Denize girmek burnu nasıl etkiliyor ?

Sondor

♪♫ Kanatlarım var burnumda ♫♪
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2017
442
428
103
2 mayısta burun ameliyatı geçirdim .Doktorumun izin verdiği tarih 2 hazirandan sonra denize girebileceğim (iki gün imkanım olmadı bu gün gireceğim )

Burun ameliyatundan sonra deniz buruna bir etki yapıyor mu ? Şişmesine ya da şiş varsa inmesine etki ediyor mu ? Kaç saat suda kalabiliriz.(Bunu doktorua sormayı unuttum) .Su altında yüzebiliyor muyuz ?

burun 8 haftadan sonra baya stabil hale geliyor diye biliyorum keskin dalışlar yapmadıktan sonra su altında yüzmek zarar vermez sanmıyorum ama doktorunuza sormanızda fayda var.
deniz suyu tuzlu su olduğu için bedava okyanus suyu işte bence faydalı olur :)

.
deniz suyu tuzlu su olduğu için bedava okyanus suyu işte bence faydalı olur :)

Hem de nasıl ..Bakalım şişleri de indirecek mi ?
Belki daha önce yüzen olmuştur .Forumda aradım bulamadım o yüzden konu açtım .
Ne zaman girilebileceği yazıyor da etkisi yazmıyor

.burun 8 haftadan sonra baya stabil hale geliyor diye biliyorum keskin dalışlar yapmadıktan sonra su altında yüzmek zarar vermez sanmıyorum ama doktorunuza sormanızda fayda var.

Facebooktaki gruba ( doktorumun grubu ) sordum ama bazen cevap gecikmeli gelebiliyor ..Zaten iki gün bekledim
Bir süre yüzeyden yüzerim artık ( ben biraz karabatak gibi yüzerim dalıp, çıkarak ..Alışkanlık

1 buçuk ay sonra gittim doktorum hiç bi sakıncası olmayacağını hatta iyi geleceğini söyledi dediği gibi de oldu açıldı iyice burnum genzim rahatlattı baya tabii sert dalışlar yapmadım çarpmadım suya

Ödemler de denize girince indi mi ?
Benim sıcakta burnum şişiyor sonra bir kaç saatte iniyor yeniden..

Ödemler de denize girince indi mi ?
Benim sıcakta burnum şişiyor sonra bir kaç saatte iniyor yeniden..

denize tamamiyle ve yavaşça başınızı sokup çıkartın ama dalma şeklinde hareketlerden uzak durun suyla temas basınç ve sert hareketlerden dolayı, burun şekline zarar verecek şiddette olmasın kıkırdaklar daha sertleşmemiş yerleşmemiş olduğu için şekline etki edebilir. maksat burunla genize su dolaşımı sağlamak ve tuzlu su olduğu için iyi geliyor. ben başımı tümüyle suya sokup çıkarıyordum, genzim burnum iyice tuzlu suyu alıyor, ama kesinlikle eskisi gibi yüzmeyin onun için 5-6 ayımız daha var, seneye saklayın hevesinizi. : )

:mad: demeyin ...
ben hemen doktoruma da sorayım ..iyi ki iki gün beklemişim .. tesekkür ederim uyarınız için
iskeleden atlayacaktım bir de

Son düzenleme:
:mad: demeyin ...
ben hemen doktoruma da sorayım ..iyi ki iki gün beklemişim .. tesekkür ederim uyarınız için
iskeleden atlayacaktım bir de
:)) iskeleden mi atlayacaktın : ) yapma allahını seversen o bildiğin burna darbe olur hem de betona çarpmış gibi bir darbe, darbe almak ister misin burnuna. tedbiri elden bırakma.

Hep unutuyorum burnumun yapıldığını ...daha doğrusu ona göre hareket etmeyi
Daha ameliyattan yeni çıktığım saatlerde bile kaç kere uyardı asistanlar yavaş diye..Tez canlıyım biraz

Ben 21. Günüm de denize girmeye başladım tatile çıkmıştım asistana sordum gir tabiki çok iyi gelir dedi ve gerçekten de çok iyi geldi bana burun içinde ki kurumuş herşey çıktı burnumun üstü deri attı kaç kere. 1 haftada yanağımda ki şişlikler indi. 1. Ay kontrolüme gittiğimde doktorum elinden geldiği kadar denize gir dedi. Bence çok iyi geliyor. Elimde olsa denizden çıkmam ama malesef suan giremiyorum :) ben hep 3 den sonra girdim denize ve şapkayla girdim yüzüme Güneş kremini asla ihmal etmedim ve güneşi yüzüme değdirmedim bile :) bence farkı göreceksiniz deniz çok iyi geliyor :)

Ilk once gecmis olsun.. bende 30 haziranda (gecen cuma) ameliyat oldum. Ve haftaya sali gunu tatile gidiyorum denize yani, doktor sıkıntı yok hatta iyi gelcegini soylemisti bilmiyorum bende

Ben hiç güneşlenmem , çok sıcak parlak güneşi sevmiyorum ,burun ameliyatından önce de öyleydi ..hep akşamüstü 5 ten sonra giriyorum .Dün yine giremedim ..biraz da hevesim kaçtı sadece ıslanıp çıkmak çekici gelmiyor artık ..

Ben hiç güneşlenmem , çok sıcak parlak güneşi sevmiyorum ,burun ameliyatından önce de öyleydi ..hep akşamüstü 5 ten sonra giriyorum .Dün yine giremedim ..biraz da hevesim kaçtı sadece ıslanıp çıkmak çekici gelmiyor artık ..

Selamlar,

Ben 12 Mayıs'ta ameliyat oldum, doktorum denize girebilirsin dedi. Geçen hafta her gün denizdeydim, en azınndan bir iki saat yüzdüm. Atlamadım tabii ki ama baya sudan çıkmadım. Burnuma baya iyi geldi gibi hissediyorum, ucundaki yaralar sanki iyice kurudu ve şişlik biraz azaldı (zaten şişliği sadece elimle hissizlikten anlıyorum artık).

Güneş için de elimden geldiğince 50 faktör krem sürdüm ama denizde kremin çok etkisi olmadı sanki baya bronzlaştım yine de ek bir şişme ya da sıkıntı yaşamadım.

atlamak istemiyorum elbette o çok riskli
benim aklıma takılan şu : ben hiç suyun üstünden yüzemem .su yüzeyinin biraz altından paletle yüzüyorum ..dalıp çıkıyorum ..o kadar derinde basınç olmaz ama soramadım henüz o yüzden erteledim

atlamak istemiyorum elbette o çok riskli
benim aklıma takılan şu : ben hiç suyun üstünden yüzemem .su yüzeyinin biraz altından paletle yüzüyorum ..dalıp çıkıyorum ..o kadar derinde basınç olmaz ama soramadım henüz o yüzden erteledim

ben de paletle yüzdüm baya, birazcık daldım da çok derin olmasa da, bence biraz deneseniz anlarsınız zaten sıkıntı yaratıyor mu.

Doktorum bana denize girebileceğimi tuzlu suyun burnuma iyi geleceğini, iyileşme sürecini kısaltacağını söylemişti. Ama tabiki suda narin davranmamız gerekiyor, iskeleden atlamalar zıplamalar yapmamalıyız :D

Denize gireceğin zaman güneşten korunmaya dikkat et, gerekirse şapkalı denize gir

Back
X