- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Birçok sebep kısmını okurken bile insana fenalık geliyoİstanbul da yaşıyorum.
Taşınmayı birçok sebepten istiyorudm: aşırı kalabalık, mülteci sorunu, güvenlik problemi, canlı bomba tehlikeleri, deprem...
Hep erteledik çünkü işimiz gücümüz burada
Sizin yerinizde olsaydım ama taşınırdım sanırım.
Yani imkanınız varsa maddi manevi geri dönmeyin..
Ben de istanbuldayım. Taşınacaktım. Ama taşınacağım şehirde deprem oldu. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İstanbul’daki evim güvenli değilİstanbul da yaşıyorum.
Taşınmayı birçok sebepten istiyorudm: aşırı kalabalık, mülteci sorunu, güvenlik problemi, canlı bomba tehlikeleri, deprem...
Hep erteledik çünkü işimiz gücümüz burada
Sizin yerinizde olsaydım ama taşınırdım sanırım.
Yani imkanınız varsa maddi manevi geri dönmeyin..
Eskişehir’in Altı sıcak su. Kazsan yarım metrede su bulursun. Hatta eskiden çarşıda sıvak su tulumbası vardı.+1
Zemin çok önemli. Bir akrabam sarsıntıyı çok hissetmemiş mesela. Çünkü kayalık ve altı dükkan değil evinin.
Benim evse hem çok katlı hem altı dükkan değil dükkanlarla dolu, bitişik bloklu kocaman bir site. Üstüne bir de zemin kayalık değil. Şu halde çöktüğünü düşünemiyorum.
Böyle bile bile, kuzu kuzu sıradaki depremi bekleyecekmişiz gibi geliyor Khomyuk Hanım.Eskişehir’in Altı sıcak su. Kazsan yarım metrede su bulursun. Hatta eskiden çarşıda sıvak su tulumbası vardı.
Dolayısıyla otobüs geçse ev titriyor bence.
Güya sağlam Altı dükkan değil, kooperatif yapımı denetlendi bodrumu olan bir site diyorlar da insan güvenemiyor işte
Ne olacak böyle korkuyla mı geçecek ömrümüz
Ben sürekli kontrol ediyorum.Gözümü kapatınca sallanıyorum.Eşime soruyorum.Bir şey yok diyor.Bence psikolojik biraz.4-4.5 üstündekileri biraz hissediyoruz.Altındakileri hissedemiyorum.Nillev Hanım hala sallanıyor muyuz sizce? Arkadaşlarım yazıyorlar ara ara, ben başım dönüyor psikolojik sanıyorum. Ama sallandığını iddia ediyorlar. Az önce olmuş mesela?
çankırıda deprem olunca da sallanır ankara.. biz kasım 99 depreminde müstakil evde bile hissetimştik ankarada ama hissettmek hatta sallanmak önemli değil yıkılmaması önemli. ankarada mamaktan çankayadan pek korkmuyorum ben mesela çünkü kayalık oralar. ama gaziye sonradan diktikleri yüksek everden korkuyorum (gazi komple bataklıktı eskiden) bir de demet...bir de dere yatağı olan bazı semtler, her şehirde böyle semt semt duruma bakmak lazım.99 depreminde Ankara’da yaşıyordum.O zamanda çok kötü sallanmıştı.
Ben program indirdim, 3-4 büyüklüğünde ha bire deprem oluyor gösteriyor o bölgelerde.Ben sürekli kontrol ediyorum.Gözümü kapatınca sallanıyorum.Eşime soruyorum.Bir şey yok diyor.Bence psikolojik biraz.4-4.5 üstündekileri biraz hissediyoruz.Altındakileri hissedemiyorum.
dürüst olmak gerekirseDürüst olmak gerekirse bu konuda gurbetçilere bir miktar gıcık oluyorum, yazın 1 2 ay geçirmek için 12 ay evi kapatıyorlar. Yani insanların eve ihtiyacı var, ne kadar doğru bu?
Ben program indirdim, 3-4 büyüklüğünde ha bire deprem oluyor gösteriyor o bölgelerde.Biz hisseder miyiz bunu ki?
Size yazmıştım.Alıntılayamadım.Kusura bakmayın.4.5 ve üstü Maraş daha yakın olduğu için hissediyoruz.Hatay uzak.Ama hafif şekilde.Mesela avize sallanıyor.Benim gözüm onlarda sürekli.
Deprem değil,yapı öldürüyor.Sağlam ev nerede olursa olsun dayanıyor.Örnek Japonya.
Sanırım yalnızca Karaman deprem bölgesi değil.Deprem olmayan bölgede otursak bile(hoş böyle şehir var mı bilmem )hiç mi başka şehire gitmeyecegiz hiç mi otelde kalmayacağız.Ben bunun çaresini bulamadım.
Bir de Niğde’nin bir kısmı.Ama Adana’da güvenilir bölgeydi.Ona da güvenilmez.Sanırım yalnızca Karaman deprem bölgesi değil.
İşin bu boyutu da var tabii depremin bizi nerede ne zaman yakalayacağı pamuk ipliğine bağlı bir durumDeprem olmayan bölgede otursak bile(hoş böyle şehir var mı bilmem )hiç mi başka şehire gitmeyecegiz hiç mi otelde kalmayacağız.Ben bunun çaresini bulamadım.
Adanada ölüm ve hasar olmasını hiç beklemiyordum açıkçası, Osmaniye ve Hatayda ara ara ufak çaplı depremler oluyordu sadeceBir de Niğde’nin bir kısmı.Ama Adana’da güvenilir bölgeydi.Ona da güvenilmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?