Deprem psikolojimi bozdu

Miricandan

Macera dolu amerika
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
381
213
23
38
Merhaba kızlar biliyorsunuzdur izmir de depremler oluyor ilk 6.3 depremde duştaydım elim ayağım birbirine dolaştı ailecek 2gün eve girmedik psikolojim bozuldu ya yine depreme banyoda yakalanirsam yada uyurken yakalanirsam eve adım atamıyorum sinirlerim çok bozuk

2 buyuk deprem atlattim. Birkac sene etkisi surdu sonra gecti. Ev saglamsa korkma.

Bu kez ben de çok korktum yalnız yakalandım evde. Rahat olun ilki kadar şoka sokmaz ben bir çanta hazırladım koydum kenara, ailemle buluşma noktamızı da belirledik. Bir daha yaşamayız umarım.
Bizde ailecek cantamizi hazirladik çok kötü durumda depremle tanıştım allahım cumlemizi korusun

Sakin olmakta fayda var. Deprem oncesinde ne gibi hazirliklar yapacaginizi biliyor musunuz? Deprem aninda ve sonrasinda evi veya bulundugunuz yeri nasil terk edeceksiniz tatbikat yaptiniz mi? Deprem cantaniz hazir mi? Yakinlarinizla nerede bulusacaksiniz? Bunlari ogrenmeye bakin. Deprem ulkemizin gercegi ve onu eninde sonunda yasayacagiz

Sakin olmakta fayda var. Deprem oncesinde ne gibi hazirliklar yapacaginizi biliyor musunuz? Deprem aninda ve sonrasinda evi veya bulundugunuz yeri nasil terk edeceksiniz tatbikat yaptiniz mi? Deprem cantaniz hazir mi? Yakinlarinizla nerede bulusacaksiniz? Bunlari ogrenmeye bakin. Deprem ulkemizin gercegi ve onu eninde sonunda yasayacagiz
Bunları hiç arastirmamistik ders oldu bize herşeyi araştırdık psikolojik bozuldu yine banyodayken deprem olursa diye ödüm kopuyor

tevekkeltü AlAllah demekten başka çaremiz varmı. İçini ferah tut vesvese verme kendine..

Bunları hiç arastirmamistik ders oldu bize herşeyi araştırdık psikolojik bozuldu yine banyodayken deprem olursa diye ödüm kopuyor
Korkmayin,korkarsaniz yapmaniz gerekenleri yapamazsiniz. Banyoda yakalanirsaniz yapacaginiz sey uzerinize havlunuzu sarip beklemek. Cenin pozisyonunda.

Haklısınız gerçekten ne zaman basimiza ne geleceğini bilemiyoruz
Geçmiş olsun...

O gunden beri ege denizinde en fazla yarim saat arayla deprem oluyor kandilli rasathanesinin sitesinden takip ediyorum. Bizde korkuyoruz ama yapacak bisey yok maalesef

ankaradayim benim bile psikolojim bozuldu 17 agustos depreminde evimizin duvarlari hep yarilmisti burada simdi.
izmirde boyle bir deprem olunca deprem cantasi kucagimda yatiyorum nerdeyse geceleri surekli uyaniyorum birde bir denemeden kaynakli deprem oldugu falan soyleniyor bazi yerlerde iyice gerildim geceleri uyanip uyanip lambaya bakiyorum yatak sallaniyo saniyorum allah yardimciniz olsun

7.4 ve 7.2 yi yaşadım. Evet bir süre bu tedirginliği atamıyorsunuz ama sonra normale dönüyor yaşam.

Deprem anında neler yapabileceğinizi tatbik edin mutlaka. Deprem çantası vs hazırda ve kolay ulaşabileceğiniz bir yerde olsun.

17 agustos depremini yasadigim icin deprem fobisi olustu bende de. Evlendim izmire gelin geldim. 6.3 olurken evde tektim ve hamileyim. Aklimi kaybedecektim korkudan evden nasil ciktim bilmiyorum. Korkunun ecele faydasi yok ama korkuyoruz istemsizce :(

Merhaba kızlar biliyorsunuzdur izmir de depremler oluyor ilk 6.3 depremde duştaydım elim ayağım birbirine dolaştı ailecek 2gün eve girmedik psikolojim bozuldu ya yine depreme banyoda yakalanirsam yada uyurken yakalanirsam eve adım atamıyorum sinirlerim çok bozuk
İzmirde sürekli ufak ufak depremler olur. Bilim adamı değilim ama bu ufak depremlerin enerjiyi biraz attığını düşünüyorum. Bu yüzden çok şiddetli fay kırılmaları yaşanmaz görüşündeyim. Hiç sarsıntı olmasa yer kabuğu içinde ne biriktiriyor diye endişe ederdim. Korkmayın artık. Geçmiş olsun. Unutmayın, insanları deprem değil, çürük binalar öldürür. deprem öldürseydi depremi yaşayan herkesin ölmesi gerekirdi. Ama sadece evleri yıkılanlar ölüyor. Veya zarar görüyor. Kaldığınız evin sağlam olup olmadığını sorgulayın. Önemli olan o.

Ben de bebegimle evde yalnizdim.
Kucagimda bebekle yakalandim depreme.
Evimiz 3. katta ve cok siddetli hissedildi.
Basta basim donuyor sandim. Sonra perdelerin avizelerin sallandigini gordum.
Cok korkunctu. Tum gunu aglayarak gecirdim ben de.

Depremin izleri hala devam ediyor.dun aksam yine sallandik cok sukur kisa surdu.
2 bucuk yasindaki kizim bile cok etkilendi.anne evimiz neden sallaniyor diyo.durup durup anne evimiz yine sallancakmi diye soyluyor.
Dun aksam yine deprem olunca anne hemn disariya cikmamiz lazim dedi.
Allah cumlemizi korusun insallah.bi daha yasamayalim.cocuklarimi yanimdan ayiramiyorum.mutfaga gitsem hemen geri geliyorum yanlarina.gece ayni yatagi paylasir oldum cocuklarimla.
Allah kimselre yasatmasin ins.

İstanbulda 17 Ağustos depremini yaşadım ben de. İstanbulda o senelerde çok sık deprem oldu ve o kadar çok depreme şahit olduk ki, artık benimsedik sanırım. Okuldayken sallandık, yeri geldi oyun oynarken, evde tv izlerken. Mütemadiyen oldu yani.

Bir müddet sonra alışıyorsunuz. Başta uykuya dalarken kalp atışlarımdan hafif sallanınca bile elimi duvara yapıştırıp deprem diye herkesi uyandırıyordum.

Ama artık sakince bekliyorum, tedbirimi alıyorum, duamı ediyorum.

Türkiye yeni kıta alanında olduğu için fay hattı hayatımızın gerçeği. Eski ve güvenilir olmayan binalarda oturmazsak sorun olmaz inşallah.

Depremin izleri hala devam ediyor.dun aksam yine sallandik cok sukur kisa surdu.
2 bucuk yasindaki kizim bile cok etkilendi.anne evimiz neden sallaniyor diyo.durup durup anne evimiz yine sallancakmi diye soyluyor.
Dun aksam yine deprem olunca anne hemn disariya cikmamiz lazim dedi.
Allah cumlemizi korusun insallah.bi daha yasamayalim.cocuklarimi yanimdan ayiramiyorum.mutfaga gitsem hemen geri geliyorum yanlarina.gece ayni yatagi paylasir oldum cocuklarimla.
Allah kimselre yasatmasin ins.
Haberleri izlerken siz aklıma geldiniz. Geçmiş olsun.

Back
X