Deprem bölgelerinde yaşayanlar, taşınmayı düşünüyor musunuz?

Birçok sebep kısmını okurken bile insana fenalık geliyo

Ben de istanbuldayım. Taşınacaktım. Ama taşınacağım şehirde deprem oldu. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İstanbul’daki evim güvenli değil

Eskişehir’in Altı sıcak su. Kazsan yarım metrede su bulursun. Hatta eskiden çarşıda sıvak su tulumbası vardı.
Dolayısıyla otobüs geçse ev titriyor bence.
Güya sağlam Altı dükkan değil, kooperatif yapımı denetlendi bodrumu olan bir site diyorlar da insan güvenemiyor işte
Ne olacak böyle korkuyla mı geçecek ömrümüz

Böyle bile bile, kuzu kuzu sıradaki depremi bekleyecekmişiz gibi geliyor Khomyuk Hanım.
Evi barkı buradan aldık, iş güç buraya bağlı. Nereye nasıl gidelim yani?

Nillev Hanım hala sallanıyor muyuz sizce? Arkadaşlarım yazıyorlar ara ara, ben başım dönüyor psikolojik sanıyorum. Ama sallandığını iddia ediyorlar. Az önce olmuş mesela?
Ben sürekli kontrol ediyorum.Gözümü kapatınca sallanıyorum.Eşime soruyorum.Bir şey yok diyor.Bence psikolojik biraz.4-4.5 üstündekileri biraz hissediyoruz.Altındakileri hissedemiyorum.

99 depreminde Ankara’da yaşıyordum.O zamanda çok kötü sallanmıştı.
çankırıda deprem olunca da sallanır ankara.. biz kasım 99 depreminde müstakil evde bile hissetimştik ankarada ama hissettmek hatta sallanmak önemli değil yıkılmaması önemli. ankarada mamaktan çankayadan pek korkmuyorum ben mesela çünkü kayalık oralar. ama gaziye sonradan diktikleri yüksek everden korkuyorum (gazi komple bataklıktı eskiden) bir de demet...bir de dere yatağı olan bazı semtler, her şehirde böyle semt semt duruma bakmak lazım.

ben egedeyim gökova hattı da sürekli sallanıyor, hissediyoruz ama tek katlı evler yıkılmıyor, yaşamaya devam ediyoruz.
6-6.5 depremler için korkunç senaryolar üretmeye gerek yok
semt ovada değilse (izmir bayraklı gibi), eski bataklık dere hattı değilse (bu sel için de risk), evlerin altında kolon kesilmediyse, korkunç hatalar olmadıysa 6 - 6.5 depremler bu ülkede her yerde oluyor.... her şehirde hissedilir ondan kaçma şansımız yok ki

6.5 üstü deprem üretebilecek fay hatlarının üzerinde oturanlar kaçma planı yapmalı ama bence

Ben sürekli kontrol ediyorum.Gözümü kapatınca sallanıyorum.Eşime soruyorum.Bir şey yok diyor.Bence psikolojik biraz.4-4.5 üstündekileri biraz hissediyoruz.Altındakileri hissedemiyorum.
Ben program indirdim, 3-4 büyüklüğünde ha bire deprem oluyor gösteriyor o bölgelerde. Biz hisseder miyiz bunu ki?

Dürüst olmak gerekirse bu konuda gurbetçilere bir miktar gıcık oluyorum, yazın 1 2 ay geçirmek için 12 ay evi kapatıyorlar. Yani insanların eve ihtiyacı var, ne kadar doğru bu?
dürüst olmak gerekirse
ben karamanın gurbetçi olmayanına da bir miktar gıcık oluyorum
ama konu o değil şimdi

evet haklısınız avrupada çoğu ülke her sene her sene evinizi 10-11 ay boş tutmanıza izin vermez mesela...

4.5 ve üstü Maraş daha yakın olduğu için hissediyoruz.Hatay uzak.Ama hafif şekilde.Mesela avize sallanıyor.Benim gözüm onlarda sürekli.
Deprem değil,yapı öldürüyor.Sağlam ev nerede olursa olsun dayanıyor.Örnek Japonya.

Ben de diyarbakırda yaşıyorum, az hasarlı rapor edildi, eve sadece tadilat gerekiyor. Şehir değiştirmek değil de, eşim evi satıp şehre yakın bir köyde arsa alıp küçüte olsa, lüxten uzakta olsa, kendi evimizi yapalım düşüncesinde. Aslında hep hayalimizdi yaşlansak da bir gün bi köy evine sahip olalım inşallah der dururduk. Sanırım bunu öncelikli planlar arasına alıcaz. Tabi Allah en iyisini bilir, bizim tedbirlerimizin üzerinde onun tedbirleri vardır. Bakalım mevla ne eyler..

Ben program indirdim, 3-4 büyüklüğünde ha bire deprem oluyor gösteriyor o bölgelerde. Biz hisseder miyiz bunu ki?

Size yazmıştım.Alıntılayamadım.Kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…