• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Denizde ayağımı balık ısırıyor'

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Muğla Marmaris'de yaşayan ve tatilini sürdüren vatandaşların Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne yaptığı ilginç şikayetler yetkilileri çaresiz bıraktı
balik_isiriyor.webp

Kendileriyle ilgili olmayan konularda da çok sayıda telefon aldıklarını bildiren Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, "Denizde ayağımı balık ısırıyor, gelin buna çare bulun" diyenlerle bile karşılaştıklarını söyledi.Marmaris Belediyesi'nin İçmeler Mahallesi binasında görev yapan Zabıta Müdürlüğü'ne birbirinden komik şikayetler geliyor. Kimisi zabıtayı telefonla arayarak "Denizde ayağımı balık ısırıyor, gelin buna çare bulun" derken kimisi de "Horozun sesi fazla çıkıyor, gelin susturun" ya da "Bahçeme yabancı bir hayvan girdi gelin çıkarın" diyenler oluyor. CHP'li Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan yaz boyunca zabıtaya gelen tüm şikayetleri değerlendirdiklerini belirterek, "Şikayetler genelde bölgemize tatile gelenlerden oluyor. Problemleri anında çözmeye çalışıyoruz. Hatta bizzat ben gidip ilgileniyorum. Fakat bazen de öyle isteklerle karşılaşıyoruz ki nasıl müdahale edeceğimizi bilemiyoruz. Örneğin denize giren birisi ayağını balık ısırdığı için bizi arıyor. Buna çare bulamayacağımızı bile bile bizi arıyor. Yine bir otelde kalan başka bir arkadaşımız sabahın erken saatlerinde horozun fazla öttüğünü ve kendilerini uyandırdığını söyleyerek bunu çözmemizi istiyor. Bazen gülmekten başka birşey yapamıyoruz. İçmeler'de yaşayan bir vatandaşımız bile bizi arayıp bahçesine yabancı hayvanın girdiğini söyleyerek gelip onu çıkarmamızı istiyor. Bu hayvan bir keçi, köpek, kedi ve hatta tavuk bile olabiliyor. Dağ köylerinde evinde yemek üzere kendisine ait bir hayvanı keseni gören komşuları bile şikayet üstüne şikayet yağdırıyor" dedi.
Yerel yönetimlerde bazı aksaklıklarının da yaşandığını kabul eden Kaplan, uzak mahallelere zamanında yetişemediklerini kaydetti. Kirli plaj görüntüsü nedeniyle sık sık telefon aldıklarını ve ekipleri görevlendirdiklerini ifade eden Kaplan, "Bunları zamanla çözeceğiz. Fakat çözümü mümkün olmayan şikayetler karşısında çaresiz kalıyoruz. Örneğin kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde yol ve su sorunu yaşanıyor. Komşusuyla sorun yaşayan ve yolu olmayan vatandaş bizden medet umuyor. Bazen kimseye laf anlatamıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Gazetesi
 
Baliklar beni de cok isirdi bu sene:KK53:
Onlar yuzunden giremedim denize, dinamit atican ortalarina:KK45:
Saka bi yana belediye napsin bu ise?
 
didim altınkum da da aynı. koparıyorlar sanki minicik minicik. böğğğ

napsak ki :P
 
mırmır balığı onlar sanırım, böyle topuktan topuktan götürüyor azar azar, gelene tekme atacaksın da göremiyorsun işte, çok sinsiler...
 
o deniz biz denize girelim diye degil, o deniz, deniz canlilarinin evi oldugu icin var. biz girip o hayvanlarin yerini isgal ediyoruz. bir de ''ay beni isirdilar'' diye sikayet ediyoruz. girme o zaman o deniz canlilarinin yasam alanina.
 
:KK70::KK70:
Böyle bir şikayeti de ilk defa duyuyorum. Zabıta balığa ne yapsın, gel pisi pisi desen gelmez:KK70:Balıklar fast food'a alıştı o yüzden oluyor bunlar:KK70: şu insanoğlu da bir tuhaf, hem doğal yaşamı özledik derler hemde doğal yaşamdan şikayet ederler.
 
Back
X