- 6 Mayıs 2020
- 1.273
- 3.123
- 83
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
İnanın ben de öyleyim hatta sürekli sallanıyorum gibi geliyor. Hepimizin psikolojisi çöktüBiraz önce çamaşır makinesi sıkmaya geçti bir ses oldu aklım cıktı
Hepimizin dengesi psikoloji yerle bir oldu aynen deprem yeri gibiyiz
Yapmanız gereken yuksek katli olmayan güvenli binalarda yaşamak ve bu depremden dersler çıkaralım bir hafta 10 gün sonra unutmayalım
En güzeli bahçeli ev hayırlısı olsun sizin için hepimiz içinİnanın ben de öyleyim hatta sürekli sallanıyorum gibi geliyor. Hepimizin psikolojisi çöktü
Evimiz 10 katlı maalesef çünkü yeni binaları hep bu şekilde yapıyolar. Biz 5.kattayız hırsız girmesin diye girişten almamıştık korkmuştuk şimdi pişman olduk baya. Gerçi Allah korusun enkaz durumlarında giriş kat en altta kaldığı için kurtarılma zorlaşıyormuş.
Belki müstakil bir ev bulmaya çalışırız teşekkür ederim
Bence de öyle.Bizim akrabalarda benim evime geldiler depremden sonra.Apartmanlar deli gibi sallandığı halde müstakil evlerde o kadar hissedilmiyor.En güzeli bahçeli ev hayırlısı olsun sizin için hepimiz için
Biz yazın bahçeli evimize gideriz ama kışın yuksek kat apartmandayız deprem sonrası bir kaç gün bahçeli evimizi gittik bi apartman korkusu olmuyor en güzeli heleki deprem için en guvenlir yer fakat bakıyorsunuz köyler yok olduBence de öyle.Bizim akrabalarda benim evime geldiler depremden sonra.Apartmanlar deli gibi sallandığı halde müstakil evlerde o kadar hissedilmiyor.
Bağ evleri gibi.Yazın gidilen.Bir de dağa yakın yerler daha güvenilir oluyor.Altı kayalık olduğu için.Biz yazın bahçeli evimize gideriz ama kışın yuksek kat apartmandayız deprem sonrası bir kaç gün bahçeli evimizi gittik bi apartman korkusu olmuyor en güzeli heleki deprem için en guvenlir yer fakat bakıyorsunuz köyler yok oldu
Yinede bahçeli ev daha doğru karar
Kesinlikle en sağlam en güvenilir yer keşke herkesin imkanı olsa da yaşasa öyle yerlerdeBağ evleri gibi.Yazın gidilen.Bir de dağa yakın yerler daha güvenilir oluyor.Altı kayalık olduğu için.
Sanki sizinle aynı şehirdeyiz.Bağ evlerinin bir kısmında kat kaloriferi yok.Sular donuyor.Yoğun kar yağışı olduğunda ulaşım zor oluyor.Müstakil evlerin böyle zorlukları da var.Kesinlikle en sağlam en güvenilir yer keşke herkesin imkanı olsa da yaşasa öyle yerlerde
Ben Konya dayım yazmıştım bizim.kat kaloriferi var ama soba da varSanki sizinle aynı şehirdeyiz.Bağ evlerinin bir kısmında kat kaloriferi yok.Sular donuyor.Yoğun kar yağışı olduğunda ulaşım zor oluyor.Müstakil evlerin böyle zorlukları da var.
Haklısınız örneğin tarihte çok daha büyük şiddetle depremler olmuş Şili ve Endonezyada ancak evler hep 1-2 katlı olduğu için ölüm sayısı çok daha düşükBiz yazın bahçeli evimize gideriz ama kışın yuksek kat apartmandayız deprem sonrası bir kaç gün bahçeli evimizi gittik bi apartman korkusu olmuyor en güzeli heleki deprem için en guvenlir yer fakat bakıyorsunuz köyler yok oldu
Yinede bahçeli ev daha doğru karar
Kayseri’deyim bende.Biraz sakinleşti şu an.İlk kez böyle oldu.Kayseri'den bildiriyorum, burası da sallandı. Bir öğrenmişler Kayseri'de fay hattı yok diye, he yok. 3 adet de burada varmış arkadaşlar. Son depremdeki aktif olanlardan değilmiş sadece. Günün birinde hareketlenmeye kalkarsa artık ne olur bilmiyorum. Ki depremde burası da epey sallandı, artçıları da hissettik sonraki gün mesela. Bayağı eve giremedik, hala girmeyenler var. İç Anadolu'ya da deprem bölgesi değil demek bence doğru değil.
Dediğim gibi diğer arkadaşa keşke öyle bir şans olsa ve herkes bahçeli evde yasasa modern hayat yüksek ve lüks evleri çok katlı olarak yapıyor öyle düşünülüyor heleki son zamanlarda her yeri cam duvar bile yol artıkHaklısınız örneğin tarihte çok daha büyük şiddetle depremler olmuş Şili ve Endonezyada ancak evler hep 1-2 katlı olduğu için ölüm sayısı çok daha düşük
Bilmiyordum bilgilendirme için teşekkür ederim, herkes kaçacak delik aramaya başladı can korkusundan ve şu an kim nereye gideceğini bilemez haldeKayseri'den bildiriyorum, burası da sallandı. Bir öğrenmişler Kayseri'de fay hattı yok diye, he yok. 3 adet de burada varmış arkadaşlar. Son depremdeki aktif olanlardan değilmiş sadece. Günün birinde hareketlenmeye kalkarsa artık ne olur bilmiyorum. Ki depremde burası da epey sallandı, artçıları da hissettik sonraki gün mesela. Bayağı eve giremedik, hala girmeyenler var. İç Anadolu'ya da deprem bölgesi değil demek bence doğru değil.
Birkaç yıl önce de olmuştu deprem. Onda da sallanmıştı da bu kadar değildi. Maraş'taki deprem burada olsa o şiddetiyle, neler olurdu kestiremiyorum.Kayseri’deyim bende.Biraz sakinleşti şu an.İlk kez böyle oldu.
Teşekkür ederim araştıracağımBenim tavsiyem ayrılamamaniz olur, semt araştırın yeni yerleşim alanları açılacaktır onlara bakın
6 ay 1 yıl gibi sureler olabilir gerisini zaman yeniden inşaa edecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?