• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Denizci ile gelecek olur mu

eceyla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
56
26
3
25
Arkadaşlar merhaba. Sevgilim gemi kaptanı. Yeni çalışıyor henüz 2. Görevine gitti. İlk görevi 45 gündü bu 6 ay. Bizim 3 seneye yakın ilişkimiz var. Ciddi düşünmeye başladık ama iş ciddiye binince ben korkmaya başladım.

Ben 25 o 29 yaşında. ailelerimiz de çok farklı hem mezhep hem memleket farklı. açıkçası aşktan ilişkiden ümidi kesmiştim güzel vakit geçiyoruz diye sürdürdüm ilk zamanlar. Ama artık onsuz olamayacağımı düşünüyorum.

çok iyi birisi toparlayıcı bir erkek. İlgisini gösteriyor sevgisini gösteriyor. Asla cimri değil. Güzel sevişiyor ve seviyor. Güçlü birisi. Mıymıy mızmız değil. Arkamda olduğunu hissediyorum varlığı iyi hissettiriyor. Ben zor bir karakterim ve beni idare ediyor. Tek sıkıntı mesleği. Artık ne zamanını çalayım ne zaman kaybedeyim diyorum çünkü yaş 26 olacak artık hayatımda daha farklı bir ilişki istiyorum evlenmek istiyorum. Ne ona haksızlık olsun ne bana. ama ayrılma fikri de iyi gelmiyor. Bunu konuşuyoruz açılmayacak dert değil diyor. Bu 6 ayın 4 ayı geçti çok sıkıntılı değildi. Hep bu şekilde olmayacak gerekirse beraber bile gidebiliriz diyor. Bilmiyorum yeni yeni aklım başıma geldi

Bir mezhep
İki memleket
Üç meslek
Üç sorun
Mezhep ne kadar önemli
Memleket farkı demek gelenek görenek demek
Bu değerlere Ne kadar bağlısınız ne farklısınız
Meslek zorluklarına ne kadar tahammül edebileceksiniz
Zor biriyim diyorsunuz
Benim için üçüde sorun olmazdı
Kimisi için çok önemlidir
Sizin düşünün iyice derim

Benim bı arkadaşımın kardeşi denizci yani evlilik olarak biraz zor ama bu sizin sevginize ve kabul etmenize bağlı. Arkadaşım kardeşi onu arayınca konuşabiliyor sadece. Uzun bir sürede gelmiyor 6 ay civarı.. Siz yapabilir misiniz kendinizle ilgili.
İletişimde sıkıntı yok sürekli iletişim halindeyiz gemide İnternet var konuşuyoruz

Bir mezhep
İki memleket
Üç meslek
Üç sorun
Mezhep ne kadar önemli
Memleket farkı demek gelenek görenek demek
Bu değerlere Ne kadar bağlısınız ne farklısınız
Meslek zorluklarına ne kadar tahammül edebileceksiniz
Zor biriyim diyorsunuz
Benim için üçüde sorun olmazdı
Kimisi için çok önemlidir
Mezhebi farklı olan benim ikimiz de doğuluyuz yakın memleketler. Çok fark yok aramızda. Onun ailesinde Rus Azeri alman vs var alışıklar. Çok farklı değiliz yaşam olarak

Cok merak ediyorum kaptanlar eslerini de goturemiyorlar mi? Mesela kruz gemisinde kaptan olsa, omur boyu tatil 😊
Normalde götürebiliyorlar ama mürettebat komple erkek oluyor (lüks düşünmeyin 😅).
Benim arkadaşımın eşi de 2.kaptan. Birlikte gittikleri de oluyor ama çok nadir.

İşyerimdeki yöneticimin eşi denizci. Bir kızı vardı, valla durumları çok iyiydi ama tabi adam senede 2-3 geliyor yanlarına yani. Kadın hep yalnız cocuguyla ilgileniyor. Sonra kızınıda alıp kanadaya yerleşti. Ama dedigim gibi senede 2-3 kere 1 hafta falan görebiliyor anladıgım kadarıyla. Kocası yok gibi birşey yani. Ama senelerdir evliler ve birbirlerini seviyolar gibi görünüyolardı. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Arkadaşlar merhaba. Sevgilim gemi kaptanı. Yeni çalışıyor henüz 2. Görevine gitti. İlk görevi 45 gündü bu 6 ay. Bizim 3 seneye yakın ilişkimiz var. Ciddi düşünmeye başladık ama iş ciddiye binince ben korkmaya başladım.

Ben 25 o 29 yaşında. ailelerimiz de çok farklı hem mezhep hem memleket farklı. açıkçası aşktan ilişkiden ümidi kesmiştim güzel vakit geçiyoruz diye sürdürdüm ilk zamanlar. Ama artık onsuz olamayacağımı düşünüyorum.

çok iyi birisi toparlayıcı bir erkek. İlgisini gösteriyor sevgisini gösteriyor. Asla cimri değil. Güzel sevişiyor ve seviyor. Güçlü birisi. Mıymıy mızmız değil. Arkamda olduğunu hissediyorum varlığı iyi hissettiriyor. Ben zor bir karakterim ve beni idare ediyor. Tek sıkıntı mesleği. Artık ne zamanını çalayım ne zaman kaybedeyim diyorum çünkü yaş 26 olacak artık hayatımda daha farklı bir ilişki istiyorum evlenmek istiyorum. Ne ona haksızlık olsun ne bana. ama ayrılma fikri de iyi gelmiyor. Bunu konuşuyoruz açılmayacak dert değil diyor. Bu 6 ayın 4 ayı geçti çok sıkıntılı değildi. Hep bu şekilde olmayacak gerekirse beraber bile gidebiliriz diyor. Bilmiyorum yeni yeni aklım başıma geldi
Arkadaşımın babası gemiciydi. 3 ay gemide 3 ay evdeydi yanlış hatırlamıyorsam. Yılların evliliği hala sevgi doluydular, arkadaşım bu mesafe özlem onların ilişkisini canlı tutuyor, tartismiyorlar bile zamanın kıymetini biliyorlar derdi. Yani zorlukları göze alırsanız neden denizciyle evlilik düşünülmesi ki

Senede bir kac ay görebilecegim biriyle ben evlenmezdim. Ha adam basimda olmasin paralar gelsin harcayayim keyfime bakayim desem mukemmel sevgi dolu evlilik olur ama butun gençligimi aylarca eve gelmeyen adami bekleyerek gecirmek istemem.

Yani bu sizinle alakalı biraz, benim gemiciyle evli olan tanıdıklarım var. Eşleri genellikle 6 ay uzakta 6 ay evde. (Belki farklı sözleşme türleri de vardır). Avantajı şu, maaşları çok iyi oluyor. Hepsi normal maaşlı işten kısa sürede evini arabasını aldı, bir tanesi eşine kafe açtı hatta. Eşleri geldiğinde de dünyayı gezen tatillere gidiyorlar.
Bir de gözlemlediğim sonsuza kadar bu çalışma şeklinde değiller ailesi olanlar, bir zaman sonra karada bir işe geçiyorlar yeterli maddiyatlarını sağladıktan sonra.
Sen bu 6 ay uzak mesafeye dayanabilecek misin mesela?

Böyle uzun süre eve gelmeyen adamların zaman ilerledikçe başka hayatlari oluyor. Ben olsam ciddi bir adım atmadan önce yapabilirmiyim diye düşünürdüm.

3 seneye yakın ilişkiniz var, ama sen yeni yeni aklım başıma geldi yazmışsın. 3 sene boyunca bu işte çalışacağı belli değil miydi? Şimdi ne değişti diye sorarlar adama

Benim bir arkadaşımın eşi denizci. Evet zor oluyor bir gittiği zaman 6 ay gelmiyor ama geldiği zamanlarda da çok kaliteli vakit geçiriyorlar. Yani tamamen size bağlı

Evlilik düşüncesi yoktu
3 sene birlikte olduğun insanla evlilik düşüncen yoksa zaten burada bir soru işareti var. Buradan tavsiye vermekle de değişmez , insanın gönlü olmalı en başta. Mezhep meslek falan bunlar bahane geldi gibi bana , hayırlısı olsun hakkınızda

Back
X