- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
şimdi baktım görsellerden tanponun sekline şemalıne....yaaa kızlarr o cismı oraya sokup nasıl rahat edilirki ...rahatsız etmezmı insanı ??
Tek çare tampon diğerleri de riskli olabilir.Ama ben girmemeyi tercih ederim özellikle havuza mikrop almaya en müsait zaman.Havuzdan haz etmem tercihim denizdir hele ki havuzlardan rahim ağzı kanseri bulaşmasını duyunca ohh iyi ki nefret gelmiş dedim.O kadar kişinin ayağı poposu bilmem nesi girer teri şu bu ıykk yani kim birinin yıkandığı suyla duş alır hele bu bir değil bidolu kişinin suyu ise.En ideal deniz:)
arkadaşlar dün konuyu açıp çıkmak zorunda kaldım.Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.şimdi tüm sayfaları okudum da tampon kullanmaktan korktum açıkcası..bir de şu mikrop kapma meselesi.biliyordum da sizin yazdıklarınızı okuyunca etkilendim şimdi.olmazsa geciktirici kullanayım.
En mantıklısı geciktirici canım ,benim adetim çok düzenlidir ,bunu dikkate alarak geçen sene izin almıştım ama şansa bak ki bir ay öncesinden erken adet oldum ve tarihler kaydı.Yani ben anlayabiliyorum seni bazı arkadaşlar girmeyiver demişler ama bir yıl çalışmışsın o 5 günlük izini zar zor almışsın işyerinden hatta tatilini de ayarlamışsın ve hop adet olacaksın.Yani benim durumum böyleydi.
Ben geçen sene adetim başlamadan 1-2 gün öncesinden almaya başlamıştım günde iki defa aldım.Tatilden döndüğüm gün ilacı bıraktım ve 2 gün sonra adet gördüm.Allaha şükür ki bi problem çıkmadı sonrasında da.Yani normal döngümü bozmadı, düzensizleştirmedi.Yılda 1 defa eğer ki izin tarihin o döneme geliyorsa kullanılabilir.İlacın adını özelden atıcam sana ben eczacıya sorup almıştım sen de sorup alabilirsin.
En iyi yontem o aslinda ama konu sahibi "geciktirici veya kesici gibi ilaçlar kullanamam şu an" demis o yuzden bazilari o sekil yaklasmadi. Ben Turkiye'ye tatile geldim, 6 gunum vardi denize girmek icin ama regl oldugum icin giremedim. Hem kendimi, hem baskalarini dusundum.
evet canım başta o şekilde demiş tabi bu ilaçları alırken kullandığı başka ilaç var mı ya da kronik bi hastalığı falan var mı ona dikkat etmesi gerekli.Zaten bunları kullanmak da çok doğru birşey değil insan sadece çok zor durumda kalırsa buna başvurmalı.Ama yine de reglken girmek bu ilacı almaktan daha sakıncalı bence de, hem kendisi hem de diğer insanlar için ,doğru düşünmüşsün.
Tatili falan adet dönemine göre ayarlamalı ama işte bazen aksilikler çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?