- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Valla Merkür Hanım, Ege deseniz zaten deprem bölgesi, Marmara da öyle. İç Anadolu desen, Kayseri göbeği sayılır. Burası bile beşik gibi sallanabiliyor. Ben kimseye deprem bölgesi değil diyemem valla. Evimden soğudum, çatırdayarak sallandı. Şimdi nasıl diyeyim risksiz diye.Bilmiyordum bilgilendirme için teşekkür ederim, herkes kaçacak delik aramaya başladı can korkusundan ve şu an kim nereye gideceğini bilemez haldeBizim apartmanı uzmanlar gelip kontrol etmişler sağlam demişler ama gece olunca o korku bambaşka
Şimdi de bir kaç gündür Erciyes patlarsa ne olur diye düşünüyorum.Maraş’tan ziyade çok yakın bir yerde deprem olmuş gibiydi.Birkaç yıl önce de olmuştu deprem. Onda da sallanmıştı da bu kadar değildi. Maraş'taki deprem burada olsa o şiddetiyle, neler olurdu kestiremiyorum.
Teşekkür ederim araştıracağım
Tokiler neredeyse hiç yıkılmamış, umarım devlet oralara Toki diker de Türkler geri döner.Öncelikle konteyner a geçmeye çalışın özel girişimlerde olacak önümüz yaz daha kolaylasir 6 ay kaos ile geçer yarı hayal yarı gerçek
Sonra bambaşka yapılaşma oluşur
Bu süreçte arsa araştırın yakın köyler olabilir yeni semtler kurulacak
Yada konteyner kısmı il dışında yürür ama biraz zaman ile karar alın şu an çok doğru kararlar olmaz ki
Valla Nillev Hanım bu şans varken Erciyes bile aktif volkan haline gelirse şaşırmam.Şimdi de bir kaç gündür Erciyes patlarsa ne olur diye düşünüyorum.Maraş’tan ziyade çok yakın bir yerde deprem olmuş gibiydi.
Neredesiniz?İç Anadolu'dayım. 1.hafta dolarken inanılmaz göç alan bir şehir haline dönüştük. Kiralık ev arıyoruz günlerdir, yok. Evler sağlam mı derseniz... Sanmam.
Bence en makul fikir şehirden ziyade sağlam müstakil eve geçiş yapmanız.
Tokiler neredeyse hiç yıkılmamış, umarım devlet oralara Toki diker de Türkler geri döner.
Haklısınız hem de nasılValla Merkür Hanım, Ege deseniz zaten deprem bölgesi, Marmara da öyle. İç Anadolu desen, Kayseri göbeği sayılır. Burası bile beşik gibi sallanabiliyor. Ben kimseye deprem bölgesi değil diyemem valla. Evimden soğudum, çatırdayarak sallandı. Şimdi nasıl diyeyim risksiz diye.
Ailem komple Ankara ya taşındı, durumlar çok kötü...Selam hanımlar,
Depremden etkilenen 10 ilden birinde yaşıyoruz ailemle, çok şükür bizim şehir çok etkilenmedi ve ev iyi durumda. Ancak günlerdir doğal olarak içimde deprem korkusu var. Şu an geçici olarak bir iç anadolu şehrine geldik ancak eve geri dönmekten çok korkuyorum özellikle geceleri orada kalma fikri beni ürkütüyorDoğup büyüdüğümüz ve tanıdıklarımızın olduğu şehirden taşınıp ve evi satıp deprem tehlikesi olmayan yakın bir şehre yerleşmeyi düşünmeye başladık mesela Mersin, İç Anadolu gibi. Hayat bir anda bitip yaşam sona erdikten sonra anılar-tanıdıklar falan çok boş gelmeye başladı. Benzer durumda olup taşınmayı düşünen var mı? Teşekkürler şimdiden…
+1Türkiye’de tam güvende olacağımız bir şehir yok. Ben iç anadoludayım. İstanbul ve Karadeniz tarafında olan tüm depremleri hissediyoruz. Ve hatta Eskişehir’de 55te 6,5 şiddetinde deprem oldu onun da periyodu geliyor.
Burası da yoğun göç alıyor ama zemin kötü. Altımız su balçık. Evler eski.
Burada da rahat huzurlu uyuyamıyoruz.
Şu an yaşamam şansım olsa Ankara’yı tercih ederim. En azından şehir merkezi doğru noktada seçilmiş kayalık zemin. Zemini güzel. Altı dükkan olmayan iyi güvenilir bir firmanın evinde ankarada olmak isterdim.
Dükkanların içi genişlesin diye kolonlarını kesiyorlar.Çoğu ev bir kat aşağıya çökmüştü.Tabelalar yerdeydi.+1
Zemin çok önemli. Bir akrabam sarsıntıyı çok hissetmemiş mesela. Çünkü kayalık ve altı dükkan değil evinin.
Benim evse hem çok katlı hem altı dükkan değil dükkanlarla dolu, bitişik bloklu kocaman bir site. Üstüne bir de zemin kayalık değil. Şu halde çöktüğünü düşünemiyorum.
karamanın yarısı gurbetçi bi dünya boş ev var zatenBence Karaman'dan arsa alıp ev yaptırın, en azından işiniz uygun olmasa bile hemen gidebilecek bir yeriniz olur. Ayrıca orası ucuzdur da.
Nillev Hanım hala sallanıyor muyuz sizce? Arkadaşlarım yazıyorlar ara ara, ben başım dönüyor psikolojik sanıyorum. Ama sallandığını iddia ediyorlar. Az önce olmuş mesela?Dükkanların içi genişlesin diye kolonlarını kesiyorlar.Çoğu ev bir kat aşağıya çökmüştü.Tabelalar yerdeydi.
Dürüst olmak gerekirse bu konuda gurbetçilere bir miktar gıcık oluyorum, yazın 1 2 ay geçirmek için 12 ay evi kapatıyorlar. Yani insanların eve ihtiyacı var, ne kadar doğru bu?karamanın yarısı gurbetçi bi dünya boş ev var zaten
düzgün bir organizasyon olsa şu anda dünya kadar insanı kuluda karamanda ve emirdağda ağırlayabilirler yaza kadar
kırşehirde de bi dünya gurbetçi var mesela maraştan yüzlerce aile kırşehire gitmiş, ama akrabalıklar olduğu için...devlet organizasyonu yok aileler kendi aralarında halletmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?