- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Üzgünüm...inşallah bir dahaBen enkazda kalmıştım o depremde akrabalarim vefat etti hiç kolay değil gercekten
Nereye kontrol ettirdiniz kime söylemek gerekirEvet bizim de apartmanın altında dükkan var hatta bugün uzmanlar gelip apartmanı kontrol ettiler kolonlar sağlam dediler ama bir türlü güvenemiyorum
Kayseri günde 3-4 kere sallandı ilk 3 gün sonra azaldı 1-2 kere sallanıyor.telefona uygulama indirdim Kandilli nın depremden 5 dk sonra büyüklüğünü ve yerini bildiriyor.bu akşam Maraş göksunda oldu 4.9 baya hissedildi.5 e yakın olanlar net hissediliuor maraştakilerValla ben Kayseri'de gün içinde en az 3-4 kez sallanıyor gibi hissediyorum. Ben korkudan sanıyordum ama çevremdekiler de aynısını diyor. Toplu bir histeri değilse sallanıyoruz galiba.
Ceyhan depremini hatırlıyorum 10-11 yaşlarındaydım adanada aile dostumuz vardı babamın telaşla aradığını anımsadım yazınızı okuyunca. şöyle bir düşününce ülkemixde ne çok deprem yaşadık aslında halen ders almayıp çürük binalar yapmak ne para hırsı ne akılsızlıktır .bu koca felaketten sonra da müteahhitlik olayına bir kural, sınır getirilmeden hiç birşey değişmeyecek bu ülkede maalesefAdana'da fay hattı Ceyhan da var diye biliyorum ben de yıkılan evler merkez sanırım.
98 ceyhan depremi olmuştu oda çok siddetliydi bu civarlarda uzun zamandır böyle deprem olmuyordu .
Öncelikle büyük geçmiş olsun.Selam hanımlar,
Depremden etkilenen 10 ilden birinde yaşıyoruz ailemle, çok şükür bizim şehir çok etkilenmedi ve ev iyi durumda. Ancak günlerdir doğal olarak içimde deprem korkusu var. Şu an geçici olarak bir iç anadolu şehrine geldik ancak eve geri dönmekten çok korkuyorum özellikle geceleri orada kalma fikri beni ürkütüyorDoğup büyüdüğümüz ve tanıdıklarımızın olduğu şehirden taşınıp ve evi satıp deprem tehlikesi olmayan yakın bir şehre yerleşmeyi düşünmeye başladık mesela Mersin, İç Anadolu gibi. Hayat bir anda bitip yaşam sona erdikten sonra anılar-tanıdıklar falan çok boş gelmeye başladı. Benzer durumda olup taşınmayı düşünen var mı? Teşekkürler şimdiden…
Bizim apartman görevlimiz bir uzman çağırdı inşaat mühendisiymiş gelen kişi, ancak 1-2 güne devlet yetkisi de gelip kontrol edecekmiş. Hasar tespit csb diye internete yazınca adresinizi girerek apartmanın kontrol edilip edilmediğini görebiliyosunuzNereye kontrol ettirdiniz kime söylemek gerekir
Aynen bende müstakil evi sırf köpek için istiyorum iki tane Belçika kurdu koyacaksın bakalim evin önünden geçebiliyorlarmi ama asla bağlı olmalılar sadece eve misafir geldiğinde bağlanmalı çünkü başka türlü koruyamazlar geceleri de aynı zamanda bagli olmayacaklarKöpek alırsınızSokak canı alacaksanız Rottweiler kırmalarını tavsiye ederim çok çok akıllılar, Rottweiler koruma güdülerine sahipler hem de rottweiler sertliği yok. Köpeksiz müstakil ev olmazzzzzzzz
Ben de konyaliyim konyanin insanı misafirperverdir yemeyi de yedirmeyi de severler elleri boldur açım deseniz herkes bir lokma ekmek verir ama yine de yobazlık konusunda orada yaşamakla bir iki kere misafir olmak çok farklı şeyler ben yaşayamam bilmiyorum belki travmalarim fazla o yüzden onyargim da çokKonya yobaz denmiş olabilir bilmiyorum orasını ama hayatimda iki defa gittim. Birinde tanımadığım bir eve misafir olduk akrabalarla. Düğün için gitmiştik ev düğün sahibi evi. Kahvaltı koydular ben yemek istemedim yol yorgunu midem kötü dedim. Ne seversin dedi kaynana patates kızartması dedim. Ya o işin gücün arasında bir patates kızartması yaptılar ama tencere tencere geldi ömrümde oyle bisi görmedim. İki saat soyup kizarttilar aç kalma diye. İkinci gidisimde yolu kaybettim oteli bulamıyorum telefon yok yanımda. Bir lokantaya sordum beni aldılar doyurdular önce ikram olarak, para almadılar zateb yanımda az para vardı taksi ile gidemem otobüs söyleyin dedim. Cebime de taksi parası koyup plakayı alıp yolladılar. Orda da pide mide bisiler getirdiler önüme ezmeler salatalar. Konya insanını seviyorum ben
Ben uzun süreli kalamadım malesef bilemiyorum ama Anadolu insanının hepsi misafirperver şükürBen de konyaliyim konyanin insanı misafirperverdir yemeyi de yedirmeyi de severler elleri boldur açım deseniz herkes bir lokma ekmek verir ama yine de yobazlık konusunda orada yaşamakla bir iki kere misafir olmak çok farklı şeyler ben yaşayamam bilmiyorum belki travmalarim fazla o yüzden onyargim da çok
Ülkemizde deprem konusunda güvenli bir yer olduğunu sanmıyorum bir şehir kendisi fay hattında olmasa bile gördük yüksek ölçekli deprem nerelere kadar etki ediyor önemli olan binanın güvenliği nerede yaşarsanız yaşayın binanın deprem güvenliğinin iyi olduğundan emin olun ve mümkünse bitişik nizam binalardan uzak durun sizinki güvenli olsa bile diğeri üzerine çökebiliyor Allah korusunSelam hanımlar,
Depremden etkilenen 10 ilden birinde yaşıyoruz ailemle, çok şükür bizim şehir çok etkilenmedi ve ev iyi durumda. Ancak günlerdir doğal olarak içimde deprem korkusu var. Şu an geçici olarak bir iç anadolu şehrine geldik ancak eve geri dönmekten çok korkuyorum özellikle geceleri orada kalma fikri beni ürkütüyorDoğup büyüdüğümüz ve tanıdıklarımızın olduğu şehirden taşınıp ve evi satıp deprem tehlikesi olmayan yakın bir şehre yerleşmeyi düşünmeye başladık mesela Mersin, İç Anadolu gibi. Hayat bir anda bitip yaşam sona erdikten sonra anılar-tanıdıklar falan çok boş gelmeye başladı. Benzer durumda olup taşınmayı düşünen var mı? Teşekkürler şimdiden…
Bilgilendirme için çok teşekkür ederimBu konuyu çok uzun zamandır araştırıyorum ve depremden etkin korunma için bazı sonuçlara vardım. Hangi şehirde olduğunuzun çok bir önemi yok, evinizin kesinlikle deprem testinin yapılması gerek. Bina kadar önemli olan şey de zemin. Maalesef Türkiye genç bir ana kara olduğu için zemin yapısı genel olarak yumuşak, sağlam zemin bulmak zor. Biraz iyi bir bina biraz da iyi bir zemin 7 civarı depremden korur. Ama tüm bunlara rağmen böyle bi ülkede çok katlı evde mümkünse oturmamak gerek.
Çok haklısınız çokkafam o kadar karışık allak bullak ki.. hiçbir şey düşünemiyorum
Hakkınızda hayırlısı olsun umarım çokk güzel bir hayat kurarsınız orada, yolunuz bahtınız açık olsunBizde taşınanlardan olacağız. Ama başka şehire değil başka ülkeye yerlesecegiz. 10 sene önce büyük hayallerle yerlestigim Türkiye'yi büyük bir üzüntü ve hayal kırıklı ile terk etme kararı aldım yaşadığımız bu kabustan sonra. İnsan hayatının ne kadar ucuz olduğunu bir kere daha tecrübe etmiş olduk en acı şekilde. Çürük yapilar kolonlari kesilmiş binalarKendimizi en çok güvende hissetmemiz gereken yer evimiz olması gerekirken binlerce insana mezar oldu. Binlerce ailenin ocağı söndü küçücük çocuklar öksüz yetim kaldı annelerin kucağı boş kaldı.
Psikolojim bozuldu artık evime her girdiğimde nefesim daralıyor duvarlar üstüme üstüme geliyor. Cocuklarima her baktığımda içim sizliyor. Hayattan soğudum. Çocuklarıma güzel bir gelecek hazırlamak için yeni bir sayfa açacağım kendime. Büyük bir üzüntü ile dogdugum büyüdüğüm ülkeye geri döneceğim. Keşke böyle olmasaydı. Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur. Herkesin kendini güvende hissedeceği ve gerçekten güvende olacağı bir hayat kurmasını diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?