evet canım ya bide yıllar önce kütahyada gediz depremi olmuş gediz yok olmuş resmen..yok ben kütahya'da oturmuyorum antalya'da oturuyorum. genel olarak diyorum ben. bi ara akdenizde, girit adası yakınlarında 6 şiddetinde olmuştu bi deprem. antalya'da da bazı yerlerde hissedildi ama biz hissetmedik. ondan hemen sonra japonya depremi oldu. sonra kütahyadaki ilk deprem, şimdi bu... genel anlamda sallanıyor dünya :44:
99 depreminden beri hep var bendede atamıyorum içimden korkusunu rüyalarımda hep depremler oluyobiraz azaldı gibiydi ama bu simav depreminden sonra yine aynı haldeyim durduğum yerde sürekli sallanıyorum köpek havlıyosa bu şimdi durduk yere niye havlıyo diye kourkuyorum depremin merkezindede değilim hissettiğim sarsıntılarla bile bu haldeyim
kızlar ben bu fobiyi nasıl yenicem..
kütahya da yaşıyorum ve bildiğiniz üzre sık sık deprem oluyor burada..az önce de 4.2 büyüklüğünde bi deprem oldu..küçük küçük sarsıntılar oluyor..artık panik atak oldum bu yüzden..yanımda annem ayağını sallasa deprem oluyor diye kalbim çarpmaya başlıyo bayılıcak gibi oluyorum..11 katlı binanın 4.katında oturuyoruz..yukarda 7 kat var..
geçenki 5.9 büyüklüğündeki depremde kendimi dışarı nasıl attığımı bilemedim..
şuan bile çok kötüyüm..
korktuğum şey o anki gürültü..çıtır çıtır sesler çıkıyor bide kaçışma sesleri merdivenlerden insanlar iniyor panik yapıyorum..banyoya girerken ya deprem olursa diye duramıyorum çok..aşşağıdan araba geçse sarsıntı olsa deprem oluyodiye fırlıyorum..
çok kötü birşey bunasıl atlatıcam ben bu fobiyi..
evet canım ya bide yıllar önce kütahyada gediz depremi olmuş gediz yok olmuş resmen..
bunları düşündükçe çok kötü oluyorum ya birde üstelik istanbul depremi bekleniyor ya..kütahyadada çok hissedilicek..
allah hissettirmesin
99 depreminden beri hep var bendede atamıyorum içimden korkusunu rüyalarımda hep depremler oluyobiraz azaldı gibiydi ama bu simav depreminden sonra yine aynı haldeyim durduğum yerde sürekli sallanıyorum köpek havlıyosa bu şimdi durduk yere niye havlıyo diye kourkuyorum depremin merkezindede değilim hissettiğim sarsıntılarla bile bu haldeyim
aminn
o köpekler çok havladığında korkma olayı bende de var. birde böyle bir sürü karınca bir yerde birikiyor ya ondanda acayip korkarım. deprem olacağında oluyormuş öyle. duymuşsundur belki... :18:
çok şanslıymışsın o depremi yaşamamışsın allahtan.Allahtan başka ve depremden başka hiçbirşeyden korkmam
Aynen bende de o korkular var bi de İst.da yaşıyorum
Evet Kütahya depremi burda bile hissedilmişti
zaten beklenilen büyük bir deprem var İst.da,eşim gece uyurken çok döner yatak sallanır bende en ufak bi çıtırtıya uyanırım aynı şekilde kalbim güm güm nasıl uyanıyorum anlatamam
17 ağustos ta tesadüfün bu kadar 1 gün önce Sivas a gitmiştik ablamla,o depremi yaşamadım inşallah ta yaşamayız bi daha böyle felaketler,annem İst.daydı ve anlattıklarıyla bile döndüğümde günlerce uyuyamamıştım,dediğiniz gibi banyoya bile girerken korkuyla giriyordum.Ama 12 Kasım Düzce depremini yaşadım çoraplarla merdivenlerden indiğimi hatırlıyorum,günlerce uyuyamadığımı...Allahım sen bizi koru..
Hala da o korkum vardır benim,sizi çok iyi anlıyorum ve bende atlatamıyorum o korkuyu hala..Eşim ş.dışı seyahate çıktığında evde tek kalmak istiyorum ama deprem korkusundan ilk sıralar kalamadım.Ama artık kalıyorum..
Allah görünür görünmez felaketlerden korusun bizleri inşallah...
Ben 17 ağustosu İstanbulda yaşadım. Kaç yıl geçti. Şehir değiştirdim vs. Dün gece eşim ayağını sallıyordu deprem oluyor diye nasıl korktum. Maalesef bu korku geçmiyor. En azından benim için. Ama dua etmek insanı ferahlatıyor...Çok geçmiş olsun
Aynı fobi bende de var, bende Ankara'da yaşıyorum bulunduğum ilçede de sık sık deprem olur.Benim ki iyice ilerledi panik atak oldum sanırım.En ufak bir sarsıntıda kalbim yerinden fırlayacak gibi oluyor.Gözümün önü karışıyor bişey seçmekte zorlanıyorum resmen.Birde en ufak bir deprem olsa herkesten önce hissediyorum.
Bununla yaşamak gerçekten zor kendime hakim olamıyorum bir türlü((
Dile getiremediğim herşeyi söylemişsin..gerçekten aynılarını yaşıyorum..sol tarafıma doğru yattığımda kalbimin atışlarını hissediyorum sanırsam bu normal değil..çünkü hissettiğimin farkına depremi düşündüğüm an varıyorum..17 ağustos depremini en kötü şekilde yaşamış biriyim. Sık sık kendi kalp atışlarımın sarsıntıyla uyanır, deprem oldu sanırım. Gözlerim tepede ki lambada; sallanıyor mu acaba, gerçekten deprem oldu mu, olmadı mı diye düşünmekten beynim kemirilir durur. Düşündükçe daha çok kalbim çarpar, daha çok sallanırım. Yersiz ya da bilinmeyene karşı bir korku olsaydı keşke. Oysa yaşadıklarımdan dolayı neden korktuğumu çok iyi biliyorum. Ne yazık ki benim için bunun tek tedavisi tek katlı, %100 yıkılmayacak bir evde ve yüksek binalardan uzakta yaşamak. Yıllarca İstanbul'dan uzak durdum korkularım nedeniyle ama iş durumları yüzünden 1 ay önce geldik yerleştik buraya. Nasıl hissettiğimi anlatamam. Final Destination filmlerini izleyenler bilir. Kendimi o filmlerde baş rolde gibi hissediyorum. Depreme dayanıklı, yeni bir binada ev tuttuk ama o bile rahatlatmıyor içimi. Neyin garantisi var ki? Teslimiyet diyenler, kabullen diyenler oluyor elbette ama anlamıyorlar; korktuğum ölüm değil. Ağzıma almaktan bile korktuğum, tüylerimi diken diken eden, enkazda kalma fikri. Yaşadım biliyorum... İnanın ölümün anlamı bile tatlılaşıyor yanında. Bunun için tedavi de gördüm. Ne işe yaradı diye sorarsanız, yaşamayan birinde işe yarayabilir ama hafızam silinmediği, tehlike de tamamen geçmediği için hiç bir işe yaramadı bende. Eşimle yan yana uyumak bile korkutuyor beni bazen. Ona bir şey olmayacağından emin olabilsem keşke.
Arkadaşlar bizimde üstümüzde 15 kat var..biz 2.kattayız..bende çok korkuyorum depremden..zaten ben sismolog gibi bişey oldum..anında depremi hissediyorum..hiç kaçmaz benden :)..akvaryumum vardı..balıklar azıcık hareketlense..tamam deprem olcak derdim..akvaryumu yok ettik:)..köpekler ulusa hemen korku girer içime sabaha kadar uyuyamam..17 ağustos depreminde çok şiddetli sarsıntıyla uyandım. ( bu arada bursada oturuyorum) ..direk perdeleri açıp dışarı bakmıştım..yıldızlar hem büyük hem yakın hemde milyonlarcaydı..sanki elimi uzatsam tutacak gibiydi..ogünden beri yatarken hep yıldızlara bakarım..eşime diyorum pencerenin açma koluna halat bağlayalım..deprem olunca direk ipten tutunur atlarız diyorum:) eşim gülüyor tabi halime..ama naparsın büyük depremleride yaşayınca insan haliyle korkuyor..aslında topluca terapiye ihtiyacımız var..Allah yardım etsin..bidaha yaşatmasın o sıkıntıları..çok zor
Pencere koluna halat fikrinizi okuyunca aklıma geldi, ben de pencereden aşağı kaydırak yaptırmayı düşünüyordum bir ara.Bir apartman dairesinden en hızlı ve güvenli şekilde başka nasıl kaçılır, başka bir yolunu bulamadım hala. Ama kaydırak da hem hırsızlara davetiye (gerçi yangın merdiveni var da, neden deprem kaydırağı olmasın?), hem de anlattığım herkes komik buldu. Şeklen komik olabilir evet, ama kaçış için hala mantıklı geliyor bana.
Bende sırf bu yüzden 3 katlı evde oturuyorum.Bulabilseydim daha azına taşınacaktım ama yoktu.
Bende sırf bu yüzden 3 katlı evde oturuyorum.Bulabilseydim daha azına taşınacaktım ama yoktu.
ben istanbulda yaşıyorum şu an bir buçuk yıldır daha önce edirnedeydim orda böyle bir takıntım yoktu ama bir buçuk yıldır o kadar büyük sorun ediyorum ki anlatamam günün hersaati sanki deprem oluomuş gbi gelio koltuk sallansa deprem oluo sanıorum kalbim çarpmaya başlıo bi uğultu duysam deprem olacak sanıorum kalbim çarpmaya başlıo hergün şu an deprem olsa nasıl kaçarım planı yapıorum her restauranta ve cafeye özelliklede en çok sinemaya girsem hemen deprem düşünüorum şu an deprem olsa burdan nasıl çıkarım planı yapıorum yani eşimde bu kadar abartma olursa yapacak bişey yok dio ama fena halde takmışım
Bende ev almayı düşünüyorum valla aynen senin gibi kısa katlı arıyorum.
Bu korkuyu duymayan kimse yok bence imkanım olsa arsa alıp prefabrik yaptırıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?