskoca evde her gün yalnız olmak çok zor. Ne doğum günü ne bayram ne evlilik yıl dönümü hiçbirini tam gününde kutlayamadık :KK43:
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki seyire çıkmadığı vakit hafta içi her gün sabah 8de gidip akşam 6 7 gibi evde mi oluyordu? Birde eş olarak çalıştığımız yeri neden vererek tayin almasını engelleyebiliyormuyuz biliyorsanız eğer

Benim tanıdığım biri düzenli olarak yurtdışına çıkıyor bu iş gereği. Sevgilinde de böyle bir durum olur mu bilmiyorum. Madem kendisi kariyeri hakkında sana hiçbir şey danışmıyor demek ki onun için her şeyi feda etmeni de haketmiyor. Ciddi bir ilişki yaşanıyorsa alınan her karar iki kişilik düşünülmeli.
Bana ilk bu kararı alırken ikimizide düşünerek aldığını söylemişti ve bu haftanın sadece iki günü evde olma olayını hiç bir şekilde bilmiyordum, ve birden bire ortaya çıkan seyirleri. Bilseydim o zaman bu mesleği aile kurma açısından desteklemediğimi söylemeye çalışırdım, çünkü bunu seçmesinin amacı evde olup bir düzen kurabilmekti. Sadece kaptanlığa devam ederse bir beş altı sene çocuk olana kadar gidip gelecekti, sonra yerleşkeli bir işe geçmesi gerekecekti. Ama Deniz astsubaylığında çocuk olsada 40 yaşına kadar gelsene haftanın kaç günü evde olmuyorsun, birden birde aylarca gidiyorsun, e ne fark etti daha kötü değilmi bu durum diğerinden. Üstelik diğerinde gerçekten iyi bir maaş alıyorsun, Deniz Astsubaylığında ailenden ömür boyu ayrı kalmanın bedeli en fazla aylık 6 7 milyar maaş, bana kalırsa bir ömür bir çocuğa baba hasreti çektirmek ya da aile düzeni kuramamak hiç bir ücrete değmez ama 6 7 milyar maaş zaten diğer meslekten alacağından da az, değmez diyorum sadece. Amaç Aile düzeniyse hele bu meslek asla bunu veremez. Yoksa beklemesine bekleyecek kadar sevdalıyım yalan yok, ama babamda asker benim o yüzden zorluklarını çok iyi biliyorum bile bile üstüne gitsin istemem

Siz meslek tanımını tam bilmiyor olabilir misiniz ?

Deniz astsubayligi dediği anda anlaşmanı, gerekirdi zaten seyirlere çıkacağını evde uzun süre olmayacağını vs...

Bu birdenbire çıkmaz ortaya. Ayrica tayin durduramazsınız. Karadeniz kıyılarının tamamından,Marmara,Ege ve Akdeniz kıyılarına kadar Iskenderun hattının olduğu bölgeye kadar her yere tayin durumunuz var. Hatta zamanla Ankaraya da tayin durumunuz olabilir. Askerlik bu şekilde prosedürleri olan bir meslek.

Bana ilk bu kararı alırken ikimizide düşünerek aldığını söylemişti ve bu haftanın sadece iki günü evde olma olayını hiç bir şekilde bilmiyordum, ve birden bire ortaya çıkan seyirleri. Bilseydim o zaman bu mesleği aile kurma açısından desteklemediğimi söylemeye çalışırdım, çünkü bunu seçmesinin amacı evde olup bir düzen kurabilmekti. Sadece kaptanlığa devam ederse bir beş altı sene çocuk olana kadar gidip gelecekti, sonra yerleşkeli bir işe geçmesi gerekecekti. Ama Deniz astsubaylığında çocuk olsada 40 yaşına kadar gelsene haftanın kaç günü evde olmuyorsun, birden birde aylarca gidiyorsun, e ne fark etti daha kötü değilmi bu durum diğerinden. Üstelik diğerinde gerçekten iyi bir maaş alıyorsun, Deniz Astsubaylığında ailenden ömür boyu ayrı kalmanın bedeli en fazla aylık 6 7 milyar maaş, bana kalırsa bir ömür bir çocuğa baba hasreti çektirmek ya da aile düzeni kuramamak hiç bir ücrete değmez ama 6 7 milyar maaş zaten diğer meslekten alacağından da az, değmez diyorum sadece. Amaç Aile düzeniyse hele bu meslek asla bunu veremez. Yoksa beklemesine bekleyecek kadar sevdalıyım yalan yok, ama babamda asker benim o yüzden zorluklarını çok iyi biliyorum bile bile üstüne gitsin istemem
Kesinlikle çok haklısın. Bence oturup tekrar uzun uzun konuşmalısınız bu konuyu. Böyle bir hayatı yaşamak zorunda değilsin. Umarım o da saana hak verir

Cevabınız için teşekkür ederim. Peki seyire çıkmadığı vakit hafta içi her gün sabah 8de gidip akşam 6 7 gibi evde mi oluyordu? Birde eş olarak çalıştığımız yeri neden vererek tayin almasını engelleyebiliyormuyuz biliyorsanız eğer
Virüsten önce seyir olmadığında normal çalışıyordu 5 40 gibi evde oluyordu. Ama dediğim gibi bu süreler çok az en fazla 20 30 gün böyle oluyor. Bu sürenin içine gemide nöbete gitmeleri oluyor. Bir iki günlük seyir yapıyorlar ya da 3 günlük nöbetleri de oluyor. Haftasonu nöbeti yoksa evde oluyordu. Şimdi virüsten dolayı izolasyondalar 5 ay oldu sadece 1 hafta eve geldi. Deniz kuv her şey belirsiz hala ne zaman eve sadece 7 günlüğüne gelecek onu bile bilmiyoruz.
Tayinleri senin çalıştığın yer olmaz. Tr de birkaç tane limanları var gemi seyirden geldiğinde veya tersaneyr girdiğinde kendi ana limanına gelir. Zaten çoğu zaman seyirde oldukları için tayin diğer meslekler gibi değil. Mesela a şehrinde evliyseniz limanda b şehrindeyse anca yıllık izinlerde b şehrine gelir. Limanda olduklarında a şehrinde nöbetçi olmadığında 5 den sonra istediği yere gidebilir.

Kimse icin asla HERSEYINI feda etme..
Sakin yani..
Esim denizci degil ama askeri doktor, gecesi gunduzu, egitimi, nobeti, dis gorevi bitmedi tukenmedi.
Su gibi gencecikken bosanmis iki cocuklu biri gibi yasadim, butun yuk sirtimdaydi ev ve cocukla alakali.
Bugunku aklim olsa asla evlenmezdim isi bu derece yogun biriyle.
ilk seneler hormonlarin ve gencligin verdigi azimle iliski yuruyor ama sonrasi cok zor aklinda olsun.
Ben boyle bi evlilik yapmamani nacizane tavsiye edebilirim.

Kimse icin asla HERSEYINI feda etme..
Sakin yani..
Esim denizci degil ama askeri doktor, gecesi gunduzu, egitimi, nobeti, dis gorevi bitmedi tukenmedi.
Su gibi gencecikken bosanmis iki cocuklu biri gibi yasadim, butun yuk sirtimdaydi ev ve cocukla alakali.
Bugunku aklim olsa asla evlenmezdim isi bu derece yogun biriyle.
ilk seneler hormonlarin ve gencligin verdigi azimle iliski yuruyor ama sonrasi cok zor aklinda olsun.
Ben boyle bi evlilik yapmamani nacizane tavsiye edebilirim.

Kesinlikle katılıyorum. Ben boşandım ve inanılmaz ferahladım. Beklemeye geçen 10 sene ... kavuşma hayalleri , yalnızlık, herkes ailesiyle piknikte sen tek başına balkonda kahve iciyorsun... babasız büyüyen çocuklar... çok zor Çok

Back
X