Deprem bölgelerinde yaşayanlar, taşınmayı düşünüyor musunuz?

Valla Merkür Hanım, Ege deseniz zaten deprem bölgesi, Marmara da öyle. İç Anadolu desen, Kayseri göbeği sayılır. Burası bile beşik gibi sallanabiliyor. Ben kimseye deprem bölgesi değil diyemem valla. Evimden soğudum, çatırdayarak sallandı. Şimdi nasıl diyeyim risksiz diye.

Birkaç yıl önce de olmuştu deprem. Onda da sallanmıştı da bu kadar değildi. Maraş'taki deprem burada olsa o şiddetiyle, neler olurdu kestiremiyorum.
Şimdi de bir kaç gündür Erciyes patlarsa ne olur diye düşünüyorum.Maraş’tan ziyade çok yakın bir yerde deprem olmuş gibiydi.

Teşekkür ederim araştıracağım

Öncelikle konteyner a geçmeye çalışın özel girişimlerde olacak önümüz yaz daha kolaylasir 6 ay kaos ile geçer yarı hayal yarı gerçek
Sonra bambaşka yapılaşma oluşur
Bu süreçte arsa araştırın yakın köyler olabilir yeni semtler kurulacak
Yada konteyner kısmı il dışında yürür ama biraz zaman ile karar alın şu an çok doğru kararlar olmaz ki

Tokiler neredeyse hiç yıkılmamış, umarım devlet oralara Toki diker de Türkler geri döner.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Seni çok iyi anlıyorum. Aynı durumdayım. Bursa'da yaşıyorum. Bu şehirde sadece ben ve oğlum var. Hiç akrabamız yok. Akrabalarım Ankarada. Ama yıllardır Bursadayım. Yeni ev aldım kredisini ödüyorum. Bizi rahat rahat geçindiren bir işim var. Şimdi Ankaraya taşınsam iş bulabilirmiyim. Nasıl geçinirim. Nerede oturabilirim. Aklımda deli sorular. Bi taraftanda diyorum ki burada kuzu kuzu depremi bekliycem. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Düzen bozmak çok zor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Şimdi de bir kaç gündür Erciyes patlarsa ne olur diye düşünüyorum.Maraş’tan ziyade çok yakın bir yerde deprem olmuş gibiydi.
Valla Nillev Hanım bu şans varken Erciyes bile aktif volkan haline gelirse şaşırmam. Diyarbakır'dan daha yakınız sanırım Maraş'a canım, ondan olabilir.

Tokiler neredeyse hiç yıkılmamış, umarım devlet oralara Toki diker de Türkler geri döner.

Toki kendi yapmaz ki yine taşerona verir denetim kısmı iyidir
Burada tam tersi 1 yılda mutfağı çöktü vefat yaşandı dolap ve duvar yıkılmış
Akevlerde bir ev çekmişler 3 katlı tek çatlak yok mesela, helal olsun onu yapana

Haklısınız hem de nasıl İnşallah bir daha böyle günler görmeyiz her şey kabus gibi

27 yasına kadar istanbulda yasadım 99 depreminde 7 yasındaydım bizzat yasadım sonra ege bölgesine tasındım burada da deprem oluyor.. kaçamıyoruz deprem ülkesiyiz.
En güvenli yer karaman bu arada eski bir tanıdıgım cevre mühendisiydi jeologlarla falan da calısmaları vardı ordan aklımda deprem korkusu olan karamana gitsin demişti direkt

Türkiye’de tam güvende olacağımız bir şehir yok. Ben iç anadoludayım. İstanbul ve Karadeniz tarafında olan tüm depremleri hissediyoruz. Ve hatta Eskişehir’de 55te 6,5 şiddetinde deprem oldu onun da periyodu geliyor.
Burası da yoğun göç alıyor ama zemin kötü. Altımız su balçık. Evler eski.
Burada da rahat huzurlu uyuyamıyoruz.
Şu an yaşamam şansım olsa Ankara’yı tercih ederim. En azından şehir merkezi doğru noktada seçilmiş kayalık zemin. Zemini güzel. Altı dükkan olmayan iyi güvenilir bir firmanın evinde ankarada olmak isterdim.

Ailem komple Ankara ya taşındı, durumlar çok kötü...

+1
Zemin çok önemli. Bir akrabam sarsıntıyı çok hissetmemiş mesela. Çünkü kayalık ve altı dükkan değil evinin.
Benim evse hem çok katlı hem altı dükkan değil dükkanlarla dolu, bitişik bloklu kocaman bir site. Üstüne bir de zemin kayalık değil. Şu halde çöktüğünü düşünemiyorum.

Dükkanların içi genişlesin diye kolonlarını kesiyorlar.Çoğu ev bir kat aşağıya çökmüştü.Tabelalar yerdeydi.

Bence Karaman'dan arsa alıp ev yaptırın, en azından işiniz uygun olmasa bile hemen gidebilecek bir yeriniz olur. Ayrıca orası ucuzdur da.
karamanın yarısı gurbetçi bi dünya boş ev var zaten
düzgün bir organizasyon olsa şu anda dünya kadar insanı kuluda karamanda ve emirdağda ağırlayabilirler yaza kadar

kırşehirde de bi dünya gurbetçi var mesela maraştan yüzlerce aile kırşehire gitmiş, ama akrabalıklar olduğu için...devlet organizasyonu yok aileler kendi aralarında halletmiş

Dükkanların içi genişlesin diye kolonlarını kesiyorlar.Çoğu ev bir kat aşağıya çökmüştü.Tabelalar yerdeydi.
Nillev Hanım hala sallanıyor muyuz sizce? Arkadaşlarım yazıyorlar ara ara, ben başım dönüyor psikolojik sanıyorum. Ama sallandığını iddia ediyorlar. Az önce olmuş mesela?

Dürüst olmak gerekirse bu konuda gurbetçilere bir miktar gıcık oluyorum, yazın 1 2 ay geçirmek için 12 ay evi kapatıyorlar. Yani insanların eve ihtiyacı var, ne kadar doğru bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…