- 23 Ağustos 2012
- 51.871
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.592
- 898
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Müstakil evde de hırsızlıktan çok korkuyorum.
Çok gecmiş olsun.Ben Adana'dayım dün akşam evime geçtim.Önce cesaret edemiyordum ama artık geçmenin zamanı geldi diye düşündüm.Alışıyorum arada avize kontrolü yapıyorum gürültü çıkınca yüreğim hafif hopluyor ama ölüm gelirse zaten kaçış yok.Adanada ölüm ve hasar olmasını hiç beklemiyordum açıkçası, Osmaniye ve Hatayda ara ara ufak çaplı depremler oluyordu sadece
Bu his bizde de oluyor ama tamamen psikolojik sanıyorduk.Valla ben Kayseri'de gün içinde en az 3-4 kez sallanıyor gibi hissediyorum. Ben korkudan sanıyordum ama çevremdekiler de aynısını diyor. Toplu bir histeri değilse sallanıyoruz galiba.
Malatyadaki 1 yıllık rezidans geldi aklıma, kaç milyon tl lik siteydi ve şu an mezar oldu insanlara. Bir saniye sonrasının artık bir garantisi yokken ev almak bana da mantıksız gelmeye başladı. Evi geçtim arabasını bile enkazda kaybedenler var, çok zor şeyler yaşandı çokSağlam binanın önemini görmüş olduk umarım bundan sonra tedbirler alınır özellikle İstanbulda
konyalıyımAma ben Konyalı olarak yinede gelmek isteyenlere kapının sonuna kadar açık olduğunu,Konya halkının zannedildiği gibi öcü olmadığını da bu vesile ile belirtmek istiyorum. (Deprem sonrası kira artışı yapan emlakçılar hariç)
Görüşlerim benzer sizin görüşlerinize. İstanbul'dan Konya'ya geldiğimde hayatımın şokunu yaşamıştım. "Niye insanlar böyle bakıyor?"ilk sorumdukonyalıyım
gerçi ben konyanın konyalıyım denmeyen bir ilçesindenim de konu o değil
konyalıların öcü olarak görüldüğünü yardımseverlik, yabancıyı ağırlama vs konusunda hiç sanmıyorum
öcü değil yobaz görülüyor -ben de öyle görüyorum. çünkü öyle...
ama Konya oralı olmayan birinin en rahat gidip yaşayacağı yerdir
türkiyenin büyük kısmında yaşadım. neredeyse tamamını gezdim. yeni taşınan insana bir çay demleyip gelinmeyen yerler de gördüm. 30 senedir yaşadığı yerde yabancı muamelesi gören de.
gayet objektif olduğumu düşünüyorum
konya muhafazakar değilseniz tuhaf gelebilecek bir yerdir, bu yönde sıkıntıları var mı var.
ama misafirperverlik, mikromilliyetçilik, hemşehricilik, kavimcilik böyle sıkıntıları yoktur
kafa yapısı olarak sıkıntı çekmeyecek insanlar için hayatın son derece rahat olduğu bir şehir, bunu içtenlikle söyleyebilirim.
Adana'da fay hattı Ceyhan da var diye biliyorum ben de yıkılan evler merkez sanırım.Adana normalde deprem tehlikesi en az olan illerden sayılıyordu ancak 6 şubatta şok etti bizi o sallantı ile
Mersin bile sallanmış evet
Yaa çok kötü oradaki insanlar zaten mahvoldu bir daha nasıl kaldıracaklar depremi. Allahim çıldırıyorum guneydogusu egesi marmarasi doğu Anadolusu hepsi riskli o zamanAdana ve Hatay için enerjisini tam atamadı bir gün yine olacaktır dediler ve korkuyorum
Hem önyargı hakim Konya için hem de eski kafalı bir şehir. Haklılık payı da var abartılan tarafı da. Ama ısırmıyoruz kimseyi yaniKonya yobaz denmiş olabilir bilmiyorum orasını ama hayatimda iki defa gittim. Birinde tanımadığım bir eve misafir olduk akrabalarla. Düğün için gitmiştik ev düğün sahibi evi. Kahvaltı koydular ben yemek istemedim yol yorgunu midem kötü dedim. Ne seversin dedi kaynana patates kızartması dedim. Ya o işin gücün arasında bir patates kızartması yaptılar ama tencere tencere geldi ömrümde oyle bisi görmedim. İki saat soyup kizarttilar aç kalma diye. İkinci gidisimde yolu kaybettim oteli bulamıyorum telefon yok yanımda. Bir lokantaya sordum beni aldılar doyurdular önce ikram olarak, para almadılar zateb yanımda az para vardı taksi ile gidemem otobüs söyleyin dedim. Cebime de taksi parası koyup plakayı alıp yolladılar. Orda da pide mide bisiler getirdiler önüme ezmeler salatalar. Konya insanını seviyorum ben
Ben bikac gün kalabildim ama herkes yardım istendiğinde duyarlı davrandi bence. Anadolum hep öyle sagolsunHem önyargı hakim Konya için hem de eski kafalı bir şehir. Haklılık payı da var abartılan tarafı da. Ama ısırmıyoruz kimseyi yani
Zaten bu gidişle köyü olan köyüne dönecek, arsası ve imkanı olan uzak demeden ev yaptıracak gibi duruyor. Keşke bu imkanlar herkese sağlansa. Dairelerin sayısı azalsa. Birde neyine güvenip 8 10 12 katlı daireler yapıyorlar anlamıyorum. Bizim ev müstakil ama saçma bir şekilde dibimizde 9 katlı bina var Allah korusun bir çökse direk bizim evin üstüne çökecek. Bu bahsettiğim bina da 8 yıldır boş müteahhit müşterileri dolandırıp bitirmedi bir daireyi 2 3 kişiye vermiş. Yani depreme dayanıklı olması kesinlikle imkansız. Zaten dolandıcı oturupta '' depreme dayanıklı yapalım '' demez. Adamın niyeti göstermelik bina yapmak. Şimdi başkası devraldı bitiriyor yakın zamanda ama oda ince işleri yapıyor zaten. Allah'a emanet yaşıyoruz.99 depreminden sonra aynı sıkıntıları yaşadım. Ve o gün bugündür deprem konusunda çok endişeliyim.
Daha da kötüsü Ankara Konya vs diyorsunuz ya iyi diye, ben ne zaman oraya gitsem deprem oldu o şehirlerde. Yani oralarda da oluyor.
Depremin yerle bir ettiği memleketlerden birisi benim memleketim. Depremzedelerimizin bir kısmını yanımıza getirdik. Ama işte :)) endişeli kaygılıyız. Heran burada da olacak diye (İstanbul) ki yaşadığım yer depreme uygun şekilde yapılmış modern temelli bir site. Yine de güvenemiyoruZ.
Ben maddi imkanlar dahilinde arsa kovalıyorum. Bir arsam var ama maalesef İstanbul’a yakın değil. Arsaya lüks olmayan müstakil ev planım var
Dilerim böyle büyük bir deprem bir daha olmaz (ama gerçekçi olalım hep olacak) kendi yaptığım evde yaşamak istiyorum. Depremden kaçamam.
Diyarbakırdaki o yıkıma ve sallanmaya ben de şok oldum.Adana normalde deprem tehlikesi en az olan illerden sayılıyordu ancak 6 şubatta şok etti bizi o sallantı ile
Mersin bile sallanmış evet
Avrupa yakasındayız riskli bölge,tarot testi düşündüm ilkin ama maalesef öğrendim ki çıkacak sonuç kötü olursa bina mühürlenir boşaltılır bütün birikimimiz bu ev evimiz benim dışımda 9 daire herkes mağdur olur hepsiÖzellikle İstanbulun güneylerinde oturuyorsanız gitme imkanınız varsa lütfen gidin güney kesim çok tehlikeli ve dip dibe olan binalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?