Deprem bölgelerinde yaşayanlar, taşınmayı düşünüyor musunuz?

99 depreminden sonra aynı sıkıntıları yaşadım. Ve o gün bugündür deprem konusunda çok endişeliyim.
Daha da kötüsü Ankara Konya vs diyorsunuz ya iyi diye, ben ne zaman oraya gitsem deprem oldu o şehirlerde. Yani oralarda da oluyor.

Depremin yerle bir ettiği memleketlerden birisi benim memleketim. Depremzedelerimizin bir kısmını yanımıza getirdik. Ama işte :)) endişeli kaygılıyız. Heran burada da olacak diye (İstanbul) ki yaşadığım yer depreme uygun şekilde yapılmış modern temelli bir site. Yine de güvenemiyoruZ.

Ben maddi imkanlar dahilinde arsa kovalıyorum. Bir arsam var ama maalesef İstanbul’a yakın değil. Arsaya lüks olmayan müstakil ev planım var
Dilerim böyle büyük bir deprem bir daha olmaz (ama gerçekçi olalım hep olacak) kendi yaptığım evde yaşamak istiyorum. Depremden kaçamam.

İnanın ben de öyleyim hatta sürekli sallanıyorum gibi geliyor. Hepimizin psikolojisi çöktü

Evimiz 10 katlı maalesef çünkü yeni binaları hep bu şekilde yapıyolar. Biz 5.kattayız hırsız girmesin diye girişten almamıştık korkmuştuk şimdi pişman olduk baya. Gerçi Allah korusun enkaz durumlarında giriş kat en altta kaldığı için kurtarılma zorlaşıyormuş.

Belki müstakil bir ev bulmaya çalışırız teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun tekrar tekrar... Ama güvenli yer yok, yani şöyle yok; deprem zaten ülkemizin gerçeği, Konya diyorlar fakat orada da obruklar var (aratabilirsiniz Google'dan) Karadeniz desen yağışı seli heyelani vs, özetle Türkiye'de güvenilir yer yok desem yeridir bu konuda çalışan biri olarak söylüyorum... Oturduğunuz yerin evin zeminin vs güvenliğini siz sağlayacaksınız biraz da, bazı şeyleri takip edip evrak kovalayacaksiniz gerekirse

En güzeli bahçeli ev hayırlısı olsun sizin için hepimiz için

mersin için şunu söyleyebilirm ki gayet yüksek yerleşimli bir şehir çok kalabalık. ekimde gittim en son.

hani bundan 20 sene önce olsaydı mersin sahil hattı çok sakindi, o zamanlar da gidiyordum ben. o piknik yaptığımız, 1 bakkalı olan minicik yerlere 25 katlı siteler dikilmiş. o zamanlar tripleks yazlıkları satamıyorlardı bedava gibiydi...

depreme evimizde yakalanacağımıza dair bir garantimiz yok.
gündüz olan br depremde yolda işyerinde markette her yerde olabiliriz
koca bir şehirde 40 katlı 1 binanın altında kalsak korkarım ki cenazemizi 40 gün bulamazlar, yüksek ihtimalle dozerler topluca hafriyat olarak kürerler topluca hepimizi

zeminini çok iyi bildiğiniz, yüksek katlı yerleşimi olmayan, sakin bir semtte olup hep o civarda kalacaksanız bilmiyorum --atıyorum mersine gidip köyde sera yapacaksanız başka-- ama yoksa bana çok bir artısı olacakmış gibi gelmedi

deprembilimci değilim ama bulunduğunuz yer şu anda en büyü tehlkeyi atlattı zaten (evinizde hasar yoksa tabii) asıl daha kuzeyde ve daha batıda risk daha yüksek

Bence de öyle.Bizim akrabalarda benim evime geldiler depremden sonra.Apartmanlar deli gibi sallandığı halde müstakil evlerde o kadar hissedilmiyor.
Biz yazın bahçeli evimize gideriz ama kışın yuksek kat apartmandayız deprem sonrası bir kaç gün bahçeli evimizi gittik bi apartman korkusu olmuyor en güzeli heleki deprem için en guvenlir yer fakat bakıyorsunuz köyler yok oldu
Yinede bahçeli ev daha doğru karar

Bağ evleri gibi.Yazın gidilen.Bir de dağa yakın yerler daha güvenilir oluyor.Altı kayalık olduğu için.

Kesinlikle en sağlam en güvenilir yer keşke herkesin imkanı olsa da yaşasa öyle yerlerde
Sanki sizinle aynı şehirdeyiz.Bağ evlerinin bir kısmında kat kaloriferi yok.Sular donuyor.Yoğun kar yağışı olduğunda ulaşım zor oluyor.Müstakil evlerin böyle zorlukları da var.

Kayseri'den bildiriyorum, burası da sallandı. Bir öğrenmişler Kayseri'de fay hattı yok diye, he yok. 3 adet de burada varmış arkadaşlar. Son depremdeki aktif olanlardan değilmiş sadece. Günün birinde hareketlenmeye kalkarsa artık ne olur bilmiyorum. Ki depremde burası da epey sallandı, artçıları da hissettik sonraki gün mesela. Bayağı eve giremedik, hala girmeyenler var. İç Anadolu'ya da deprem bölgesi değil demek bence doğru değil.

Sanki sizinle aynı şehirdeyiz.Bağ evlerinin bir kısmında kat kaloriferi yok.Sular donuyor.Yoğun kar yağışı olduğunda ulaşım zor oluyor.Müstakil evlerin böyle zorlukları da var.
Ben Konya dayım yazmıştım bizim.kat kaloriferi var ama soba da var

Benim tavsiyem ayrılamamaniz olur, semt araştırın yeni yerleşim alanları açılacaktır onlara bakın
6 ay 1 yıl gibi sureler olabilir gerisini zaman yeniden inşaa edecek

Haklısınız örneğin tarihte çok daha büyük şiddetle depremler olmuş Şili ve Endonezyada ancak evler hep 1-2 katlı olduğu için ölüm sayısı çok daha düşük

Kayseri’deyim bende.Biraz sakinleşti şu an.İlk kez böyle oldu.

Haklısınız örneğin tarihte çok daha büyük şiddetle depremler olmuş Şili ve Endonezyada ancak evler hep 1-2 katlı olduğu için ölüm sayısı çok daha düşük
Dediğim gibi diğer arkadaşa keşke öyle bir şans olsa ve herkes bahçeli evde yasasa modern hayat yüksek ve lüks evleri çok katlı olarak yapıyor öyle düşünülüyor heleki son zamanlarda her yeri cam duvar bile yol artık

Bilmiyordum bilgilendirme için teşekkür ederim, herkes kaçacak delik aramaya başladı can korkusundan ve şu an kim nereye gideceğini bilemez halde Bizim apartmanı uzmanlar gelip kontrol etmişler sağlam demişler ama gece olunca o korku bambaşka

İç Anadolu'dayım. 1.hafta dolarken inanılmaz göç alan bir şehir haline dönüştük. Kiralık ev arıyoruz günlerdir, yok. Evler sağlam mı derseniz... Sanmam.
Bence en makul fikir şehirden ziyade sağlam müstakil eve geçiş yapmanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…